-
Το Skye φυσικά!
Πέρα απο την πλάκα... το μόνο κατα την γνώμη μου που δεν φοβούντε είναι ο στρατός...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Τι αλλο να φοβηθούν?Μα τους ίδιους τους προστάτες μας: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Η Τουρκία έχει πολλαπλάσια δύναμη από την Ελλάδα. Αν ήθελε και την άφηναν, θα είχε μπουκάρει. Το έκανε στο Ιράκ και στους Κούρδους, δεν θα κολλούσε να το κάνει και σε μας. -
Μαλλον το μονο .
Γιατι μια ζωη έτσι .. ..ειναι! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ναι, ειδικά στα ανώτατα κλιμάκια, θα έλεγα πως το 2500ρο είναι στάνταρ...
Φυσικά, βγαίνουν και στην σύνταξη αρκετά νωρίτερα...
Μικτά υποθέτω;
Όταν λες αρκετά νωρίτερα εννοείς σαν ηλικία;
Στην αστυνομία πάντως ο πατέρας μου πήρε μετά από 35 χρόνια.Οχι, καθαρά, όπως το λευκό του ROL.
Δεν έχω μπροστά μου τα ακριβή ποσά, πάντως ο koutsan τα έχει και θα μπορούσε να μας διαφωτίσει...
Μετράνε σαν συντάξιμα τα χρόνια από την σχολή και αναλόγως της ειδικότητας μπορεί να βγουν και στα 25 (λίγοι...).Τόσα πολλά;
Ο πατέρας μου μετά από 35 χρόνια όπως έγραψα ήδη βγαίνοντας στη σύνταξη με το μεγαλύτερο βαθμό παίρνει 2500 μικτά.
-
Βρε παιδια τι ειναι αυτα μπροστα στις τρεις συνταξεις που παιρνει ο παλιος μου γειτονας εργολάβος .
Εδω θελει αναταραχή! -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ναι, ειδικά στα ανώτατα κλιμάκια, θα έλεγα πως το 2500ρο είναι στάνταρ...
Φυσικά, βγαίνουν και στην σύνταξη αρκετά νωρίτερα...
Μικτά υποθέτω;
Όταν λες αρκετά νωρίτερα εννοείς σαν ηλικία;
Στην αστυνομία πάντως ο πατέρας μου πήρε μετά από 35 χρόνια.Οχι, καθαρά, όπως το λευκό του ROL.
Δεν έχω μπροστά μου τα ακριβή ποσά, πάντως ο koutsan τα έχει και θα μπορούσε να μας διαφωτίσει...
Μετράνε σαν συντάξιμα τα χρόνια από την σχολή και αναλόγως της ειδικότητας μπορεί να βγουν και στα 25 (λίγοι...).Τόσα πολλά;
Ο πατέρας μου μετά από 35 χρόνια όπως έγραψα ήδη βγαίνοντας στη σύνταξη με το μεγαλύτερο βαθμό παίρνει 2500 μικτά.
Τι να σου πω, δεν θα πάρω και όρκο, κάπου εκεί νομίζω είναι και είναι καθαρά νομίζω, αν και με το νέο φορολογικό, τι είναι καθαρό και τι δεν είναι...
Μπορεί να λαθεύω πάντως, αλλά σκέψου πως ένας καθηγητής πανεπιστημίου, παίζει να παίρνει μικρότερο μισθό... Ε, υπάρχει ένα θέμα λοιπόν (κατ' εμέ, άλλος μπορεί να θεωρεί πως τα πράγματα είναι καλώς καμωμένα και πρέπει να δώσουμε και αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας... )
-
Τι λέμε βρε παιδιά τώρα... Ο πατέρας μου 40 χρόνια οικοδομή (καθόλου τυχαίο νούμερο) πολεμάει να βγάλει μια σύνταξη των 800 ευρώ..
-
Παντος δεν εχουμε ακομα δει αναταραχες απο αυξησεις στα σωματα ασφαλείας. Λετε να γινουν τωρα?
-
Ακόμα είναι νωρίς για να δούμε τα πάντα...
Σίγουρα δεν θα την βγάλουμε καθαρή...
Αυτό που περιμένω εγώ, με το μικρό μου το μυαλό και την ελάχιστη γνώση μου είναι, οτι για λίγο καιρό ακόμα δεν θα μιλάει κανείς, ούτε κανείς θα κάνει κάτι...
