-
Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...Μαζεμένα όλα τα σκάνδαλα των 2 τους.
http://himaira.blogspot.com/2011/05/2_09.htmlΠροσοχή , η λίστα είναι τεράστια!
-
μου αρεσει παντως που καποιοι ελπιζουν ακομη στον ΓΑΠ. Δε το βλεπετε οτι ο ανθρωπος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αλλαξει σελιδα?
Αν εξαιρέσεις το Λοβέρδο όλοι οι άλλοι έχουν μείνει στα ΘΑ και στις τσαμπουκαλίδικες δηλώσεις. Νομίζω ότι αλλαγή θα δούμε μόνο όταν μπει η τρόικα ΜΕΣΑ στα υπουργεία και αναλάβει το τιμόνι.
Άσχετα αν τότε ο Λάκης θα κάνει κάποιο σκετσάκι για να τονίσει το 'εάλω η πόλις', τότε θα δούμε σημαντικές αλλαγές.
Ούτως ή άλλως και τώρα ότι αλλαγή βλέπουμε γίνεται μόνο αφού έχει πατήσει πόδι το ΔΝΤ. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
μου αρεσει παντως που καποιοι ελπιζουν ακομη στον ΓΑΠ. Δε το βλεπετε οτι ο ανθρωπος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αλλαξει σελιδα?
Αν εξαιρέσεις το Λοβέρδο όλοι οι άλλοι έχουν μείνει στα ΘΑ και στις τσαμπουκαλίδικες δηλώσεις. Νομίζω ότι αλλαγή θα δούμε μόνο όταν μπει η τρόικα ΜΕΣΑ στα υπουργεία και αναλάβει το τιμόνι.
Άσχετα αν τότε ο Λάκης θα κάνει κάποιο σκετσάκι για να τονίσει το 'εάλω η πόλις', τότε θα δούμε σημαντικές αλλαγές.
Ούτως ή άλλως και τώρα ότι αλλαγή βλέπουμε γίνεται μόνο αφού έχει πατήσει πόδι το ΔΝΤ.δε νομιζω οτι θα αφησει το ΔΝΤ να μπει μεσα. Ισως παει σε εκλογες για να μην αναλαβει την ευθυνη...
μετα θα απορυρθει μονιμα στη ν. Ερυθραια
ο Αντωνακης εχει χ3στει μεχρι τις καλτσες με ολα αυτα που γινονται
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
στο διάολο και οι 200.000.10000000€ σε επιδοματα ανεργειας.
Ακομα 200000 ανεργοι που θα 'ριξουν' και τους μισθους στον ιδιωτικο τομεα σε πολυ χαμηλα επιπεδα.
Πιο λογικο θα ηταν να θανατωσουν μερικους.
Στο κατω-κατω δεν φταινε αυτοι αλλα το αφεντικο που τους προσελαβε χωρις να ειναι απαραιτητοι.
Bad management.Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...Μαζεμένα όλα τα σκάνδαλα των 2 τους.
http://himaira.blogspot.com/2011/05/2_09.htmlΠροσοχή , η λίστα είναι τεράστια!
Απανταει στο ερωτημα 'πως φτασαμε ως εδω' ...
-
ρε παιδιά τι συζητάμε? αν οι ΔΥ είναι υπεράριθμοι?
προφανώς και είναι. και για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα στις επιχειρήσεις που 'κλείνει' απλώς παίρνουν μετάταξη για αλλού.
τρύπα στο νερό.
το θέμα είναι οτι το Δημόσιο δεν κάνει τη δουλειά που θα όφειλε. και αν υπάρχει αναίμακτος τρόπος για να μεταπηδήσει στη κατάσταση που κάνει τη δουλειά πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον εφαρμόσουμε. μονόδρομος είναι η κατάργηση της μονιμότητας.
