-
Ο χρήστης kstamos έγραψε:
Το παραπάνω άρθρο του Π. Παπακωνσταντίνου είναι μνημείο βλακείας... Ο αρθρογράφος με διαφορά λίγων γραμμών προτείνει να βρούμε νέα κορόιδα να μας δανείσουν και ταυτόχρονα να 'κρεμάσουμε' τους πιστωτές μας κηρύσσοντας χρεωκοπία... μιλάμε για τρικυμία εν κρανίω.Βέβαια όταν γίνονται πιστευτές φήμες του στυλ 'ένας φίλος φίλου που είναι μέσα στα πράγματα μου είπε ότι οι Ρώσοι/ οι Ταιλανδοί / οι εξωγήινοι θα μας δανείσουν' είναι λογικό τέτοια άρθρα να βρίσκουν κοινό, το οποίο είναι διατεθειμένο να πιστέψει οτιδήποτε παρά να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξοδεύει λιγότερα από όσα βγάζει.
Βρε καλώς τον... Έντονα πασοκική φρασεολογία...απόπειρα διαστρέβλωσης των λεχθέντων...απαξίωση των διαφωνούντων...
Ρε Λαλιώτη! Εσύ είσαι; -
Επιπλέον τα δυσβάσταχτα δάνεια συνάφθηκαν ως επί το πλείστον επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου προκειμένου να εξαγοράσει ψηφοφόρους (το 1980 η Ελλάδα χρωστούσε 20% του ΑΕΠ και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 80 είχε εκτοξευτεί στο 100%, όσο περίπου και σήμερα). Όσο και αν τον αντιπαθώ για την καταστροφή που έκανε στην οικονομία μας, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να επικαλεστεί το επιχείρημα περί δικτατορικού καθεστώτος.
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
@888888
Πιο ενεργη θεματικη ενοτητα: Περι ΔΕΗ χαχαχαχαχαχαχα
Καλα αντε γεια φιλαρακο!Κάναμε και το discovery του 88888...
Άντε γειά και από μένα...(Είπαμε μόνο από Βουλή δεν έχει βγεί κανένας άνθρωπος του μόχθου)
Οι επενδύσεις σαν νούμερο είναι σαν τα εκατομμύρια που στοίχισε η πλατεία στο χωριό του ιταλάκια.
Τέλως πάντων όσο και να το συζητάμε εδώ μέσα δεν αλλάζει κάτι.
Από μια πρόχειρη ανάγνωση εφημερίδων κατάλαβα ότι πρώτος στόχος των δυνάμεων κατοχής είναι το μαύρο χρήμα και συγκεκριμένα αυτό που κρύβουν οι Ε.Ε.
Ε ρε γλέντια...ΥΓ: Είμαι αντίθετος στο να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ, αλλά στην περίπτωση της ΔΕΗ η απελευθέρωση του μονοπωλίου δεν θα ταν κακή ιδέα. Με τον ΟΤΕ πχ που έγινε το ίδιο δεν είδα να γίνει κάτι άσχημο. Ίσα ίσα που ωφελήθηκε ο καταναλωτής και ο ΟΤΕ ζμπρώχτηκε για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Το παραπάνω άρθρο του Π. Παπακωνσταντίνου είναι μνημείο βλακείας... Ο αρθρογράφος με διαφορά λίγων γραμμών προτείνει να βρούμε νέα κορόιδα να μας δανείσουν και ταυτόχρονα να 'κρεμάσουμε' τους πιστωτές μας κηρύσσοντας χρεωκοπία... μιλάμε για τρικυμία εν κρανίω.
Βέβαια όταν γίνονται πιστευτές φήμες του στυλ 'ένας φίλος φίλου που είναι μέσα στα πράγματα μου είπε ότι οι Ρώσοι/ οι Ταιλανδοί / οι εξωγήινοι θα μας δανείσουν' είναι λογικό τέτοια άρθρα να βρίσκουν κοινό, το οποίο είναι διατεθειμένο να πιστέψει οτιδήποτε παρά να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξοδεύει λιγότερα από όσα βγάζει.
Βρε καλώς τον... Έντονα πασοκική φρασεολογία...απόπειρα διαστρέβλωσης των λεχθέντων...απαξίωση των διαφωνούντων...
