-
εχω ενα σοβαρο θεμα με τα φρενα του αυτοκινητου μου.
οταν παταω δυνατο φρενο το αμαξι γυρναει δλδ παει για τετ α κε .
μερικες φορες νιωθω την μουρη του να ψαχνεται αριστερα δεξια κατα το φρεναρισμα και στο τελος τραβαει προς τα αριστερα και το πισω μερος προς τα δεξια.
εχθες που ημουν εθνικη οδο αριστερη λωριδα πατησα δοκιμαστικα φρενο και το αμαξι παλι τραβηξε αριστερα.
αν συνεχιζα να παταω φρενο μαλλον θα επεφτα απανω στο διαχωριστικο .υποψην εχω αλλαξει κατανεμητη,τακακια μπροστα αλλαξα πριν λιγες μερες
το προβλημα με τα φρενα υπαρχει εδω και πολυ καιρο,χρονια.
ξερω οτι δεν θα βρεθει ποτε λυση,ειμαι καταδικασμενος να οδηγω ενα αμαξι με επικυνδυνα φρενα ,απλως το εβαλα μπας και μια στο εκατομυριο βρεθει λυση.το εβαλα αγγελια ταμαξι περσι για πουλημα και μετα απο λιγο καιρο την εβγαλα γιατι το μετανιωσα.
ειπα να το δωσω αποσυρση αλλα το πασοκ την καταργησε.
εχω ενα αμαξι γρηγορο χωρις φρενα και φοβαμαι μην παθω καμια ζημια.
περιμενω αποψεις απο ειδικους να δουμε τι σκατα φταιειΥ.Γ τα συνεργεια δεν πολυασχολουνται με το αμαξι ,γιατι το βλεπουν παλιο και με το που τους λεω το προβλημα αρχιζουν τα γνωστα,
-
μερικες φορες νιωθω την μουρη του να ψαχνεται αριστερα δεξια κατα το φρεναρισμα και στο τελος τραβαει προς τα αριστερα και το πισω μερος προς τα δεξια.
εχθες που ημουν εθνικη οδο αριστερη λωριδα πατησα δοκιμαστικα φρενο και το αμαξι παλι τραβηξε αριστερα.
αν συνεχιζα να παταω φρενο μαλλον θα επεφτα απανω στο διαχωριστικο .υποψην εχω αλλαξει κατανεμητη,τακακια μπροστα αλλαξα πριν λιγες μερες
ξερω οτι δεν θα βρεθει ποτε λυση,ειμαι καταδικασμενος να οδηγω ενα αμαξι με επικυνδυνα φρενα ,απλως το εβαλα μπας και μια στο εκατομυριο βρεθει λυση.το εβαλα αγγελια ταμαξι περσι για πουλημα και μετα απο λιγο καιρο την εβγαλα γιατι το μετανιωσα.
περιμενω αποψεις απο ειδικους να δουμε τι σκατα φταιειΥ.Γ τα συνεργεια δεν πολυασχολουνται με το αμαξι ,γιατι το βλεπουν παλιο και με το που τους λεω το προβλημα αρχιζουν τα γνωστα,
-
-
το προβλημα δεν ειναι απαραιτητο να οφειλετε στα φρενα...
ενα στραβο ψαλιδι ή λιωμενα σινεμπλοκ εχουν ακριβως την ιδια συμπεριφορα -
Σε ενα Ικτεο να μετρησουν τα φρενα στο ειδικο μηχανημα,εκει θα δεις ποιο δεν παταει οσο πρεπει.Επισης καλο θα ηταν να το δεις και στο τζογομετρο,μπορει η αναρτηση να εχει τζογους .
Ο κατανεμητης που αλλαξες ηθελε σεταρισμα;Νομιζω οτι οι μηχανικοι κατανεμητες θελουν καποια διαδικασια οταν τοποθετουνται.
