-
Παρείγγειλα ένα fiesta sport 1.6 sport μαύρο πριν λίγες μέρες και δεν είχε το ESP στο βασικό εξοπλισμό , επειδή είμαι νέος οδηγός εγώ γενικά δεν είχα ιδέα τι παίζει με το ESP και τώρα ελπίζω να μην το μετανιώσω που δεν το έβαλα, είμαι σίγουρος όμως ότι αν έκανα παραγγελία με ESP και όχι ετοιμοπαράδοτο που πήρα σίγουρα θα μου ερχόταν το αμάξι σε 3-4 μήνες το λιγότερο. Το περιμένω το αυτοκίνητο κοντά στις 20 Απριλίου !!!
Έχω οδηγήσει αρκετά δύο παλιά αυτοκίνητα που είχαμε στην οικογένεια mercedes 2000cc 130 hp 200e '90 kai Subaru legacy 1600cc 110 hp Sedan '91 ,είναι και τα δύο μαούνες αλλά γενικά δεν είχαν ESP και πήγαιναν αρκετά καλά, καλά η mercedes ζει και βασιλεύει δεν συζητάω τεχνολογικά και από θέμα άνεσης το αμάξι όταν βγήκε τότε ήταν 20 χρόνια μπροστά και ο πατέρας μου θα την κρατήσει για πάντα το βλέπω ,το άλλο το έχουμε δώσει ..
Έψαχνα για νέο αυτοκίνητο και με τα 16000 που είχαμε να διαθέσουμε κατέληξα σε αυτό, η δεύτερη μου επιλογή ήταν PUnto evo 135 άλογα 1.4 αλλά μου έβγαινε κοντά 18 κάτι....
Καλά έκανα τεστ drive το φιεστα sport και μετά πήγα και έκανα το νέο opel corsa 1.4 100 aloga, εντάξει ξενέρωσα τόσο που θεώρησα το fiesta μονόδρομος xD
Διαφωτίστε με λίγο με το θέμα του ESP !! Ελπίζω να μην το μετανιώσω που δεν το έβαλα.........
Ρε παιδιά το αμάξι θα θέλει στρώσιμο ή όχι ?? σε ένα τοπικ λέει ότι τα νέα αμάξια είναι στρωμένα όταν έρχονται.... και ότι δεν έχει νόημα το στρώσιμο.... άλλοι λένε ότι πρέπει να γίνει στρώσιμο γιατί αλλιώς δεν θα πηγαίνει καλά μετά.... έχω μπερδευτεί, εγώ θα κάνω κάνα στρωσιματάκι κάνα 3-4000 χιλιόμετρά (μετά τα 2500 ) θα ανεβάζω στροφές σιγά σιγά, ωστε το καλοκαιράκι να είναι μια χαρά για να μπορώ να καίω βενζίνες άφοβα!!!
Οποιαδήποτε συμβουλή είναι για το τι να κάνω όταν παραλάβω το αυτοκίνητο είναι πολύτιμη καθώς είναι το πρώτο μου ουσιαστικά αυτοκίνητο !!
Θα μου προτείνατε να ακύρωνα την παραγγελία και να περίμενα ένα φιεστα σπορτ με ESP (αν γίνεται ?) το αμάξι το παράγγειλα την παρασκευή 9/4/10 αλλά χωρίς κανένα εχτρα γιατί πήρα ετοιμοπαράδοτο.
Φαντάζομαι θα με γειώσουνε τώρα αν τους πω ότι θέλω ESP θα μου πούνε είτε ότι δεν γίνεται γιατί το αυτοκίνητο έχει κλείσει είτε ότι θα πρέπει να περιμένω κάνα τρίμηνο....είμαι μπερδεμένος !!! Φαντάζομαι ότι το αμάξι θα οδηγιέται άνετα και χωρίς ESP.......
-
Παρείγγειλα ένα fiesta sport 1.6 sport μαύρο πριν λίγες μέρες και δεν είχε το ESP στο βασικό εξοπλισμό , επειδή είμαι νέος οδηγός εγώ γενικά δεν είχα ιδέα τι παίζει με το ESP και τώρα ελπίζω να μην το μετανιώσω που δεν το έβαλα, είμαι σίγουρος όμως ότι αν έκανα παραγγελία με ESP και όχι ετοιμοπαράδοτο που πήρα σίγουρα θα μου ερχόταν το αμάξι σε 3-4 μήνες το λιγότερο. Το περιμένω το αυτοκίνητο κοντά στις 20 Απριλίου !!!
Έχω οδηγήσει αρκετά δύο παλιά αυτοκίνητα που είχαμε στην οικογένεια mercedes 2000cc 130 hp 200e '90 kai Subaru legacy 1600cc 110 hp Sedan '91 ,είναι και τα δύο μαούνες αλλά γενικά δεν είχαν ESP και πήγαιναν αρκετά καλά, καλά η mercedes ζει και βασιλεύει δεν συζητάω τεχνολογικά και από θέμα άνεσης το αμάξι όταν βγήκε τότε ήταν 20 χρόνια μπροστά και ο πατέρας μου θα την κρατήσει για πάντα το βλέπω ,το άλλο το έχουμε δώσει ..
