-
Πάνο, φιλικά, ξεκόλλα. Δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο κ δεν φταίνε για όλα τα κακά της μοίρας μας οι ΔΥ.
-
Μα φυσικα δεν φταινε ολοι.... αλλα η νοοτροπια να γινει καποιος δημοσιος υπαλληλος για την μομιμοτητα κατ' αρχην και για ολα τα αλλα επιδοματα... για μερικες θεσεις... που ειχε γινει αυτοσκοπος ... αυτη φταιει....
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
καποιοι παιρνουν μεταταξη απο την EΡΓΟΣΕ (χωρις να ειναι ΔΥ!!!) και πανε σε Υπουργειο για να συνεχισουν το ξυσιμο.
Θεωρείς λογικό να απολύσει οι πράσινοι τον υπάλληλο που οι ίδιοι διόρισαν αρχές του 2000 στην ΕΡΓΟΣΕ χωρίς ΑΣΕΠ κτλ. ;
Εγώ όχι...Θα γ@μήσουν όλες τις παραγωγικές δυνάμεις αυτής της χώρας, αλλά τα 'δικά τους' παιδιά θα έχουν εξασφαλισμένη δουλειά.
Αυτοί είναι οι πελάτες τους...
το ακομη πιο περιεργο ειναι οτι δεν ακουγεται καθολου το θεμα...
επαναλαμβανω: υπαλληλοι που ΔΕΝ θεωρουνται Δημοσιοι, παιρνουν μεταταξη σε Υπουργειο!κατσε εσυ κοροιδο Ελληνα και δουλευε (αν βρεις δουλεια!)
τα δικα μας τα παιδια ΜΗΝ ξεβολευτουν, και οι αλλοι να πανε να γ@μθουν... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το ακομη πιο περιεργο ειναι οτι δεν ακουγεται καθολου το θεμα...
επαναλαμβανω: υπαλληλοι που ΔΕΝ θεωρουνται Δημοσιοι, παιρνουν μεταταξη σε Υπουργειο!Περίμενε, όπου να 'ναι θα μας το εξηγήσει αναλυτικά ο Asimov.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Το δικό μου εισόδημα ως ελ.επ/τιας εχει μειωθει 70% απο το 2010 και τα εξοδα και οι απαιτήσεις απο το κρατος αυξανονται συνεχώς με παραλογους ρυθμούς.
Την δική μου αδυναμία να πληρώσω όλα αυτά τα κερατιάτικα που μου βαφτίζει ψάρι το κράτος προκειμένου να μου πάρει ότι έχω και δεν έχω , προκειμένου να πληρώσει το υπόλοιπο 75% των αποδοχών των μελων της ολμε ... την σκεφτεται η ΟΛΜΕ ?
Οχι ε ? Καλα το φαντάστηκαΑν ήσουν ΔΥ, λέγοντας ακριβώς τα ίδια, θα έπαιρνες την απάντηση από αυτούς που (τώρα) συμφωνούν μαζί σου:
αν δε σου αρέσει αυτό που κάνεις, άλλαξε επάγγελμα...Φίλε soch αν ημουν Δ.Υ. και επαιρνα βρεξει χιονισει τον μισθο μου θα ειχα τόσο λιγοτερο αγχος , που πολύ λιγο σημασια θα εδινα στο τι λέει ο ενας ή ο αλλος .
Καταλαβαινω οτι ειναι ξενερωμα , ξεβολεμα και αδικια αν θελεις το να σου κοβουν το 25% του μισθου και τα προβληματα που δημιουργουνται στις υποχρεωσεις και στον προγραμματισμο που εχει κανει καποιος στην ζωη του.
