-
αυτά ακριβώς συμβαίνουν....
το θέμα είναι ότι έχω μπει στον τειρεσία (διεθνείς οίκοι αξιολόγησης), μάζεψα τα χρέη μου σε ένα λογαριασμό (τρόικα), έχω μείνει άνεργος (ύφεση, παγκόσμια κρίση), η οικογένεια γκρινιάζει (Χαμηλοσυνταξιούχοι, απολυόμενοι, μικρομεσαίοι κά) και ο κουμπάρος μου ( οικονομικοί αναλυτές) μου λέει να ψωνίζω από το ΜΑΚΡΟ σε επαγγελματικές ποσότητες (δημόσιες επενδύσεις, προγράμματα ) γιατί έτσι θα κερδίζω πολλά. -
Το αρχικο τριετες -4ετες μνημονιο ειναι σιγουρο οτι θα παει στα δεκα χρονια... το εχουμε πει εδω μεσα και χωρις να ειμαστε τραπεζιτες... Ναι θα μας δωσουν παραταση γιατι ετσι θα τους πληρωνουμε τοκους... θα βγαζουν δλδ οι τραπεζιτες τοκογλυφοι το κατι τις τους... με μια ασφαλεια οτι θα γινει αυτο.... δεν θαλουν κατι περισσωτερο αυτοι....
Εμεις ομως για το καλο μας θα πρεπει να μειωσουμε και το χρεος... σε απολυτα νουμερα για να πληρωνουμε λιγωτερα τοκοχρολυσια.. Δεν ειναι ευκολη ασκηση.... με τους πολιτικους που εχουμε... και τους καλομαθημενους πολιτες που εχουμε... 'βγαζω μαυρα' 'φοροαποφευγω' κ.λ.π. και δεν φοβαμαι να με πιασουν γιατι δεν εχουν συστημα να το κανουν οι κυβερνησεις... -
και ποιος θα τα πληρώσει ρε 224 τα τοκοχρεωλύσια? οι 50-60 αρηδες που σερφάραν επι 20-25 χρόνια πάνω στη σανίδα του ΔΥ-μαύρα-αναθέσεις-προμήθειες-συνταγογραφήσεις και λέγαν πάνω στο διογκούμενο τσουνάμι χρέους εμείς κάνουμε το καλύτερο σερφ?
θες να μας πεις για ανεργία στους νέους 25-35? θες να μας πεις για πληθωρισμό? για σύνταξη σε 40 χρόνια?να βγουν οι παχυλοί μισθοί, ΔΥ κ ΙΥ, και να πουν όλοι ενιαία σύμβαση εργασίας και τα ρέστα ομόλογα. να τους πληρώνει τα εξτρά με ομόλογα το κράτος τους ΔΥ και η κάθε εταιρια τους ΙΥ. το καυτό ρευστό να πληρώσει το χρέος, σε σεβαστό ποσοστό, και αυτοί να δέσουν την αμοιβή τους με τη τύχη του φορέα που τους πληρώνει. να μάθουν να ζουν με τον cash μισθό της σύμβασης και αν γουστάρουν haircut να το κάνουν πρώτα στα ομόλογα που κρατούν στα χέρια τους.
και όποιος δε γουστάρει ας γίνει freelancer.οι δεξιοί θα πουν γίναμε κομμουνιστές.
οι αριστεροί για εκμετάλλευση της εργασίας.
και όλοι μαζί θα καθίσουμε στο μεσαίο.ΥΓ κανα κονέ να πάμε ΗΑΕ να φτιαρίζουμε άμμο έχεις? καλύτερα μου φαίνεται σαν προοπτική.