Πες το γιατί ακόμα δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει; πες οτι ήμαστε παγωμένοι απο τα νέα μέτρα; πες το όπως θες. Αλλά με το που αρχίσει να καταλαβαίνει ο μέσος έλληνας τι παει να πει όλο αυτο το πανηγύρι και πέσουν και μερικές απολύσεις απο το δημόσιο, μια σπίθα θα είναι αρκετή για να γίνει ένα μπαμ, πολύ μεγαλύτερο απο του Δεκέμβρη...
Κατα την ταπεινή μου άποψη πάντα. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Τι λέμε βρε παιδιά τώρα... Ο πατέρας μου 40 χρόνια οικοδομή (καθόλου τυχαίο νούμερο) πολεμάει να βγάλει μια σύνταξη των 800 ευρώ..Ε βρε Θάνο, δεν θα ήταν τίμιος όπως οι στρατιωτικοί ο πατέρας σου, γι' αυτό και δεν του πρέπει μεγαλύτερη σύνταξη...
Μήπως έκανε και κάτι σημαντικό για την χώρα;
-
Γρηγόρη, δεν ξέρω πραγματικά να σου πω αν ήταν η οχι πιο τίμιος απο έναν στρατιωτικό.
Αυτό που ξέρω είναι οτι, όσα είδα στην θητία μου (και είδα πολλά, πάρα πολλά omerta ) τι δουλειά κάνουν οι περισσότεροι στρατιωτικοί (όχι όλοι!) και τι κάνουν οι περισσότεροι οικοδόμοι (όχι όλοι!), δεν μπορώ να καταλάβω με το μικρό μου μυαλουδάκι, για ποιο λόγο να υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά στην σύνταξη τους.
Οκ όσο ειναι σητν υπηρεσία καλός ή κακός παίρνουν κάποιο μισθό, αρκετά καλό σε σχέση με το έργο που παράγουν, σε αντιθεση με τους οικοδόμους που για πολλούς και διάφορους λόγους, παίρνουν πλεον τα ίδια αλλά με πολλαπλάσια δουλειά.
Όταν λοιπόν βγαίνουν στην σύνταξη, με 35 ή και λιγότερο χρόνια, γιατί να παίρνουν παραπάνω απο τον οικοδόμο που θελει 40 ή και περισσότερα χρόνια; -
Ψιτ δεν έχω τίποτα με τους στρατέους!!!
Παραλίγο να ήμουν και εγώ ένας απο αυτούς
-
Κοιτα,αν δεχθουμε το αυτονοητο ,οτι δηλ ολα αυτα τα χρονια τρωγαμε καλα ειτε απο τις τραπεζες ειτε απο τα φακελακια,κομπινες,δηλωσεις,μιζες κτλ και τωρα κοψουμε ολίγον εως πολύ, τιποτα δεν θα κανουμε .
Οι νεοι ομως που ηρθαν στον κοσμο απο εμας θα εχουν απαιτησεις και με το δικιο τους .Αν μπορεί καποιος να αναγκασει σε ευημερια τον τοπο με αγωνες, θα ειναι αυτοί.Αυτοι ειναι το μεγαλο θυμα και αυτοι εχουν τον πρωτο λογο κατ εμέ.
Ποση ημερησια αποζημιωση παιρνει ο οικοδομος και ποση ο στρατιωτικος βρε παιδιά? Ποσα 24ωρα το μηνα κανει ο οικοδόμος? Σε ολες τις αργιες δουλευει?. Εστω πινει καφε μεσα στι γιαπί οπως ο στρατιωτικος?
Αυτοι που εβγαλαν τις συνταξεις ως λαμογια ηξεραν τι εκαναν.Ερχομαστε στα ιδια πάλι.Ο κλέψας του κλεψαντος. -
Κουπέα, με το χέρι στην καρδιά μπορώ να σου πω, οτι πλέον ο οικοδόμος μπορεί να μην κάνει ΚΑΝΕΝΑ μεροκάματο τον μήνα, για 2 και 3 μήνες σερί!