Προσπαθησε ομως να καταλαβεις και συ τι σημαινει να βγαζεις με τα χιλια ζορια τα εξοδα σου (0 καθαρα εσοδα δηλαδη και τρως οτι εχεις προνοησει να αφησεις στην τραπεζα) ή ακομα χειροτερα να μπαινεις μεσα ή να μεινεις τελειως ανεργος. Δεν ξερω αν το ξερεις αλλα οι Ε.Ε. δεν δικαιουνται επιδομα απο το ταμειο ανεργειας
Αφου σκεφτεις ολα αυτα , προσθεσε οτι τα παντα ακριβαινουν για ολους μας λογο αυξησης φπα και φορων καταναλωσης τέλη κυκλοφορίας κλπ και οτι ακομα δεν ξερουμε που θα κατσει ή μπιλια στο τι φορο εισοδηματος θα πληρωσουμε με βαση οχι τα πραγματικα εισοδηματα μας που εν μεσω κρισης ειναι τριχες αλλα με βαση τα αυθαιρετα τεκμηρια.
Την στιγμη λοιπον που μεσα στο μυαλο σου ειναι ολα αυτά .... πεσμου πως σου ακουγεται , διαφοροι συνδικαλιστικοι φορεις του δημοσιου και ευρυτερου δημοσιου τομεα να μην θελουν να γινει καμια περικοπη...
Και αφου λεφτα ξερουμε ολοι οτι δεν υπαρχουν ... ειναι σαν να τους ακους να λενε .... ΥΠΟΥΡΓΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ.
Σου ρχεται τρέλλα -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Οι εκπαιδευτικοί γιατί φωνάζουν ;Κάθονται το 1/3 του χρόνου (4 μήνες) και πληρώνονται, έχουν μονιμότητα, και εξεγείρονται επειδή τους έκοψαν κάποια χρήματα όταν άλλοι απολύονται ή δεν μπορούν να βρουν καθόλου δουλειά ;
Πάμε καλά τώρα; Σε οποιαδήποτε θέση κι αν ήταν κάποιος και του έκοβαν τόσα χρήματα, δεν θα εξεγειρόταν;
Είναι πρόβλημα του εκπαιδευτικού που εμείς οι ΕΕ είμαστε μέσα στο άγχος; Αυτός κοιτάζει το δικό του μισθό και τα δικά του έξοδα!Έχετε χάσει όλοι την μπάλα; Σιγά τα τρομακτικά λεφτά που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί! Αν σκεφτείς πως αυτοί θα πρέπει να μορφώσουν τα παιδιά αυτού του τόπου, τα βρίσκω και λίγα. Και γνωρίζω πολύ καλά τα χρήματα ακριβώς που παίρνουν, γιατί ο πατέρας μου είχε την... ατυχία να είναι δάσκαλος, να περάσει χρόνια ολόκληρα στις διάφορες 'άγονες' γραμμές (πήρε σύνταξη ως αποσπασμένος στα Γιάννενα, δεν του έφταναν τα μόρια, επειδή έπαιρνε απόσπαση από το χωριό που ήταν λόγω υγείας... ) , ενώ τα χρήματα που έπαιρνε αυτός και τα ακόμη λιγότερα που έπαιρνε η μάνα μου (δημοτική υπάλληλος) , ήταν ΠΑΝΤΑ αστεία.
Καταλαβαίνω πως στις εποχές που ζούμε, η εξασφαλισμένη θέση είναι το παν, ΟΛΟΙ φοβόμαστε το αύριο και αν θα έχουμε δουλειά, αλλά δεν γίνεται να τα βάζουμε με ανθρώπους που δεν μας φταίνε σε τίποτε και επιλέξανε να ζουν με λιγότερα για λίγη ασφάλεια. Στην τελική, δεν τους χαρίστηκε και τίποτε.
Ακόμη και σήμερα, δεν θα πήγαινα ΠΟΤΕ στο δημόσιο, για οποιονδήποτε λόγο και μιλώ για τις κλασικές περιπτώσεις υπαλλήλου: χάλια χρήματα, χάλια συνθήκες, μίζερη ζωή να πρέπει να μετράς τα πάντα. Ποιος διάβολος τα ζηλεύει αυτά; Ο πατέρας μου έπρεπε να πάρει το εφάπαξ για ν' αλλάξει αυτοκίνητο, ενώ κατάφερε ν' αγοράσει σ' όλη του τη ζωή ένα μικρό διαμέρισμα. Τι να σας πω, φοβερή ζωή, ζηλευτή!