-
Θα πρότεινα να επισκεφτείς κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο, κανέναν που ασχολείται με κανένα αγωνιστικό ίσως. Μόνο τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να σε βοηθήσουν πιστεύω σε ένα παλιό αυτοκίνητο χωρίς να σου αλλάξουν το μισό.
-
Υποθετουμε οτι εχει γινει εξαερωση στα υγρα φρενων,τα λαστιχα ειναι σε καλη κατασταση οπως και τα μαρκουτσια των φρενων.Σωστα;
-
BILL33
εκει πρεπει να πληρωσω για τον ελεγχο;
τα μπροστα μαρκουτσια ειναι αλλαγμενα ,τα πισω οχι.
εχω αλλαξει υγρα φρενων και εχω κανει εξαερωση.xenos
ειναι κιαυτο μια λυση -
Ναι,δεν ξερω ποσο ομως.Αλλιως πας σε φρενά που θα εχει και αυτος τετοια μηχανημα.
-
μαλλον θα το παω στο κτεο αν και φοβαμαι μην δουν πολυ αθλια τα φρενα και μου κρατησουν ταμαξι.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μαλλον θα το παω στο κτεο αν και φοβαμαι μην δουν πολυ αθλια τα φρενα και μου κρατησουν ταμαξι.o έλεγχος στο ΚΤΕΟ είναι 5-10€ Μαχ.
http://www.auteco.gr/site/index.php?opt ... d=43&lang=
-
σωστος
7 ευρω για ελεγχο στα φρενα.
φευγω για ελεγχο και επιστρεφω εντος λιγων ωρων -
Ο κατανεμητης ειναι ρυθμιζομενος ?
-
βασικα για ποιο αυτοκινητο μιλαμε;και τι παει να πει παλιο;υποχρεωση τους να δωσουν λυση στην αντιπροσωπεια αλλα και οπουδηποτε αλλου αν πας
-
πηγα στο κτεο
μου ειπαν οτι πρεπει να το εχω περασει κτεο και να μην εχει ληξει βεβαια για να το ελεγξουν.
εγω ομως δεν το εχω περασει ποτε.
τζαμπα η βενζινη που εκαψαο κατανεμητης ειναι ρυθμιζομενος και το αμαξι ειναι μια δελτα του 92.
-
Ειδες, το Ιταλικο αμαξι....
Σορρυ για το , αλλα ρε Ιταλακια , νομιζα οτι αποχωρησες...???... -
και ο σουμαχερ αποχωρησε αλλα επανηλθε
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
και ο σουμαχερ αποχωρησε αλλα επανηλθεO Σουμαχερ ειχε φρενα ομως.
-
Μπορεί να φταίνε πολλά πράματα, φρένα εμπρός, φρένα πίσω, γεωμετρία και ανάρτηση εμπρός, πίσω....να είναι κομμένο και κολλημένο αυτοκίνητο, να είσαι πολύ βαρύς και να πηγαίνει το βάρος μονόπαντα ή ίσως όταν πατάς το φρένο στρίβεις χωρίς να το καταλάβεις και το τιμόνι (στραβό κάθισμα, στραβό πετάλι, κοντός οδηγός κλπ)!
Πάντως το πιο εύκολο και λογικό είναι όπως σου είπαν να αρχίσεις από φρενομέτρηση. Έτσι θα ξεκαθαρίσεις αν φταίνε τα φρένα και ποιο από όλα (εμπρός πίσω δεξιά αριστερά) ή όχι.
Αν φταίνε τα φρένα ψάχνεις όλο το κύκλωμα υγρό, εξαέρωση, αντλία, σωληνάκια, δαγκάνες, τακάκια, δισκόπλακες... κλπ.
Αν δεν φταίνε τότε ψάχνεις ευθυγράμμιση, τζόγους, ύψος αμαξώματος, αμορτισέρ για διαφορετική φθορά κλπ. -
στο φρενομετρο τι μετρανε ακριβως;
θα βγει συμπερασμα τι φταιει ;
Προβλημα στο φρεναρισμα