Ρε Λαλιώτη! Εσύ είσαι;Όχι το φάντασμα του Αντρέα είμαι.....
Επί της ουσίας μπορείς να μου απαντήσεις λογικά πώς γίνεται να ψάχνουμε κορόιδα να μας δανείσουν και ταυτόχρονα να σκεφτόμαστε να κάνουμε στάση πληρωμών;
-
Στάση πληρωμών δημοσίου χρέους ή επαναδιαπραγμάτευση του δε σημαίνει ότι δε σε δανείζει κανείς ξανά. Κοίτα την Αργεντινή ή την Ρωσία. Θα στραφείς ξανά στις ξένες αγορές [ακόμα και με ψηλά επιτόκια], σε διμερείς συμφωνίες και σε εσωτερικό δανεισμό [κρατικά ομόλογα].
-
Και γιατί οι επόμενοι δανειστές να θεωρήσουν ότι θα είναι πιο τυχεροί από τους προηγούμενους; Εσύ θα δάνειζες χαμηλότοκα κάποιον που έχει κάνει σύστημα το 'δανεικά κι αγύριστα'; Μόνο τοκογλύφοι θα αποπειραθούν να δανείσουν έναν τέτοιο τύπο.
-
delete
-
Ο χρήστης kstamos έγραψε:
Και γιατί οι επόμενοι δανειστές να θεωρήσουν ότι θα είναι πιο τυχεροί από τους προηγούμενους; Εσύ θα δάνειζες χαμηλότοκα κάποιον που έχει κάνει σύστημα το 'δανεικά κι αγύριστα'; Μόνο τοκογλύφοι θα αποπειραθούν να δανείσουν έναν τέτοιο τύπο.Πριν την ΟΝΕ με τέτοια τοκογλυφικά επιτόκια δανειζόσουν... Μετά έπεσε το τυράκι κι εμείς στη φάκα.
-
Παρόλα αυτά δεν θεωρώ τη χρεωκοπία αδιανόητη (για την ακρίβεια τη θεωρώ αναπόφευκτη σε 1-2 χρόνια). Πρέπει όμως να έχουμε συναίσθηση των επιπτώσεων που θα επιφέρει (δέσμευση καταθέσεων, συνεχείς υποτιμήσεις της νέας δραχμής, μάλλον υπερπληθωρισμός κλπ.) Τα μέτρα του ΔΝΤ θα μας φαίνονται τότε μάλλον αστεία.
Αυτό που λέω είναι ότι η γελοιότητα του άρθρου που το αντιμετωπίζει σαν να μην τρέχει και τίποτα, ή χρεωκοπούμε ή δανειζόμαστε από άλλους, τσακίζει κόκκαλα.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Και γιατί οι επόμενοι δανειστές να θεωρήσουν ότι θα είναι πιο τυχεροί από τους προηγούμενους; Εσύ θα δάνειζες χαμηλότοκα κάποιον που έχει κάνει σύστημα το 'δανεικά κι αγύριστα'; Μόνο τοκογλύφοι θα αποπειραθούν να δανείσουν έναν τέτοιο τύπο.
Πριν την ΟΝΕ με τέτοια τοκογλυφικά επιτόκια δανειζόσουν... Μετά έπεσε το τυράκι κι εμείς στη φάκα.
Γι'αυτό εδώ και 20 χρόνια δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την παγίδα του χρέους με τίποτα.
-
Και να συμπληρώσω ότι τα χαμηλότοκα δάνεια που έπαιρνε η Ελλάδα λόγω ΟΝΕ ήταν η μοναδική χρυσή ευκαιρία να ξεφύγουμε από αυτή την παγίδα του χρέους. Με επιτόκια δανεισμού 3% και ανάπτυξη 5%, θα μπορούσαμε να μειώνουμε το χρέος 2% κάθε χρόνο απλά και μόνο κάνοντας ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς!!
Αυτό βέβαια θα προϋπόθετε πολιτικούς με @@ που θα έπαιρναν τα κατάλληλα μέτρα (και τότε δεν χρειάζονταν και πολλά σε σχέση με τώρα: λιγότερες αυξήσεις, λιγότεροι διορισμοί κλπ.) Εμείς όμως αυτή τη χρυσή ευκαιρία την κλωτσήσαμε σε Ολυμπιακούς και όργιο σπατάλης στο δημόσιο.