Κοιτάτε κάποιοι κάποιες θέσεις σε ΔΕΚΟ και κάποια βύσματα και νομίζετε πως στο δημόσιο είναι τα Ουρί του παραδείσου να σας παίρνουν π πες. Ε, συγνώμη που θα το (ξανά)πω, αλλά απλώς κάνετε λάθος και έχετε μεσάνυχτα.
Στην τελική, όλοι όσοι έχετε παιδιά , δεν θέλετε ο δάσκαλος και ο καθηγητής να ζουν αξιοπρεπώς; Ή μήπως νομίζετε πως όλοι κάνουν μαύρα ιδιαίτερα;
-
Με όλη μου την αγάπη, θεωρείς ότι οι γονείς σου δεν ζουν αξιοπρεπώς?
Αφού θεωρείς πως έζησαν και ζουν αξιοπρεπέστατα, ας αποσυνδέσουμε την αξιοπρέπεια από τα πολλά λ7. Έχω ζήσει την αξιοπρέπεια σε φτωχούς κ την αναξιοπρέπεια σε λ7δες τόσο, που μπορώ πλέον να βεβαιώσω οποιονδήποτε ότι τα πολλά λ7 δεν κάνουν τον άνθρωπο αξιοπρεπή. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στην τελική, όλοι όσοι έχετε παιδιά , δεν θέλετε ο δάσκαλος και ο καθηγητής να ζουν αξιοπρεπώς; Ή μήπως νομίζετε πως όλοι κάνουν μαύρα ιδιαίτερα;
Δηλαδη, για να μην ανησυχούμε για τα παιδιά μας, πρέπει να κρατάμε ευχαριστημένο το δάσκαλο/καθηγητή;
Και ευχαριστημένο, με όποιον τροπο θελει αυτός;
Απεργει οποτε θελει, διδάσκει οποτε θελει και όπως θελει και στην τελική δεν ελέγχεται απο πουθενά.
Και θα τον αγκαλιάσουμε; Δυστυχώς, οχι. Δεν το αξίζει. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Με όλη μου την αγάπη, θεωρείς ότι οι γονείς σου δεν ζουν αξιοπρεπώς?
Αφού θεωρείς πως έζησαν και ζουν αξιοπρεπέστατα, ας αποσυνδέσουμε την αξιοπρέπεια από τα πολλά λ7. Έχω ζήσει την αξιοπρέπεια σε φτωχούς κ την αναξιοπρέπεια σε λ7δες τόσο, που μπορώ πλέον να βεβαιώσω οποιονδήποτε ότι τα πολλά λ7 δεν κάνουν τον άνθρωπο αξιοπρεπή.Οι γονείς μου ζουν αξιοπρεπώς και θα ζούσαν αξιοπρεπώς και με λιγότερα, δεν θα βγαίναν και να ζητιανέψουν!
Απλώς, δεν βρίσκω πως τα 1100€ που παίρνει πλέον κάθε μήνα ένας νέος δάσκαλος ή καθηγητής, είναι τόσα πολλά που πρέπει να τους τα κόψουμε!Εγώ θεωρώ αξιοπρέπεια να κοιτάει ο καθένας την δουλειά του και όχι αυτή των άλλων. Εγώ θα δώσω μάχη για την δική μου δουλειά και τα δικά μου λεφτά και δεν θα επιχαίρω όταν τα χάσει ο άλλος, ακόμη κι αυτός ο 'κακός' ΔΥ. Σε τέτοιους θα πάνε τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα, σε τέτοιους θα πάω όταν αρρωστήσω, αυτοί θα σβήσουν τις φωτιές, θα πιάσουν τους κλέφτες (ή θα μας πάρουν το δίπλωμα, αναλόγως... ), κ.ο.κ
Αυτό που λέω είναι πως δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας. Δεν γίνεται εγώ να γλεντάω όπως δεν το έχει κάνει ποτέ ο πατέρας μου και τώρα να θέλω να του φάω και την σύνταξη ή τον μισθό! Ε πώς να το κάνουμε; Και στην θέση του πατέρα μου και της μάνας μου, βάζω ΚΑΘΕ άνθρωπο που προσπαθεί φιλότιμα να ζήσει. Οι περισσότεροι τέτοιοι είναι και ΔΕΝ ξύνονται. Και δεν μας χρεωκόπησαν αυτοί, ξεκολλάτε και μην τσιμπάτε τις βλακείες που σερβίρονται από τα ΜΜΕ.
