-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οι οποιοι μισθοι του Δημοσιου μειωθηκαν. Αυτο το βλεπω και στο εκκαθαριστικο μου. Για τους μισθους των ΔΕΚΟ και ΟΤΑ δεν 'ακουγεται' ... τιποτα!Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Έτσι έτσι ο Έλληνας, να ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού...
Πάντως, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δυ, όταν κάνει συγκρίσεις, δεν συγκρίνει με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, αλλά πάντα με κάποιον του δημοσίου.... Ούτε καν τώρα...Γιατί άραγες; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Οι οποιοι μισθοι του Δημοσιου μειωθηκαν. Αυτο το βλεπω και στο εκκαθαριστικο μου. Για τους μισθους των ΔΕΚΟ και ΟΤΑ δεν 'ακουγεται' ... τιποτα!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Πάντως, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δυ, όταν κάνει συγκρίσεις, δεν συγκρίνει με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, αλλά πάντα με κάποιον του δημοσίου.... Ούτε καν τώρα...Γιατί άραγες;Λεω πουθενα να ψωφισει η κατσικα του γειτονα? Δεν νομιζω.
Απλα αναφερω τις ανισοτητες που εχω διαπιστωσει. Και συγκριση με ΙΥ μπορει να γινει. ΙΥ δεν ειναι μονο η ταμιας του Καρφουρ αλλα και η ταμιας της Γιουρομπανκ κλπ.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk -
(ειρωνικά το 'πα για την κατσίκα του γείτονα, είναι η πρώτη μαλακία που πετάει ο El όταν λέει κάποιος τα αυτονόητα, οπότε είπα να την πετάξω κι εγώ)
Και της Ντόιτσεμπανκ. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οι οποιοι μισθοι του Δημοσιου μειωθηκαν. Αυτο το βλεπω και στο εκκαθαριστικο μου. Για τους μισθους των ΔΕΚΟ και ΟΤΑ δεν 'ακουγεται' ... τιποτα!
Πάντως, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δυ, όταν κάνει συγκρίσεις, δεν συγκρίνει με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, αλλά πάντα με κάποιον του δημοσίου.... Ούτε καν τώρα...Γιατί άραγες;Λεω πουθενα να ψωφισει η κατσικα του γειτονα? Δεν νομιζω.
Απλα αναφερω τις ανισοτητες που εχω διαπιστωσει. Και συγκριση με ΙΥ μπορει να γινει. ΙΥ δεν ειναι μονο η ταμιας του Καρφουρ αλλα και η ταμιας της Γιουρομπανκ κλπ.ή πωλήτρια σε εμπορικό, ή εργάτρια σε βιοτεχνία, ή οδηγός σε εταιρεία διανομών, ή πακετάς ή ή ή.....όχι συγκρίσεις, εκτίθεστε...
εάν πήγαινε σε δουλειά του ιδ τομέα δημόσιος υπάλ. θα κατέληγε από την πρώτη εβδομάδα στην εντατική..... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Απλα αναφερω τις ανισοτητες που εχω διαπιστωσει. Και συγκριση με ΙΥ μπορει να γινει. ΙΥ δεν ειναι μονο η ταμιας του Καρφουρ αλλα και η ταμιας της Γιουρομπανκ κλπ.ή πωλήτρια σε εμπορικό, ή εργάτρια σε βιοτεχνία, ή οδηγός σε εταιρεία διανομών, ή πακετάς ή ή ή.....όχι συγκρίσεις, εκτίθεστε...
εάν πήγαινε σε δουλειά του ιδ τομέα δημόσιος υπάλ. θα κατέληγε από την πρώτη εβδομάδα στην εντατική..... -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
εάν πήγαινε σε δουλειά του ιδ τομέα δημόσιος υπάλ. θα κατέληγε από την πρώτη εβδομάδα στην εντατική.....Τι μας λες? Και αν καποιος απο τον ιδιωτικο τομεα παει στο Δημόσιο που παει? Στις ξαπλώστρες της Χαβάη?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
εάν πήγαινε σε δουλειά του ιδ τομέα δημόσιος υπάλ. θα κατέληγε από την πρώτη εβδομάδα στην εντατική.....
Τι μας λες? Και αν καποιος απο τον ιδιωτικο τομεα παει στο Δημόσιο που παει? Στις ξαπλώστρες της Χαβάη?
Οχι, αλλά σιγουρα κερδιζει χρόνια ζωης. Αν και πάλι εξαρταται απο το προσωπικο χαρακτηρα ( που αλλαζει αυτος και εναρμονιζετα ιστα πρώτυπα του ΔΥ με τα χρόνια) και τη θέση ευθήνης.
