-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αυτός που σε όρισε project manager.
Στο επόμενο project παίρνεις πόδι.Προφανώς για εσένα οι κομματικοί μηχανισμοί προυπήρχαν των κομμάτων.
Εύγε.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
100% στηρίζουμε ΓΑΠ λοιπόν ----> Εμπειρία, αξιοπιστία, νέα πρόσωπα, opengov και λοιποί νεωτερισμοί. Α και μην ξεχάσω 100000 ένσημα στην πλάτη του...Στην πυρά ο κόσμος που διαμαρτύρεται γιατί κοιτάει την πάρτη του. Στα @@ μας αν ο ΦΠΑ έχει πάει στο Θεό, στα @@ μας αν η βενζίνη κοστίζει όσο η σαμπάνια, στα @@ μας που κλείνουν μαγαζιά, στα @@ μας που χάνει ο κόσμος τη δουλειά του, στα @@ μας που ο πατέρας γυρνάει και βλεπει το υιό να τον κοιτάει στα μάτια στερημένο, στα ΑΡΧΙΔΙ@ μας όλα λοιπόν. Οι τράπεζες να πάρουν τα λεφτά, οι συνδικαλΗστές που τρώνε για να γεμίζουν 3 στομάχια, και ο Μανωλιός που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς να μείνει ως έχει.
Ειλικρινά ορισμένοι πού ζείτε? Δουλεύετε? Πληρώνετε κάθε μήνα λογαριασμούς? Ταμεία? Τα βγάζετε πέρα? Σας μένει τπτ τέλος του μήνα?
Εγώ τα λέω να κόψετε τον λαζόπουλο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν κάποιος ζει πλουσιοπάροχα, πλην όμως δηλώνει 12.000 ευρώ το χρόνο, νομίζω ότι το 'τσουβάλιασμα' είναι λιγότερο άδικο από αυτό που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Ως σήμερα ζούσαμε στη νιρβάνα των δανεικών, πλέον δεν είμαστε σε θέση να αδιαφορούμε για την κατάφωρη αδικία. Να πληρώνει δηλαδή ο ιδιοκτήτης 3 'καλών' αυτοκινήτων, με 200 τμ σπίτι, ιδιωτικά σχολεία κλπ όσα ο γείτονας που κατοικεί στο διπλανό τριαράκι του 1ου ορόφου.
Ακόμα αντέχω, αλλα αν δεν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο το χειμώνα που έρχεται (αχα...!!), τον επόμενο χρόνο ενδέχεται να κλείσω το (ιδιόκτητο) μαγαζί μου και να μείνω άνεργος. Εχω σπίτι 190 τ.μ, (με ημιυπαίθριο χωρο, πραγματικό και νομιμότατο ), εξοχικό του πατέρα μου 90τ.μ, το οποίο μου το έδωσε με γονική παροχή, κι έχω κι ενα αυτοκίνητο, ευτυχώς μόνο 1.6. Πες μου πώς θα πληρώσω φόρους με βάσει τα τεκμήρια, πώς θα πληρώσω Φ.Μ.Α.Π, πώς θα ζήσω την οικογένειά μου και πως θα σώσω αυτά που ο παππούς μου ως εσωτερικός μετανάστης, ο πατέρας μου κι εγω δημιουργησαμε τα τελευταία 80 χρόνια....Ως νομικός που είσαι Μανο, ασφαλώς και θα αμοιφθείς απο μενα για τις συμβουλές σου....Μόνο στείλε pm, αλλα που 'σαι...? Θέλω απόδειξη οπωσδήποτε...
-
- Δεν βλέπουμε Λαζόπουλο.
