-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλά ιταλάκια αν ήταν ο χοντρός δεν θα έλεγες τα ίδια.Προεκλογικά ο δικός σου έλεγε υπάρχουν λεφτά και τα βρήκε τα λεφτά.... πού είναι ντε...
Καλό είναι να μην κολλάμε σε κόμματα και να πω ότι μασουλούσες και από κει
καλα μου φαινεται μιλατε απο κασετα ολοι.
ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ;
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ;
ΚΑΝΕΙΣ.ειναι σαν να πω σε καποιον οτι θα παω σε μια βδομαδα να του βαψω το σπιτι και 2-3 μερες πριν παω να κανει σεισμο και να γκρεμιστει.
και μετα απο μια βδομαδα να πεταχτει ο μαλακας ο ιδιοκτητης και να μου κανει παραπονα οτι δεν του εβαψα το σπιτι.
ποιο σπιτι ;
το γκρεμισμενο; -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Καταρχην κακως μπαινω στη διαδικασια να τοποθετηθω επ' αυτου απο τη στιγμη που γνωριζω συναδελφους σου που κερδιζουν τα τετραπλασια ή πενταπλασια και φυσικα η περιπτωσιολογια οταν βαφτιζεται επιχειρηματολογια εχει ελαχιστη αξια.
Φίλτατε συγγραφέα, δεν μιλάμε για περιπτωσιολογία... Αυτή τη στιγμή στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται κάποιος με πτυχίο και μεταπτυχιακό να πάρει πάνω από χιλιάρικο (συνήθως θα είναι στο 700-800άρι) σαν πρώτο μισθό και φυσικά με καμμία (πλέον) προοπτική αύξησης...
Αλλα τεσπα, ας πουμε οτι το δεχομαι και απαντω: θα πρεπει να λαβεις υπ' οψη οτι προκειται για αμοιβη που απαγορευεται να συμπληρωθει απο επιπλεον δραστηριοτητα και οτι αυτος που τη λαμβανει εκτος απο τις εξετασεις για να μπει στο ΑΕΙ, τις εξετασεις και τα εξοδα για να βγει απ' αυτο (δε μενω πολυ γιατι μετα θα πρεπει ν' αντικρουσω τη γνωστη επιχειρηματολογια περι συνδεσης με αγορα εργασιας κλπ κλπ), αντιμετωπισε και μια πολυ πολυ δυσκολη διαδικασια εισαγωγης στο δημοσιο οπου επεδειξε παραπανω δεξιοτητες απο τους συνυποψηφιους του και φυσικα κοπο που πρεπει να πληρωθει. Να πληρωθει τουλαχιστον τα χρηματα που του ειχαν υποσχεθει οταν μπηκε στη διαδικασια
Δεν αντιλέγω ότι έχεις άδικο, απλά οι διαδικασίες και η δυσκολία εισαγωγής ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά επίσης, εκεί υπάρχει και το ρίσκο της απόλυσης...
Κανείς δεν λέει ότι έχεις άδικο ή ότι 1000ευρώ είναι καλός μισθός, αλλά συγκρινόμενος με το τι παίζει τριγύρω, μια χαρά είναι.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ!
-
Αυτοί που βγάζουν αυτά που λες είναι η μειοψηφία του δικηγορικού σώματος και ας πάνε να τους φορολογήσουν. Η πλειοψηφία πεινάει δεν υπερβάλω.
Υπάρχουν και πολλοί επίορκοι υπάλληλοι σε ΔΟΥ και πολεοδομίες που θησαυρίζουν αλλά δεν έχει νόημα στη συζήτηση να τους αναφέρω και δεν έχουν νόημα οι στείρες αντιπαραθέσεις. Εδώ βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και καλό είναι όλοι μαζί να κάτσουμε κάτω και να τα δούμε όλα από την αρχή.
Οι δημ. υπάλληλοι έχουν το 8ωρο και έχουν ένα σίγουρο μισθό, ο οποίος αν είναι 1000 ευρώ καθαρά σου λέω ότι κατά τη γνώμη μου είναι καλά για τα σημερινά δεδομένα της χώρας.