-
@wannabe
δεν θα διαφωνησω... σε αυτα που λες... καπως ετσι λιγο λιγωτερο λιγο περισσωτερο, θα προκειψουν τα προβληματα... ομως ολοι αυτοι που σερφαραν θα βρουν μπροστα τους προβληματα.... οικονομικα... οσοι ζουσαν με δανεικα συνεχως τωρα θα πεσουν στον 'τειρεσια' ας πουμε και θα δυσκολευτουν να ξεχρεωσουν.... Λιγοι 'κοιμουνται χωρις προβλημα στα ονειρα τους'. Οι νεοι οπως τα παιδια μου ας πουμε, εχουν να διαλεξουν μεταξυ εξωτερικου και ... εξωτερικου... ηδη το ενα παιδι εφυγε με προοπτικη αν τα καταφερει εκει να μεινει για καποιο διαστημα... (αισιοδοξο σεναριο)... αν δεν αντεξει την πιεση εκει, ξερει εδω πισω τι τον περιμενει.... Δεν εχω κολλητους εξω για να παει... κοντα και να σταθεροποιηθει... αρα οπως και εγω εφυγα δυο μηνες μετα την απολυση απο το στρατευμα ...και εκατσα 12 περιπου χρονια εξω, ισως αυτο εχει και αυτος να πετυχει..... Ειμαι σιγουρος δε οτι αν βρει κατι και για την αδερφη του θα της προτεινει να παει και αυτη εκει... εξω...
Παντως και τα ΗΑΕ Καταρ, κλπ, προτιμανε και λαους μουσουλμανικους τω Θρησκευμα, και απο κρατη εξαθλιωμενα, ετσι ωστε και οι μικροι αναλογικα μισθοι που περνουν να τους φανατζουν σαν ευκαιρια, και να παλευουν με καθε μεσο να βρουν δουλεια εδω...
Βεβαια με καποια ειδικοτητα σε δυηλιστηρια, ενεργιακα κ.λ.π. υπαρχουν ευκαιριες.. Μολις ηρθε ενας φιλος εδω για Μηχανικος Ασφαλειας σε εργοστασιο λιπασματων... Η Σαουδικη Αραβια εχει και μεγαλα τετοια εργα και λεφτα που τα συνεχιζει... δεν εχει καταλαβει κριση εκει ακομα η περιοχη ....!! -
και μουσουλμάνος προσποιούμαι οτι είμαι
απλά θα αλλάξω την κασέτα απο ΧΟ και θα έχω και νόμιμο χαρέμι -
αυτό είναι όντως κατάντια για τη χώρα μας....
μεγάλωσα σε γειτονιά που αρκετοί γονείς δούλευαν μετανάστες....ο αδελφός μου και παρ' ολίγον και εγώ, έφυγε στη Σουηδία....η κόρη μου ψάχνεται από τώρα (1ο έτος) για ευρώπη... -
Λοιπόν, τα G20 συνεχίζουν να είναι πηγή έμπνευσης.
Από τις παλιές καλές εποχές όπου είχαμε τη Μητέρα του Καπιταλισμού ΗΠΑμερική και τη Μεγάλη Μητερα του Κομμουνισμού Κίνα [η άλλη μας ψόφησε ]
φτάσαμε σήμερα
Η Κίνα να θέλει ελεύθερες αγοράς, χωρίς κανένα κρατικό προστατευτισμό Κατάργηση του προστατευτισμού και επιτήρηση των αγορών ζητά η Κίνα [Ν.Β. επιτήρηση που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει προστατευτισμός]Η ΗΠΑμερική θέλει άμεσο κρaτικό παρεμβατισμό, συγκεκριμένο περιορισμό της παγκόσμιας ελεύθερης αγοράς και των πλεονασματικών οικονομιών
Και φυσικά όλ' αυτά δεν καταλήγουν πουθενά G20: Χωρίς αριθμητικούς στόχους για περιορισμό εμπορικών ανισορροπιών το τελικό ανακοινωθέν
Τώρα έχουν βρει και τον νέο sic όρο Ισόρροπη Ανάπτυξη, να μην υπάρχουν πλεονασματικές οικονομίες πέραν του 4%, να υπάρχουν 'ποινές' για τα πλεονάσματα, η Μέρκελ να λέει δεν φταίμε εμείς αλλά η ανωτερότητα των Γερμανικών προϊόντων
Κατά τα άλλα η ΗΠΑμερική τυπώνει 600δις, αναμένεται ότι θα τυπώσει άλλα 3-4τρις στα επόμενα 3 χρονια και όλο αυτό το χρήμα αρχίζει να παίρνει σβάρνα όλες τις ασιατικές οικονομίες που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν [στο εσωτερικό φυσικά, είναι άλλη ιστορία ]
Αυτή τυπώνει, και η παγκόσμια οικονομία που λέει ότι το αποθεματικό νόμισμα είναι το δολλάριο αρχίζει να τα βλέπει περίεργα.
