-
καλα συγκρινουμε την ιδιωτικη με τη δημοσια εκπαιδευση ?
hifi για τα αποτελεσματα εχεις καποια στοιχεια? οχι οτι σε αμφισβητω βεβαια καθως ολοι οι φιλοι μου σε πρωτοκλασατες σχολες ειναι απο δημοσια , αλλα αυτο εγινε χαρη φροντιστηριων και ιδιαιτεραδων (και φυσικα των ιδιων των παιδιων )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και τον δάσκαλο, προς το παρόν δεν τον χρειάζομαι, γιατί δεν έχω παιδιά, θα πρέπει να πω στ' @@ μου;
Εντάξει. Καλύτερα να .
Τον χρειάζεσαι δεν τον χρειάζεσαι, έχεις δεν έχεις παιδιά, τον πληρώνεις. Οπότε, ό,τι θες πες.
Για να καταλάβω (γιατί είναι κρίμα που μου είχε διαφύγει τόσο καιρό...), υποστηρίζεις πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία κεντρική κρατική παροχή; Ούτε δάσκαλοι, ούτε σχολεία, ούτε νοσοκομεία, κλπ κλπ;
Ο καθένας πληρώνει ό,τι χρησιμοποιεί; Κι αν δεν έχει; Τον αφήνουμε αναλφάβητο ή τον αφήνουμε να ψοφολογήσει;
Όχι, αυτό που λέω είναι να μπορείς να διαλέξεις σε ποιον δάσκαλο - σχολείο θα πάνε τα λεφτά σου. Άρα, να μπορεί ο γονιός να κρίνει το δάσκαλο.
Κι αν ένα σχολείο δεν προσελκύει μαθητές, να κλείνει και να απολύει τους δασκάλους.Και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;
Σε έναν ονειρικό κόσμο ίσως, αλλά γιατί τότε να μην ευχηθούμε να μην υπάρχουν πόλεμοι, πείνα, φτώχεια και ΚΥΡΙΩΣ άσχημα γκομενάκια;Στα ιδιωτικά σχολεία έτσι δεν γίνεται;
Τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν άριστο πάρκινγκ των μουλ εεε των παιδιών ήθελα να πω, επίσης έχουν πισίνες και ΚΥΡΙΩΣ, η πλέμπα μένει απέξω. Η γνώση, έρχεται αμέσως μετά. Πώς γίνεται και όλα αυτά τα 'καταπληκτικά' σχολεία, που ειδικά στην τελευταία τάξη του λυκείου τους κακούς μαθητές τους στέλνουν στα δημόσια, να έχουν χειρότερα αποτελέσματα από τα 'απαράδεκτα' δημόσια;
Επίσης, νομίζεις πως μπορούν όλοι να πληρώσουν ένα ιδιωτικό σχολείο;
Αυτό που λέω είναι:
Όλα τα σχολεία ιδιωτικά.
Το κράτος σου πληρώνει τα δίδακτρα.
Εσύ διαλέγεις ποιο σχολείο θες.Όλα τα σχολεία θα έχουν τα ίδια δίδακτρα;
Όχι.
Αλλά τα χρήματα που θα παίρνει ο γονιός από το κράτος, θα καλύπτουν τα δίδακτρα ενός μέσου ιδιωικού σχολείου. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα συγκρινουμε την ιδιωτικη με τη δημοσια εκπαιδευση ?Όχι, η ιδιωτική είναι ασύγκριτα καλύτερη σύμφωνα με τον Panosss (έβαλα αρκετά s ; )!
-
Διαλέγεις σχολείο ρε μεγάλε. Αν διαλέξεις σχολείο, δεν διαλέγεις και δασκάλους, αυτόματα;
Ε, αυτό κάντο και στα δημόσια, τι σε χαλάει; Βάλε μια άλλη διεύθυνση και διάλεξε ΟΠΟΙΟΟΟΟΟ σχολείο γουστάρεις, αφού αυτό είναι το θέμα σου...
EDIT ορθογραφικό!
Και το άλλο θα 'χει δασκάλους - δυ. Οπόταν...τσάμπα κόπος.
Σε ξαναρωτάω: γιατί τα ιδιωτικά σχολεία λοιπόν δεν έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στις εξετάσεις, αφού είναι τόσο μαμάτοι οι δάσκαλοί τους;
Αυτό δεν το γνωρίζω.
