-
Σε νεο (για 'μενα, οχι η συσκευη) ψυγειο παρατηρω οτι καποια λαχανικα/φρουτα μετα απο λιγες μερες σαπιζουν.
(μια πιπερια εβγαλε σκουρο πρασινο μεχρι την μεση μετα απο 4-5 μερες και μια μπανανα μετα απο 2!)Ο δεικτης του ψυγειου (ευρος 0-5) ειναι στους 4 βαθμους. Επισης, παρατηρησα παγο στο βαθος του ψυγειου (δεν εννοω τον καταψυκτη -που κι εκει εχει).
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Σε νεο (για 'μενα, οχι η συσκευη) ψυγειο παρατηρω οτι καποια λαχανικα/φρουτα μετα απο λιγες μερες σαπιζουν.
(μια πιπερια εβγαλε σκουρο πρασινο μεχρι την μεση μετα απο 4-5 μερες και μια μπανανα μετα απο 2!)Ο δεικτης του ψυγειου (ευρος 0-5) ειναι στους 4 βαθμους. Επισης, παρατηρησα παγο στο βαθος του ψυγειου (δεν εννοω τον καταψυκτη -που κι εκει εχει).
Ελενξε μηπως κατι εξεχει απο τα ραφια και ακουμπαει στο βαθος του ψυγειου.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Σε νεο (για 'μενα, οχι η συσκευη) ψυγειο παρατηρω οτι καποια λαχανικα/φρουτα μετα απο λιγες μερες σαπιζουν.
(μια πιπερια εβγαλε σκουρο πρασινο μεχρι την μεση μετα απο 4-5 μερες και μια μπανανα μετα απο 2!)Ο δεικτης του ψυγειου (ευρος 0-5) ειναι στους 4 βαθμους. Επισης, παρατηρησα παγο στο βαθος του ψυγειου (δεν εννοω τον καταψυκτη -που κι εκει εχει).
Ανέβασε τη θερμοκρασία, στο 4 που λες από 0-5 πρέπει να είσαι κοντά στους 2ο άρα είναι χαμηλή η θερμοκρασία, πρέπει να είναι στους 4ο, βάλε ένα θερμόμετρο και μέτρα τι θερμοκρασία επικρατεί στη συντήρηση.
-
βασιλη, τι (που ακουμπαει στο βαθος) θα μπορουσε να προκαλεσει τετοιο αποτελεσμα;
quadra, το επαναδιατυπωνεις λιγο γιατι δεν καταλαβα; Να το βαλω στο 2;
βασικα, απ' τον λιγο καιρο που βλεπομαστε με το ψυγειο, μου δινει την εντυπωση πως ειναι ψυχροτερο του κανονικου.
Κατι αλλο: λαχανικα/φρουτα σαπιζουν σε (πιο) χαμηλες θερμοκρασιες; -
Σε οσα ψυγεια εχω δει οταν ακουμπαει κατι,σακουλα/τροφιμο/πλαστικο ,στο βαθος του ψυγειου δημιουργει παγο και δουλευει συνεχεια.
-
Τα περισσότερα ψυγεία ψύχουν παγώνοντας την πίσω επιφάνεια του εσωτερικού τους. Για αυτό και εκεί η υγρασία γίνεται πάγος και βλέπουμε είτε σταγόνες είτε παγωμένες σταγόνες. Τα ράφια έχουν ένα στοπ στο πίσω μέρος για να μην ακουμπήσουν τα πράματα πίσω. Οι παγωμένες σταγόνες κάθε τόσο ξεπαγώνουν, κυλάνε προς τα κάτω, περνάνε από υδρορροή και βγαίνουν σε λεκανάκι στο πίσω μέρος του ψυγείου, εξωτερικά, όπου και εξατμίζεται.
Ότι ακουμπάει πίσω υφίσταται θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες αυτής που έχει ο αέρας και μπορεί να παγώσουν και να κολλήσουν. Αν δεν είναι ανθεκτικά θα καταστραφούν.