αν ο, εκ των εκτροφέων του τέρατος του Δημοσίου, Παπανδρέου δεν θέλει να πάρει το πολιτικό βάρος ας κάνει δημοψήφισμα. όσο όμως καθυστερεί το αναπόφευκτο αυξάνει το μέγεθος του σοκ που θα υποστούμε σαν κοινωνία απο τη μετάβαση.η αναφορά στα σκάνδαλα υπογραμμίζει τα κίνητρα του εγκλήματος όμως ούτε το αναιρεί ούτε αντιμετωπίζει τις συνέπειες του.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Μαλλον ζεις σε αλλη χωρα...... φιλτατε... και ετσι εισαι αισιοδοξος οτι μπορουμε και χωρις τα 110 δις...Σε ενα μηνα θα ζω παλι στην ιδια χωρα απλα διαχωριζω τις δανειακες υποχρεωσεις παλιες και δημιουργουμενες και τις υποχρεωσεις του κρατους στους πολιτες του.Ο εκφοβισμος μας τελειωσε..
-
6δις το χρόνο, τα οποία αν μιλάμε για τους συνήθεις μισθούς σημαίνει ότι επιστρέφουν όλα στην αγορά.
Οπότε γράψε και 6δις μείον για τους πανάξιους ΙΥ/ΕΕ. Να πάνε κι αυτοί στο διάολο ή σπίτια τους. Γενικά να πάμε όλοι στο διάολο ή σπίτια μας. Δε γαμιέται.6δισ χωρίς τα γρηγορόσημα και άλλα φακελάκια που αυτά τα ρεμάλια ρουφάνε από τους πολίτες, στο διάολο και οι 200.000.
τα πάντα όλα.
Στο διάολο και 1.500.000 ιδιωτικοί λέω γω, κι αυτοί ρουφάνε από τους πολίτες.
Στο διάολο και άλλοι τόσοι Ε.Ε., κι αυτοί ρουφάνε.Γενικώς στο διάολο όλοι, μόνο η πάρτη μας είναι παραγωγική και γαμάτη. Όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
6δις το χρόνο, τα οποία αν μιλάμε για τους συνήθεις μισθούς σημαίνει ότι επιστρέφουν όλα στην αγορά.
Οπότε γράψε και 6δις μείον για τους πανάξιους ΙΥ/ΕΕ. Να πάνε κι αυτοί στο διάολο ή σπίτια τους. Γενικά να πάμε όλοι στο διάολο ή σπίτια μας. Δε γαμιέται.6δισ χωρίς τα γρηγορόσημα και άλλα φακελάκια που αυτά τα ρεμάλια ρουφάνε από τους πολίτες, στο διάολο και οι 200.000.
τα πάντα όλα.
Στο διάολο και άλλοι τόσοι Ε.Ε., κι αυτοί ρουφάνε.Γενικώς στο διάολο όλοι, μόνο η πάρτη μας είναι παραγωγική και γαμάτη. Όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες.
Δεν μου λες αγορίνα μου, κάνεις χρήση απαγορευμένων ουσιών; Αυτά από που τα έβγαλες από την υπερπαργωγική μυαλάρα σου; Σίγουρα όχι από αυτά που έγραψα. Προς το παρών οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνουν με την πείνα τους τους δημόσιους κηφήνες. Όλοι οι άνεργοι ανεξαιρέτως από τον ιδιωτικό τομέα προέρχονται, άλλοι τόσοι είναι απλήρωτοι μήνες, αυτό είναι κοινωνική δικαιοσύνη;
Όταν οι κατά τουλάχιστον 50% υπεράριθμοi δημόσιοι ξύνονται; -
μάστορα τα 200.000 που δεν κάνουν τίποτα τους ξέρεις έναν έναν; Από ποια μυαλάρα το έβγαλες εσύ το νούμερο;
Όπως εσύ κατεβάζεις έτσι ερήμην ένα 200.000, έτσι σου λέω κι εγώ ότι 1.500.000 ιδιωτικοί τα ξύνουν. Τα λεφτά που παίρνουν αυτοί από που προέρχονται; Οι Ελ τα φέρνουν με χρηματαποστολές;
Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να χωρέσει η φοβερή σου διάνοια ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι που εργάζονται όσο μπορούν και παίρνουν 3 και 60; Στ@@ σου όμως, έτσι πετάς ένα όλοι κηφήνες είναι και τα τρώνε και γράφεις διαπιστωσάρες.