-
Αρκετοί ΔΥ, ναι. Θα πάθαιναν σοκ.
Αληθινή ιστορία:
σε υπηρεσία με ετήσιο αριθμό Πρωτοκόλλου 6 (ναι, έξι!), που σημαίνει ότι πρακτικά ήταν άνευ αντικειμένου, πήγε ένα χαρτί αμφισβητούμενης αρμοδιότητας με μια διπλανή υπηρεσία, που είχε αριθμό Πρωτοκόλλου ανω του 2000.
Υπάλληλος της πρώτης πήρε το χαρτί και το πήγε στη δεύτερη λέγοντας 'Αυτό δεν είναι δικό μας'.
Όταν συνήλθε η υπάλληλος της δεύτερης, είπε 'Ε, φτιάξτε το εσείς ρε παιδιά! Αφού δεν έχετε και τίποτα να κάνετε!', οπότε η πρώτη σάλταρε για την ανήκεστη προσβολή , είπε 'Δεν το περίμενα ποτέ να το ακούσω αυτό!' κι έφυγε τσαντισμένη, αφήνοντας και το χαρτί πίσω της.
Ακόμα, μετά από 10 χρόνια, ίδιο φόρτο δουλειάς έχουν. Κοιτάζουν τον τοίχο όλη μέρα, απορώ αν αναπνέουν κιόλας. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Οχι, αλλά σιγουρα κερδιζει χρόνια ζωης.Μην το λες με σιγουρια. Η νοοτροπία και ο ρυθμός δεν αλλαζουν. Και τα χαμένα χρόνια ... δεν κερδίζονται.
Τεσπα δεν ειναι αναγκη να ξαναξαναξανασυζητηθεί το θεμα δημοσιος vs ιδιωτικος υπάλληλος. Όλοι δίκιο και όλοι άδικο έχουν!
Προφανώς εγω ήμουν απο τους άτυχους που απο τα σκατα του ιδιωτικου βρεθηκα στα ίδια του δημοσίου και έκανα και ένα περασμα απο ΔΕΚΟ με πολύ δουλειά και συνθήκες ιδιωτικού τομεα αλλα να με λενε οι άλλοι ... 'δημόσιο υπάλληλο' -
η ανάρτησή μου δεν είχε σκοπό την οποιαδήποτε αντιπαράθεση, ούτε τα έχω προσωπικά με τους ΔΥ.
απλώς εκφράζω την άποψή μου η οποία συμπίπτει με πολλών άλλων ως βίωμα είτε συναλλασσόμενοι με το δημόσιο είτε από παραδείγματα φίλων, συγγενών, γνωστών.
συμφωνώ στο ότι δεν φταίνε οι υπάλληλοι, πάντα φταίει ο εργοδότης είτε είναι επιχειρηματίας είτε πολιτικός προιστάμενος -
Απλώς μου φανηκες πολύ απολυτος και γενικευμενος. ΟΚ!
Να πω παντως κατι μεταξύ σοβαρου και αστείου που έχω διαπιστώσει ... εκείνο το 'Δημόσιο' που κατηγορούμε όλοι είναι παντα εκτός ΑΣΕΠ και δεν ξερω πως βρεθηκαν εκεί! Αντίθετα στον ΑΣΕΠ ...
(Τουλαχιστον τα τελευταία χρόνια αυτη η διαπίστωση/απορία)! -
Η τιμια γερμανικη οικονομικη πολιτικη
Λιγο απο συνδεση με Καϊρο στις αυξησεις των μισθων εδω και μια δεκαετια
http://www.thelocal.de/national/20101215-31839.html
http://www.thelocal.de/national/20101215-31839.html (προσοχη σοσιαλιστικο σαιτ )
Προσεξτε την ημερομηνιαΟλα αυτα βεβαια σε μια συμπαιγνια μεταξυ εργοδοτων και συνδικατων
http://www.german-times.com/index.php?o ... &Itemid=79
http://www.thelocal.de/money/20080309-10575.html
Οπως πολυ ευγλωττα περιγραφονται, οι working poors
Κατι λεγαμε παλιοτερα για την αθετηση του συμφωνου απ την μερια της γερμανιας ε?
-
Ο χρήστης johnnypatras έγραψε:
Ναι, από την πολύ εξυπνάδα την έπαθε...