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Βαρια βιομηχανια δεν ειναι η ΔΕΗfail.
Ποτε δεν ημουν ο 'ανθρωπος του γραφειου', αυτα ειναι δουλειες για τεμπελιδες!
epic fail...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@888888
Πιο ενεργη θεματικη ενοτητα: Περι ΔΕΗ χαχαχαχαχαχαχα
Καλα αντε γεια φιλαρακο!Κάναμε και το discovery του 88888...
Άντε γειά και από μένα...Tι discoverεψατε ρε παλληκαρια??Ηταν κρυφο κατι και το ανακαλυψατε??
Να σας δωσουμε βραβειο Νομπελ αμα ειναι...
Και αφου ανακαλυψατε οτι εγω ειμαι ΔΕΗτζης δε μας λετε τι δουλεια κανετε κι εσεις ετσι ρε παιδι μου 'του νοου ας μπετερ' που ελεγε και η Βαλσαμη σε μια παλια ταινια...(Είπαμε μόνο από Βουλή δεν έχει βγεί κανένας άνθρωπος του μόχθου)
Για το αν ειμαι 'ανθρωπος του μοχθου' ή οχι, ελα μια μερα μαζι μου και μετα συζηταμε οτι θελεις...
Οι επενδύσεις σαν νούμερο είναι σαν τα εκατομμύρια που στοίχισε η πλατεία στο χωριό του ιταλάκια.
Aν δε σου λενε οι επενδυσεις σαν νουμερο κατι ,εδω http://www.dei.gr/Images/EKTHESI GR 2009.pdf αναφερονται με λεπτομερειες τα εργα και τα ποσα...
Αλλα εσυ τα 'ξερεις ολα' και θα τα αμφισβητησεις και αυτα.
Χωρις στοιχεια βεβαια αλλα αυτα ειναι ψηλα γραμματα...Τέλως πάντων όσο και να το συζητάμε εδώ μέσα δεν αλλάζει κάτι.
Δεν εχεις και αδικο...
Από μια πρόχειρη ανάγνωση εφημερίδων κατάλαβα ότι πρώτος στόχος των δυνάμεων κατοχής είναι το μαύρο χρήμα και συγκεκριμένα αυτό που κρύβουν οι Ε.Ε.
Ε ρε γλέντια...Ξανα μανά τα ιδια...
Οι δυναμεις κατοχης ενδιαφερονται για τα νουμερα και τις δοσεις...Το πως θα βγουν τα νουμερα αποφασιζει το ιδιο σαπιο πολιτικο κατεστημενο που μας εφερε εδω.
Ετσι για να σου κοψω και τη διαθεση για γλεντια...
Ακομα περιμενω να μου πεις μια χωρα που γλυτωσε απο χρεη, διαφθορα, αναξιοκρατια μετα την εισοδο του ΔΝΤ...ΥΓ: Είμαι αντίθετος στο να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ, αλλά στην περίπτωση της ΔΕΗ η απελευθέρωση του μονοπωλίου δεν θα ταν κακή ιδέα.
ΤΑ ΤΑΑΑΑΝ!!!!
Η απελευθερωση ιζ χιαρ...Δε το εχεις παρει χαμπαρι??
Ρωτα το Βεροπουλο, το Λιντλ, τη Γιουρομπανκ, τα Ατλαντικ απο που προμηθευονται ρευμα...
To γιατι η Verbund ,η ELPEDISON, δεν ενδιαφερονται να πουλησουν σε σενα ρευμα, ειναι μια καλη ασκηση και θα σε αφησω να το ανακαλυψεις μονος σου.Ειναι βεβαια λιγο πιο δυσκολο αλλα και πιο απλο απο την ανακαλυψη που εκανες οτι εγω ειμαι ΔΕΗτζης...Με τον ΟΤΕ πχ που έγινε το ίδιο δεν είδα να γίνει κάτι άσχημο. Ίσα ίσα που ωφελήθηκε ο καταναλωτής και ο ΟΤΕ ζμπρώχτηκε για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του.
Αλλη ασκησουλα τωρα:
Ποσες μερες μπορεις να ζησεις χωρις τηλεφωνο και ποσες χωρις ρευμα??