Γενικά είναι τραγικός μισθός αν θες να πει ότι ζεις αξιοπρεπώς και έχεις σκοπό να κάνεις οικογένεια αλλά μπροστά στα 500 που σου είπα και με 12ωρο και βάλε τα 1000 καθαρά με 8ωρο φαντάζουν πολύ καλλίτερα.
Επαναλαμβάνω μην το βλέπεις σαν επίθεση σε δημ. υπαλλήλους. Τί μπαίνει και τί μένει κοιτάω. -
όπως γράφαμε και σε άλλο τόπικ παλαιότερα....θα γίνουμε σε μήνες (όχι χρόνια) όπως στην Τσεχία, Σερβία, Βουλγαρία, Πολωνία κλπ κλπ.
πολλή μιζέρια και ψυχοπλάκωμα για όλο τον πληθυσμό εκτός από τους γνωστούς-άγνωστους που θα συνεχίσουν να τρώνε και να πίνουν χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.
πχ παύθηκε από την υπηρεσία του (πολεοδομία Σύρου) υπάλληλος με περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά του.
ο τύπος έχει 600 χιλ € καταθέσεις, δεκάδες ακίνητα, μετοχές και ομόλογα κλπ κλπ και θα τον νοιάξει που θα σταματήσει από την εργασία του!!!
δήμευση και φυλάκιση θέλει αλλά όταν ο κατηγορούμενος απειλεί τον δικαστή για άπλυτα (δίκη στον Πειραιά) τότε ποιος θα τολμήσει να εφαρμόσει τον νόμο.δυστυχώς την πληρώσαμε υπάλληλοι και μικροεργοδότες....το χειρότερο θα είναι να πλακωθούμε μεταξύ μας.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
;Άτιμαι γυναίκαι....το βράδυ στο κρεβάτι η εκδίκησις φίλτατε
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
1000 καθαρά με όλα τα ταμεία πληρωμένα? Δεν είναι και άσχημα. Υπάρχουν πάρα πολλοί πτυχιούχοι και με μεταπτυχιακά που κάνουν κρα για αυτά τα χρήματα
Προφανως αστειευεσαι
Δεν είναι καθόλου αστείο...
Ανταλλάσω θέση ΙΤ manager (ο τίτλος μας μάρανε) στον Ιδ. Τομέα με θέση Υ.Ε σε οποιοδήποτε υπουργείο....δίνω και 50€ τον μήνα δώρο
Κι όσο σκέφτομαι ότι τώρα θα μπορούσα να είμαι στα εξωτερικά και να γελάω με τις ειδήσεις για την Ελλάδα στην TV ;Άτιμαι γυναίκαι....
Με 1000€ δούλευα και 15ωρο αντί το συνηθισμένο 12ωρο χωρίς πληρωμή υπερωριών.
εισαι υπερβολικος...
δεν εχεις δει τις ουρες ΔΥ οι οποιοι παρακαλανε να φυγουν απο το δημοσιο για να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα (ΙΤ)?εγω δινω 100€ παντως για την ανταλλαγη που λες
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ;
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ;
ΚΑΝΕΙΣ.ειναι σαν να πω σε καποιον οτι θα παω σε μια βδομαδα να του βαψω το σπιτι και 2-3 μερες πριν παω να κανει σεισμο και να γκρεμιστει.
και μετα απο μια βδομαδα να πεταχτει ο μαλακας ο ιδιοκτητης και να μου κανει παραπονα οτι δεν του εβαψα το σπιτι.
ποιο σπιτι ;
το γκρεμισμενο;Ήξερε την κατάσταση της οικονομίας ή θα έπρεπε να την ξέρει (αλλιώς είναι τελείως ανίκανος και άσχετος). Το παράδειγμα με το σπίτι ατυχέστατο και άσχετο. Το πρόβλημα δεν είναι οι κερδοσκοπία, αυτή είναι φυσικό επακόλουθο της ανυπαρξίας χρημάτων. Το πρόβλημα είναι η ανυπαρξία χρημάτων και η ανυπαρξία οποιασδήποτε προοπτικής εύρεσής των. Ο κολλητός σου επαναλαμβάνω ότι είτε το ήξερε (όπως έχει πει ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος - αν και ο κόσμος τό'χε τούμπανο... ) είτε δεν το ήξερε και είναι πιο επικίνδυνος στη θέση που είναι τώρα κι από έναν αυτοκτονικο τύπο πάνω σε οπλισμένο κουμπάκι που εκτοξεύει πυρηνική βόμβα...