Και οοοταν κάνει τα μεροκάματα, δεν έχουν καμία σχέση με παλιότερα.Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, όπως η ηλικία, η εθνικότητα (έλληνας οικοδόμος δεν είναι και οτι καλύτερο, γιατί απλά δεν σε παίρνουν μιας και ο πακιστανός παίρνει το 1/3 και χωρίς ένσημα).
Και έτσι όπως είναι τα πράγματα, μπορεί να μην δουλεύει τις αργίες, αλλά να μην έχει καν λεφτά για να τις γιορτάσει. -
Το ξερω φιλε μου.Ομως οι συνταξεις του στρατού στο μονο που μπορει να αμφησβητηθεί ειναι καποιοι συντελεστες που με πολλαπλασιασμο βγαζουν καποια απαραδεκτα ποσά.Τιποτε αλλο.
Οι οικοδομοι (που τυνχανει να εχω συγγενείς) σαφως και τρωνε το κρυο και τη ζεστη ,οπως και τις αναδουλειές.Ομως σε καμμια περιπτωση ο στρατιωτικος δε θα δει τοσα μαζεμενα λεφτα παρα μονο στη συνταξη και το εφάπαξ το οποίο εγραψα που μπορει να ειναι φάουλ ή πως μπορει να διορθωθει τελος πάντων. -
Σίγουρα... αλλά τα χοντρά λεφτα, τα είδα οι οικοδόμοι την δεκαετία του 70... για πολύ χοντρά λεφτα!
Απο εκεί και πέρα είχαν σιγά σιγά μια φθήνουσα πορεία... και πολύ περισσότερο απο το 90 και μετά.Γνωρίζω οτι ο απλός στρατιωτικός (μέχρι Λοχαγός) δεν θα δει ποτέ τα ¨καλά λεφτά¨ και δεν έχω κάτι μαζί του, αλλά απο εκεί και πάνω τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν τρελούς δρόμους
πχ τα 2.500 ευρώ τον μήνα (έστο και μικτά) συν το εφάπαξ (που δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι) για έναν άνθρωπο καρίερας... ε είναι μαλακία χοντρή.
Γιατί στο κάτω κάτω, αυτος ο άνθρωπος ΔΕΝ εχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ!Πολλά περισσότερα προσφέρουν όσοι κάνουν αυτό που κάνουν είτε γιατί τους αρέσει είτε για να ζήσουν την οικογενεία τους, παρά αυτός που το κάνει για καρίερα.
Και όλοι γνωρίζουμε οτι για να φτάσεις σε τέτοιο βαθμό, δεν φτάνει μόνο να φιλάς κατουριμένες ποδίες. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
πχ τα 2.500 ευρώ τον μήνα (έστο και μικτά) συν το εφάπαξ (που δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι) για έναν άνθρωπο καρίερας... ε είναι μαλακία χοντρή.
Γιατί στο κάτω κάτω, αυτος ο άνθρωπος ΔΕΝ εχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ!Πολλά περισσότερα προσφέρουν όσοι κάνουν αυτό που κάνουν είτε γιατί τους αρέσει είτε για να ζήσουν την οικογενεία τους, παρά αυτός που το κάνει για καρίερα.
Και όλοι γνωρίζουμε οτι για να φτάσεις σε τέτοιο βαθμό, δεν φτάνει μόνο να φιλάς κατουριμένες ποδίες.Μιλάς για στρατό τώρα;
-
Το θέμα ξέφυγε, άλλος ήταν ο σκοπός μου! Ας το μαζέψουμε λιγάκι.
Κατ'αρχήν, κανένας δεν μας λέει μετά από 3 χρόνια μέτρων, τι αποτέλεσμα θα έχουμε, έστω και στο περίπου. Πόσο θα μειωθεί το έλλειμμα και ποιες απολαβές θα επανέλθουν ή μήπως θα πληρώνουμε τόκους και θα είμαστε στην ίδια κατάσταση?
Μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση ή χρειάζεται μία πιο πλουραλιστική? Να συμφωνήσουν σε μεγάλα θέματα (Υγεία, παιδεία, ασφαλιστικό, εθνική άμυνα) και να πορεύονται όλοι μαζί, αφού δεν θα έχει νόημα ποιος κυβερνάει. Έχει κάνεις το τσαγανό να το κάνει? Ο ΓΑΠ δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Το εννοεί?