Ε, διαπιστωσάρες τέτοιου είδους σου έγραψα κι εγώ, μπας και καταλάβεις την τραγική ισοπεδωτική λογική σου. Αλλά φευ, αγορίνα μου και ναρκωτικά είναι καλύτερα.
Α, επειδή έγραψες για κοινωνική δικαιοσύνη.
Σάμπως είναι κοινωνική δικαιοσύνη ο τραγέμπορας που απλώς είια στο Παρεάκι και απόφοιτος γυμνασίου τρέχει τράπεζα και μοιράζει δάνεια στο υπόλοιπο παρεάκι (ξέρεις,δανεικά κι αγύριστα). Ή μήπως είναι η Χ, Υ, Ω που 'με κόπο' έβγαλε στην άκρη καμιά δεκάρα εκατομμύρια παό το μισθό των 3.000. Α ναι, έτυχε και ήταν στο χέρι της να εγκρίνει ή όχι δάνεια κι αυτή.Κοινώς, καλή κι εύκολη λύση οι Δημόσιοι, αλλά δυστυχώς και ο ιδιωτικός εξίσου σάπιος είναι. Και εξίσου πολύ διαχειρίζεται τα λεφτά της κοινωνίας μας. Ξεκολλάτε.
-
A κατάλαβα, δεν είναι οι ουσίες, ΔΥ είσαι, πάσο...
-
A κατάλαβα, δεν είναι οι ουσίες, ΔΥ είσαι, πάσο...είναι κι αυτή η ευφυΐα σου που δεν βοηθάει...
Κι επειδή μπορεί και να μην το έπιασες, ΔΥ δεν έχω υπάρξει και δεν προβλέπεται. -
A κατάλαβα, δεν είναι οι ουσίες, ΔΥ είσαι, πάσο...μην το παίξεις και στοίχημα, καλλίτερα να περιοριστείς στις εύστοχες παρατηρήσεις σου για τους ΔΥ εν γένει
-
tryphon...
Το τελευταίο που χρειάζεται η οικονομία της χώρας αυτή τη στιγμή, είναι αλλη μια στρατιά ανέργων!!! Αυτό πρέπει να το καταλάβεις, είτε σ΄αρεαει, είτε όχι. Καλύτερα να μειωθούν οι μισθοί απο ενα οριο και πάνω (και ποσοστιαία) και να τηρηθεί το 7 απολύσεις 1 πρόσληψη με ταυτόχρονη ανακατανομή και οργάνωση των υπαρχόντων Δ.Υ, παρα αυτό που είπες..!! Στην τελική, αντε κι απολυεις 200.000... τεμάχια (ετσι ακούγεται οπως το λες), ποιους και με ποιά κριτήρια..;;
-
Η ανεργία είναι ευλογία για τον τόπο.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 11_1295144 -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πώς? Τρέφονται κι αυτοί από τους φόρους φορολογούμενων πολιτών;
Στο διάολο και άλλοι τόσοι Ε.Ε., κι αυτοί ρουφάνε.
Πώς? Κι αυτοί από τους φόρους;
Γενικώς στο διάολο όλοι, μόνο η πάρτη μας είναι παραγωγική και γαμάτη. Όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες.
Το θέμα είναι, την πάρτη μας να την κρίνουν οι πελάτες και όχι εμείς, όπως γίνεται στο δεμόσιο.