Δεν μιλάμε για τον προηγούμενο... εκείνος ήταν ακόμα χειρότερη περίπτωση...
Βγάλε τις παρωπίδες σου και μετά έλα...
Τώρα θα μου πεις τι απαντάω...
-
Καλά ιταλάκια αν ήταν ο χοντρός δεν θα έλεγες τα ίδια.
Προεκλογικά ο δικός σου έλεγε υπάρχουν λεφτά και τα βρήκε τα λεφτά.... πού είναι ντε...
Καλό είναι να μην κολλάμε σε κόμματα και να πω ότι μασουλούσες και από κει
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ;
ποιο σπιτι ;
το γκρεμισμενο;Καλά.
Θες να μας πεις πως αν έβλεπες τον κλέφτη να προσπαθεί να μπει στο σπίτι σου δεν θα φώναζες ή δεν θα έκανες κάποιες ενέργειες να τον αποτρέψεις;
Η μεγαλύτερη βλακεία που έγινε ήταν η παθητικότητα και η νωχελικότητα των κυβερνητικών στο να προχωρήσουν σε κατάλληλες ενέργειες.
-
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ;
ΚΑΝΕΙΣ.σε αυτο μην παιρνεις ορκο γιατι νομιζω πως ο ιδιος και οι συνεργατες του εσκεμενα αργοπορουσαν και εκαναν κωλοτουμπες και φτασαμε εδω που φτασαμε.
Ασε που μπορει να τα εκανε με συννενοηση...Δεν εξηγειται αλλιως να ειναι τοσο ηλιθιος ωστε να χασει τοσο χρονο με διαβουλευση και αλλες κουταμαρες.
αυτο πιστευω εγω βεβαια.
σεβομαι απολυτα το οτι εσυ μπορει να μην το πιστευεις.
-
θα μπορούσε κάποιος mod να βάλει μια ψηφοφορία για το πως πηγαίνουν τα οικονομικά του κάθε χρήστη ή της εταιρία που εργάζεται ή τέλος πάντων κάτι που μπορεί να αντιπροσωπεύει το κλίμα στην αγορά
γιατί πότε είχαμε ευκινησία σε κάτι για να γίνει το ίδιο και τώρα
είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν πολλά που έπρεπε να έχουν καταργηθεί από το 60-70 (πχ κάποιοι νομοί, μηχανοργανώσεις) και ακόμη τίποτα δεν έχει γίνει
αυτο που το γαμάει το πράγμα ποιο πολύ απ' όλα είναι η έλλειψη σύγχρονου/ευέλικτου κράτους
-
γιατι ειπε ποτε ο παπανδρεου οτι η οικονομια της χωρας ειναι καλη;
το αντιθετο μαλιστα,ελεγε οτι ειναι χαλια και οτι επρεπε να αλλαξει γρηγορα κυβερνηση.
αν δεν ειχαμε αυτον τον κερδοσκοπικο πολεμο θα τα εβρισκε τα λεφτα αλλα οχι σε 6 μηνες.ο καραμανλης του ελεγε για ελλειμα 6.7 % και προχθες βγηκε 13.7%.
ειναι κριμα και αδικο να κρινεις εναν πρωθυπουργο απο τους πρωτους 6 μηνες που ηταν και
οι χειρωτεροι για οποιονδηποτε μεχρι τωρα απο το 74 και μετα.εγω πιστευω στον παπανδρεου γιατι εχει ορεξη ,πεισμα και καμια σχεση με τους αλλους τους κομματοσκυλους και θα δεις οτι θα αφησει εργο.
και ναι φοραω παρωπιδες εκτος αν νομιζεις εσυ και ολοι οι αλλοι εδω μεσα οτι υπαρχει καποιος αλλος καλυτερος αυτην την στιγμη να κυβερνησει.
