-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
konπέντε, πες πως φεύγει ο ΓΑΠ. Σωζόμαστε?
Ναι αν γίνει πραγματική κάθαρση με νέους ανθρώπους και νέα κόμματα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
C'mon now, you can do better than that...
-
Μέγιστο εκβιαστικό δίλημμα που σπέρνουν όσοι νέμονται τις καρέκλες και όσοι έχουν συμφέρον απ'αυτούς
Βλέπω και κρίνω τα πράγματα εκ του αποτελέσματος. Και αποτέλεσμα θετικό μηδέν. Αρνητικά πάρα πολλά. Ανεργία, ακρίβεια, μισθοί πείνας, υπερμισθοί συνδικαλιστών κλπ γνωστά σε όλους μας.
2 χρόνια είναι επάνω και η αποτυχία είναι πλήρης.
Δείτε ποιοί είναι υπουργοί, ψάξτε λίγο το παρελθόν τους, τα συγγενολόγια τους κλπ και μετά αναρωτηθείτε αν δέχεστε και εμπιστεύεστε αυτούς του ανθρώπους να ρυθμίζουν τις ζωές σας.
edit: Αυτοί που σήμερα κάνουν τους σωτήρες δεν είναι ακριβώς οι ίδιοι που αλώσαν το κράτος και τα ταμεία του λίγα χρόνια πρίν? Πώς τώρα εμφανίζονται σαν σωτήρες της χώρας?
Πες πως έχεις γυναίκα ένα γύναιο που σ'έχει ταράξει στο κέρατο. Μα κέρατο μέχρις αηδίας. Ξαφνικά μια μέρα σου λέει πως σε αγαπά και θα μείνει για πάντα δίπλα σου κλπ. Μπορείς να την εμπιστευτείς? Θα μείνεις μαζί της με τη λογική και μετά τί? -
Αν βρεθούν άνθρωποι που δεν βασίζονται στην κομματική πελατεία, τότε, ναι, θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό που λέει ο elteo μια χαρά.
-
Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις
Αυτό για τις προσλήψεις δε νομίζω να ισχύει. Πιο πολύ ανακάτεμα της τράπουλας κάνει στους καλούς πελάτες του μαγαζιού.
Παρόλα αυτά είναι καλό point για να καβλώνει ο γαλάζιος λαός που διαβάζει τέτοιες δημοσιεύσεις και να ορέγεται αντίστοιχο μπουλκουμέ όταν με το καλό βγει ο de Samar.Ναι αν γίνει πραγματική κάθαρση με νέους ανθρώπους και νέα κόμματα.
Έχεις δει πόσο παίρνουν τα νεα κόμματα;
Εσύ πιστεύεις ότι ο κόσμος θα βγάλει το Σαμαρά επειδή πιστεύει ότι θα πάρει όσα μέτρα κώλωσε να πάρει το γιωργάκι ή επειδή ελπίζει ότι κάτι θα στάξει και σε αυτούς ο πρόεδρας;
Ειλικρινά ελπίζω να τους διαψεύσει. -
Μια ειναι η λύση....Ανορθοδοξη μεν αλλά σιγουρα αποτελέσματα. Να γίνουμε Κολομβία και να αρχίσουμε να εξάγουμε 'χορταράκι' επίσημα . Θα πήξουμε στο δολάριο. Ήδη το 30% το παράγει στην ζούλα , τουλάχιστον να παιρνουμε ΦΠΑ ρε γαμώτο.....
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μέγιστο εκβιαστικό δίλημμα που σπέρνουν όσοι νέμονται τις καρέκλες και όσοι έχουν συμφέρον απ'αυτούςΒλέπω και κρίνω τα πράγματα εκ του αποτελέσματος. Και αποτέλεσμα θετικό μηδέν. Αρνητικά πάρα πολλά. Ανεργία, ακρίβεια, μισθοί πείνας, υπερμισθοί συνδικαλιστών κλπ γνωστά σε όλους μας.
2 χρόνια είναι επάνω και η αποτυχία είναι πλήρης.