Η αξιοπρέπεια δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τα χρήματα. Η καλοπέραση όμως έχει. Και όποιος δεν έχει ζήσει με την προοπτική, πως εις τον αιώνα τον άπαντα, ΑΥΤΑ θα παίρνεις και κόψε το λαιμό σου να τα καταφέρεις, δεν καταλαβαίνει. Θα μπορούσε ποτέ ο γονιός μου να αγοράσει αμάξι μ' αυτά που άφησε στην άκρη σε μια χρονιά μόνον; Ε, ΠΟΤΕ, δεν θα το φανταζόταν. Είδε όμως να το κάνει το παιδί του και το χάρηκε. Ε, κι εγώ δεν χαίρομαι όταν βλέπω να του κόβουν την σύνταξη ή τον μισθό.
Να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ, πως σε κανένα λαμόγιο δεν θα πειράξουν ούτε μια τρίχα από τ' @@ του. Οι φτωχοδιάβολοι πάλι θα φάνε την χλαπάτσα οριζόντια. Και οι τελευταίοι είναι που θα πρέπει να κάνουν τα παιδιά μας ανθρώπους, τα λαμόγια, ΠΑΛΙ θα ξύνονται.
Τελευταίο: όποιος δεν έχει μπει σε αίθουσα να διδάξει, ΔΕΝ μπορεί να κρίνει. Επειδή από 3 χρονών με έπαιρνε σε αίθουσες ο πατέρας μου (δεν υπήρχαν νηπιαγωγεία εκεί που ήμουν, ενώ και ο παιδικός σταθμός είναι καινούρια εφεύρεση σχετικά! ), επειδή και εγώ σαν δεύτερη δουλειά έχω μπει και έχω κάνει μάθημα, να σας πληροφορήσω πως είναι ΠΟΛΥ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολη δουλειά και αν δούλευαν παραπάνω, θα ήταν σε κακό όλων μας. Γιατί και ο άνθρωπος, έχει κάποια όρια. Μήπως πχ στην Φιλανδία, οι δάσκαλοι δουλεύουν 8άωρο;
4 ώρες δουλειάς της κοπέλας μου (είναι καθηγήτρια η μου), είναι απείρως πιο δύσκολες από τις 8 τις δικές μου. Παρόλο που και οι δικές μου μπορεί να είναι τραγικές καμιά φορά, τουλάχιστον μιλάω με μεγάλους ανθρώπους. Που το πολύ πολύ καμιά φορά , να είναι λίγο μ@λάκες. Ε, τα μικρά όμως, ΚΑΘΕ φορά, θα σε φέρουν στα όριά σου.
Ας είμαστε επιτέλους σωστοί και δίκαιοι με τους ανθρώπους, δεν μας φταίνε οι άλλοι πάντα. Ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του. Εγώ διάλεξα την ανασφάλεια από την ασφάλεια και δεν ξέρω αν αύριο θα έχω δουλειά. Το προτιμώ όμως αυτό , παρά την καταδίκη σε μίζερη ζωή.
Όποιος θέλει, καταλαβαίνει.
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Δηλαδη, για να μην ανησυχούμε για τα παιδιά μας, πρέπει να κρατάμε ευχαριστημένο το δάσκαλο/καθηγητή;
Και ευχαριστημένο, με όποιον τροπο θελει αυτός;
Απεργει οποτε θελει, διδάσκει οποτε θελει και όπως θελει και στην τελική δεν ελέγχεται απο πουθενά.
Και θα τον αγκαλιάσουμε; Δυστυχώς, οχι. Δεν το αξίζει.Και το πόρισμα αν αξίζει ή δεν αξίζει, το βγάζει ποιος παρακαλώ;
Και φυσικά ελέγχεται, και μάλιστα καθημερινά, από τα ίδια τα παιδιά, αλλά και από τον διευθυντή, από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης, τον επιθεωρητή κλπ. Τώρα, αν όλοι αυτοί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, ας προσέχαμε όλοι, δεν μας φταίει ο δάσκαλος.