Αν λυσεις και τις δυο ασκησουλες αυτες θα καταλαβεις γιατι ΟΤΕ και ΔΕΗ δεν ειναι το ιδιο -
δε μας λετε τι δουλεια κανετε κι εσεις ετσι ρε παιδι μου
-
δε μας λετε τι δουλεια κανετε κι εσεις ετσι ρε παιδι μου
Εισαι αρχηγοπουλο...
Τωρα ετσι για να το παμε και λιγο παραπερα η απαντηση σου δειχνει και τη σοβαροτητα σου.
Συνεχισε ετσι...
απο δω και περα μονο διασκεδαση μαζι σου...Υ/Γ: Ο 'σημαδεμενος' ηταν και λιγο μαλακας ξερεις, γιατι πιστευε ο δυστυχης οτι θα κατακτησει το κοσμο...
Να υποθεσω οτι εισαι κι εσυ το ιδιο?? -
Σοβαρά απάντησα, με μεταφορικό τόνο βέβαια. Έξυπνος είσαι, μπορείς να το βρεις.
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι δεν αναφέρω το όνομα της εταιρείας που δουλεύω γιατί θα έχω πρόβλημα.
Monimothta? I don't know this word...απο δω και περα μονο διασκεδαση μαζι σου...
Ομοίως
Αν έχεις και κανά φίλο στη Βουλή ή σε καμμιά εφορία φέρτον...ΥΓ: Τα νέα μέτρα πρόκειται να πλήξουν και μάλιστα πολύ το χώρο στον οποίο εργάζομαι. Επειδή καλώς γίνονται (για το γενικότερο καλό του κράτους) ούτε παραπονιέμαι, ούτε κλαίω. Γνωρίζω ότι μπορώ να χάσω τη δουλειά μου, έννοια άγνωστη για σένα. Όμως το θεωρώ τραγικό και θρασύτατο να βγαίνω και να υπερασπίζομαι τα όποια στραβά του εργοδότη μου με το πρόσχημα ότι άλλοι φάγαν τα πολλά.
-
Σοβαρά απάντησα, με μεταφορικό τόνο βέβαια. Έξυπνος είσαι, μπορείς να το βρεις.
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι δεν αναφέρω το όνομα της εταιρείας που δουλεύω γιατί θα έχω πρόβλημα.Θα εχεις προβλημα αν γραψεις οτι εργαζεσαι σε τραπεζα, εταιρεια τροφιμων, χρηματιστηριακο γραφειο σαν λογιστης/ εργατης/Δνων Συμβουλος??
Monimothta? I don't know this word...
Μe too...
απο δω και περα μονο διασκεδαση μαζι σου...
Ομοίως
Αν έχεις και κανά φίλο στη Βουλή ή σε καμμιά εφορία φέρτον...Δυσκολο οι φιλοι και συναδελφοι μου δε βρισκονται στη Βουλη αλλα εδω:
http://vimeo.com/6024206ΥΓ: Τα νέα μέτρα πρόκειται να πλήξουν και μάλιστα πολύ το χώρο στον οποίο εργάζομαι. Επειδή καλώς γίνονται (για το γενικότερο καλό του κράτους) ούτε παραπονιέμαι, ούτε κλαίω.
Για χιλιοστη φορα (δε κουραζομαι κιολας βλεπεις...) σε ρωταω.
Σε ποια χωρα που εφαρμοστηκαν συνταγες ΔΝΤ υπηρξε βελτιωση σε οποιοδηποτε τομεα πλην των κερδων ελαχιστοτατης μεριδας του πληθυσμου??Γνωρίζω ότι μπορώ να χάσω τη δουλειά μου, έννοια άγνωστη για σένα.
Κι αυτο το ξερεις??
Όμως το θεωρώ τραγικό και θρασύτατο να βγαίνω και να υπερασπίζομαι τα όποια στραβά του εργοδότη μου με το πρόσχημα ότι άλλοι φάγαν τα πολλά.
Αλλη ερωτηξις:
Απαριθμησε μου σε παρακαλω πολυ ποια στραβα του εργοδοτη μου υπερασπιστηκα... -
-
Youtube VideoΩραιος!!!!
Εγω παλι ειμαι λιγο πιο μοντερνος
Youtube Video -
καλα ρε γιατι φοβαστε να πειτε τι δουλεια κανετε και τι ψηφηζετε;
ετσι ανωνυμα θα απαντατε απο δω κι εκει στα συγκεκριμενα τοπικ;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!