Δείτε ποιοί είναι υπουργοί, ψάξτε λίγο το παρελθόν τους, τα συγγενολόγια τους κλπ και μετά αναρωτηθείτε αν δέχεστε και εμπιστεύεστε αυτούς του ανθρώπους να ρυθμίζουν τις ζωές σας.
Κατ'αρχήν ούτε νέμομαι καμιά καρέκλα, ούτε έχω την παραμικρή σχέση ή συμφέρον με όσους το κάνουν. Η σκέψη και μόνο μου φερνει αναγούλα.
Π'αμε παρακάτω...
Για τις παρατηρήσεις σου συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα είναι να βρούμε το root cause του προβλήματος, όχι να προσπαθήσουμε να γιατρέψουμε τα συμπτώματα. Αυτά που αναφέρεις είναι συμπτώματα. Μαζί σου, να τα ξηλώσουμε. Διάδοχη κατάσταση έχουμε? Αυτό με καίει εμένα...
Αν βρεθούν άνθρωποι που δεν βασίζονται στην κομματική πελατεία, τότε, ναι, θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό που λέει ο elteo μια χαρά.
Φυσικά και μπορεί. Αλλά με το παρόν πολιτικό σύστημα, την παρούσα σαπιοκατάσταση, που θα βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι και (κυρίως) πως θα εισχωρήσουν και θα καθιερωθούν στην πολιτική σκηνή, ανάμεσα σε τόσους καρχαρίες και κροκόδειλους?
Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα είναι πρόσφατες οι μνήμες απο το πανεπιστήμιο, και θυμάμαι πολύ καλά το ποιόν και τα 'όνειρα' των πολιτικοποιημένων νέων της χώρας μας... 'Α και Ου' και δεν συμαζεύεται... -
Διάδοχη κατάσταση έχουμε? Αυτό με καίει εμένα...Δες λίγο το edit που έκανα πιο πάνω
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Διάδοχη κατάσταση έχουμε? Αυτό με καίει εμένα...
Δες λίγο το edit που έκανα πιο πάνω
Βρε μαζί της δεν θα μείνω. Άλλη γυναίκα, τίμια καλή και όμορφη, πως θα βρώ είανι το θέμα.
-
Το 'γύναιο' δε μπορεί να αποφασίζει πλέον για τον εαυτό του.
Ακολουθεί εντολές και αν οι εντολές του είναι ούτε να βγαίνει από το σπίτι, τότε ναι μπορεί να είναι απόλυτα πιστή, καθώς δεν έχει άλλη επιλογή. -
Φυσικά και μπορεί. Αλλά με το παρόν πολιτικό σύστημα, την παρούσα σαπιοκατάσταση, που θα βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι και (κυρίως) πως θα εισχωρήσουν και θα καθιερωθούν στην πολιτική σκηνή, ανάμεσα σε τόσους καρχαρίες και κροκόδειλους?
Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα είναι πρόσφατες οι μνήμες απο το πανεπιστήμιο, και θυμάμαι πολύ καλά το ποιόν και τα 'όνειρα' των πολιτικοποιημένων νέων της χώρας μας... 'Α και Ου' και δεν συμαζεύεται...Κι εγώ τα έζησα αυτά που περιγράψεις σαν φοιτητής και συμφωνώ. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αποστασιοποιηθούμε από αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν αρκετά κόμματα για να ψηφίσουμε. Δηλαδή, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος ένα μικρό κόμμα και να προτιμήσει τους κλεφταράδες πάλι. Αν δεν υπάρχει προσωπικό συμφέρον, τότε είναι αδικαιολόγητο αυτό που γίνεται.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αποστασιοποιηθούμε από αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν αρκετά κόμματα για να ψηφίσουμε. Δηλαδή, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος ένα μικρό κόμμα και να προτιμήσει τους κλεφταράδες πάλι. Αν δεν υπάρχει προσωπικό συμφέρον, τότε είναι αδικαιολόγητο αυτό που γίνεται.Πολύ σωστά μιλάει ο ernani. Η εμμονή στην κλεφτουριά είναι ύποπτη
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Υπάρχουν αρκετά κόμματα για να ψηφίσουμε. Δηλαδή, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος ένα μικρό κόμμα και να προτιμήσει τους κλεφταράδες πάλι.O μέσος πολιτης αυτής της χώρας διαφωνεί με τις επιλογές και προτάσεις σου.