-
Διαλέγεις σχολείο ρε μεγάλε. Αν διαλέξεις σχολείο, δεν διαλέγεις και δασκάλους, αυτόματα;
Ε, αυτό κάντο και στα δημόσια, τι σε χαλάει; Βάλε μια άλλη διεύθυνση και διάλεξε ΟΠΟΙΟΟΟΟΟ σχολείο γουστάρεις, αφού αυτό είναι το θέμα σου...
EDIT ορθογραφικό!
Και το άλλο θα 'χει δασκάλους - δυ. Οπόταν...τσάμπα κόπος.
Σε ξαναρωτάω: γιατί τα ιδιωτικά σχολεία λοιπόν δεν έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στις εξετάσεις, αφού είναι τόσο μαμάτοι οι δάσκαλοί τους;
Διοτι αυτοι οι μαμημενοι οι ΔΥ διορθωτες των γραπτων εχουν στησει πλεκτανη.
-
Όχι, η ιδιωτική είναι ασύγκριτα καλύτερη σύμφωνα με τον Panosss (έβαλα αρκετά s ; )!
Ούτε να μετράς δεν ξέρεις;
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Και τον δάσκαλο, προς το παρόν δεν τον χρειάζομαι, γιατί δεν έχω παιδιά, θα πρέπει να πω στ' @@ μου;
Εντάξει. Καλύτερα να .
Τον χρειάζεσαι δεν τον χρειάζεσαι, έχεις δεν έχεις παιδιά, τον πληρώνεις. Οπότε, ό,τι θες πες.
Για να καταλάβω (γιατί είναι κρίμα που μου είχε διαφύγει τόσο καιρό...), υποστηρίζεις πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία κεντρική κρατική παροχή; Ούτε δάσκαλοι, ούτε σχολεία, ούτε νοσοκομεία, κλπ κλπ;
Ο καθένας πληρώνει ό,τι χρησιμοποιεί; Κι αν δεν έχει; Τον αφήνουμε αναλφάβητο ή τον αφήνουμε να ψοφολογήσει;
Όχι, αυτό που λέω είναι να μπορείς να διαλέξεις σε ποιον δάσκαλο - σχολείο θα πάνε τα λεφτά σου. Άρα, να μπορεί ο γονιός να κρίνει το δάσκαλο.
Κι αν ένα σχολείο δεν προσελκύει μαθητές, να κλείνει και να απολύει τους δασκάλους.Και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;
Σε έναν ονειρικό κόσμο ίσως, αλλά γιατί τότε να μην ευχηθούμε να μην υπάρχουν πόλεμοι, πείνα, φτώχεια και ΚΥΡΙΩΣ άσχημα γκομενάκια;Στα ιδιωτικά σχολεία έτσι δεν γίνεται;
Τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν άριστο πάρκινγκ των μουλ εεε των παιδιών ήθελα να πω, επίσης έχουν πισίνες και ΚΥΡΙΩΣ, η πλέμπα μένει απέξω. Η γνώση, έρχεται αμέσως μετά. Πώς γίνεται και όλα αυτά τα 'καταπληκτικά' σχολεία, που ειδικά στην τελευταία τάξη του λυκείου τους κακούς μαθητές τους στέλνουν στα δημόσια, να έχουν χειρότερα αποτελέσματα από τα 'απαράδεκτα' δημόσια;
Επίσης, νομίζεις πως μπορούν όλοι να πληρώσουν ένα ιδιωτικό σχολείο;
Αυτό που λέω είναι:
Όλα τα σχολεία ιδιωτικά.
Το κράτος σου πληρώνει τα δίδακτρα.
Εσύ διαλέγεις ποιο σχολείο θες.Όλα τα σχολεία θα έχουν τα ίδια δίδακτρα;
Όχι.
Αλλά τα χρήματα που θα παίρνει ο γονιός από το κράτος, θα καλύπτουν τα δίδακτρα ενός μέσου ιδιωικού σχολείου.Μάλιστα. Το οποίο θα είναι φθηνότερο και καλύτερο από το μέσο δημόσιο, γιατί θα έχει ΙΥ και όχι ΔΥ; Τα λέω καλά;
-
Όχι, η ιδιωτική είναι ασύγκριτα καλύτερη σύμφωνα με τον Panosss (έβαλα αρκετά s ; )!
Ε, μην περιμένεις και πολλά, δημόσιο σχολείο, γονείς ΔΥ, δημόσιο πολυτεχνείο τελείωσα, οπότε...