- Δεν βλέπω τί σχέση μπορεί να εχει μια εκπομπή με τα υπαρκτά θέματα-προβλήματα που ανέφερα παραπάνω.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Όταν κάποιος ζει πλουσιοπάροχα, πλην όμως δηλώνει 12.000 ευρώ το χρόνο, νομίζω ότι το 'τσουβάλιασμα' είναι λιγότερο άδικο από αυτό που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Ως σήμερα ζούσαμε στη νιρβάνα των δανεικών, πλέον δεν είμαστε σε θέση να αδιαφορούμε για την κατάφωρη αδικία. Να πληρώνει δηλαδή ο ιδιοκτήτης 3 'καλών' αυτοκινήτων, με 200 τμ σπίτι, ιδιωτικά σχολεία κλπ όσα ο γείτονας που κατοικεί στο διπλανό τριαράκι του 1ου ορόφου.
Ακόμα αντέχω, αλλα αν δεν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο το χειμώνα που έρχεται (αχα...!!), τον επόμενο χρόνο ενδέχεται να κλείσω το (ιδιόκτητο) μαγαζί μου και να μείνω άνεργος. Εχω σπίτι 190 τ.μ, (με ημιυπαίθριο χωρο, πραγματικό και νομιμότατο ), εξοχικό του πατέρα μου 90τ.μ, το οποίο μου το έδωσε με γονική παροχή, κι έχω κι ενα αυτοκίνητο, ευτυχώς μόνο 1.6. Πες μου πώς θα πληρώσω φόρους με βάσει τα τεκμήρια, πώς θα πληρώσω Φ.Μ.Α.Π, πώς θα ζήσω την οικογένειά μου και πως θα σώσω αυτά που ο παππούς μου ως εσωτερικός μετανάστης, ο πατέρας μου κι εγω δημιουργησαμε τα τελευταία 80 χρόνια....Ως νομικός που είσαι Μανο, ασφαλώς και θα αμοιφθείς απο μενα για τις συμβουλές σου....Μόνο στείλε pm, αλλα που 'σαι...? Θέλω απόδειξη οπωσδήποτε...
Λάβε απάντηση χωρίς pm και άνευ χρέωσης:
Αν δεν μπορείς να πληρώσεις κεφαλικούς φόρους κλπ χαράτσια πούλα τα
Φορολογία εισοδήματος κατά τα λοιπά...
-
Η ιστορια με τους βολευτες και τους ψηφοφορους μου θυμιζει το χρηματιστηριο μας οπου πολλοι επενδυουν τα λεφτα τους οχι σε εταιρειες,αλλα σε...παιχνιδιάρηδες μεγαλομετόχους,τους οποιους αποκαλουν με το μικρο τους ονομα.Δεν δινουν δεκαρα τσακιστη για την εταιρεια και τις προοπτικες της,αυτο που τους ενδιαφερει ειναι να ειναι ενας απατεωνας στο τιμονι της εταιρειας.Οταν διαπιστωνουν οτι ο απατεωνας ειναι μοναχοφαης ή οτι δεν επιασε το κολπο,αρχιζουν και φωναζουν για το κρατος,την επιτροπη κεφαλαιαγορας,τους εξωγηινους κτλ
Ετσι και οι ψηφοφοροι ψηφιζαν αυτον που ελεγε τα καλυτερα ψεμματα,αυτον που τους διοριζε αυτους και ολο τους το σοι,αυτον που τους εσβηνε τις κλησεις,αυτον που τους εταζε λαγους με πετραχηλια.Τωρα που ειδαν οτι το παρτυ τελειωσε,ειναι ολοι στο Συνταγμα αγανακτισμενοι απο τους κακους πολιτικους μας και την αναξιοκρατία.Μαλιστα πολλοι εξ'αυτων σιγουρα ονειρευονται οτι θα διωξουμε την τροϊκα και ετσι θα γυρισουμε τον χρονο στο 2005,φανταζομαι ο Σαμαρας σταδιακα θα γινει ο αγαπημενος τους.