Κανένα επιχείρημα υπάρχει περί της πρότασης για δημοψήφισμα; Η μπα; Και απλά κράζουμε για να κράζουμε;
Μία απαρίθμηση των προφανών λοιπόν:
-
Δημοψήφισμα έπρεπε να είχε προταθεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και με άλλο περιεχόμενο. Με την πρόταση περί δημοψηφίσματος όπως και όποτε έγινε, οπότε ουσιαστικά δεν υπήρχαν εναλλακτικές ούτε και χρόνος να βρεθούν, απλά ο αρχικαραγκιόζης ήθελε να πει 'σας παραμύθιασα και με ψηφίσατε, παρόλο που ήξερα ότι έλεγα ψέμματα, μετά σας γάμησα ασάλιωτα 2 χρόνια, χωρίς να σας ρωτήσω, τώρα όμως που δεν σας έχω αφήσει επιλογές, εγώ νίπτω τας χείρας μου'.
-
Το θέμα όπως προτάθηκε από το GAP αρχικά ήταν αν δεχόμαστε συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα. Το σύνταγμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ απαγορεύει τη διενέργεια δημοψηφισμάτων επί δημοσιονομικών θεμάτων. Καλό ή κακό δεν ξέρω, απλά απαγορεύεται.
-
Είσαι (σαν χώρα, γιατί κακώς καταντήσαμε να μας εκπροσωπεί το GAP) ο παγκόσμιος ζήτουλας, κυκλοφορώντας με το χέρι απλωμένο διεθνώς (χώρια που λες όπου σταθείς και όπου βρεθείς πόσο διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, κτλ είναι οι Έλληνες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) και ΜΙΑ ΜΕΡΑ αφού υπέγραψες χωρίς καμία αντίρρηση ή αστερίσκο μία συμφωνία που υποτίθεται ότι σε σώζει (με σημαντικό κόστος για πολύ κόσμο), βγαίνεις και λες 'εντάξει, υπογράψαμε, αλλά τώρα παίζει και να μην το δεχτούμε γιατί θα κάνουμε δημοψήφισμα'... Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να δω εκείνη τη στιγμή που πέταξε τη μαλακία του το Giorgos ήταν η φάτσα της Μέρκελ...
Μπορώ να σκεφτώ μερικά ακόμα, αλλά αυτά είναι τα βασικότερα για εμένα και πέρασε και η ώρα...
-
-
Άντε λοιπόν μετά από αυτό να ξανακρυφτούν πίσω από την Ελλάδα. Όχι ότι δεν τους έχω ικανούς...
Και συμπληρώνουν οι FT: AA+ is the new black. -
Ο χρήστης imago έγραψε:
Άντε λοιπόν μετά από αυτό να ξανακρυφτούν πίσω από την Ελλάδα. Όχι ότι δεν τους έχω ικανούς...
Και συμπληρώνουν οι FT: AA+ is the new black.αναμενομενη κινηση, ισως οχι ομως τοσο μαζικη.
να δουμε τι θα απαντησει η Ευρωπη (δηλ η Γερμανια και τα πιονια)
-
http://www.skai.gr/news/finance/article ... -noemvrio/
Βλεπω να χρειαζονται νεα μετρα,αλλα νομιζω οτι με εξαιρεση το γαμησι δεν εχουν αφησει πια κατι αλλο αφου πλεον φορολογουν για το 2012 τις εταιρειες με εισοδηματα του 2010, και αναλογα με το ποσα τετραγωνικα ειναι τα γραφεια τους
Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα.... ανηλικοι και νεκροι απολαμβανουν ιδιοτυπης φορολογικης ασυλιας εις βαρος ολων μας -
Προβάδισμα 6,2% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ
Προβάδισμα 6,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3% και έπονται το ΚΚΕ με 10%, ο ΛΑΟΣ με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%. Το 17,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο και το 10,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Στην ερώτηση ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 29,2% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 16% ο Γ. Παπανδρέου.
Οσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία (76,3%) όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι το κόμμα πρέπει να κατέβει στις εκλογές με άλλον αρχηγό και όχι με τον Γ. Παπανδρέου.
Στην ερώτηση ποιος θα θέλατε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, εάν ο κ. Παπανδρέου δεν παραμείνει στην προεδρία του κόμματος, το 29% απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 23,1% απαντά ο Ευ. Βενιζέλος και ακολουθούν: Ανδ. Λοβέρδος 17,7%, Μ. Χρυσοχοΐδης 8%, Αννα Διαμαντοπούλου 6,5%, Λ. Κατσέλη 3%, Χρ. Παπουτσής 3% και άλλοι 9,7%.