αλλα τι καθομαι και μιλαω πολιτικα με ανθρωπους που δεν λενε τι ψηφησαν στις εκλογες.
αυτα τα λεει ο σαμαρας.
εγω σου λεω οτι οποια μετρα και να επαιρνε παλι θα λεγατε κατι κακο.
εγω ειμαι σιγουρος 100% οτι οι κερδοσκοποι περιμεναν να αλλαξει η κυβερνηση για να χτυπησουν,και απο την στιγμη που μας χτυπησαν οτι και να καναμε τα spread δεν θα επεφταν με τιποτα.εδω ολοκληρη ευρωπη και δεν καταφερε τιποτα ουσιαστικο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν αστειευεται, αλλωστε αν καποιος ΔΥ θεωρει οτι αδικειται οικονομικα, μπορει οποτε θελει να δοκιμασει τις δυναμεις του στον ιδιωτικο τομεα, δε βλεπω που ειναι το προβλημα.Κακως δεν το βλεπεις, γιατι υπαρχουν ειδικοτητες που μπορουν ν' απορροφηθουν σχεδον αποκλειστικα στον δημοσιο τομεα, λογω της φυσης τους (εχω στο μυαλο μου συγκεκριμενα παραδειγματα στους τομεις της υγειας και της παιδειας -και δεν εννοω δασκαλους). Επισης (αυτο ειναι απαντηση σε ολους) μιλαμε για ανθρωπους με ιδιαιτερες ικανοτητες που περασαν απο σκληρες δοκιμασιες για να κερδισουν αυτη τη μονιμοτητα - 8ωρο, πως να το κανουμε. Προφανως μια μεριδα των αποτυχοντων συνυποψηφιων τους θα κρυφογελουν τωρα, αλλα δεν το κανουν γιατι αποκαθισταται η δικαιοσυνη.
Το αλλο περι παραγωγικοτητας το αφηνω ασχολιαστο.
Μαρκο οι νεοδιοριστοι στο δημοσιο θα βγαζουν λιγοτερα απο τα 700-800 που λες και μαλιστα επι 12, οχι επι 14. Επισης αν μου βρεις διαδικασια προσληψης στον ΙΤ, αντιστοιχης δυσκολιας με τον διαγωνισμο για ΠΕ Εφοριακους του περασμενου ετους (ναι αυτους που αποφασισαν τελικα να μη διορισουν), εγω θα παραιτηθω απο καθε επιχειρηματολογια. Δεν ανηκω σ' αυτους, ουτε εχω γνωστο που περασε, αλλα απο τα λιγα που ακουσα απο γνωστους που πηγαν κι εδωσαν, σοκαριστηκα. Νταξει μπορει καποιος που δεν περασε να λεει 'καλα να παθουν, να μην τους διορισουν, κι αν το κανουν να τους σκισουν μισθολογικα' κλπ κλπ, αλλα την αληθεια την ξερει πολυ καλα μεσα του. -
εγω πιστευω στον παπανδρεου γιατι εχει ορεξη ,πεισμα και καμια σχεση με τους αλλους τους κομματοσκυλους και θα δεις οτι θα αφησει εργο.και ναι φοραω παρωπιδες εκτος αν νομιζεις εσυ και ολοι οι αλλοι εδω μεσα οτι υπαρχει καποιος αλλος καλυτερος αυτην την στιγμη να κυβερνησει.
αλλα τι καθομαι και μιλαω πολιτικα με ανθρωπους που δεν λενε τι ψηφησαν στις εκλογες.
αυτό που πρέπει να κάνει ο πααπνδρέου -μια και τον έχουμε- είναι να αφήσει τις μαλακίες και να σηκώσει μανίκια και να αρχίσει να δουλεύει πολύ περισσότερο απο οτι τώρα
και κυρίως να επιβάλει αυτό στους υπουργούς του ΑΜΕΣΑ και οσοι δεν μπορούν να βγάλουν τη δουλειά τον λοπου
-
ας περιμενουμε την επιβεβαιωση, οχι οτι τρεφω καμια ελπιδα αλλα πολλα μαζεμενα μου φαινονται... για να δουμε τι θα ανακοινωθει και με τι σειρα
δε καταλαβα τη δηλωση του προεδρου του γσβεε...τι σημαινει εχω την αισθηση οτι δε θα φτασουμε ως εκει εννοωντας τη περικοπη των μισθων
-
ο καραμανλης του ελεγε για ελλειμα 6.7 % και προχθες βγηκε 13.7%.