Το πιο ψυχρό σημείο είναι εκεί που υπάρχει στα πλάγια ένα σκαλιστό σαν τόξο με κάποιο σχέδιο μέσα, ίσως σαν θερμόμετρο. Συνήθως είναι στο ράφι πάνω από τα συρτάρια. Τα συρτάρια είναι κάτω από την υδρορροή οπότε δεν έχουν παγωμένη πλάτη, ψύχονται από τον αέρα που περνάει από τις χαραμάδες στο πίσω μέρος του κάτω ραφιού και είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου και εκεί προβλέπεται να βάζεις τα οπωρολαχανικά. -
ευγνωμων
-
Δεν ειναι απορια αλλα θα ηθελα να μου πει κανεις αν χρησιμοποιει κουρευτικη μηχανη καιτι μου προτεινει να επιλεξω(διευκρίνηση:οχι μηχανη γκαζον)
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Δεν ειναι απορια αλλα θα ηθελα να μου πει κανεις αν χρησιμοποιει κουρευτικη μηχανη καιτι μου προτεινει να επιλεξω(διευκρίνηση:οχι μηχανη γκαζον)viewtopic.php?f=13&t=44099
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
βασιλη, τι (που ακουμπαει στο βαθος) θα μπορουσε να προκαλεσει τετοιο αποτελεσμα;quadra, το επαναδιατυπωνεις λιγο γιατι δεν καταλαβα; Να το βαλω στο 2;
βασικα, απ' τον λιγο καιρο που βλεπομαστε με το ψυγειο, μου δινει την εντυπωση πως ειναι ψυχροτερο του κανονικου.
Κατι αλλο: λαχανικα/φρουτα σαπιζουν σε (πιο) χαμηλες θερμοκρασιες;Πρότεινα να μετρήσεις τη θερμοκρασία, η συντήρηση πρέπει να έχει 4ο, στη διαβάθμιση κλίμακας 0-5 εσύ το έχεις στο 4, ίσως η θερμοκρασία στην κλίμακα 4 του ψυγείου σου να είναι κοντά στους ο βαθμούς ή στον 1ο βαθμό, και για το λόγο αυτό να πιάνει πάγο, αν το ψυγείο σου είναι με αέρα, δεν πρέπει τα πράγματα να ακουμπάνε στις τρύπες που βγαίνει ο αέρας γιατί παγώνουν άσχετα αν η θερμοκρασία είναι σωστή.
Τα λαχανικά και τα φρούτα σαπίζουν πρώτα από εκεί που ακουμπάνε, υπάρχουν ειδικά πλαστικά σαν σφουγγάρια πάχουν 3-4mm που βοηθάνε τα λαχανικά να αναπνέουν εκεί που ακουμπάνε, να τα βάζεις στον φρουτοθάλαμο όπου το ψύχος δεν τα παγώνει, πρέπει να είναι σκεπασμένα και όχι εκτεθειμένα.
Στα ψυγεία με ένα μοτέρ ρυθμίζεις την κατάψυξη και μέσω διαρροής πίσω από την κατάψυξη συντηρείται και ο χώρος της συντήρησης σε υψηλότερη θερμοκρασία από την κατάψυξη, στα σύγχρονα ψυγεία συνήθως υπάρχουν 2 μοτέρ, ένα για την κατάψυξη και ένα για την συντήρηση, εκεί μπορείς να ρυθμίσεις ανεξάρτητα τις θερμοκρασίες, πχ -18ο στην κατάψυξη και 4ο στην συντήρηση.
-
φχαριστω για τις διευκρινισεις
-
γιατι η λαγανα ειναι υπερβολικα ακριβη;
-
Γιατί έχει exclusivity και heritage λόγω της ημέρας και μπορεί να κοιτάζει τα άλλα ψωμιά στα ράφια αφ' υψηλού...
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
γιατι η λαγανα ειναι υπερβολικα ακριβη;Κανονικά γιατί είναι διαφορετική συνταγή -με περισσότερα υλικά- απο το ψωμί. Αλλά κανένας πλέον δεν μπαίνει σε αυτη την διαδικασία.
Οπότε ακριβή λόγω της ημέρας ... νεοελληνικό marketing στην παραδοση! -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Η μητέρα μου είχε βάλει πριν πολλά χρόνια μια κουζίνα φυσικού αερίου
στο σπίτι παρέα με τον καυστήρα φυσ. αερίου.
Θέλω να χρησιμοποιήσω την κουζίνα αλλά με υγραέριο.
Απο ότι είδα σε ένα ετικετάκι που έχει η κουζίνα αναφέρει G20, G30, G31 με κάποια
ανάλογα mbar απο κάτω.
Απο ότι θυμάμαι η πίεση για το υγραέριο είναι 28-30 mbar.
Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι έχει δύο υποδοχές για το αέριο.
Η μία είναι κατελλημένη απο τον σωλήνα φυσ. αερίου και η άλλη έχει τάπα.
Το ερώτημά μου είναι μπορώ να την χρησιμοποιήσω με υγραέριο η θέλει κάμια
άλλη μετατροπή;Οταν πήραμε μάτια αερίου για την κουζίνα, μας τόνισαν επανηλειμένα εάν θα καίει φυσικό αέριο ή υγραέριο γιατί
έχει διαφορετικά ακροφύσια, κι αν θυμάμαι καλά του υγραερίου είναι μεγαλύτερα, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Πάντως κάποιοα μετατροπή θέλειΕπανέρχομαι λίγο επι του θέματος.
