-
Το θέμα είναι Κωνσταντίνε μου ότι δεν το βλέπω σύντομα αυτό που περιγράφεις και εύχεσαι.
Και αυτό γιατί αυτοί που σήμερα κυβερνούν είναι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις - υπεύθυνες για το κατάντημα.Και στην τελική αυτό που με κάνει και σκάω είναι το εξής: ό,τι μέτρο πήραν το τελευταίο μνημονιακό έτος απέτυχε παταγωδώς. Γιατί συνεχίζουν την ίδια τακτική?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πού θες να καταλήξεις?
Βλεπεις ότι συνεχώς παίζει το νούμερο. Το θέμα είναι ότι παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη. Αν δεν κάνω λάθος προ μηνών είχα ακούσει σ'ένα ρεπορτάζ πως πάνω από τις 600 πρπ μονάδες θεωρείσαι χρεωκοπημένο κράτος. Μετά από τόσο ντόρο, ανασχηματισμό κλπ είναι στα ουράνια οι τιμές και τα άλλα τα ασφάλιστρα έσπασαν ρεκόρ. Ειδικός δεν είμαι, γνώσεις δεν έχω αλλά δεν βλέπω να έχει αλλάξει τπτ απολύτως στην χώρα που να δικαιολογεί ευφορία. Άλλαξε πάλι αυτός ο φο@στης ο Μανωλιός ...Είδα χθες μια αδικαιολόγητη βεβαιότητα ότι το spread θα φτάσει στις 2000 και βλέπω σήμερα, όχι απλά να μην φτάνει εκεί, αλλά αντιθέτως να μειώνεται κατά 170 μονάδες και το χρηματιστήριο τώρα στο +5.15%, δηλαδή μια πολύ θετική αντίδραση.
Η απορία μου είναι πως προέκυψε η χθεσινή σου βεβαιότητα; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Και ποιος τους εμποδίζει να πιάσουν την φοροδιαφυγή;
Κι αν είναι τόσο μεγάλη, γιατί η ύφεση 4,7% για το 2010; Και γιατί φέτος μεγαλύτερη από 3% (κατά πως λένε) που προβλέπει ο προϋπολογισμός;
Μήπως, επικαλούμενοι τη φοροδιαφυγή, βρίσκουν πάτημα για να φορολογήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ; Και όσο θέλουν;Θυμάσαι τι λέγανε οι διευθυντάδες στις εφορίες πριν καιρό;
Αμφιβάλλεις ότι η φοροδιαφυγή είναι υπαρκτό και μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα; Εννοείται ό,τι βρίσκουν πάτημα για να επιβάλλουν ακόμα μεγαλύτερους φόρους, είναι πιο εύκολο προφανώς από το να χτυπήσουν τα όποια συμφέροντα, να αλλάξουν ριζικά απόψεις κλπ κλπ.
-
Είναι μεγάλο και υπαρκτό και φυσικά πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αλλά δεν θα μας σώσει αυτό, γιατί δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το θέμα τώρα, είναι η απόλυτη έλλειψη οικονομικής δραστηριότητας, η ύφεση.
Όταν υπάρχει τέτοια ύφεση, πώς να φοροδιαφύγεις, αφού οι οικονομικές συναλλαγές τείνουν στο μηδέν; -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι. Άλλωστε ο ίδιος ο Γιωργάκης χθες είπε ξεκάθαρα 'συνεχίζω'.
Το θέμα είναι προς τα πού να αλλάξει.
Εγώ περιμένω απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών, ενιαίο μισθολόγιο, άνοιγμα επαγγελμάτων. Που είναι όλα αυτά και ποιοί θα τα κάνουν; -
Είναι μεγάλο και υπαρκτό και φυσικά πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αλλά δεν θα μας σώσει αυτό, γιατί δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το θέμα τώρα, είναι η απόλυτη έλλειψη οικονομικής δραστηριότητας, η ύφεση.
