-
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Carl Orff τώρα. Αν ζούσε και έπρεπε να γράψει το soundtrack για τα 'συμβόλαιο με τον λαό', μάλλον σε κάτι τέτοιο θα κατέληγε.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Θόδωρε (αν μου επιτρέπεις), πολύ χρήσιμη η πληροφορία σχετικά με το αφιέρωμα στον Mozart. Είναι ο αγαπημένος μου.Και βέβαια σου επιτπρέπω. Το κακό είναι ό,τι ενώ το παρακολουθώ από την πρώτη μέρα, σταμάτησε το μυαλό μου το ρημάδι και δεν 'έριξα σήμα'.
Το καλό είναι ό,τι και πολλές από τις εκπομπές που έχουν παίξει (στα πλαίσια του αφιερώματος) μπορείς να τις ακούσεις και αργότερα.
Πάντως ρε παιδιά ακούω όσο περισσσότερη ώρα μπορώ και δεν έννοιωσα ούτε μια στιγμή να βαριέμαι!
Είναι πραγματικά αγωγή της ψυχής (ψυχαγωγία) η μουσική του MOZART. Τουλάχιστον έτσι την νοιώθω εγώ. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Τα Carmina Burana του Carl Orff - ολόκληρο το έργο (διάρκεια πάνω από 1 ώρα)!
Θα το ακούσω το απόγευμα σπίτι διαβάζοντας το 'συμβόλαιο με τον λαό'
Ποιο 'συμβόλαιο'; Εκείνο το παλιό το κιτρινισμένο της 3ης του Σεπτέμβρη ή το καινούργιο σε σύνθεση-ενορχήστρωση ΔΝΤ και διεύθυνση Γιωργάκη;
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Θόδωρε (αν μου επιτρέπεις), πολύ χρήσιμη η πληροφορία σχετικά με το αφιέρωμα στον Mozart. Είναι ο αγαπημένος μου.
Και βέβαια σου επιτπρέπω. Το κακό είναι ό,τι ενώ το παρακολουθώ από την πρώτη μέρα, σταμάτησε το μυαλό μου το ρημάδι και δεν 'έριξα σήμα'.
Το καλό είναι ό,τι και πολλές από τις εκπομπές που έχουν παίξει (στα πλαίσια του αφιερώματος) μπορείς να τις ακούσεις και αργότερα.
Πάντως ρε παιδιά ακούω όσο περισσσότερη ώρα μπορώ και δεν έννοιωσα ούτε μια στιγμή να βαριέμαι!
Είναι πραγματικά αγωγή της ψυχής (ψυχαγωγία) η μουσική του MOZART. Τουλάχιστον έτσι την νοιώθω εγώ. -
Tο έχω απ το πρωϊ να παίζει
-
Φοβερό το αφιέρωμα στο Μότσαρτ.
Αυτή τη στιγμή παίζει σερενάτα Κ.320 (τι τονικότητα!) με τον Sir Roger Norrington να διευθύνει και να μιλάει για την εισαγωγή στον ρομαντισμό μέσω της μουσικής του.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Φοβερό το αφιέρωμα στο Μότσαρτ.Αυτή τη στιγμή παίζει σερενάτα Κ.320 (τι τονικότητα!) με τον Sir Roger Norrington να διευθύνει και να μιλάει για την εισαγωγή στον ρομαντισμό μέσω της μουσικής του.
Το ακούω και εγώ. Έχει πολύ υλικό για τις επόμενες μέρες!
Δεν περίμενα και τίποτε λιγότερο από το BBC.
Είναι σε άλλο επίπεδο εφ όλης της ύλης! -
Φοβερό το αφιέρωμα στο Μότσαρτ.
Αυτή τη στιγμή παίζει σερενάτα Κ.320 (τι τονικότητα!) με τον Sir Roger Norrington να διευθύνει και να μιλάει για την εισαγωγή στον ρομαντισμό μέσω της μουσικής του.
Το ακούω και εγώ. Έχει πολύ υλικό για τις επόμενες μέρες!
Δεν περίμενα και τίποτε λιγότερο από το BBC.
Είναι σε άλλο επίπεδο εφ όλης της ύλης!Πάντοτε το BBC ήταν σε άλλο επίπεδο, αλλά κάτι τέτοιο ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Ακούς απόψεις/εξομολογήσεις από μεγάλους μαέστρους - πράγματα για τα οποία αν μιλούσα εγώ προσωπικά, θα φαινόμουν αιρετικός - και με εκφράζουν.
Σπουδαίες εκτελέσεις! Θα τα πούμε κάποια στιγμή και πιο αναλυτικά, Θόδωρε.
-
Ο Sir Roger Norrington είπε στο BBC Radio 3 ότι σημασία δεν έχει να ερμηνεύεις ένα έργο (interpret), αλλά να το παίζεις (play) αυτούσιο και ότι αυτό είναι που αρέσει τελικά στον κόσμο!
Το 2008 ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που έβγαλε νικητή ένα δικό μας άνθρωπο, τον Διονύσιο Γραμμένο, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians:
-
Το αφιέρωμα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, το άκουγα χτες μέχρι τις 4 το πρωί, το χω και παίζει συνέχεια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το αφιέρωμα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, το άκουγα χτες μέχρι τις 4 το πρωί, το χω και παίζει συνέχειαΗ σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα έργα για πιάνο.