Bernanke Is Engaging In The Monetary Equivalent Of Nuclear WarAs the world awaits another $600 billion flood from Bernanke's printing press, central bank governors from Brasília to Tokyo are preparing to respond in kind. This is the monetary equivalent of a nuclear war, except instead of radiation, bombs of inflation threaten to make the world economy uninhabitable for saving and productive enterprise.
The end result is that the entire civilized world is locked in a race to inflate, and no fiat currency is truly safe.
As the Fed seeks to blow up the global monetary system, I take comfort in the fact that gold cannot fight a currency war because it is not a currency. Gold is money. Currencies used to be backed by money until the global fiat system was introduced under President Nixon. Fiat currency can be printed at will until the economy collapses, as has happened many times in history. Money is impossible to devalue at the whim of politicians because it is naturally scarce. Even in the ruins of Europe after the Second World War, when there was no central authority and chaos reigned, an ounce of gold was worth what it always had been.
If we are witnessing a fight to the death among fiat currencies, then gold is surely the Red Cross - a peaceful arbiter and source of mercy for our accumulated savings. While I do believe that life will go on after this war, as with all others, the thought of the world's savers all hiding their assets safely in gold brings to mind the old question: What if they gave a war and nobody came?
The global monetary system
Beyond Bretton Woods 2
Is there a better way to organise the world’s currencies?WHEN the leaders of the Group of Twenty (G20) countries meet in Seoul on November 11th and 12th, there will be plenty of backstage finger-pointing about the world’s currency tensions. American officials blame China’s refusal to allow the yuan to rise faster. The Chinese retort that the biggest source of distortion in the global economy is America’s ultra-loose monetary policy—reinforced by the Federal Reserve’s decision on November 3rd to restart “quantitative easing”, or printing money to buy government bonds
The underlying truth is that no one is happy with today’s international monetary system—the set of rules, norms and institutions that govern the world’s currencies and the flow of capital across borders.
[είναι μεγαλούτσικο αλλά αξίζει]
Κίνα, Γαλλία, ευροζώνη, SDR, χρυσός....Αχ... αυτό το υπέροχο οικονομικό μας σύστημα
-
@mjacob
ολα αυτα ειναι λογικα να γινονται... δεδομενου του συστηματος που υπαρχει!!!Μην κανεις μονο το λαθος να περιμενεις να αλλλαξει οσο ζεις... και οι δυο γονεις μου αυτο περιμεναν 98 Χρονια αλλα δεν.... Ετσι κοιτας να διορθωσεις την πορεια του οσο ζεις για να μην δυστυχησεις εσυ και τα παιδια σου αν εχεις η αποκτησεις....
-
απλώς να προσθέσω στο αγγλόφωνο άρθρο που παρατέθηκε οτι σε περιπτώσεις κακού χαμού εκτός απο το χρυσό που αξίζει ίσο ή περισσότερο με προηγουμένως, το ίδιο ισχύει και για τα όπλα...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
μεγάλωσα σε γειτονιά που αρκετοί γονείς δούλευαν μετανάστες....ο αδελφός μου και παρ' ολίγον και εγώ, έφυγε στη Σουηδία....η κόρη μου ψάχνεται από τώρα (1ο έτος) για ευρώπη...Eχμ,υπαρχει μια μικρη διαφορα.
Η κορη σου δεν ψαχνει να παει να πλυνει πιατα ή να σκουπιζει εργοστασια. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
μεγάλωσα σε γειτονιά που αρκετοί γονείς δούλευαν μετανάστες....ο αδελφός μου και παρ' ολίγον και εγώ, έφυγε στη Σουηδία....η κόρη μου ψάχνεται από τώρα (1ο έτος) για ευρώπη...Eχμ,υπαρχει μια μικρη διαφορα.
Η κορη σου δεν ψαχνει να παει να πλυνει πιατα ή να σκουπιζει εργοστασια.Και αν οι οικονομικές συνθήκες της οικογένειας ήταν τέτοιες που θα το έκανε γι αυτό, όπως το κάναν οι γονείς πολλών από μας, αυτό θα την έκανε λιγότερο αξιοπρεπή ή θα δικαιολογούσε 'παρακατιανή' συμπεριφορά απέναντί της γιατί δεν γεννήθηκε από πλούσια ...