Γι' αυτό και εγώ θεωρώ ότι το πρόβλημά μας είναι προτίστως πρόβλημα νοοτροπίας και αντίληψης, και έπειτα όλα τα άλλα. -
Υπάρχουν αρκετά κόμματα για να ψηφίσουμε. Δηλαδή, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος ένα μικρό κόμμα και να προτιμήσει τους κλεφταράδες πάλι.
O μέσος πολιτης αυτής της χώρας διαφωνεί με τις επιλογές και προτάσεις σου.
Γι' αυτό και εγώ θεωρώ ότι το πρόβλημά μας είναι προτίστως πρόβλημα νοοτροπίας και αντίληψης, και έπειτα όλα τα άλλα.Αυτή η νοοτροπία και η αντίληψη από πού πηγάζουν άραγε; Αυτό είναι το ερώτημα. Επιμένω ότι είναι θέμα προσωπικών συμφερόντων.
Πάντως αν δεν βγει κάποιος που να μην εξαρτάται από τα πελατειακά συμφέροντα, σοβαρή δουλειά δεν πρόκειται να γίνει.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
btw τα καταστήματα του Ατλαντικ (όσα ξέρω τουλάχιστον) εξαγοράστηκαν από άλλες αλυσίδες super market και φυσικά οι εργαζόμενοι δεν έχασαν τη δουλειά τους, αλλά αν το γράψουν αυτό, το θέμα δεν γίνεται πιασάρικοΓια την πλειονοτητα των καταστηματων (ξερω συγκεκριμενα ενα στον Πειραια και ενα στην Αργυρουπολη και μου λενε και για πολλα αλλα) ΔΕΝ ισχυει αυτο.
Δυστυχως για σενα, παραμενει πιασαρικο.Μαλιστα νομιζω με τη συμφωνια εξαγορας εχουν εξασφαλιστει και τα δεδουλευμενα που ειναι να λαμβανειν οι απληρωτοι εδω και μηνες υπαλληλοι του Ατλαντικ...
Επισης, αφου δεν υπαρχει καμια συμφωνια εξαγορας για τα περισσοτερα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αποστασιοποιηθούμε από αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν αρκετά κόμματα για να ψηφίσουμε. Δηλαδή, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος ένα μικρό κόμμα και να προτιμήσει τους κλεφταράδες πάλι. Αν δεν υπάρχει προσωπικό συμφέρον, τότε είναι αδικαιολόγητο αυτό που γίνεται.
Πολύ σωστά μιλάει ο ernani. Η εμμονή στην κλεφτουριά είναι ύποπτη
Τι λέμε εδώ και τόσους μήνες...
Αν και Ερνάνιε να μου επιτρέψεις να έχω τις υποψίες μου ότι και τα σημερινά 'μικρά' κόμματα έχουν τη συμμετοχή τους στο σύστημα, απλά σίγουρα σε πολύ μικρότερο βαθμό από τους πρώτους δυο. Μια ματιά στις λίστες διορισθέντων στη Βουλή συν τη δήλωση του συντρόφου Σκυλάκου για 'τα παιδιά που αγωνίζονται σκληρά' (τους εργαζόμενους στη Βουλή εννοούσε ) σε κάνει να ψιλιάζεσαι ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι ψιλοπαρτόλα.
Υπο κανονικές συνθήκες αν γινόντουσαν εκλογές θα έπρεπε να βγει πολύ ψηλά το κόμμα της κόρης του βρουκόλακα (μπρρρρ) με το σύντροφο Φωτάκο από κοντά. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά τα δυο κόμματα -μη έχοντας πελάτες να δυσαρεστήσουν και @@ να γλύψουν- υποστηρίζουν ορθές και λογικές απόψεις.