Έψαχνα για νέο αυτοκίνητο και με τα 16000 που είχαμε να διαθέσουμε κατέληξα σε αυτό, η δεύτερη μου επιλογή ήταν PUnto evo 135 άλογα 1.4 αλλά μου έβγαινε κοντά 18 κάτι....
Καλά έκανα τεστ drive το φιεστα sport και μετά πήγα και έκανα το νέο opel corsa 1.4 100 aloga, εντάξει ξενέρωσα τόσο που θεώρησα το fiesta μονόδρομος xD
Διαφωτίστε με λίγο με το θέμα του ESP !! Ελπίζω να μην το μετανιώσω που δεν το έβαλα.........
Ρε παιδιά το αμάξι θα θέλει στρώσιμο ή όχι ?? σε ένα τοπικ λέει ότι τα νέα αμάξια είναι στρωμένα όταν έρχονται.... και ότι δεν έχει νόημα το στρώσιμο.... άλλοι λένε ότι πρέπει να γίνει στρώσιμο γιατί αλλιώς δεν θα πηγαίνει καλά μετά.... έχω μπερδευτεί, εγώ θα κάνω κάνα στρωσιματάκι κάνα 3-4000 χιλιόμετρά (μετά τα 2500 ) θα ανεβάζω στροφές σιγά σιγά, ωστε το καλοκαιράκι να είναι μια χαρά για να μπορώ να καίω βενζίνες άφοβα!!!
Οποιαδήποτε συμβουλή είναι για το τι να κάνω όταν παραλάβω το αυτοκίνητο είναι πολύτιμη καθώς είναι το πρώτο μου ουσιαστικά αυτοκίνητο !!
Θα μου προτείνατε να ακύρωνα την παραγγελία και να περίμενα ένα φιεστα σπορτ με ESP (αν γίνεται ?) το αμάξι το παράγγειλα την παρασκευή 9/4/10 αλλά χωρίς κανένα εχτρα γιατί πήρα ετοιμοπαράδοτο.
Φαντάζομαι θα με γειώσουνε τώρα αν τους πω ότι θέλω ESP θα μου πούνε είτε ότι δεν γίνεται γιατί το αυτοκίνητο έχει κλείσει είτε ότι θα πρέπει να περιμένω κάνα τρίμηνο....είμαι μπερδεμένος !!! Φαντάζομαι ότι το αμάξι θα οδηγιέται άνετα και χωρίς ESP.......
-
-
Ε, καλά... μη χολοσκάς για το ESP...
Μια χαρά αμαξάκι πήρες...
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
επειδή είμαι νέος οδηγός εγώ γενικά δεν είχα ιδέα τι παίζει με το ESP και τώρα ελπίζω να μην το μετανιώσω που δεν το έβαλαΌχι,δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Καλό θα ήταν να το έβαζες για να είσαι ακόμα πιο ήσυχος, αλλά
το αμαξάκι δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Άπλά τα γνωστά, προσοχή και όλα οκ.Ρε παιδιά το αμάξι θα θέλει στρώσιμο ή όχι ?? σε ένα τοπικ λέει ότι τα νέα αμάξια είναι στρωμένα όταν έρχονται.... και ότι δεν έχει νόημα το στρώσιμο.... άλλοι λένε ότι πρέπει να γίνει στρώσιμο γιατί αλλιώς δεν θα πηγαίνει καλά μετά.... έχω μπερδευτεί, εγώ θα κάνω κάνα στρωσιματάκι κάνα 3-4000 χιλιόμετρά (μετά τα 2500 ) θα ανεβάζω στροφές σιγά σιγά, ωστε το καλοκαιράκι να είναι μια χαρά για να μπορώ να καίω βενζίνες άφοβα!!!
Καλό θα είναι μέχρι τα 1500χλμ να μην το πιέσεις ιδιαίτερα.
Κανονική οδήγηση, μέχρι τις 3500 οι αλλαγές.
Έτσι κι αλλιώς, σοβαρή απόδοση απο το μοτέρ αυτό θα δεις απο τις 10κ και μετά.
Δεν ξέρω αν έτσι 'ξεκλειδώνει' ο εγκέφαλος ή απλά 'ανοίγει' το μοτέρ αλλα τα στάδια είναι κοντά
στα 10κ και τέλος στα 20κ.Όσο για τις βενζίνες, είναι κινητήρας που θέλει σίγουρα καλή βενζίνη και με ιδιαίτερη προτίμηση στη 100άρα.Θα το δεις στη πορεία αυτό.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο με πολλά ασφαλή χιλιόμετρα σου εύχομαι
-
αυτα τα πραγματα τα ρωτανε πριν προβουν σε αγορα αγαπητε!
Τωρα καλοταξιδο
-
Το esp καλό να υπήρχε αλλα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα έχεις πρόβλημα. Ίσα ίσα , τα νέα αυτοκίνητα έχουν καλύτερη οδηγική συμπεριφορά απο τα παλιότερα οπότε η επέμβαση το esp είναι ακόμα πιο σπάνια ενώ στους περισσότερους δρόμους εχει αρχίσει και βελτιώνεται ο τάπητας.