Και φυσικά θα τον αγκαλιάσουμε και αυτόν , όπως και όλους όσους προσφέρουν. Αλλιώς, θα γίνουμε ζούγκλα. Και η ζούγκλα, θα είναι πως όποιος έχει λεφτά, θα στέλνει τα παιδιά του να μορφωθούν, οι υπόλοιποι τον π ύλο.
Εγώ δεν δέχομαι υποβαθμισμένα σχολεία με κακοπληρωμένους ανθρώπους, κακοπληρωμένη και κακοφορμισμένη θα είναι και η γνώση στα παιδιά μας. Παιδιά βέβαια δεν έχω, αλλά αν ποτέ κάνω, θέλω να υπάρχει δημόσιο σχολείο να τα στείλω. Και να υπάρχει με σωστούς όρους, όχι όρους δουλοπάροικων.
Ο καθένας θα πει το κοντό του και το μακρύ του βέβαια, ο Dirty Harry είχε δίκιο φυσικά...
-
Τελευταίο: όποιος δεν έχει μπει σε αίθουσα να διδάξει, ΔΕΝ μπορεί να κρίνει. Επειδή από 3 χρονών με έπαιρνε σε αίθουσες ο πατέρας μου (δεν υπήρχαν νηπιαγωγεία εκεί που ήμουν, ενώ και ο παιδικός σταθμός είναι καινούρια εφεύρεση σχετικά! ), επειδή και εγώ σαν δεύτερη δουλειά έχω μπει και έχω κάνει μάθημα, να σας πληροφορήσω πως είναι ΠΟΛΥ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολη δουλειά και αν δούλευαν παραπάνω, θα ήταν σε κακό όλων μας. Γιατί και ο άνθρωπος, έχει κάποια όρια. Μήπως πχ στην Φιλανδία, οι δάσκαλοι δουλεύουν 8άωρο;
Το ότι μια δουλειά είναι δύσκολη, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι νέοι π.χ την αποφεύγουν, ή πολλοί δεν αντέχουν και παραιτούνται. Ισχύει κάτι από τα δύο και εμείς δεν έχουμε πάρει χαμπάρι;
Ας είμαστε επιτέλους σωστοί και δίκαιοι με τους ανθρώπους, δεν μας φταίνε οι άλλοι πάντα. Ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του.
Σωστά. Άρα η μονιμότητα πρέπει να συμβαδίζει με μικρό μισθό. Αν θες μεγάλο, θα έχεις και το ρίσκο της απόλυσης.
Έτσι ήταν κάποτε, ώσπου αντεστράφη εντελώς και η 'δουλειά' στο δημόσιο έγινε το greek dream.Εγώ διάλεξα την ανασφάλεια από την ασφάλεια και δεν ξέρω αν αύριο θα έχω δουλειά. Το προτιμώ όμως αυτό , παρά την καταδίκη σε μίζερη ζωή.
Ποιος τους καταδίκασε;
-
Και φυσικά ελέγχεται, και μάλιστα καθημερινά, από τα ίδια τα παιδιά, αλλά και από τον διευθυντή, από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης, τον επιθεωρητή κλπ. Τώρα, αν όλοι αυτοί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, ας προσέχαμε όλοι, δεν μας φταίει ο δάσκαλος.
ξερεις πολυ καλα οτι δεν ελεγχεται κανενας! Οτι τιποτε αλλο, θα ηταν ο μοναδικος ΔΥ που ελεγχεται στην Ελλαδα
και φυσικα, επι χρονια αντιδρουν στην οποια αξιολογηση.
