-
http://www.youtube.com/watch?v=eGPPDV8w ... playnext=1
Που είναι ο Πουτσίνι...;
-
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Pictures from an Exhibition
http://www.youtube.com/watch?v=k_98452AxFI τα μόνα κομμάτια κλασσικής μουσικής που έχουν σαξόφωνο
Sorry, 'κανονικά' έχει φαγκότο αλλά όχι σαξόφωνο.
Μια που σου αρέσει ο ήχος του, ψάξε για την εκτέλεση Vecchio Castello Sax 4. Καλά το κατάλαβες, είναι τέσσερα σαξόφωνα: Soprano, Alto, Tenor, Baritone.μια 'εμπορική' εκδοχή του σοστακόβιτς, από έναν ολλανδό κλάμπανο
http://www.youtube.com/watch?v=LX1fiE0U ... KjGUEhNeyA
τη βάζω γιατί έχει σαξόφωνο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Wagner Flying dutchman overture
http://www.youtube.com/watch?v=uAPwXJ7y ... re=relatedΟ Δημητρης Μητροπουλος διευθυνει την φιλαρμονικη της Νεας Υορκης
http://www.youtube.com/watch?v=Kl-dSoNH ... re=related -
Στη ψηφοφορια, τα ονοματα ειναι γραμμενα λαθος:
Beethoven
Mozart
Schubert
Chopin -
Kαι κατι πιο συγχρονο, γιατι επεσε πολυ πχιοτητα
Aπο το αλμπουμ Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra in Eb minor, Op. 1, που ηχογραφηθηκε με την Τσεχικη Φιλαρμονικη ορχηστρα και μαεστρο τον Yoel Levi.
Στο παρακατω βιντεο, με την New Japan Philarmonic Orchestra
-
-
Δεν το ήξερα ό,τι υπήρχαν και στο forum 'λάτρεις' της κλασσικής μουσικής.
Καλό αυτό!
Τα ονόματα όπως είπε και παραπάνω ο saxon 747 είναι γραμμένα λάθος.
Τώρα που βρήκα το τοπικ ακούω από το Τρίτο πρόγραμμα ζωντανά (όπως σχεδόν κάθε Σάββατο υπάρχουν ζωντανές μεταδόσεις) από την Μετροπόλιταν οπερα της Νέας Υόρκης, τον 'Μαγικό Αυλό' του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.
Φυσικά ακούω από τον υπολογιστή καθώς στην πόλη που μένω (Ναύπλιο) το Τρίτο πρόγραμμα δεν εκπέμπει (όπως και δεν εκπέμπει και σε πολλές άλλες περιοχές) αν και πληρώνουμε κανονικά την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ.
Αν ήταν για τίποτα σκυλάδικα και τσιφτετέλια θα τρέχανε να βάλουν αναμεταδότες... -
3ο πρόγραμμα rulez... Έχει πλάκα κάθε πρωί με το γνωστό κλαρινοεγερτήριο και καπάκι προσευχή λες και είμαστε στο σχολείο... Έχω ακούσει μια φήμη ότι δουλεύουν χωρίς μισθό γιατί αλλιώς θα είχε κλείσει. Αν έχετε προσέξει δεν έχει καθόλου διαφημίσεις.
-
το τρίτο πρόγραμμα ειδικά επί εποχής χατζηδάκι ήταν πολύ μπροστά, αν όντως δεν υπάρχουν λεφτά γι αυτό και πληρώνουμε για τη γιουροβύζιον είμαστε μόνο για μπούφλες
-
το τρίτο πρόγραμμα ειδικά επί εποχής χατζηδάκι ήταν πολύ μπροστά, αν όντως δεν υπάρχουν λεφτά γι αυτό και πληρώνουμε για τη γιουροβύζιον είμαστε μόνο για μπούφλεςΕγώ από την εποχή Χατζιδάκη άρχισα να ακούω Τρίτο. Τότε δεν υπήρχαν τοπικοί ραδιοσταθμοί για να καλύπτουν το σήμα από την Πάρνηθα και μπορούσα να ακούσω. Παρακολουθούσα τότε κάθε μέρα την εκπομπή 'Το Ελληνικό τραγούδι στο Τρίτο' (εκπομπή που υπάρχει ακόμα και σήμερα, σε εβδομαδιαία βάση) και από τότε άρχισε να μου αρέσει και η κλασσική μουσική.
Το Τρίτο είναι ακόμα και σήμερα πολύ ποιοτικό και είναι κρίμα που δεν έχουν την δυνατότητα να το ακούν όλοι οι Έλληνες.
Εγώ παρακολουθώ από το ιντερνέτ και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς κλασσικής μουσικής και βλέπω ό,τι ειδικά οι ζωντανές μεταδόσεις της EBU που δίνει το Τρίτο, ελάχιστοι ξένοι σταθμοί δίνουν και μάλιστα από χώρες με μεγάλη παράδδοση και παιδεία στην κλασσική μουσική. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
3ο πρόγραμμα rulez... Έχει πλάκα κάθε πρωί με το γνωστό κλαρινοεγερτήριο και καπάκι προσευχή λες και είμαστε στο σχολείο... Έχω ακούσει μια φήμη ότι δουλεύουν χωρίς μισθό γιατί αλλιώς θα είχε κλείσει. Αν έχετε προσέξει δεν έχει καθόλου διαφημίσεις.Και εθνικός ύμνος από χορωδία με τις τέσσερις πρώτες στροφές του ποιήματος του Σολωμού και όχι της δύο στροφές που όλοι ξέρουμε για εθνικό ύμνο.