Όταν υπάρχει τέτοια ύφεση, πώς να φοροδιαφύγεις, αφού οι οικονομικές συναλλαγές τείνουν στο μηδέν;
Και ο 'μηχανισμός', το δημόσιο συνολικά δηλαδή (σύμφωνα και με δήλωση Α. Κακλαμάνη, (όχι ότι χρειαζότανε δηλαδή)), λειτουργεί χειρότερα απ' ότι όταν ανέλαβε το γιωργάκι.
Οπόταν... -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Όταν υπάρχει τέτοια ύφεση, πώς να φοροδιαφύγεις, αφού οι οικονομικές συναλλαγές τείνουν στο μηδέν;Όσον αφορά την έλλειψη οικονομικής δραστηριότητας, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως ακόμα δεν έχει υπάρξει ένα σαφές πλάνο ανάπτυξης. Έστω και για επικοινωνιακούς λόγους βρε αδερφέ Μόνο αοριστολογίες, ευχολόγια κλπ. Το τι ακριβώς περιμένουν, είναι ένα ερώτημα.
Για την φοροδιαφυγή, εγώ αυτό που βλέπω γύρω μου είναι ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Σίγουρα έχω μικρό δείγμα, δεν νομίζω όμως πως είναι τόσο μη αντιπροσωπευτικό.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πού θες να καταλήξεις?
Βλεπεις ότι συνεχώς παίζει το νούμερο. Το θέμα είναι ότι παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη. Αν δεν κάνω λάθος προ μηνών είχα ακούσει σ'ένα ρεπορτάζ πως πάνω από τις 600 πρπ μονάδες θεωρείσαι χρεωκοπημένο κράτος. Μετά από τόσο ντόρο, ανασχηματισμό κλπ είναι στα ουράνια οι τιμές και τα άλλα τα ασφάλιστρα έσπασαν ρεκόρ. Ειδικός δεν είμαι, γνώσεις δεν έχω αλλά δεν βλέπω να έχει αλλάξει τπτ απολύτως στην χώρα που να δικαιολογεί ευφορία. Άλλαξε πάλι αυτός ο φο@στης ο Μανωλιός ...Είδα χθες μια αδικαιολόγητη βεβαιότητα ότι το spread θα φτάσει στις 2000 και βλέπω σήμερα, όχι απλά να μην φτάνει εκεί, αλλά αντιθέτως να μειώνεται κατά 170 μονάδες και το χρηματιστήριο τώρα στο +5.15%, δηλαδή μια πολύ θετική αντίδραση.
Η απορία μου είναι πως προέκυψε η χθεσινή σου βεβαιότητα;Δεν θέλει και πολύ προσπάθεια για να αντιληφθείς πως η χθεσινή μου πρόταση ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ανέφερα πιο πάνω πως δεν έχει σημασία αν θα είναι 100 πάνω 100 κάτω. Άλλαξε συγκριτικά με χθες κάτι που σε κανει να αισιοδοξείς? Αυτά τα νούμερα των δεικτών οι γνώστες λένε ότι αγγίζουν όχι απλά το Θεό αλλά πάνε και πιο πέρα.
Μην μου αναφέρεις σαν δείκτη αναφοράς το ελληνικό χρηματιστήριο
Γιατί αν μπούμε σε αυτή τη λογική σου παραθέτω το παρακάτω: Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.Το θέμα κατά την άποψή μου είναι αν θα έχουμε αλλαγή αποτυχημένης πολιτικής. Και δεν το βλέπω.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ περιμένω απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών, ενιαίο μισθολόγιο, άνοιγμα επαγγελμάτων. Που είναι όλα αυτά και ποιοί θα τα κάνουν;
Τι 'αλλαγή αποτυχημένης πολιτικής'; Εφαρμογή της ήδη αποφασισμένης και ουδέποτε εφαρμοσθείσας πρέπει να γίνει, χωρίς το φορομπηχτικό πέ#ς με το οποίο θέλουν να τη συνοδεύσουν.
