-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Τοσο χαλια ειναι?Oχι. Απλά γεμίσαμε ξιπασμένους. Είναι ένα μέρος αδιάφορο με αξιοπρεπή παραλία. Δε θα το συγκρίνεις με το Καλαμίτσι αλλά για κοντινός προορισμός είναι ΟΚ, από την άποψη ότι εχει μία Α υποδομή, αμμουδιά. Αν εχεις παιδί και πρόσκληση για διαμονή μην το σκέφτεσαι. Αν είναι να πληρώσεις μόνο αν έχεις πολύ καλή παρέα. Δε θα πλήρωνα ποτέ βέβαια για να πάω εκεί, αλλά στον κουμπάρο μου στα Πλάγια (είναι κολλητά) έχω πάει αρκετές φορές. Δεν έπαθα κάτι, μιά χαρά περνούσαμε, αν δει το ποστ θα το επιβεβαιώσει και ο ίδιος.
-
Η παραλία είναι αξιοπρεπής όταν δεν γίνεται ο κακός χαμός, και εκεί λόγω εγγύτητας με την πόλη πάντα γίνεται (ειδικά αυτό το να κολυμπάς μέσα στις πετρελαιοκηλίδες από τα αντιηλιακά είναι σίχαμα σκέτο). Κατά τα άλλα γεμάτο μπιτσόμπαρα, σφίχτες που παίζουν ρακέτες, λαδωμένα ξέκωλα κλπ. Αν σου αρέσουν αυτά, θα περάσεις καλά. Αν θες κάτι πιο ήσυχο (ήσυχες καθαρές παραλίες, άγρια φύση, πιο low profile κόσμο κλπ) μάλλον δεν κάνει για σένα. Πρέπει να πας στο 2ο πόδι για να τα βρεις.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Εχει πάει κανεις στα Φλογητά να μεινει να μου πει που εμεινε και αν του άρεσε κτλ.Αγαπητέ μου Προσφυσίωνα,
μια που εγώ και ο adis ήμασταν τοπικοί για καμιά 20ετία, να σε πω και εγώ τη γνώμη με.
Για τσάμπα είναι εκπληκτική φάση, σε ζηλεύω. Αφού θα έχετε και αυτοκίνητο, θα πληρώνετε μόνο τις βεντζίνες για να πάτε σε άλλα μέρη. Η Ποτίδαια είναι στα 13km, όπου αρχίζει το 1ο πόδι, ενώ για τα Μουδανιά που φεύγει ο δρόμος για Σιθωνία είναι 7km (συνολικά κάνα 50αρι βάλε). Αξιοπρεπές φαγητό σε μικρές αποστάσεις, όχι γδάρσιμο. Beach hopping επιβάλλεται είτε στο 1ο είτε στο 2ο πόδι.
Όταν βαριέστε, μπορείτε να κάθεστε και εκεί για μπάνιο (εγκρίνω απόγευμα-βράδυ) αλλά δυστυχώς είναι το 99% της παραλίας κατειλημμένο από μπιτς-μπαρ. Παρά μια τεράστια πτώση στην ποιότητα της θάλασσας εκεί από το 2000 και μετά (βλ. Αίολος-Κεντέρης-Θάνου πλοίο), δηλώνω απερίφραστα ότι τα καλοκαίρια 2010-2011 ήταν αποκάλυψη. Βραστή για κάποιο λόγο αλλά καθαρή σταθερά.
Αν είναι να πληρώσεις, απλά πάτε αλλού. Δεν είναι τόσο φθηνότερα όσο θα έπρεπε από άλλα μέρη και για αυτό φταίει το ότι είναι κοντά. Όταν ακρίβυνε η βενζίνη, άδειασαν πολλοί μακρύτεροι και καλύτεροι προορισμοί.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εχει πάει κανεις στα Φλογητά να μεινει να μου πει που εμεινε και αν του άρεσε κτλ.
Αγαπητέ μου Προσφυσίωνα,
μια που εγώ και ο adis ήμασταν τοπικοί για καμιά 20ετία, να σε πω και εγώ τη γνώμη με.
Για τσάμπα είναι εκπληκτική φάση, σε ζηλεύω. Αφού θα έχετε και αυτοκίνητο, θα πληρώνετε μόνο τις βεντζίνες για να πάτε σε άλλα μέρη. Η Ποτίδαια είναι στα 13km, όπου αρχίζει το 1ο πόδι, ενώ για τα Μουδανιά που φεύγει ο δρόμος για Σιθωνία είναι 7km (συνολικά κάνα 50αρι βάλε). Αξιοπρεπές φαγητό σε μικρές αποστάσεις, όχι γδάρσιμο. Beach hopping επιβάλλεται είτε στο 1ο είτε στο 2ο πόδι.
Όταν βαριέστε, μπορείτε να κάθεστε και εκεί για μπάνιο (εγκρίνω απόγευμα-βράδυ) αλλά δυστυχώς είναι το 99% της παραλίας κατειλημμένο από μπιτς-μπαρ. Παρά μια τεράστια πτώση στην ποιότητα της θάλασσας εκεί από το 2000 και μετά (βλ. Αίολος-Κεντέρης-Θάνου πλοίο), δηλώνω απερίφραστα ότι τα καλοκαίρια 2010-2011 ήταν αποκάλυψη. Βραστή για κάποιο λόγο αλλά καθαρή σταθερά.