Να ξεκαθαρίσει και λίγο το βουλευτιλίκι και οι στρατηγικές θέσεις του δημοσίου (διευθυντές υπουργείων, οργανισμών, νοσοκομείων κλπ κλπ) όπως και στους νέους δήμους, με το πόθεν έσχες και μαζί και τα κόμματα. Έτσι θα πάψουν οι πελατειακές σχέσεις που μας ταλαιπωρούν αιώνες.
Να κάτσουν σε ένα τραπέζι και οι βιομήχανοι, να μειώσουν τις τιμές τους, τουλάχιστον σε είδη καθημερινής χρήσης. Να πάρει μπρος η αγορά, να κόψουν κατιτίς παραπάνω από τα κέρδη τους και οι τράπεζες και να επανεξετάσουν τα δάνεια, αφού η χώρα μπορεί να μην πτώχευσε αλλά το 70% των κατοίκων οδεύει προς τα εκεί.
Να μπουν μπρος οι εκλεκτικοί μηχανισμοί και να τα δώσουν όλα στην ανάπτυξη σωστά και καθαρά. Να ενισχύσουν τη γεωργία, τον τουρισμό και όλη την πρωτογενή παραγωγή και να δώσουν κίνητρα σε ξένους να επενδύσουν (έπρεπε να υπήρχε στο πακέτο ΔΝΤ+ΕΕ αυτή η προϋπόθεση).
Ο τρόπος είναι δύσκολος και ο καθένας μας έχει κι αυτός το μερίδιο του στη υλοποίηση του. Από το χαρτί που πετάμε στους δρόμους μέχρι τα φακελάκια και τις χάρες που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Ουτοπία θα πείτε, αλλά εκεί πρέπει να κοιτάμε, να προτείνουμε και όχι μόνο να κατακρίνουμε.
Ξέχασα την δικαιοσύνη. Να αρχίσουν οι εισαγγελείς - κατόπιν κυβερνητικής εντολής - να ψάχνουν εν λευκώ. Κάποια από τα φαγωμένα θα επιστρέψουν. Να λογοδοτήσουν και οι τελευταίες κυβερνήσεις. Σε κάποιες χώρες το κατάφεραν. Άντε, να αδειάσουν λίγο οι φυλακές από τα κλεφτρόνια, να μπαίνουν οι κλεφταράδες.
Αν δεν μπουν σε πρόγραμμα τα παραπάνω, έστω και με αργούς ρυθμούς, η κοινωνία θα αντιδράσει σίγουρα με εκτός νόμου πράξεις και η ήδη αυξημένη εγκληματικότητα θα πάρει τραγικές διαστάσεις.
Αυτά (και άλλα ίσως) πρέπει να απαιτήσουμε σαν πολίτες χωρίς κομματική φωνή. Να στείλουμε σπίτια τους μερικούς και να δώσουμε ευκαιρίες σε αποδεδειγμένα τίμιους (υπάρχουν άραγε? ) πολιτικούς.
Όνειρα γλυκά.
(ότι δεν έχει σχέση με τον τίτλο, ας γράφεται στο θέμα του ΔΝΤ).
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το θέμα ξέφυγε, άλλος ήταν ο σκοπός μου! Ας το μαζέψουμε λιγάκι.Όνειρα γλυκά.
Θα έμπαινα στον κόπο να σου απαντήσω παράγραφο προς παράγραφο αλλά τελειώνοντας την ανάγνωση του κειμένου σου είδα αυτό: 'Όνειρα γλυκά'.
Με γλύτωσες από πολύ πληκτρολόγιο . Ακριβώς αυτό. Όνειρα γλυκά.
Ο λόγος είναι απλός. Τόσα και τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα υπό ΚΣ* μάλιστα.
Τώρα θα γίνει υπό ΚΠ*;*ΚΣ. κανονικές συνθήκες
ΚΠ. κατάσταση πανικού
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Ο λόγος είναι απλός. Τόσα και τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα υπό ΚΣ* μάλιστα.
Τώρα θα γίνει υπό ΚΠ*;*ΚΣ. κανονικές συνθήκες
ΚΠ. κατάσταση πανικού
Εγώ έχω μια μικρή ελπίδα που τη στηρίζω εδώ:
Youtube Video
Κοινωνικές αναταραχές και επιπτώσεις οικονομικών μέτρων