Το πρόβλημα της οικονομίας το δημιούργησε το δημόσιο. Το οποίο, στην αρχή της κρίσης, ο κ. Καραμανλής, μας έλεγε ότι ακριβώς επειδή είναι μεγάλο, μας προστατεύει από την κρίση. Δηλαδή το μειονέκτημά του, και καλά, στην κρίση αποδείχτηκε πλεονέκτημα .
Το πρόβλημά του το μετέφερε στις τράπεζες και στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή έγινε το αντίστροφο απ' ότι στις άλλες χώρες.
Γ@μησε την υπόλοιπη οικονομία, όπως και όσο περισσότερο μπορούσε, χωρίς να απολύσει ΕΝΑΝ δημόσιο υπάλληλο!!!
Όμως απέλυσε, ολους σχεδόν, τους ιδιωτικούς! Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, αφού η απόλυση είναι έμμεση (γαμώντ@ς την οικονομία).
Τα 'χουν κάνει τόσο σκατά, που πλέον είναι αργά ακόμα και για απολύσεις στο δημόσιο.
Εκ των πραγμάτων, χρήματα για τους δημοσίους δεν υπάρχουν, αφού φοροδοτική ικανότητα γιοκ.
Μακάρι να αναλάβουν οι τροικανοί τα υπουργεία, μπας και γίνει τίποτα σωστό, αν και αμφιβάλλω, αυτή η χώρα έχει αυτοκτονικές τάσεις.
Όχι άλλοι ανεπάγγελτοι που δεν έχουν δουλέψει δευτερόλεπτο στον ιδιωτικό τομέα. (τον πραγματικό, όχι τον κρατικοδίαιτο).Το χειρότερο όλων είναι ότι πράγματα που έχουν μηδενικό κόστος δεν τα έχουν κάνει τόσο καιρό. π.χ πάταξη γραφειοκρατίας. Είναι τραγικό, χώρες όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία, που μέχρι χτες είχαν τριτοκοσμικούς κρατικούς μηχανισμούς, σήμερα να είναι πολύ καλύτερα από μας! Και να προσελκύουν επιχειρήσεις που φεύγουν κυνηγημένες από Ελλάδα, γιατί έκαναν το μεγαλύετρο, εν Ελλάδι, αμάρτημα: παρήγαγαν πλούτο. Είμαστε ΤΡΑΓΙΚΟΙ.
-
Τα λεφτά που βγάζουν δλδ τα παίρνουν από άλλη πηγή από αυτή που τα παίρνει το κράτος;
Καμιά ψιλή περί μονο/ολιγο-πωλείων έχει πάρει τ' αυτί σου;Επί τούτου, τα 500.000.000 που θα δώσει μια τράπεζα δανεικά κι αγύριστα στο Παρεάκι, αντί να τα βάλει σε επιχειρήσεις με μέλλον, ποιανού τα λεφτά είναι και από ποιον τα στερεί;
Εσύ αυτό πως ακριβώς το μαθαίνεις για να κρίνεις, και τι ακριβώς θα κρίνεις, και τι ακριβώς θα κάνεις;Κάτι 'στελεχάρες' από το Παρεάκι, αυτοί από ποιον στερούν θέσεις; Τα λεφτά που παίρνουν δεν τα στερούν από κάποιον άλλο; Η αχρηστία τους ποιον επηρεάζει;
Τα ιδιωτικά νοσοκομεία που αισχροκερδούν και στα δύσκολα σε στέλνουν στο δημόσιο, ποιον επηρεάζουν; Από ποιον παίρνουν λεφτά; Και θύμησέ μου τι ακριβώς επιλογές έχεις επ αυτού; [Το δημόσιο]
Δεν κρίνονται όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τους πελάτες, γιατί δεν είναι όλοι οι ιδιωτικοί 'στη λιανική'. Κανένας πελάτης δεν θα τους κρίνει.