Αυτά που λέει ο ινφινιτι δηλαδή. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν θέλει και πολύ προσπάθεια για να αντιληφθείς πως η χθεσινή μου πρόταση ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ανέφερα πιο πάνω πως δεν έχει σημασία αν θα είναι 100 πάνω 100 κάτω. Άλλαξε συγκριτικά με χθες κάτι που σε κανει να αισιοδοξείς? Αυτά τα νούμερα των δεικτών οι γνώστες λένε ότι αγγίζουν όχι απλά το Θεό αλλά πάνε και πιο πέρα.
Μην μου αναφέρεις σαν δείκτη αναφοράς το ελληνικό χρηματιστήριο
Γιατί αν μπούμε σε αυτή τη λογική σου παραθέτω το παρακάτω: Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.Το θέμα κατά την άποψή μου είναι αν θα έχουμε αλλαγή αποτυχημένης πολιτικής. Και δεν το βλέπω.
Δηλαδή αν ξαφνικά τα CDS πέσουν σε 'ιστορικά χαμηλά' θα γίνουμε πλούσιοι και θα έρθει η ευφορία;
Ή μήπως ο κάτοικος της Ελλάδας είναι πιο φτωχός από τον κάτοικο της Bangladesh, της Botswana και της Αλβανίας επειδή η χώρα έχει αξιολογηθεί σε χαμηλότερη βαθμίδα από τους προηγούμενους;
Όλα αυτά είναι νούμερα και αξιολογήσεις.Επίσης τα έχουμε πει τόσες φορές, το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Το θετικό του σημερινού ανασχηματισμού είναι οτι είναι σχετικά ικανοποιημένοι όλοι, άρα έχουμε σίγουρο το μεσοπρόθεσμο.
Μέχρι και ο 'αντιμνημονιακός' Οικονόμου έγινε αναπληρωτής υπουργός οικονομικών. -
Κοντός ψαλμός.
Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.Αυτοί δεν ξέρουν τί θα κάνουν την επομένη ποιό μεσοπρόθεσμο πλάνο μου λες Και ένα πλάνο που κατά δήλωση του ιδίου του πρωθυπουργού θα κινηθεί στο ίδιο αποτυχημένο μοτίβο.
Τεσπα το θέμα είναι για κλάματα και μόνο. Πλάνο δεν υπάρχει. Κυβερνάνε άνθρωποι που δεν έχουν εργαστεί και αυτό σημαίνει πολλά για όποιον εργάζεται και ξέρει έστω και λίγα από ατομικό-οικογενειακό προϋπολογισμό. έξοδα, ταμεία, υποχρεώσεις κλπ. Κάνουν ό,τι τους πούνε, απλά πειθήνια όργανα.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος ΒενιζέλοςΤο πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς, αλλά τεχνοκράτες.
Τους χρειαζόμαστε, αλλά δεν τους θέλουμε.Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, είναι και όλος ο κρατικός μηχανισμός από κάτω και η υπόλοιπη κοινωνία. Εγώ το παραδέχομαι: ακόμα και αν αύριο γινόμουν πρωθυπουργός, δεν θα κατάφερνα τίποτα εφόσον οι βυζαντινοί μηχανισμοί αρνούνται να δουλέψουν. Εκτός και αν ήμουν ο Chuck Norris.
-
Παντως ειναι περηφανος με αυτα που αφηνει πισω του
http://fimotro.blogspot.com/2011/06/blog-post_6419.htmlΚαι ειναι τοσο σημαντικα που ο διαδοχος του δεν ανεφερε ουτε μια φορα το ονομα του κυριωτερου επιτευγματος του
http://fimotro.blogspot.com/2011/06/blog-post_3994.htmlΗ συνεχεια (και το τελος τους) στους δρομους...
-
Ζωρζ, ο 'βυζαντινός μηχανισμός' σου απάντησε στο από πάνω ποστ!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς, αλλά τεχνοκράτες.