Αν είναι να πληρώσεις, απλά πάτε αλλού. Δεν είναι τόσο φθηνότερα όσο θα έπρεπε από άλλα μέρη και για αυτό φταίει το ότι είναι κοντά. Όταν ακρίβυνε η βενζίνη, άδειασαν πολλοί μακρύτεροι και καλύτεροι προορισμοί.Η παραλία είναι αξιοπρεπής όταν δεν γίνεται ο κακός χαμός, και εκεί λόγω εγγύτητας με την πόλη πάντα γίνεται (ειδικά αυτό το να κολυμπάς μέσα στις πετρελαιοκηλίδες από τα αντιηλιακά είναι σίχαμα σκέτο). Κατά τα άλλα γεμάτο μπιτσόμπαρα, σφίχτες που παίζουν ρακέτες, λαδωμένα ξέκωλα κλπ. Αν σου αρέσουν αυτά, θα περάσεις καλά. Αν θες κάτι πιο ήσυχο (ήσυχες καθαρές παραλίες, άγρια φύση, πιο low profile κόσμο κλπ) μάλλον δεν κάνει για σένα. Πρέπει να πας στο 2ο πόδι για να τα βρεις.
Σωστά και οι δύο!
Επειδή γράφηκε το βλακώδες 'ξιπασμένοι' ας μην έχουμε αυταπάτες ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο παραθεριστικό θέρετρο. Μια κοντινή σχετικά στην μεγαλούπολη παραλία είναι με πολλά μπιτσόμπαρα και χωρίς ελευθερο χώρο για ομπρέλα και ψάθα, με δυνατή μουσική και φρέντο στα 3,5 με 4€ (μαζι με ξαπλώστρες κλπ), με αρκετή νεολαία (κυρίως δυτικών συνοικιών) αλλά και ημερήσιων εκδρομέων ΚΑΠΗ και αυτοκίνητα που παρκάρουν σε κάθε γωνία, από φαγητό μέτρια πραγματα και σε ποιότητα και σε σέρβις και σε τιμές χωρίς όμως απαραίτητα τον κίνδυνο δηλητηρίασης. Τίποτα το ιδιαίτερο για να αποτελέσει τόπο προορισμού για διακοπές αλλά όχι και ο απόλυτος ξεπεσμός. Σαν παραλία και θάλασσα πάντως είναι σχετικά καλή και έχει την ανοιχτωσιά του Θερμαικού που βοηθάει στο να είναι καθαρή παρά την πολυκοσμία της.
Μέχρι και πρόπερσι το καλοκαίρι ιδίως τα ΣΚ γέμιζε ασφυκτικά. Πέρσι η κρίση ήταν εμφανής ακόμα και τα Σαββατοβραδα που ήταν άνετα σε παρκινγκ και στην περιορισμένη μετακίνηση του κόσμου αλλά και στα άδεια διαθέσιμα καταλήματα (των 20€) ακόμα και στο πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου. Πασσάς και Παστάζι πάντως γέμιζαν. Οι υπόλοιποι όχι. -
επειδή ο κοσνεο προκαλεί με τη ξιπασιά του, να διορθώσω τον bmwδακια...χώρος για ρακέτες δεν υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και το τελευταίο λαδωμένο ξεκωλο ήταν γερμανίδα που εμφανίστηκε στη παραλία πλαγίων/φλογητών λίγο πριν τη πτώση του Γκορμπατσωφ
-
Εσύ εκεί στον κάτω κόσμο μπορεί να μην τα βλέπεις αδελφέ μου Άδη αλλά εγώ από τον Όλυμπο τα βλέπω.
-
Σιωπή ξιπασμένοι
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εσύ εκεί στον κάτω κόσμο μπορεί να μην τα βλέπεις αδελφέ μου Άδη αλλά εγώ από τον Όλυμπο τα βλέπω.άβυζη είναι
-
Μη της κάτσεις εσύ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μη της κάτσεις εσύ...Θα το παίξω δύσκολος
-
Ευχαριστω τους συμφορουμιστες μου για τις πολυτιμες πληροφοριες τους.
@ funkyreverend
Δε θε το πιστεψεις αλλα μολις σημερα έφαγα φλασια και θυμήθηκα το ελληνιστι nickname μου '' Προσφυσίωνας''
Απλα τα σπαει! -
τωρα περιπου δεν ειναι η εποχη των ροδακινων;
ποσο περιπου πανε το κιλο και ποτε; (ο,τι εχω πετυχει ηταν 3€+) -
Όχι ακόμα. Τώρα βγαίνουν τα πρώιμα, η καλύτερη εποχή για τα ροδάκινα είναι από τέλη Ιούνη μέχρι αρχές Αυγούστου. Για να βλέπεις 3+€/κιλό σημαίνει ότι δεν είναι η εποχή τους
-
Φάτε κεράσια τώρα, για ένα κομμάτι ψωμί μας τα παίρνει ο έμπορας!
-
δεν βρισκω το βιβλιαρακι του μικροφουρνου μου.
ξερει κανεις τι σημαινει η ενδειξη G στις επιλογες ψησιματος; (οι υπολοιπες δειχνουν τις πλακες: μονο πανω, και οι δυο κλπ) -
Grill
-
και τι αλλαζει στο τροπο ψησιματος σε συγκριση με τις επιλογες των πλακων;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
και τι αλλαζει στο τροπο ψησιματος σε συγκριση με τις επιλογες των πλακων;'Παίρνει χρώμα' το φαΐ ,ξεροψήνεται .
-
To grill είναι αντίσταση. Πολύ δυνατή φωτιά δηλαδή για ξεροψήσιμο όπως είπε και ο Μπιλλ. Βρίσκεται πάντα στο πάνω μέρος του φούρνου. Άναψέ το για 2 λεπτά και θα το δεις να πυρώνει.
-
να 'στε καλα παιδες!
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)