-
Το esp πιστευω οτι ενταξει ειναι χρησιμο σε καταστασεις με πολυ γλιστερο δρομο και λαστιχα οχι σε καλη κατασταση.Ο πατερας μου(κατοχος focus MKI 1.6) δεν πιστευω οτι χρειαστικε καπου το esp στην οδηγηση του καθως το αμαξι εχει παρα πολυ καλο στησιμο απο τη μανα του.Πιστευω οτι το ιδιο ισχυει και στο ιδιο φορντακι.Ο κινητηρας για να ανοιξει θα χρειαστει 10κ με 15κ για να ανοιξει και να γινουν ποιο ελαστικα τα μεταλα.Το ιδιο και στο δικο μου φοκους ισχυε(τωρα εχει 70κ χλμ).Πιστευω πως δεν θα το μετανιωσεις μεχρι τη στιγμη που θα το πουλησεις το αυτοκινητο.Καλοριζικο και καλοταξιδο!
-
http://www.euroncap.com/results/escperf.aspx
Εδώ δεν νομίζω να έχουν φθαρμένα λάστιχα.
-
Φίλε καλοτάξιδο, μην χωλοσκάς, κοίτα να ευχαριστηθείς το αμάξι σου
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://www.euroncap.com/results/escperf.aspxΕδώ δεν νομίζω να έχουν φθαρμένα λάστιχα.
Ε ενταξει εκει που τα τεσταρουν ομως ειναι με βρεγμενους δρομους κλπ κλπ και στα περισσοτερα αμαξια τα λαστιχα που βαζουν απο την μανα τους δεν ειναι καλα....
-
To παιδί δλδ δεν θα βρεθεί ποτέ σε βρεγμένο δρόμο και θα βάλει βρόχινα ή ημισλικ με το που θα βγει από την αντιπροσωπεία;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To παιδί δλδ δεν θα βρεθεί ποτέ σε βρεγμένο δρόμο και θα βάλει βρόχινα ή ημισλικ με το που θα βγει από την αντιπροσωπεία;Θα βρεθει σε βροχινο δρομο τοσο τραγικο ειναι το θεμα ομως?????????Δηλαδη στη βροχη 100% αμα κανεις εναν ελιγμο θα τρακαρεις????Και επισης οταν βρεχει δεν νομιζω πως πρεπει να παταμε...
-
Σε πίστα είναι ρε Γιώργο οι 'ενδεικτικές' δοκιμές αυτές.
Τι προσπαθείς να αποδείξεις δεν μπορώ να καταλάβω. Αμφισβητείς την χρησιμότητα του ESP; -
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Ο κινητηρας για να ανοιξει θα χρειαστει 10κ με 15κ για να ανοιξει και να γινουν** ποιο ελαστικα τα μεταλα.** -
Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι πχ το μοτέρ ξεχειλώνει: από 1,6 γίνεται περίπου 1,75...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο κινητηρας για να ανοιξει θα χρειαστει 10κ με 15κ για να ανοιξει και να γινουν** ποιο ελαστικα τα μεταλα.**
Καουτσούκ μήπως?
-
Οχι ρε μαγκες γινεται διλιτρο θα με μουρλανετε μωρε?
Ποιο ελαστικος ρε παιδια πως να το πω.Στην αρχη ειναι σφιγμενο το μοτερ επειδη δεν εχει δουλευτει και με τα χιλιομετρα σιγα σιγα ανοιγει και αποδιδει περισσοτερο.
@dr.dine
Δεν προσπαθω να αμφισβητησω την χρησιμοτητα του esp.Αλλα πιστευω πως σε ενα αμαξι που εχει πολυ καλο στησιμο απο τη μανα του με 120 αλογα δεν νομιζω να ειναι και τοσο χρησιμο.Αμα ηταν 200 ασυζητη θα το εβαζα στο αυτοκινητο που θα αγοραζα.
-
Kαλοστημένο αυτοκίνητο με λιγότερο από 200 σε απότομη τιμονιά και χωρίς διόρθωση, έτσι πώς μπορεί να αντιδράσει καθένας μας αν του πεταχτεί κάτι στην εθνική και είναι αφηρημένος ή άπειρος.
Youtube Video -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kαλοστημένο αυτοκίνητο με λιγότερο από 200 σε απότομη τιμονιά και χωρίς διόρθωση, έτσι πώς μπορεί να αντιδράσει καθένας μας αν του πεταχτεί κάτι στην εθνική και είναι αφηρημένος ή άπειρος.
Youtube VideoΝαι γιατι με το esc που εκανε εχασε σε λιγοτερο βαθμο τον κολο....Παντος πιστευω τα αντανακλαστικα του καθενος ειναι διαφορετικα αλλα πιστευω πως στη προκειμενη περιπτωση ο καθε ενας μας θα προσπαθουσε να το διορθωσει.Δεν ειναι και κανα πισωκινητο...
Ford Fiesta Sport 1.6 without ESP