τελος, το να ειναι καλος στη δουλεια του καποιος, δεν ειναι θεμα χρηματων. Απο τη δικια μου εμπειρια σα μαθητης, ουτε οι μισοι εκει μεσα δεν αξιζαν τη θεση. Υπηρχαν βεβαια και αλλοι οι οποιοι ηταν εξαιρετικοι σαν δασκαλοι/καθηγητες αλλα και σαν ανθρωποι.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Το ότι μια δουλειά είναι δύσκολη, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι νέοι π.χ την αποφεύγουν, ή πολλοί δεν αντέχουν και παραιτούνται. Ισχύει κάτι από τα δύο και εμείς δεν έχουμε πάρει χαμπάρι;
Τις περισσότερες δουλειές, οι άνθρωποι τις κάνουν για να ζήσουν. Σπάνια θα παραιτηθεί κάποιος και θ' αλλάξει επάγγελμα. Ξέρεις πολλούς; Και ο οικοδόμος έχει εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, αλλά συνεχίζει να την κάνει. Και ο ναυτεργάτης κλπ κλπ.
Τα επιχειρήματά σου απλά δεν είναι σοβαρά.Ας είμαστε επιτέλους σωστοί και δίκαιοι με τους ανθρώπους, δεν μας φταίνε οι άλλοι πάντα. Ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του. Εγώ διάλεξα την ανασφάλεια από την ασφάλεια και δεν ξέρω αν αύριο θα έχω δουλειά. Το προτιμώ όμως αυτό , παρά την καταδίκη σε μίζερη ζωή.
Ποιος τους καταδίκασε;
Η επιλογή ήταν δική τους αλλά και της κοινωνίας. Δεν είναι όλοι ικανοί ν' αντέξουν στην ανασφάλεια. Αν ούτε αυτό δεν το καταλαβαίνεις, δεν σου φταίω εγώ. Ο αδερφός μου πάλεψε να μπει στο δημόσιο, αλλά δεν τα κατάφερε. Εγώ , δεν έκανα τον κόπο. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
-
Τις περισσότερες δουλειές, οι άνθρωποι τις κάνουν για να ζήσουν. Σπάνια θα παραιτηθεί κάποιος και θ' αλλάξει επάγγελμα. Ξέρεις πολλούς; Και ο οικοδόμος έχει εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, αλλά συνεχίζει να την κάνει. Και ο ναυτεργάτης κλπ κλπ.
Τα επιχειρήματά σου απλά δεν είναι σοβαρά.Ας είμαστε επιτέλους σωστοί και δίκαιοι με τους ανθρώπους, δεν μας φταίνε οι άλλοι πάντα. Ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του. Εγώ διάλεξα την ανασφάλεια από την ασφάλεια και δεν ξέρω αν αύριο θα έχω δουλειά. Το προτιμώ όμως αυτό , παρά την καταδίκη σε μίζερη ζωή.
Ποιος τους καταδίκασε;
Η επιλογή ήταν δική τους αλλά** και της κοινωνίας**. Δεν είναι όλοι ικανοί ν' αντέξουν στην ανασφάλεια. Αν ούτε αυτό δεν το καταλαβαίνεις, δεν σου φταίω εγώ. Ο αδερφός μου πάλεψε να μπει στο δημόσιο, αλλά δεν τα κατάφερε. Εγώ , δεν έκανα τον κόπο. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
Αλλά οικοδόμους που έχουν παραιτηθεί ξέρω. Δάσκαλους, όχι.
Η επιλογή ήταν και της κοινωνίας; 'Τα επιχειρήματά σου απλά δεν είναι σοβαρά. '
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ξερεις πολυ καλα οτι δεν ελεγχεται κανενας! Οτι τιποτε αλλο, θα ηταν ο μοναδικος ΔΥ που ελεγχεται στην Ελλαδα
τελος, το να ειναι καλος στη δουλεια του καποιος, δεν ειναι θεμα χρηματων. Απο τη δικια μου εμπειρια σα μαθητης, ουτε οι μισοι εκει μεσα δεν αξιζαν τη θεση. Υπηρχαν βεβαια και αλλοι οι οποιοι ηταν εξαιρετικοι σαν δασκαλοι/καθηγητες αλλα και σαν ανθρωποι.
Και φταίνε που δεν ελέγχονται, ή οι ελεγκτές; Τα ρέστα από τους τελευταίους ας ζητήσουμε.