Από εκεί και πέρα τι να ψηφίσει κανείς; Το ΚΚΕ του ΟΧΙ και του σφυροδρέπανου ή το Τσίπρα που έσπευσε να πλευρίσει όλους τους δυσαρεστημένους πρώην πελάτες του πασοκ; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αποστασιοποιηθούμε από αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν αρκετά κόμματα για να ψηφίσουμε. Δηλαδή, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος ένα μικρό κόμμα και να προτιμήσει τους κλεφταράδες πάλι. Αν δεν υπάρχει προσωπικό συμφέρον, τότε είναι αδικαιολόγητο αυτό που γίνεται.
Πολύ σωστά μιλάει ο ernani. Η εμμονή στην κλεφτουριά είναι ύποπτη
Τι λέμε εδώ και τόσους μήνες...
Αν και Ερνάνιε να μου επιτρέψεις να έχω τις υποψίες μου ότι και τα σημερινά 'μικρά' κόμματα έχουν τη συμμετοχή τους στο σύστημα, απλά σίγουρα σε πολύ μικρότερο βαθμό από τους πρώτους δυο. Μια ματιά στις λίστες διορισθέντων στη Βουλή συν τη δήλωση του συντρόφου Σκυλάκου για 'τα παιδιά που αγωνίζονται σκληρά' (τους εργαζόμενους στη Βουλή εννοούσε ) σε κάνει να ψιλιάζεσαι ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι ψιλοπαρτόλα.
Υπο κανονικές συνθήκες αν γινόντουσαν εκλογές θα έπρεπε να βγει πολύ ψηλά το κόμμα της κόρης του βρουκόλακα (μπρρρρ) με το σύντροφο Φωτάκο από κοντά. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά τα δυο κόμματα -μη έχοντας πελάτες να δυσαρεστήσουν και @@ να γλύψουν- υποστηρίζουν ορθές και λογικές απόψεις.
Από εκεί και πέρα τι να ψηφίσει κανείς; Το ΚΚΕ του ΟΧΙ και του σφυροδρέπανου ή το Τσίπρα που έσπευσε να πλευρίσει όλους τους δυσαρεστημένους πρώην πελάτες του πασοκ;Για το κόμμα της κόρης του δράκουλα , διατηρώ κάποιες αμφιβολίες κατά πόσο δεν είναι εξαρτημένο από πελατειακές σχέσεις. Τώρα τί να ψηφίσει κανείς, δεν θα μπορούσα να το υπαγορεύσω, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, ακόμα και το κόμμα του Βεργή φαντάζει όαση στην παρακμή και διαφθορά της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Πέρα από την πλάκα, ας κοιτάξει ο κόσμος κι εκτός βουλής.
-
διατηρώ κάποιες αμφιβολίες κατά πόσο δεν είναι εξαρτημένο από πελατειακές σχέσεις
Μα έλεος λέμε να μην έχουμε προκαταλήψεις αλλά όταν βλέπεις την εξερευνήτρια να μιλάει για μείωση δαπανών στο δημόσιο, καταπολέμηση του ρουσφετιού και την ίδια ώρα από κάτω να βαράνε παλαμάκια όλα τα μαυροφορεμένα βαφτιστήρια λες ρε πούστη μου μας δουλεύουν...
Πέρα από την πλάκα, ας κοιτάξει ο κόσμος κι εκτός βουλής
Το θέμα είναι να ψηφίσουν και να μην 'απέχουν'.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Πέρα από την πλάκα, ας κοιτάξει ο κόσμος κι εκτός βουλής. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πέρα από την πλάκα, ας κοιτάξει ο κόσμος κι εκτός βουλής.
Δυστυχως τα μισθαρνα καναλια δεν παιζουν τετοιες λυσεις για τους γνωστους λογους....ομως καπως πρεπει να γινουν γνωστες τετοιες πεποιθησεις και δυνατοτητες για να αναλαβουν το κουμαντο χωρις υποσχεσεις στους οπαδους... οσο ειναι δυνατον βεβαια γιατι στην Ελλαδα ζουμε=συγκεκριμενη νοοτροπια οπαδισμου.....
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!