Και κάποιοι άλλοι όσο και να τους κρίνεις, θα πας απλώς στο διπλανό ΙΔΙΟ μαγαζί, γιατί είναι τρία όλα κι όλα.Τη σαπίλα των ΜΜΕ ποιος την πληρώνει; Το κόστος αυτών που μετακυλίεται;
Ιδιωτικός τομέας δεν είναι μόνο οι χαμηλόμισθοι που τους πηδάνε και τους τρέχουν για 700€. Ούτε μπακάλικα που έχεις να διαλέξεις από 5000.
Όπως και στο δημόσιο φυσικά δεν είναι μόνο γιατροί και δάσκαλοι των 1.200. Λοιπόν, όπως στο δημόσιο από το ανώτερο σάπιο κομμάτι βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τα πάντα και όποιον πάρει ο χάρος, γιατί δεν κάνετε το ίδιο και στον ιδιωτικό τομέα; Α ναι, γιατί εμείς δεν είμαστε δημόσιοι, αλλά ούτε και στο Παρεάκι, οπότε ταυτιζόμαστε με αυτό που μας βολεύει.Απλώς θέλετε να βλέπετε μόνο το ένα, και όχι το άλλο.
-
Δηλαδή mjacob ιδιωτικός και δημόσιος τομέας είναι τα ίδια; Και γιατί σύμπασα η Ελλάς ονειρευόταν (και ονειρεύεται) το διορισμό στο δημόσιο; Αυτό δεν ήταν το greek dream;
Ντάξει, μάταιη η συζήτηση, μιλάμε εντελώς διαφορετική γλώσσα. Πάμ' παρακάτω. -
Διαφορετικού είδους πρόσβαση στο καθένα.
Για το 'μέσο' άνθρωπο προφανώς και θεωρεί πως τα 'χαϊλίκια' του δημοσίου είναι πιο προσβάσιμα από τα χαϊλίκια του ιδιωτικού, άμεσα ή έμμεσα.Για κάποιον που θα διευθετηθεί από το Παρεάκι, προφανώς και ο ιδιωτικός είναι ο στόχος και όχι το δημόσιο.
Μετά, δεν είναι δύσκολο να σκεφτείς και 3-4 πράγματα παραπάνω. Για το μέσο φυσιολογικό άνθρωπο, που ούτε δημόσιος χαραμοφάης είναι αλλά ούτε και ιδιωτικό λαμόγιο, προφανώς και οι επιλογές είναι διαφορετικές.
Το ότι οι εργασιακές συνθήκες στο δημόσιο είναι καλύτερες είναι κακό δλδ; ΤΟ ότι ας πούμε δεν θα βαράς απλήρωτες υπερωρίες, δεν θα δουλεύεις μαύρα σαββατοκύριακα, ο διευθυντής σου δεν έχει απόλυτο έλεγχο κ.ο.κ.; ΑΠό την άλλη δεν έχεις καμία μισθολογική εξέλιξη, που στον ιδιωτικό όλοι ελπίζουν ότι θα έχουν.Εμένα δεν με χαλάει να αποφασίζει κάποιος 'δεν θα έχω μισθολογική εξέλιξη σε αντάλλαγμα καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος'. Και τι να κάνουμε, κάποιες δουλειές όσο 'εύκολες' και αν είναι, κάποιος πρέπει να τις κάνει. Κάποιος πρέπει να είναι ταχυδρόμος, κάποιος πρέπει να είναι δάσκαλος, κάποιος πρέπει να είναι στην εφορία και να βαράει σφραγίδες στο πρωτόκολλο. Να τους βάλουμε το αγγούρι στον κώλο, έτσι για να λέμε ότι κι αυτοί το τρώνε;
Άλλος το επιλέγει γιατί θέλει να βλέπει τα παιδιά του, άλλος γιατί δεν αντέχει τα ωράρια, άλλος γιατί δεν γουστάρει πολλές ευθύνες, άλλος γιατί δεν γουστάρει να κρέμεται από τ'@@ κανενός.
