-
Καραμελες ακουω και εχει τοσες βδομαδες μας εχουν γινει αεροστατα απο τα πετυχημενα αστεια περι τιμωριας του χαμιλτον...δεν αντεχω πια να γελαω απο τα αστειακια αυτα
-
Το να καταλήξετε να βάζετε τον Lewis σαν παράδειγμα ελαστικότητας από πλευράς κριτών είναι τουλάχιστον ανιστόρητο.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Το να καταλήξετε να βάζετε τον Lewis σαν παράδειγμα ελαστικότητας από πλευράς κριτών είναι τουλάχιστον ανιστόρητο.+1
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Γιατι, υπαρχει κανονισμος?
Ειναι μαρκαρισμενα τα λαστιχα ανα οδηγο, αν μπουν σε λαθος αυτοκινητο ειναι σιγουρος αποκλεισμος (εκτος αν το κανει η McLaren στον Λιουις, τοτε μπορει και να γλυτωσουν με επιπληξη).
Ε και να το εγραφε αυτο ο f1n1m τι θα ειχε να ακουσει απο ολους....
M'αρέσει πολύ που τους ενοχλεί το γεγονός ότι η McLaren είναι πρώτη.
-
ξαναειδα τον αγωνα από το bbc iplayer
οταν προσπερασε το Μασσα ο Αλόνσο, στο πιτ ηταν 2 ατομα σε καθε σημειο που θα αλλαζαν τις ροδες εκτος απο αυτον που θα εβγαζε τη ροδα, ο ενας απο τους 2 ειχε τα λαστιχα για Μασσα και ο αλλος για τον Αλόνσο...
επίσης ειδα και τις μαχες που χασαμε στην εδώ μεταδοση -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Γιατι, υπαρχει κανονισμος?
Ειναι μαρκαρισμενα τα λαστιχα ανα οδηγο, αν μπουν σε λαθος αυτοκινητο ειναι σιγουρος αποκλεισμος (εκτος αν το κανει η McLaren στον Λιουις, τοτε μπορει και να γλυτωσουν με επιπληξη).
Απλά...
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
ξαναειδα τον αγωνα από το bbc iplayer
οταν προσπερασε το Μασσα ο Αλόνσο, στο πιτ ηταν 2 ατομα σε καθε σημειο που θα αλλαζαν τις ροδες εκτος απο αυτον που θα εβγαζε τη ροδα, ο ενας απο τους 2 ειχε τα λαστιχα για Μασσα και ο αλλος για τον Αλόνσο...
επίσης ειδα και τις μαχες που χασαμε στην εδώ μεταδοσηείδα τον αγώνα από το bbc με torrent και έπειτα τον είδα και από το Άλφα.
Ξενέρωσα όταν είδα πόσα θα είχα χάσει αν είχα δει τον αγώνα live από το ελληνικό κανάλι.
Κάτι πρέπει να γίνει με τις διαφημίσεις. Οπωσδήποτε να υπάρχει το παραθυράκι και να μειωθούν σε αριθμό... -
Formula 1 stewards must be tougher, says Martin Brundle
*After the brutal and sometimes unfathomable penalties of the past few years we now seem to have swung the completely other way. I don't believe McLaren were guilty of an unsafe release when Hamilton nearly clouted the side of Vettel's car.
The lollipop man cannot watch everybody else's pit stop and second guess how much wheelspin his man will get on wet concrete.
But the subsequent driver behaviour down the pit lane was positively dangerous. Vettel shoved Hamilton towards the wheel guns and mechanics, albeit long after Hamilton should have yielded. They both received a reprimand, but what does that mean? How long does a reprimand last and how many are you allowed to collect before a real penalty?
They are lucky I wasn't the resident driver steward for the weekend because I would have strongly recommended dropping them both some penalty places on the grid for the next race in Barcelona. The decision taken has set a very dangerous precedent.
I'm more relaxed about side-by-side action into the pit lane entry, where no person or equipment is in the road. It has been interpreted before that this is against the rules.
On that subject, Alonso passed Massa with a cunning move into the pit lane. How did Ferrari recognise that so quickly and swap Massa's tyres, which were already in the pit-stop area, for Alonso's so they could be fitted first?