Αυτα ειναι προβληματα νοοτροπιας και φοβαμαι οτι δεν διορθωνονται παρα μονο εαν κατσουμε πανω (βαθια και καλα ) στην πτώχευση.Τελικα ο ελληνικος λαος θα πληρωσει τις επιλογες του,δεν βλεπω πως θα την σκαπουλαρουμε,ισως να ειναι και αναγκαιο να πονεσουμε πολυ για να μπορεσουμε επιτελους να αντιμετωπισουμε την αληθεια.
Εγω το μονο που θελω να ρωτησω ειναι ποιος εχει λυση για το ελλειμμα των 10 δις που εχουμε ως χώρα,το οποιο το κομματικο κατεστημενο το συντηρει ως κορη οφθαλμου για να το φανε στον πωπο και οι επομενες γενιες.
-
Ντάξ, μην είσαι σίγουρος ότι η πτώχευση θα διορθώσει την νοοτροπία μας, παρά μόνο προσωρινά και ελάχιστα.
Εξάλλου τόσες πτωχεύσεις έχουμε κάνει...οπόταν... -
Εχω σπίτι 190 τ.μ, (με ημιυπαίθριο χωρο, πραγματικό και νομιμότατο ), εξοχικό του πατέρα μου 90τ.μ, το οποίο μου το έδωσε με γονική παροχή, κι έχω κι ενα αυτοκίνητο, ευτυχώς μόνο 1.6. Πες μου πώς θα πληρώσω φόρους με βάσει τα τεκμήρια, πώς θα πληρώσω Φ.Μ.Α.Π, πώς θα ζήσω την οικογένειά μουΤο οποίο σπίτι αν θυμαμαι καλά σου κόστισε 500,000 ευράκια και το έχτισες τα τελευταία 5 χρόνια.
Τώρα έρχεσαι και κλαίγεσαι ενώ όταν τα κονομούσες από **ένα **μαγαζάκι ήταν καλά.
Πούλα το. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ντάξ, μην είσαι σίγουρος ότι η πτώχευση θα διορθώσει την νοοτροπία μας, παρά μόνο προσωρινά και ελάχιστα.
Εξάλλου τόσες πτωχεύσεις έχουμε κάνει...οπόταν...Σιγουρος δεν ειμαι για τιποτα...απλα ελπιζω σε μια δημιουργικη καταστροφη.
-
Έχε σίγουρη μόνο την καταστροφή, σκέτη, σε αυτό είμαστε εξπέρ!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Εχω σπίτι 190 τ.μ, (με ημιυπαίθριο χωρο, πραγματικό και νομιμότατο ), εξοχικό του πατέρα μου 90τ.μ, το οποίο μου το έδωσε με γονική παροχή, κι έχω κι ενα αυτοκίνητο, ευτυχώς μόνο 1.6. Πες μου πώς θα πληρώσω φόρους με βάσει τα τεκμήρια, πώς θα πληρώσω Φ.Μ.Α.Π, πώς θα ζήσω την οικογένειά μου
Το οποίο σπίτι αν θυμαμαι καλά σου κόστισε 500,000 ευράκια και το έχτισες τα τελευταία 5 χρόνια.
Τώρα έρχεσαι και κλαίγεσαι ενώ όταν τα κονομούσες από **ένα **μαγαζάκι ήταν καλά.
Πούλα το. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τί στην ευχή είναι αυτοί οι οίκοι? Μιλάμε για παγκόσμια κυβέρνησηΈχουνε βρει το κολπάκι 'εμείς ανακοινώνουμε απλά τη γνώμη μας' και γλιτώνουν τις αστικές ευθύνες. Μέχρι βέβαια να θυμώσει κάποιος και να πέσει η πρώτη καμπάνα. Τότε θα βάλουν το στόμα τους εκεί που είναι τα λεφτά τους. Μέχρι τότε θα τζογάρουν εντελώς ανέξοδα.