Στο κάτω κάτω μπορεί να είναι ηλίθιος και να μην μπορεί να κάνει παραπάνω. Μια χαρά δουλειές έχουμε για ηλίθιους, δεν εξαρτώνται όλες οι δουλειές από τη φοβερή διάνοια του εργαζομένου [και πάλι καλά]Εγώ τη δέχομαι αυτή την επιλογή. Δεν την έκανα, αλλά τη δέχομαι. Και τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι ότι σε μια κοινωνία υπάρχουν όλων των ειδών οι δουλειές.
Εγώ δεν έχω ανεκπλήρωτο όνειρο το δημόσιο, για να βγάζω το μένος μου λες και μου έφαγαν τη θέση [pun intended].
Λοιπόν, λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει. -
Ακόμη μπαίνετε στο τριπάκι ιδιωτικοί εναντίων δημοσίων και τούμπαλιν.
Εγώ συμφωνώ ότι στο δημόσιο υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι που αξίζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω. Μάλιστα πολλοί από αυτούς επιτελούν κοινωνικό έργο και με υπερβάλλοντα ζήλο. Για να λέμε και τα καλά.
Αλλά υπάρχουν και πολλοί που τα ξύνουν. Πολλοί που τα παίρνουν και πολλοί που δεν έχουν καν αντικείμενο και πληρώνονται κανονικά. Υπάρχουν και αυτοί που είναι σπίτι τους και πληρώνονται, ενώ θα έπρεπε να είναι στην θέση τους σε κάποιο νησί. Υπάρχουν και αυτοί που εννοείται ότι είναι σε κάποιο γραφείο αλλά χτυπάνε την κάρτα τους και πάνε στο καφενείο για τάβλι. Και μην μου πείτε ότι υπερβάλλω γιατί δεν τα λέω εγώ, αυτοί οι ίδιοι μου τα λένε
Αλλά όλοι αυτοί είναι οι συνένοχοι του 'μαζί τα φάγαμε'! Μην μου πείτε ότι όλοι σας οι ίδιοι ή κάποιο κοντινό πρόσωπο σας δεν προσπαθήσατε να μπει στο δημόσιο για να 'βολευτεί';
Θα πει κάποιος: 'Και τι να κάνει; Να πεινάει; Δεν υπάρχουν δουλειές;' ή υπάρχουν αλλά δεν είναι καλύτερα να είσαι σε ένα γραφείο και να τα ξύνεις;
Αυτό εκμεταλλεύτηκαν τα λαμόγια οι βουλευτές που μας κυβερνάνε και τους κάνανε συνένοχους στις δικές τους μεγαλύτερες ρεμούλες! Όχι ότι η ρεμούλα των 'ξυνώντων' δεν είναι μεγάλη διότι, δυστυχώς, είναι πολλές χιλιάδες
Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, δεν είναι εκεί. εννοείται ότι και αυτό πρέπει να διορθωθεί. Πρώτα τιμωρώντας τα λαμόγια 'βολευτές' και στην συνέχεια επαναφέροντας την ισορροπία στο δημόσιο με καλύτερη οργάνωση, δραματική μείωση της γραφειοκρατίας, μηχανοργάνωση, μετατάξεις και, αν χρειαστεί, και απολύσεις.
Αλλά αυτό δεν θα αλλάξει και πολλά αν δεν υπάρξει 'παραγωγή πλούτου' ανάπτυξη δηλαδή. Γιατί, κακά τα ψέματα, το δημόσιο δεν παράγει πλούτο, υπηρεσίες παρέχει. Καλές και αυτές αλλά από κάπου πρέπει να βγουν τα λεφτά για να πληρωθούν. Και αυτό το κάπου λέγεται ιδιωτικός τομέας, εκτός αν υπάρξει 'κρατικός καπιταλισμός' που δεν θα ήταν και κακό στην παρούσα φάση
Θα πρέπει δηλαδή όλη η προσπάθεια του κράτους να πέσει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και μάλιστα στην εξαγωγική!