Και όλα αυτά στις 8 το πρωί αργά δηλαδή. Δεν νομίζω να δουλεύουν χωρίς μισθό, αλλά εδικά τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση και έγινε όλο αυτό το μπάχαλο με την ΕΡΤ μέχρι να ανανεωθούν οι συμβάσεις μας έφαγαν με τις επαναλήψεις.
Και διαφημήσεις υπάρχουν ελάχιστες και μόνο όταν υπάρχει καλιτεχνικό γεγονός από την Λυρική ή από το Μέγαρο και όχι σταθερά και δεν νομίζω να αποφέρουν χρήματα, ανταποδωτικά πρέπει να είναι.
Πέρυσι είχαν σκεφτεί να αλλάξουν προσανατολισμό στον σταθμό, αλλά ευτυχώς έμεινε ώς έχει.
Πόσο καιρό θα την γλυτώνει ακόμα από την Γιουροβίζιον και τα γυφτοτσιφτετέλια, άγννωστο... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
[...]Μετροπόλιταν οπερα της Νέας Υόρκης[ ]προσωπικά, όσο πολύ μου αρέσει η όπερα και η κλασσική μουσική και την απολαμβάνω σε μια ζωντανή εκτέλεση, τόσο δεν μου αρέσει να την ακούω από μια αναπαραγωγή.
Μάλλον μεγάλο μέρος της απόλαυσης, έρχεται και από το να βλέπω/ζω τον τρόπο που 'παράγεται'.
Μια ορχήστρα και τους μουσικούς να παίζουν κάτω από το μαέστρο
Το θεατρικό μιας όπερας
Μέσα σε προσεγμένες αίθουσες με την ιδιαίτερη ηχητική τουςΕντάξει, δεν είμαι και ο μεγαλύτερος fan και φοβερά ψαγμένος με το είδος Θα φταίει κι αυτό. Αλλά σε παραστάσεις προσπαθώ κάπου κάπου και όπου μπορώ να πηγαίνω
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Καλά, εσύ κοίτα που έχεις αρχίσει να αριστερίζεις σε κάτι άλλα threads, και ασ' τα αυτά
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Μετροπόλιταν οπερα της Νέας Υόρκης[ ]
προσωπικά, όσο πολύ μου αρέσει η όπερα και η κλασσική μουσική και την απολαμβάνω σε μια ζωντανή εκτέλεση, τόσο δεν μου αρέσει να την ακούω από μια αναπαραγωγή.
Μάλλον μεγάλο μέρος της απόλαυσης, έρχεται και από το να βλέπω/ζω τον τρόπο που 'παράγεται'.
Μια ορχήστρα και τους μουσικούς να παίζουν κάτω από το μαέστρο
Το θεατρικό μιας όπερας
Μέσα σε προσεγμένες αίθουσες με την ιδιαίτερη ηχητική τουςΕντάξει, δεν είμαι και ο μεγαλύτερος fan και φοβερά ψαγμένος με το είδος Θα φταίει κι αυτό. Αλλά σε παραστάσεις προσπαθώ κάπου κάπου και όπου μπορώ να πηγαίνω
Συμφωνώ σε όλα, αλλά είναι σίγουρα μόνο θετικό πρόσημο μπορείς να βάλεις στις ζωντανές μεταδόσεις του Τρίτου από την ΜΕΤ και όχι μόνο.
-
Λοιπόν, το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με την όπερα. Είναι το είδος της κλασσικής που δεν παλεύω καθόλου Κι ο αδερφός, μανιακός ακροατής μουσικής είχε την ίδια γνώμη, μέχρι που πήγε στην όπερα στο παρίσι (στον κουρέα της σεβίλλης) και έπαθε το σοκ της ζωής του.
Άρα λοιπόν πρέπει να αναθεωρήσω κι εγώ τάχιστα
εεπ, χτές είχαμε συναυλία με την ορχήστρα και παίξαμε το largo al factotum με τενόρο
(το μπαγκς μπάνυ με το συγκεκριμένο επεισόδιο το ξέρετε να υποθέσω )
-
Λοιπόν, το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με την όπερα. Είναι το είδος της κλασσικής που δεν παλεύω καθόλου Κι ο αδερφός, μανιακός ακροατής μουσικής είχε την ίδια γνώμη, μέχρι που πήγε στην όπερα στο παρίσι (στον κουρέα της σεβίλλης) και έπαθε το σοκ της ζωής του.Άρα λοιπόν πρέπει να αναθεωρήσω κι εγώ τάχιστα
εεπ, χτές είχαμε συναυλία με την ορχήστρα και παίξαμε το largo al factotum με τενόρο
(το μπαγκς μπάνυ με το συγκεκριμένο επεισόδιο το ξέρετε να υποθέσω )
Aυτο http://www.youtube.com/watch?v=qUW8A0juQ9w ειναι ;
-
http://www.youtube.com/watch?v=EPCUDAF0 ... re=related
-
Δε διορθώνετε και τα ονόματα των συνθετών?
Ο μισόκουφος γράφεται Beethoven, o -ψιλοβαρετός για μένα- Ρομαντικός Γαλλοπολωνός γράφεται **Chopin **,το παιδί θαύμα Mozart, ο δε συνθέτης της ημιτελούς Schubert.
Edit: sorry 747, δεν είχα δει το ποστ σου. Βασίλειε33, ευχαριστούμε
-
Διορθωθηκαν και τα ονοματα,ευχαριστουμε saxon 747 και dirtoulios .
KΛΑΣΣΙΚΗ/ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