Finally, I would also have recommended at least a flaky reprimand if not a drive-through penalty when Button unreasonably slowed the pack for a safety car restart. It was a clear breach of the rules unless he could demonstrate that the safety car had been unreasonably slow entering the pit lane. *
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Απλά...
Ελα Βασιλη, αστειο ηταν. Για την ακριβεια πιστευω οτι οι αγωνοδικες τα εχουν κανει θαλασσα με την ατιμωρισια τους γιατι στον προηγουμενο αγωνα θα επρεπε να τιμωρησουν τους Vettel, Hamilton για τα παιχνιδια στο pit lane, τον Button για τα χαζα πισω απο το safety car, οποιον εκανε προσπερασμα πριν τη γραμμη οταν το safety car αποχωρησε και φυσικα τον Alonso για το προσπερασμα στην εισοδο του pit lane. Ολοι αυτοι εχουν παραβει κανονισμους.
-
Και πίσω στο playstation-φλωρο-racing? Να μας λείπει...
-
Και πίσω στο playstation-φλωρο-racing? Να μας λείπει...+1
Οσοι φεραν το αθλημα σε αυτα τα χαλια ας μεινουν σπιτι τους
Και οσοι γυρνανε θα περνανε καλα -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Απλά...
Ελα Βασιλη, αστειο ηταν. Για την ακριβεια πιστευω οτι οι αγωνοδικες τα εχουν κανει θαλασσα με την ατιμωρισια τους γιατι στον προηγουμενο αγωνα θα επρεπε να τιμωρησουν τους Vettel, Hamilton για τα παιχνιδια στο pit lane, τον Button για τα χαζα πισω απο το safety car, οποιον εκανε προσπερασμα πριν τη γραμμη οταν το safety car αποχωρησε και φυσικα τον Alonso για το προσπερασμα στην εισοδο του pit lane. Ολοι αυτοι εχουν παραβει κανονισμους.
Συμφωνούμε απόλυτα ότι οι αγωνοδίκες φέτος έχουν ΕΝΤΕΛΩΣ άλλη λογική από τα προηγούμενα χρόνια (τουλάχιστον αυτά που θυμάμαι έγω). Αλλά άλλο το να κάνουμε πλάκα, και άλλο το να στρεφόμαστε μονίμως εναντίον ενός οδηγού. Διακρίνω γενικά μια αντιπάθεια από εσένα προς τον LH, πράγμα δεκτό, θεμιτό και ότι άλλο θέλεις, αλλά ορισμένες φορές γίνεται εμπάθεια. Και αυτό είναι κρίμα, γιατί αν το έγραφε οποιοσδήποτε άλλος θα έλεγα 'δε γ@μιέται' (όπως φαντάζομαι θα έχει πει το 99% του φόρουμ για τις απόψεις μου). Άλλα όταν αυτό γίνεται από έναν άνθρωπο που όταν αρθρογραφεί με αφήνει ΜΑΛΑΚΑ και με 'αναγκάζει' να διαβάσω το ίδιο άρθρο ξανα και ξανά είναι κρίμα γμτ...
Τέλος πάντων, νο χαρντ φιλινγκσ που λένε και στο χωριό μου...
ΥΓ Την Κυριακή θα είσαι στο Καρτοντρομο;
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Απλά...
Συμφωνούμε απόλυτα ότι οι αγωνοδίκες φέτος έχουν ΕΝΤΕΛΩΣ άλλη λογική από τα προηγούμενα χρόνια (τουλάχιστον αυτά που θυμάμαι έγω). Αλλά άλλο το να κάνουμε πλάκα, και άλλο το να στρεφόμαστε μονίμως εναντίον ενός οδηγού. Διακρίνω γενικά μια αντιπάθεια από εσένα προς τον LH, πράγμα δεκτό, θεμιτό και ότι άλλο θέλεις, αλλά ορισμένες φορές γίνεται εμπάθεια. Και αυτό είναι κρίμα, γιατί αν το έγραφε οποιοσδήποτε άλλος θα έλεγα 'δε γ@μιέται' (όπως φαντάζομαι θα έχει πει το 99% του φόρουμ για τις απόψεις μου). Άλλα όταν αυτό γίνεται από έναν άνθρωπο που όταν αρθρογραφεί με αφήνει ΜΑΛΑΚΑ και με 'αναγκάζει' να διαβάσω το ίδιο άρθρο ξανα και ξανά είναι κρίμα γμτ...