-
ειναι ασυγκριτα καλυτερη και αυτο το διαπιστωσα εχοντας υπαρξει και στα 2
το τι θα κανει τελικα ο μαθητης ειναι δικο του θεμα, ομως οι ευκαιριες και η ποιοτητα παροχης υπηρεσιων ειναι σε τελειως αλλο επιπεδο
εγω για ενα μονο πραγμα μετανιωσα στη ζωη μου, που δε πηγα σε ιδιωτικο πανεπιστημιο εξω και εφαγα στη μαπα τη δημοσια 'δωρεαν' παιδεια
(δε λεω, καλο ειναι να υπαρχει, αλλα ειναι γτπ)
-
Το θέμα είναι να 'ναι καλύτερο, να 'χει καλύτερη σχέση ποιότητας/κόστους από το σημερινό.
Αν έχει χειρότερη, ας μείνει όπως είναι. -
Ε, μην περιμένεις και πολλά, δημόσιο σχολείο, γονείς ΔΥ, δημόσιο πολυτεχνείο τελείωσα, οπότε...
Οπότε απόλυτα λογικό.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ειναι ασυγκριτα καλυτερη και αυτο το διαπιστωσα εχοντας υπαρξει και στα 2
το τι θα κανει τελικα ο μαθητης ειναι δικο του θεμα, ομως οι ευκαιριες και η ποιοτητα παροχης υπηρεσιων ειναι σε τελειως αλλο επιπεδο
εγω για ενα μονο πραγμα μετανιωσα στη ζωη μου, που δε πηγα σε ιδιωτικο πανεπιστημιο εξω και εφαγα στη μαπα τη δημοσια 'δωρεαν' παιδεια
(δε λεω, καλο ειναι να υπαρχει, αλλα ειναι γτπ)
Και πιστεύεις πως όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα ήταν καλύτερα από το δημόσιο που πήγες; Αν είχες να πληρώσεις κάποιο καλύτερο, όντως, ΚΑΚΩΣ, ΚΑΚΙΣΤΑ δεν πήγες.
Το πρόβλημα δεν είναι γι' αυτούς που μπορούν να πληρώσουν. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που ΔΕΝ μπορούν. Και είναι οι περισσότεροι. Και γι' αυτούς, ΠΡΕΠΕΙ να μεριμνά το κράτος.
-
Ε, γι αυτούς να πληρώνει το κράτος.
-
Οπότε απόλυτα λογικό.
Χαίρομαι που έχω την συμπάθειά σου.
Ποια λέξη γράφεται με 3 sss ;
-
Το κριτήριο για τον γονέα θα είναι αν πήρε το αγγελούδι του 20αρια σε όλα. Αλλιώς τον π@ύλο κακέ καθηγητή.
Ότι ναναι...
HighFidelity σε θαυμάζω που την παλεύεις ακόμα... -
Οπότε βάζεις όλο 20άρια και καθάρισες. (δεν την παλεύει)
Καλά ρε soch, εσύ αντέχεις 20 παιδιά στην τάξη, που ναι πολύ δύσκολο. Εμένα γιατί δεν με αντέχεις; -
ναι φυσικα και πρεπει , δεν ειμαι κατα των δημοσιων παροχων σε ολα τα επιπεδα (υγεια συνταξεις κτλ.. )
απλα τονιζω οτι διαφορα υπαρχει , γιατι οταν ο αλλος κινδυνευει να χασει τη θεση του φροντιζει να δουλευει
οταν δεν τον κουναει κανειτς και τιποτα , λογικο ειναι να τα ξυνει
φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις απο ολες τις πλευρες, ομως κατα κανονα ισχυουν τα αυτονοητα
-
Ποια λέξη γράφεται με 3 sss ;
Το Σεφέρλειο 'Σωστόςςς'...
-
Οπότε βάζεις όλο 20άρια και καθάρισες.Αυτή την παιδεία θα ήθελες εσύ. Αν είχες πάρει ποτέ...
-
edit - πρόσεχε τις εκφράσεις σου όταν απευθύνεσαι σε άλλο μέλος mod που λέει πανοςςς, δεν τις έχει σκεφτεί μόνος του, μην αγχώνεστε
τέτοιες φαεινές ιδέες είχε Friedman και οι παπάρες της Σχολής του Σικάγο, και προφανώς έχουν τεράστια επιτυχία όπου εφαρμόστηκαν
μα καλά ρε ηταφι, αν έχεις το θεό σου δλδ, κουβεντιάζεις σοβαρα μαζί του
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!