Θα πρέπει να έρχεται, από το κράτος, ένας σύμβουλος σε κάθε άνεργο και να του λέει:
'Πάρε λεφτά, πάρε συμβουλές και άνοιξε ένα μαγαζάκι και ότι χρειαστείς εγώ θα είμαι δίπλα σου! Θα σε βοηθάω οικονομικά, θα σου δίνω συμβουλές, θα σε βοηθάω στα γραφειοκρατικά και αν κάποιος δ. υπάλληλος σου φέρει 'δυσκολίες' σε αυτό θα του κόψω τον κ@λο, θα σου μειώσω τους φόρους, τον πρώτο καιρό, και αν εξάγεις κιόλας θα έχεις και επιπλέον προνόμια!'
Αυτό θα άνοιγε νέες θέσεις εργασίας και θα έφερνε και επιπλέον έσοδα στο κράτος.
Θα έπρεπε επίσης να διαμορφωθούν και οι μισθοί αντίστοιχα στο απολύτως λογικό 1 μισθός ιδιωτικού υπαλλήλου = 2-3 μισθούς δημοσίου ώστε να υπάρχει κίνητρο για την ανάπτυξη.
Να δούμε τότε ποιος θα ήθελε να γίνει δ.υ.
Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει, πρώτα, να αλλάξει η νοοτροπία. Πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται αν κρίνω και από τις κουβέντες που λέγονται σε αυτό το φόρουμ.
Ακόμη αναλώνεστε σε διενέξεις του στυλ φταις εσύ! φταίω εγώ! φταίει ο κακός μας ο καιρός
Ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζετε τους ίδιους κλέφτες 'βολευτές' που μας φέρανε ως εδώ και θα τους ξαναψηφίσετε αύριο που θα γίνουν εκλογές άλλος γιατί βόλεψε την κόρη του, άλλος γιατί βόλεψε τον ίδιο, άλλος γιατί στον εμφύλιο ο παππούς του σκοτώθηκε από τους αντάρτες, άλλος γιατί με αυτός διατηρεί την απόσπαση στο σπίτι του και τα ξύνει κ.λ.π.
Και όλοι μαζί περιμένοντας από την μοίρα κάποιο θάμα.
Το παρακάτω αφιερωμένο στους Έλληνες του σήμερα:*Mες την υπόγεια την ταβέρνα,
μες σε καπνούς και σε βρισές
(απάνω στρίγγλιζε η λατέρνα)
όλ’ η παρέα πίναμ’ εψές·
εψές, σαν όλα τα βραδάκια,
να πάνε κάτου τα φαρμάκια.Σφιγγόταν ένας πλάι στον άλλο
και κάπου εφτυούσε καταγής.
Ω! πόσο βάσανο μεγάλο
το βάσανο είναι της ζωής!
Όσο κι ο νους να τυραννιέται,
άσπρην ημέρα δε θυμιέται.Ήλιε και θάλασσα γαλάζα
και βάθος τ’ άσωτ’ ουρανού!
Ω! της αβγής κροκάτη γάζα,
γαρούφαλα του δειλινού,
λάμπετε, σβήνετε μακριά μας,
χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας!Tου ενού ο πατέρας χρόνια δέκα
παράλυτος, ίδιο στοιχειό·
τ’ άλλου κοντόημερ’ η γυναίκα
στο σπίτι λυώνει από χτικιό·
στο Παλαμήδι ο γιος του Mάζη
κ’ η κόρη του Γιαβή στο Γκάζι.― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
*Γιατί κάπως έτσι θα είμαστε για τα επόμενα 400 χρόνια αν δεν αλλάξουμε μυαλά τώρα.
-
mjacob σου απάντησα στο προηγούμενο ποστ.
klong αν και καθήμενος, ορθά ομιλείς.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!