Το 79,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μνημόνιο απέτυχε, έναντι ποσοστού 2,6% που κρίνει ότι πέτυχε.
Σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες (76,7%) θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , ενώ το 20,8% πιστεύει ότι η χώρα μας πρέπει να βγει από την ευρωζώνη.
και π0υτσα που τρωει ο Ελληνας, δε βαζει μυαλο.
δηλαδη πραγματικα, ΤΙ ΑΛΛΟ πρεπει να κανουν πασοκ-νδ για να εξαφανιστουν απο το χαρτη;;;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://www.skai.gr/news/finance/article/188267/dramatiki-usterisi-esodon-to-noemvrio/
Βλεπω να χρειαζονται νεα μετρα,αλλα νομιζω οτι με εξαιρεση το γαμησι δεν εχουν αφησει πια κατι αλλο αφου πλεον φορολογουν για το 2012 τις εταιρειες με εισοδηματα του 2010, και αναλογα με το ποσα τετραγωνικα ειναι τα γραφεια τους
Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα.... ανηλικοι και νεκροι απολαμβανουν ιδιοτυπης φορολογικης ασυλιας εις βαρος ολων μαςειμαι σιγουρος οτι καθεται ο τρομπας ο Βενιζελος στο γραφειο του και αναρρωτιεται... 'ρε πουστη μου, αφου τους εχω ξεσκισει στους φορους, γιατι παλι πεσαμε εξω';;;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειμαι σιγουρος οτι καθεται ο τρομπας ο Βενιζελος στο γραφειο του και αναρρωτιεται... 'ρε πουστη μου, αφου τους εχω ξεσκισει στους φορους, γιατι παλι πεσαμε εξω';;;Μα δεν είναι οικονομολόγος ο άνθρωπος. Το γνωστικό του αντικείμενο δεν έχει συνάφεια με τα οικονομικά. Πολύ σπάνια να δεις άνθρωπο στην πολιτική σκηνή να το έχει σπουδάσει το υπουργείο που υπηρετεί. Η σημερινή πολιτική είναι engineering. Και όλοι αυτοί είναι πολύ μακρυά από σκέψη μηχανικού.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
ειμαι σιγουρος οτι καθεται ο τρομπας ο Βενιζελος στο γραφειο του και αναρρωτιεται... 'ρε πουστη μου, αφου τους εχω ξεσκισει στους φορους, γιατι παλι πεσαμε εξω';;;
Μα δεν είναι οικονομολόγος ο άνθρωπος. Το γνωστικό του αντικείμενο δεν έχει συνάφεια με τα οικονομικά. Πολύ σπάνια να δεις άνθρωπο στην πολιτική σκηνή να το έχει σπουδάσει το υπουργείο που υπηρετεί. Η σημερινή πολιτική είναι engineering. Και όλοι αυτοί είναι πολύ μακρυά από σκέψη μηχανικού.
μα όλοι οι πολιτικοί μας παράγουν πολιτική...γιαυτό όταν κάνουν κάτι, κάποτε στραβά (εθνική οικονομική καταστροφή, λαθρομετανάστευση, παιδεία, υγεία, σκάνδαλα κλπ) αναλαμβάνουν και την πολιτική ευθύνη.
εγώ ξέρω ότι το χρέος μου στην τράπεζα είναι Χ €, στην εφορία Ψ € και εάν υποπέσω σε πλημμέλημα, κακούργημα κα θα φάω τόσα χρόνια φυλακή κλπ κλπ.
η πολιτική ευθύνη σε τι αποτιμάται και πόσο θα μας πει κανένας κ@ριολόπουστ@ς από αυτούς που μπαινοβγαίνουν στο μπουρδέλο που λέγεται βουλή, να τους γ@μηθεί το σπίτι....
όσο για τα γκάλοπ βρίσκουν να απαντήσουν όσοι δεν τους διαολοστέλνουν και βγάζουν μια σκάλα που ούτε νόημα έχει πλέον ούτε μπορεί να τσεκαριστεί η αξιοπιστία της.
χρόνο κέρδιζε το τσογλ@νι δύο χρόνια, το ίδιο κάνουν και τα κοπρόσκυλα σήμερα.
τουλάχιστον ξελάφρωσα....πάω για ύπνο γιατί σχολάω 2:30 και πιάνω 7:00 every day ...όσοι αναρωτιούνται ΝΑΙ 20 ώρες 7 μέρες 52 εβδομάδες για 3€ την ώρα... όλα μέσα................πιάστο αυγό και κούρευτο.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!