-
Τώρα το παραπάνω ποστ το έγραψες για να σε ...λυπηθούμε;
Αν σου πω πως δεν μου φαίνεσαι καθόλου φτωχός , θα σε προσβάλω;
Ξέρεις πολλούς με σπίτι 190 τμ; Εγώ όχι πάντως και όσοι ξέρω, είναι ΠΟΛΥ πλούσιοι. Ακόμη και ο koutsan που ως γνωστόν είναι οικονομικός κροίσος ζει σε διαμέρισμα
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το οποίο σπίτι αν θυμαμαι καλά σου κόστισε 500,000 ευράκια και το έχτισες τα τελευταία 5 χρόνια.
Τώρα έρχεσαι και κλαίγεσαι ενώ όταν τα κονομούσες από **ένα **μαγαζάκι ήταν καλά.Αν φορολογικά και ασφαλιστικά ο άνθρωπος ήταν εντάξει *(και δεν έκανε πουστιές με φπα, εισφορές υπαλλήλων κλπ) * γιατί να είναι μεμπτό αυτό;
-
+1
Και αν με το πόθεν έσχες είναι εντάξει γιατί να υπάρχει θέμα?Το ζήτημα είναι να φορολογηθεί για το εισόδημα που έχει αποκτήσει από 01-01 μέχρι 31-12 όχι να του βάζουν κεφαλικούς φόρους επειδή έκανε αυτό που ήθελε με ήδη φορολογημένα χρήματα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
+1
Και αν με το πόθεν έσχες είναι εντάξει γιατί να υπάρχει θέμα?Το ζήτημα είναι να φορολογηθεί για το εισόδημα που έχει αποκτήσει από 01-01 μέχρι 31-12 όχι να του βάζουν κεφαλικούς φόρους επειδή έκανε αυτό που ήθελε με ήδη φορολογημένα χρήματα.
που να τρεχουμε τωρα να φορολογουμε offshore κτλ κτλ, εδω εχουμε τα κοροιδα μπροστα μας, ας φορολογησουμε αυτους λοιπον
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν δεν βγαίνεις, μάλλον έχεις επενδύσει πολλά σε ακίνητη περιουσία και δεν έχεις αρκετή κινητή. Χρειαζόσουν μικρότερο σπίτι και περισσότερα χρήματα στην τράπεζα φοβάμαι.Γιατί έπρεπε να έχει περισσότερα μετρητά στη τράπεζα; Για να πληρώνει κεφαλικό όρο στον φεουδάρχη;
Εκτός του ότι οι κεφαλικοί φόροι είναι παράλογοι και παράνομοι, θα βυθίσουν τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στη κρίση.
Το χρέος δημιουργήθηκε από τους πολιτικούς που έκλεβαν και μοίραζαν χωρίς φειδώ το δημόσιο χρήμα αλλά η κρίση δεν δημιουργήθηκε από το μεγάλο χρέος αλλά από την ύφεση στα ακίνητα. Αυτά όμως παρόλο που είναι ηλίου φαεινότερα, οι γελοίοι πολιτικοί μας δεν τα κατανοούν.
Πότε θα κάψει κάποιος τη Βουλή με όλους τους βουλευτές μέσα; -
Παραείμαστε κότες για να τους κάψουμε.
Θα καθίσουμε απλώς να μας γ@μήσουνε. Για άλλη μια φορά. Για να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους. -
Κάτι πράγματα γράφτηκαν για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και πόθεν έσχες.
Φοβάμαι ότι δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με αυτό που λέγεται 'οικονομικός έλεγχος'. Προσωπικά, αν και τα λογιστικά τα σιχαίνομαι, έχω κάνει αρκετούς τέτοιους ελέγχους για επαγγελματικούς λόγους.