-
Το έχω καταλάβει
Piano concert in B flat τώρα ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το έχω καταλάβειPiano concert in B flat τώρα ?
Νομίζω ότι ήταν το Piano Concerto No. 22 in E flat major, K. 482 (το τρίτο μέρος του ακούγεται και στην ταινία Amadeus). Θα το κοιτάξω και το βράδυ στο σπίτι.
Έχει κυκλοφορήσει η Brilliant Classics όλα τα έργα του Mozart* σε κουτί με 170 CD σε χαμηλή τιμή, για όποιον επιθυμεί να πάρει μια πρώτη γεύση.
*Καθώς επίσης και Beethoven, Bach, Chopin κλπ!
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το έχω καταλάβει
Piano concert in B flat τώρα ?
Νομίζω ότι ήταν το Piano Concerto No. 22 in E flat major, K. 482 (το τρίτο μέρος του ακούγεται και στην ταινία Amadeus). Θα το κοιτάξω και το βράδυ στο σπίτι.
Έχει κυκλοφορήσει η Brilliant Classics όλα τα έργα του Mozart* σε κουτί με 170 CD σε χαμηλή τιμή, για όποιον επιθυμεί να πάρει μια πρώτη γεύση.
*Καθώς επίσης και Beethoven, Bach, Chopin κλπ!
Επιβεβαιώνω!
Αυτή τη στιγμή έχει το δεύτερο μέρος από το κονσέρτο για πιάνο αριθμός 20 με την Mitsuko Uchida. Έπος με δραματικά στοιχεία, ο άνθρωπος επικοινωνούσε με το Θεό. Τι να λέμε τώρα.
-
Το κονσέρτο για πιάνο αριθμός 20 του Μότσαρτ, από την Mitsuko Uchida (το πρώτο μέρος είναι χωρισμένο σε 2 βίντεο). Το δεύτερο μέρος (ρομάντσα) είναι όλα τα λεφτά!
1.
2.
3.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Τα Carmina Burana του Carl Orff - ολόκληρο το έργο (διάρκεια πάνω από 1 ώρα)!
Θα το ακούσω το απόγευμα σπίτι διαβάζοντας το 'συμβόλαιο με τον λαό'
Έχετε δει τι λένε οι στίχοι στο O Fortuna του Carmina Burana, το κομμάτι που είχαν μουσική υπόκρουση οι συγκεντρώσεις του Πασόκ; Μιλάνε για την τύχη που είναι κυρίαρχος του κόσμου, που είναι ευμετάβλητη, και ουσιαστικά δεν αξίζει η προσπάθεια αφού η κακή μας τύχη μας κατατρέχει.
-
Αυτή τη στιγμή το BBC Radio 3 (http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/bbc_radio_three) έχει La Finta Giardiniera, K.196 από 14:00 έως 17:30 ώρα Αγγλίας (υπολογίστε + 2 ώρες) με τον Nikolaus Harnoncourt. Από τις πρώιμες όπερες του Μότσαρτ, αλλά δεν διαφέρει σε μεγαλείο από τις επόμενες.
Ένα μικρό απόσπασμα, όπου στο τέλος αλλάζει εντελώς το ρυθμό και βάζει στο προσκήνιο τα καταιγιστικά τύμπανα:
-
Και το απόγευμα είχε ζωντανά από το Κάρντιφ το Clarinet Concerto K622 με κλαρινετίστα τον Ronald van Spaendonck και μαζί του την BBC National Orchestra της Ουαλίας.
Καταπληκτικό έργο, το αγαπημένο μου από τον MOZART! -
Και το απόγευμα είχε ζωντανά από το Κάρντιφ το Clarinet Concerto K622 με κλαρινετίστα τον Ronald van Spaendonck και μαζί του την BBC National Orchestra της Ουαλίας.
Καταπληκτικό έργο, το αγαπημένο μου από τον MOZART!Το άκουσα! Όταν είμαι σπίτι το βάζω και παίζει 24x7 και γεμίζει όλο το δωμάτιο με όμορφη μουσική.
Από το τελευταία έργα του Μότσαρτ, με συγκινεί τρομερά το πρώτο μέρος, το δεύτερο μέρος κάπως αφήνει την ψυχή σου να ηρεμήσει και στο τρίτο έρχεται τελικά μια πινελιά αισιοδοξίας. Προσωπική άποψη πάντα.
Υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο έργο: http://www.tishkoff.com/articles/mozart.htm
Επίσης σε μορφή mp3, μπορεί κάποιος να το βρει σε 3 διαφορετικές εκτελέσεις εδώ: http://www.classiccat.net/mozart_wa/622.php
-
Η αγαπημένη μου εκτέλεση είναι αυτή με τον Benny Goodman και την συμφωνική ορχήστρα της Βοστώνης με μαέστρο τον Charles Munch.
Όπως και να έχει καταπληκτικό έργο. Νομίζω ό,τι τα συναισθήματα που σου δημιουργεί είναι σορά μοιρασμένα.
Το πρώτο μέρος με βάζει στο γενικό κλίμα, το δεύτερο μου δημιουργεί μέχρι και μια ελαφριά μελαγχολία και από τις πρώτες νότες του τρίτου μέρους αυτό ανατρέπεται και προχωρώντας προς το τέλος νοιώθω ενθουσιασμό!Πως να ήταν από κοντά αυτός ο άνθρωπος;
KΛΑΣΣΙΚΗ/ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