Τέλος πάντων, νο χαρντ φιλινγκσ που λένε και στο χωριό μου...
+1
-
Και πίσω στο playstation-φλωρο-racing? Να μας λείπει...Παντου πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια και συμφωνω μ αυτο που λεει ο Brundle. Ο Hamilton επρεπε να κοψει και να μπει πισω απο τον Vettel. Δεν ειχε απολυτως τπτ να κερδισει κινουμενος εκει, ηταν παρα πολυ επικινδυνο και στο τελος εκοψε ετσι και αλλιως. Τωρα το παιρνουμε στην πλακα γιατι δεν συνεβη τπτ αλλα σκεφτειτε λιγο τι θα μπορουσε να εχει συμβει αν ο σωληνας κανενος αεροκλειδου εμπλεκε στο μονοθεσιο του Hamilton. Εντος πιστας racing is racing αλλα οταν εισαι στο pit lane υπαρχουν ανθρωποι που δεν φταινε να την πληρωσουν επειδη εισαι εγωιστης και αυτο πρεπει να το σεβονται ολοι οι οδηγοι.
-
εγω θα του εβγαζα καρτα...
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Παντου πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια και συμφωνω μ αυτο που λεει ο Brundle. Ο Hamilton επρεπε να κοψει και να μπει πισω απο τον Vettel. Δεν ειχε απολυτως τπτ να κερδισει κινουμενος εκει, ηταν παρα πολυ επικινδυνο και στο τελος εκοψε ετσι και αλλιως. Τωρα το παιρνουμε στην πλακα γιατι δεν συνεβη τπτ αλλα σκεφτειτε λιγο τι θα μπορουσε να εχει συμβει αν ο σωληνας κανενος αεροκλειδου εμπλεκε στο μονοθεσιο του Hamilton. Εντος πιστας racing is racing αλλα οταν εισαι στο pit lane υπαρχουν ανθρωποι που δεν φταινε να την πληρωσουν επειδη εισαι εγωιστης και αυτο πρεπει να το σεβονται ολοι οι οδηγοι.
...ήμουν με το μηχανάκι και μπροστά μου ένας κλασσικός 'καθυστερημένος'. Αφού μου έβγαλε την ψυχή για λίγο, κάνω ένα ωραίο σλάλομ, τη στιγμή που από το βάθος ερχόταν ένας άλλος τετράτροχος, και συνεχίζω για το σούπερ-μάρκετ που κατευθυνόμουν.
Λίγο μετά, μέσα στο σούπερ-μάρκετ, μου λέει κάποιος 'ξέρεις πώς οδηγάς;', του ρίχνω ψιλοαπορημένος μια ματιά, δεν μου λέει κάτι η φυσιογνωμία του, και καπάκι απαντάω 'βεβαίως' και συνεχίζω τα ψώνια μου, γράφοντάς τον πλέον. 'Αυτό που έκανες πριν, ήταν επικίνδυνο' συνεχίζει, και τότε καταλαβαίνω πως ήταν το κινητό εμπόδιο των 10 λεπτών πριν (χα, κοίτα να δεις, κι αυτός για ψώνια ερχότανε). Χωρίς καν να τον κοιτάω και συνεχίζοντας τα ψώνια μου, του λέω πως 'μπα, δε νομίζω'. 'Την επόμενη φορά δε θα είναι έτσι', συνεχίζει ο σλόου μόσιον. Και καθώς τον προσπερνάω ΚΑΙ μέσα στο σούπερ-μάρκετ για να συνεχίσω τα ψώνια μου, αποφασίζω να μην του πιάσω κουβέντα για το πόσο κουραστικά, ενοχλητικά,,,ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ αργά ο ίδιος οδηγεί ενώ εγώ ήξερα πολύ καλά τί έκανα - κι απλά του λέω 'μπα, δεν το κόβω να σε βρω άλλη φορά μπροστά μου'....