Πρόκειται για διαδικασία 1.χρονοβόρα, 2.αργή, 3.κουραστική.Αν πιστεύετε ότι ένας εφοριακός θα μπει σε διαδικασία του τύπου στείλε αίτημα στην τράπεζα για το λογαριασμό, περίμενε απάντηση, πάρε τα έντυπα από την τράπεζα, ανάλυσέ τα, κάλεσε τον ενδιαφερόμενο για εξηγήσεις, ρίξτου πρόστιμο, απάντησε στη (σίγουρη) ένσταση κλπ κλπ προκειμένου να πιάσει τον...Spartan, τότε μάλλον αναφέρεστε σε μια διαδικασία που θα αποφέρει λιγότερα χρήματα από αυτά που θα κοστίσει στο δημόσιο!
Για μερικά μεγάλα ψάρια, ΟΚ. Αλλά πραγματικά δεν γίνεται να ακολουθηθούν τέτοιες πρακτικές για εκατομμύρια επιχειρηματίες και Ε.Ε..
Αφού λοιπόν δεν γίνεται, τότε χρειάζεται και το χαρατσάκι.
Δεν κατάλαβα δηλαδή, πόσο κακό είναι το χαράτσι όταν δεν υπάρχει άλλη πρόσφορη λύση και η οικονομική πραγματικότητα πιέζει για κρατικά έσοδα απ' όπου κι αν βρεθούν;
Μήπως δεν πληρώνει ΧΑΡΑΤΣΙ (κεφαλικό φόρο) κάθε υπάλληλος που αγοράζει τα απαραίτητα για την επιβίωσή του; Δεν είναι κεφαλικός φόρος το να δίνεις 13-26% για βασικά καταναλωτικά αγαθά (φαγητό, ποτό, καφέ, ρούχα), όταν τα ίδια πληρώνει ο Λάτσης, τα ίδια ο Μαλάτσης ακόμα κι αν ο πρώτος κερδίζει τα 1000πλάσια από τον δεύτερο; Καραμπινάτο χαράτσι δεν είναι λοιπόν αυτό;Άσε που την τελευταία φορά που κοίταξα, τα τεκμήρια ήταν σχεδόν κωμικά... Με καλό σπίτι, εξοχικό ΙΧ, πισίνα, σκάφος, χλιδέξοδα κλπ, άντε να σου έβγαινε κανα 20ρικο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Στο οποίο αντιστοιχεί μια φορολογία των 8000 μικρότερη του 20%, δηλαδή κάπου 1600€. Χονδροειδώς βγήκαν τα νούμερα, αλλά γκιμιεμπρέικ!
Ρε παίδες, έχετε αντιληφθεί ότι υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες χωρίς εργασία, χωρίς ιδιόκτητο σπίτι, με οικογένεια, που σιγά-σιγά θα λάβουν ειδοποιητήριο για έξωση και θα καίνε στη μέση του δρόμου τα υπάρχοντά τους σαν τον Κούρκουλο;
Χαλαρώστε λίγο, υπάρχει θέμα! -
manosk, άλλο να δίνεις 13-26% του εισοδήματός σου, και άλλο να δίνεις 1000% αυτού. Επειδή, κάποιος δημόσιος υπάλληλος, που ουδεμία σχέση έχει με την οικονομική πραγματικότητα, ΥΠΟΘΕΤΕΙ ότι επειδή έχεις περιουσία έχεις και εισοδήματα. Αποκλείεται να σημαίνει ότι ΕΙΧΕΣ; ΚΑΠΟΤΕ; H να κληρονόμησες;
Αν ήταν έτσι, σε άλλες χώρες γιατί δεν χρησιμοποιούν τεκμήρια αλλά τον έλεγχο; Τον ΣΩΣΤΟ; Και αν σε πιάσουν να κρύβεις εισοδήματα σε μπίιπ...? Είναι τόσο καθυστερημένοι;
Η ουσία πάντως είναι ότι, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΤΑ το πέσιμο στο γκρεμό, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να διορθώσουν τον κρατικό μηχανισμό και να τον κάνουν να δουλέψει στοιχειωδώς, έστω.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!