Τους χρειαζόμαστε, αλλά δεν τους θέλουμε.Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, είναι και όλος ο κρατικός μηχανισμός από κάτω και η υπόλοιπη κοινωνία. Εγώ το παραδέχομαι: ακόμα και αν αύριο γινόμουν πρωθυπουργός, δεν θα κατάφερνα τίποτα εφόσον οι βυζαντινοί μηχανισμοί αρνούνται να δουλέψουν. Εκτός και αν ήμουν ο Chuck Norris.
Κι αυτός θα επέλεγε να μην ασχοληθεί
-
Το οικονομικών θα -πρέπει να- είναι το πρώτο που θα μπουν 'σύμβουλοι' της τρόικα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το τρομακτικό πάντως το έχει πει ο καθηγητης κύριος Καλύβάς ότι δηλαδή έχουμε υπομείνει πολλά αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για την εσωτερική υποτίμηση που πρέπει να ολοκλρηρωθεί κι ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουν τις απολύσεις από το δημόσιο πράγμα που σημαίνει ότι μέτρα έχει πολλά ακόμα και μειώσεις εξόδων στο δημόσιο ακόμα περισσότερες.Οκ και όλα καλά θα εξυγιανθεί η οικονομία το πρόγραμμά θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το θέμα είναι όμως τι θα κάνουμε όλους αυτούς τους ανέργους σε μία οικονομία που η ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μια ζωή προσφέρει το κράτος και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες?
Θα πρέπει να ψάξουν για δουλεια σε θέσεις που να χρειάζονται πραγματικά, όχι σε θέσεις που δημιουργήθηκαν για να δώσουν σε κάποιους μισθό. Θα πρέπει και αυτοί να μάθουν να λειτουργούν στην οικονομία της αγοράς, όπως κανουμε οι υπόλοιποι. Θα πρέπει να ξεχάσουν κάποια πράγματα όπως το επίδομα εγκαιρης προσέλευσης. Θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τον φόβο της απόλυσης όταν η δουλεια που κάνουν δεν χρειάζεται πλέον. Και μπορει να ακούγεται σκληρό, αλλά είναι απείρως πιο σκληρό το να ζητάμε απο τον φορολογούμενο να πατροναρει την εργασιακή εξασφάλιση κάποιων σε πόστα άνευ αντικειμένου.
Ναι δεν διαφωνω καθόλου το θέμα είναι όμως να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο.
Αν δεν υπάρξει ομαλή μετάβαση κι αν δεν υπάρξη ανάπτυξη για να αποροφήσει αυτό το εργατικό δυναμικό τότε τι γίνεται?
Αν δηλαδή στο τέλος το 2014 έχουμε μία χώρα ρημαγμένη οικονομικά που κανείς δεν θα μπορεί να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας τι θα κάνουμε το πλεοναζων δυναμικό.Θα τους σκοτώσουμε?
Τεσπα εμένα με ανυσηχεί η έλλειψη επενδύσεων.Δηλαδή πρέπει να φτασει ο βασικός στα 400 και να καταληθούν όλα τα εργασιακά κεκτημένα για να γίνουμε ανταγωνιστικοί.Και καλά οκ γινόμαστε ανταγωνιστικοί,γίνονται επενδύσεις κλπ. τον τρόπο που θα ζήσουμε θα μας τον πούνε ή θα τους τον πουν οι Ευρωπαίοι κι αυτόν
Όσον αφορά το θέμα αν χρειαζόμαστε τεχνοκράτες ή πολιτικούς χρειάζόμαστε και τους δύο στην σωστή αναλογία γιατί ο καθένας κάνει άλλη δουλειά -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
[
Ναι δεν διαφωνω καθόλου το θέμα είναι όμως να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο.
Αν δεν υπάρξει ομαλή μετάβαση κι αν δεν υπάρξη ανάπτυξη για να αποροφήσει αυτό το εργατικό δυναμικό τότε τι γίνεται?
Αν δηλαδή στο τέλος το 2014 έχουμε μία χώρα ρημαγμένη οικονομικά που κανείς δεν θα μπορεί να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας τι θα κάνουμε το πλεοναζων δυναμικό.Θα τους σκοτώσουμε?