Έλεος δηλαδή. Κοινή λογική είναι.Το συνθηματάκι στον τοίχο:
'Οι παππούδες πρόσφυγες, οι γονείς μετανάστες και μεις ρατσιστές'
δεν θα μπορούσε νάναι πιο αληθινό. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Η κορη σου δεν ψαχνει να παει να πλυνει πιατα ή να σκουπιζει εργοστασια.Και αν οι οικονομικές συνθήκες της οικογένειας ήταν τέτοιες που θα το έκανε γι αυτό, όπως το κάναν οι γονείς πολλών από μας, αυτό θα την έκανε λιγότερο αξιοπρεπή ή θα δικαιολογούσε 'παρακατιανή' συμπεριφορά απέναντί της γιατί δεν γεννήθηκε από πλούσια ...
δεν θα μπορούσε νάναι πιο αληθινό.Μπραβο!Την ειπες την εξυπναδα σου και σημερα,δεν πηγε χαμενη η μερα ε;
Ολα αυτα τα παλαβα που γραφεις τα εξήγαγες ως συμπεράσματα απο το μικρό σου νύχι; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
δεν θα μπορούσε νάναι πιο αληθινό.Μπραβο!Την ειπες την εξυπναδα σου και σημερα,δεν πηγε χαμενη η μερα ε;
Ολα αυτα τα παλαβα που γραφεις τα εξήγαγες ως συμπεράσματα απο το μικρό σου νύχι;Μη βιάζεσαι... με τόσα θεϊκά που γράφονται μπορεί νάχει κι άλλες.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
απλώς να προσθέσω στο αγγλόφωνο άρθρο που παρατέθηκε οτι σε περιπτώσεις κακού χαμού εκτός απο το χρυσό που αξίζει ίσο ή περισσότερο με προηγουμένως, το ίδιο ισχύει και για τα όπλα...Η τιμή και του χρυσού και του ασημιού και των μετάλλων (και commodities γενικότερα) δεν είναι ακριβώς βεβαία εν μέσω κακού χαμού
π.χ.Former Goldman Trader: 'JPMorgan Traders Bragged About Manipulating The Silver Market'
-
όταν λέω κακό χαμό εννοώ ΚΑΚΟ χαμό. όχι απλή ύφεση. σκέψου post 29, post war σκηνικά. (είμαι σίγουρος οτι θα τα πλησιάσουμε ανησυχητικά πολύ) και φυσικά δεν μιλάω για trading αλλά για συναλλαγές με φυσική ύλη.
-
κάτι έχει ψιλοξεκινήσει
ICE Starts Accepting Gold As Initial Margin Collateral For All Energy And CDS TradesΚάθε κακός χαμός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, και δεν είναι απαραίτητο ότι θα επαναλαμβάνεται με το ίδιο τρόπο [ασχέτως αν το νόημα είναι το ίδιο].
-
δλδ αμφισβητείς οτι τα οπλάκι σου και ο χρυσός σου θα έχουν αξία και μετά τη φασαρία ενώ τα χαρτο-νομισματάκια παίζουν έντονα για ταπετσαρία?
-
δλδ αμφισβητείς οτι τα οπλάκι σου και ο χρυσός σου θα έχουν αξία και μετά τη φασαρία ενώ τα χαρτο-νομισματάκια παίζουν έντονα για ταπετσαρία?δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω...
-
δλδ αμφισβητείς οτι τα οπλάκι σου και ο χρυσός σου θα έχουν αξία και μετά τη φασαρία ενώ τα χαρτο-νομισματάκια παίζουν έντονα για ταπετσαρία?Άντε και πήραμε το monsterάκι πού θα το βάλουμε μετά? Θα το φάει το πλιάτσικο στους δρόμους
Παιδιά βλέπω μπάχαλο. Σκηνικά πλήρους εξαθλίωσης. Το χρέος είναι τεράστιο και η οικονομία πλήρως μη ανταγωνιστική. Καλά κρασιά μάκαρι να είναι του Μπουτάρη τουλάχιστον
-
νταξ κάνε τα ταπετσαρία τότε.
one life one chance mate...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!