Και συγνώμη, σε ποια δουλειά αξίζουν όλοι; Μήπως γίνεται αυτό στον ιδιωτικό τομέα; Στην δική μου εταιρεία, υπάρχει μηχανικός, που παίρνει τα διπλά από εμένα και ΚΑΘΕΤΑΙ. Και όχι μόνον κάθεται, όταν καμια φορά κάνει δουλειά, κάνει τόσες @@ριες που τρέχουμε και δεν φτάνουμε!Σε ποια δουλειά λοιπόν, αξίζουν όλοι τα λεφτά που παίρνουν;
Ο αξιοπρεπής μισθός, ΕΙΝΑΙ προϋπόθεση και όχι προαιρετική παροχή. Κανένας δεν δουλεύει για τα όμορφα μάτια του προϊσταμένου του, ή έστω, για ικανό χρονικό διάστημα! Στην καλύτερη δουλειά αν είσαι, αν δεν πληρώνεσαι δίκαια, κάποια στιγμή θα τα βροντήξεις και θα πάψεις ν' ασχολείσαι!
-
Ποιος τους καταδίκασε;
Η επιλογή ήταν δική τους αλλά** και της κοινωνίας**. Δεν είναι όλοι ικανοί ν' αντέξουν στην ανασφάλεια. Αν ούτε αυτό δεν το καταλαβαίνεις, δεν σου φταίω εγώ. Ο αδερφός μου πάλεψε να μπει στο δημόσιο, αλλά δεν τα κατάφερε. Εγώ , δεν έκανα τον κόπο. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
Γι αυτό υπάρχουν οικοδόμοι που έχουν παραιτηθεί. Δάσκαλοι όχι.
Η επιλογή ήταν και της κοινωνίας; 'Τα επιχειρήματά σου απλά δεν είναι σοβαρά. '
ΟΚ.
-
Και φταίνε που δεν ελέγχονται, ή οι ελεγκτές; Τα ρέστα από τους τελευταίους ας ζητήσουμε.
Και συγνώμη, σε ποια δουλειά αξίζουν όλοι; Μήπως γίνεται αυτό στον ιδιωτικό τομέα; Στην δική μου εταιρεία, υπάρχει μηχανικός, που παίρνει τα διπλά από εμένα και ΚΑΘΕΤΑΙ. Και όχι μόνον κάθεται, όταν καμια φορά κάνει δουλειά, κάνει τόσες @@ριες που τρέχουμε και δεν φτάνουμε!Σε ποια δουλειά λοιπόν, αξίζουν όλοι τα λεφτά που παίρνουν;
Ο αξιοπρεπής μισθός, ΕΙΝΑΙ προϋπόθεση και όχι προαιρετική παροχή. Κανένας δεν δουλεύει για τα όμορφα μάτια του προϊσταμένου του, ή έστω, για ικανό χρονικό διάστημα! Στην καλύτερη δουλειά αν είσαι, αν δεν πληρώνεσαι δίκαια, κάποια στιγμή θα τα βροντήξεις και θα πάψεις ν' ασχολείσαι!
Ναι αλλά ο μηχανικός στην εταιρεία σου που κάθεται, δεν μου στέλνει κάθε τόσο μπιλιετάκια της εφορίας. Οπότε στα @@ μας.
Ο εκπαιδευτικός, από λεφτά της εφορίας πλερώνεται. -
Ναι αλλά ο μηχανικός στην εταιρεία σου που κάθεται, δεν μου στέλνει κάθε τόσο μπιλιετάκια της εφορίας. Οπότε στα @@ μας.
Ο εκπαιδευτικός, από λεφτά της εφορίας πλερώνεται.Στα @@ σου, αλλά όχι στα δικά μου, γιατί τα δικά του κερατιάτικα, βγαίνουν από εμένα. Και τον δάσκαλο, προς το παρόν δεν τον χρειάζομαι, γιατί δεν έχω παιδιά, θα πρέπει να πω στ' @@ μου;
Εντάξει. Καλύτερα να .
-
Ε, εγώ αυτό περίπου λέω στον εκπαιδευτικό (και στον κάθε δυ): να τα βροντήξει και να φύγει! (γιατί να ασχολείται, έχει πάψει από καιρό).
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!