Το συμπέρασμα του αποπάνω είναι ότι μερικές φορές, 'αυτοί που δεν ξέρουν', τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα. Βλέπουν 'κινδύνους', εκεί που ο άλλος και τα έχει ζυγιάσει καλά, και ξέρει τί κάνει. Κι αυτό κολλάει στη φάση με Χάμιλτον/Βέτελ : προσωπικά δε νομίζω πως έγινε κάτι τραβηγμένο απ' τα μαλλιά. Ούτε ο Χάμιλτον (τελικώς) διακινδύνεψε ζωές συνεργείων (το crew της Williams ήταν λίγο μετά απ' της Μακλάρεν, πάνω στην έξοδό του δηλαδή -η 'κόντρα' άρχισε για την ακρίβεια λίγο μετά που το περάσανε- και παρακάτω δεν είχε άλλα crews 'στημένα'), ούτε ο Βέτελ που τον 'στρίμωξε', ξακρίζοντας στο όριο της γραμμής κυκλοφορίας. Κι εδώ είναι το σημαντικό : και οι δυο τους, μόνο άσχετοι δεν είναι. Ξέραν τί κάνανε. Στο όριο ήταν, ρόδα με ρόδα, αλλά ξέρανε. Δεν λέω ότι κάτι δεν θα μπορούσε να πάει στραβά, αλλά στραβά μπορεί να πάει και με ένα μονοθέσιο, που κινείται στα όρια του περιοριστή (να γλιστρίσει, να χάσει αεροβοήθημα, να...φύγει καμμιά ρόδα, κτλ).
...Στα πλαίσια αυτά δε, συμφωνώ με τις πρώτες 'ψύχραιμες' δηλώσεις του Brundle (ε κι αυτός οδηγός είναι ο άνθρωπος, κάτι καταλαβαίνει πού είναι τα όρια, κι αν περνιούνται), στο 'forum session' που ακολούθησε τον αγώνα :http://www.dailymotion.com/video/xd1wrt ... -wars_auto
...Συγκρίνετέ τις με το κείμενο που παρατέθηκε πιο πάνω, και θα δείτε ότι δεν......πολυσυμπίπτουν. Τί μεσολάβησε και άλλαξαν προς το 'σκληρότερο',,,,ποιός ξέρει.
-
Δλδ εσυ ειλικρινα πιστευεις πως επειδη ξερουν τι κανουν σημαινει πως πρεπει να κανουν ο,τι γουσταρουν? Δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Τ οτι τελικα δεν συνεβη τπτ δεν σημαινει πως ο Hamilton σεβαστηκε την ασφαλεια των pit crews και τους κανονες ενος pit lane. Θα μπορουσε καλλιστα να ειχε συμβει. Δεν χρειαζεται ομως να γινει πρωτα κατι για να το καταδικασουμε μετα. Επισης, προσπαθεις να δικαιολογησεις τ αδικαιολογητα? Τα pit εχουν καποιους κανονες τους οποιους πρεπει να τους σεβονται ολοι. Ενας απο αυτους ειναι οτι απαγορευεται να κινειται μονοθεσιο εκτος του pit lane. Αυτο απο μονο του ειναι αρκετο.
Να ξεκαθαρισω πως τα ιδια θα ελεγα ακομα και αν ηταν οδηγος της Ferrari στην θεση του Hamilton. Υπαρχουν καποιοι κανονες που ειναι εκει για την ασφαλεια ανθρωπων εκτος των οδηγων και πρεπει να τους σεβονται ολοι!
-
...και η (αρχική) γνώμη του Brundle (ασ' την την δικιά μου) είναι πως υπερβάλλεις
-
Η αρχικη γνωμη του Brundle ειναι στο video που εκανες post? Αν ναι, δεν λεει τπτ διαφορετικο απο το αθρο. Λεει οτι και οι 2 ηταν out of order και ο Hamilton θα επρεπε να ειχε δεχτει οτι δεν θα κερδιζε τπτ και να πηγαινε πισω απο τον Vettel γιατι εβαζε σε κινδυνο τους μηχανικους.
-
....χμ....
Καλώς, το αφήνουμε.
Sinopec Chinese Grand Prix 2010