Τεσπα εμένα με ανυσηχεί η έλλειψη επενδύσεων.Δηλαδή πρέπει να φτασει ο βασικός στα 400 και να καταληθούν όλα τα εργασιακά κεκτημένα για να γίνουμε ανταγωνιστικοί.Και καλά οκ γινόμαστε ανταγωνιστικοί,γίνονται επενδύσεις κλπ. τον τρόπο που θα ζήσουμε θα μας τον πούνε ή θα τους τον πουν οι Ευρωπαίοι κι αυτόνΌτι κάνουμε και το υπάρχον πλεονάζον. Ή θα 'πρεπε να κάνουμε κάτι διαφoρετικό επειδή θα 'ναι από το (ιερό) δημόσιο;
-
Κριτική, σχόλια, αναφορές και βέβαια αντιπαραθέσεις ανάλογες με την κομματική τοποθέτηση του καθένα... εδώ και 1000+ σελίδες!!!
Ε! Αυτό κάνουν και οι πολιτικοί.
Και, επίσης, γιατί απαιτούμε αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής από τους πολιτικούς, χωρίς να απαιτούμε το ίδιο κι από μάς?
Προσωπικά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα 'σωθούμε', ακόμα και μετά την επίσημη 'βαλκανοποίησή' μας... -
**Γιωργος Παπακωνσταντινου **
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία (London School of Economics). Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Διδακτορικό δίπλωμα από την Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics). Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε επί 10 χρόνια στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη Γαλλία.Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1998 εργάστηκε ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας. Δυο χρόνια μετά, ορίστηκε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002). Το διάστημα 2002-2004, υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Το 2003 ήταν συντονιστής για τη «διαδικασία της Λισσαβόνας», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το 2004 έως το 2007, διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου (2005-2008). Το Μάιο του 2005, εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Από το 2003 έως το 2007, δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και εργάστηκε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα πολιτικής έρευνας και Κοινωνίας της Πληροφορίας, με συμμετοχή σε διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες.
Το Σεπτέμβριο 2003, ορίστηκε με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Διευθυντής του Κινήματος, με αρμοδιότητα τον συντονισμό των πρωτοβουλιών του Κινήματος υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.
Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το Νομό Κοζάνης, ενώ ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ από το Μάρτιο του 2008. Ηγήθηκε του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2009 και διετέλεσε Ευρωβουλευτής από τον Ιούνιο του 2009 έως τον ορισμό του από τον Πρωθυπουργό ως Υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
**Ευαγγελος Βενιζελος **
Αποφοίτησε από τη Νομική το 1978 και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ΙΙ.
Το 1980 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου το 1984 εκλέχθηκε υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Παράλληλα άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Τοπικής Ραδιοφωνίας (ανεξάρτητη αρχή αρμόδια για την εποπτεία των ραδιοφωνικών σταθμών). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό βιβλίων και μελετών στο πεδίο του συνταγματικού δικαίου και της πολιτικής επιστήμης.
http://www.evenizelos.gr/el/biographyΡητορικη ερωτηση το ξερω αλλα τι σχεση εχει ο δικηγορος Βενιζελος με τα οικονομικα (θα μου πεις : Γιατι εχει σχεση με την Αμυνα ? ) και γιατι εχει ο Γιωργακης την ελπιδα οτι θα τα παει καλυτερα απο τον Παπακωνσταντινου ?
Τουλαχιστον το βιογραφικο του Παπακωνσταντινου απο σπουδες στα οικονομικα ειναι αν μη τι αλλο εντυπωσιακο και φαινεται οτι ο ανθρωπος εχει σπουδασει το αντικειμενο , απο αποτελεσματικότητα βεβαια προς την πλευρα της μειωσης του χρεους πηρε 0 αλλα απο τα λεφτα που μαζεψε και το αιμα που ρούφηξε για τα αφεντικα του (τους δανειστες ) τα πηγε καλα.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!