Ακροφύσια για τα μάτια κάπου θα βρω. Παίζει να έχει κάποια καβάτζα ο κουνιάδος μου.
Αυτό που με καίει περισσότερο είναι ο φούρνος που έχει, ο οποίος εξωτερικά δεν φαίνεται να έχει κάποιο ακροφύσιο
και απο ότι πιθανολογώ θέλει ολόκληρος αλλαγή. Εχω στείλει MaiL στην εταιρία που κατασκευάζει την συγκεκριμένη κουζίνα
και δεν έχω λάβει απάντηση ακόμα. Ποιός ξέρει μπορεί να έχει κλείσει κιόλας.
Ξέρει κανένας να μου πεί τι κινδύνους εμπεριέχει αν το χρησιμοποιήσω έτσι όπως είναι με υγραέριο; -
Γιατί δεν ρωτάς μια εταιρία υγραερίων ? πχ πάρε την Petrogaz και ζήτα στο τμήμα υγραερίου ένα τεχνικό και ρώτα τον να σου πει τις ιαφορές και τους πιθανούς κινδύνους, αυτοί ξέρουν πιο καλά από τους κατασκευαστές, αφού με τις οδηγίες τους για τις ιδιαιτερότητες των αερίων οι κατασκευαστές σχεδιάζουν τα μηχανήματα.
Πάρε εδώ και ζήτα τον τεχνικό προϊστάμενο
-
Έχω nova με τον αποκωδικοποιητή στο σαλόνι..
Από ότι γνωρίζω , για να καταφέρω να δω και στο υπνοδωμάτιο το οποίο απέχει κάπως από το σαλόνι , υπάρχουν 2 τρόποι :-
Να βάλω την υπηρεσία multiview (κοστίζει κάμποσο..)
-
Να βάλω τα λεγόμενα ''ματάκια' , τα οποία θα στέλνουν το σήμα από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο (μείον σε αυτό το ότι παρεμβάλλονται τοίχοι και μάλλον δεν βλέπω να πιάνει..
Στο υπνοδωμάτιο ΔΕΝ έχω πρίζα δορυφορικής κεραίας αλλά απλής. Μπορώ την απλή πρίζα να την μετατρέψω σε δορυφορική , δεδομένου ότι στο σπίτι έχω κεντρική κεραία (πιάτο) , από όπου φυσικά βλέπω και την νοβα? Με αυτό , όποτε θέλω θα παίρνω τον αποκωδικοποιητή στο υπνοδωμάτιο και θα τον συνδέω τσακ μπαμ.
-
-
Μπορείς να περάσεις καλώδιο από το σαλόνι εώς το υπνοδωμάτιο, βάζεις ένα splitter στην πρίζα του σαλονιού και το ένα δίνει εκεί αμέσως και το άλλο το περνάς με κάποιο τρόπο μέχρι το δωμάτιο.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Έχω nova με τον αποκωδικοποιητή στο σαλόνι..
Από ότι γνωρίζω , για να καταφέρω να δω και στο υπνοδωμάτιο το οποίο απέχει κάπως από το σαλόνι , υπάρχουν 2 τρόποι :-
Να βάλω την υπηρεσία multiview (κοστίζει κάμποσο..)
-
Να βάλω τα λεγόμενα ''ματάκια' , τα οποία θα στέλνουν το σήμα από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο (μείον σε αυτό το ότι παρεμβάλλονται τοίχοι και μάλλον δεν βλέπω να πιάνει..
Στο υπνοδωμάτιο ΔΕΝ έχω πρίζα δορυφορικής κεραίας αλλά απλής. Μπορώ την απλή πρίζα να την μετατρέψω σε δορυφορική , δεδομένου ότι στο σπίτι έχω κεντρική κεραία (πιάτο) , από όπου φυσικά βλέπω και την νοβα? Με αυτό , όποτε θέλω θα παίρνω τον αποκωδικοποιητή στο υπνοδωμάτιο και θα τον συνδέω τσακ μπαμ.
To δορυφορικο καλωδιο δεν εχει καμια διαφορα απο το κανονικο απλα μπορει να ειναι μικροτερης διατομης αλλα αυτο δε σε απασχολει.
Αγορασε μια μπριζα δορυφορικής κανε και μια προεκταση και ολα καλα -
-
Μπορει να με βοηθησει καποιος να βρω ενα ετοιμο οργανογραμμα της FIA ; Θα επρεπε να ειναι δημοσιοποιημενο στο site της ή φαινεται μονο στο καταστατικο της εταιρειας ; Εαν δεν υπαρχει κατι ετοιμο, απο που θα μπορουσα να βρω αρκετα στοιχεια για την δομη της εταιρειας ωστε να το φτιαξω μονος μου ; Στο site νομιζω πως δεν υπαρχει τιποτα ...
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)