.Ο Γιωργακης και ο Κωστακης ξερανε εδω και 2 χρονια ποσο ειναι το ελλειμα , τους το ειχε ανακοινωσει ο Προβοπουλος μαζι με τον μ@λακα τον Αλογοσκουφη
-
τι σκατά σπουδές οικονομικών έχει στο αμέρικα.
τι σκατά αρχηγός αντιπολίτευσης ήταν επί χρόνια.
τι σκατά πληροφόρηση είχε εντός και εκτός Ελλάδας.αν δεν ήξερε να μην έλεγε και αν ήξερε να μην έβγαινε.
κάνει προσπάθεια για να σώσει την υπόληψή του όπως και ο προηγούμενος...
αν κερδίσω την μάχη θα βγω νικητής και θα ξανακερδίσω...αν χάσω την μάχη θα έχω γίνει ήδη πρωθυπουργός και μετά βλέπουμε...τι έχουμε να χάσουμε...το βιος μας ή την υγεία μας.
δυστυχώς μόνον έτσι σκέφτονται όλοι γιατί αν δεν είσαι έτσι δεν ανεβαίνεις στην κορυφή της παρέας...σε αφανίζουν. -
Καλά, υπό τις τελευταίες εξελίξεις ακόμα μιλάτε περί κομμάτων και πολιτικών;
Κάθε επαγγελματική κάστα προσπαθεί να φάει μεγαλύτερο κομμάτι του πτώματος, αυτό βλέπω.
Οι Ε.Ε. απαιτούν να μειωθούν οι μισθοί των ΔΥ.
Οι ΔΥ απαιτούν να τα πληρώσουν οι ΕΕ και οι εταιρείες.
Οι εταιρείες απαιτούν να τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι.
Οι κομματικά οργανωμένοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν ψήφους για το κόμμα τους πηδώντας ό,τι μπορούν, λιμάνια, αεροδρόμια, επενδύσεις.Μια προφητεία:
οι ΑΝΕΡΓΟΙ θα είναι οι τελευταίοι που θα στηριχθούν από κυβέρνηση, κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις.Στα λόγια όλοι θα τους σκέφτονται, όμως κανείς δεν θα προσπαθεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας (που φυσικά δημιουργούνται μόνο με επενδύσεις και μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο).
Όλοι θα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους βολεμένους, να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Γιατί οι άνεργοι έχουν μόνο 1 ψήφο, δεν μπορούν να πιέσουν, με δίκαιο ή άδικο τρόπο, κανέναν.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ο καραμανλης του ελεγε για ελλειμα 6.7 % και προχθες βγηκε 13.7%.
.Ο Γιωργακης και ο Κωστακης ξερανε εδω και 2 χρονια ποσο ειναι το ελλειμα , τους το ειχε ανακοινωσει ο Προβοπουλος μαζι με τον μ@λακα τον Αλογοσκουφη
καλα ενταξει ,ο γιωργακης και ο κωστακης .
κωμικοι νεοελληνες ,κοροιδευετε τους πολιτικους και μετα κλεγεστε που δεν κανουν τιποτα καλο για εσας.φατε τωρα χρεωκοπια για να μαθετε .
-
Το θέμα είναι πως σχεδόν όλοι τους, και να μην ξαναεκλεγούν ποτέ, ακόμα και να μείνουν χωρίς δουλειά, με τόσα που έχουν βγάλει τα τελευταία χρόνια περνάνε ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ τα υπόλοιπα χρόνια.
Καθίστε τώρα εσείς να τρώγεστε μεταξύ σας...
-
Άντε τώρα να είσαι μισθωτός και να θες να αγοράσεις σπίτι...
Προσωπικά υπο αυτές τις συνθήκες δε βλέπω το λόγο να ψηφίσω κάτι άλλο εκτός από Παπαρήγα. Τουλάχιστον έτσι θα έχεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου και δε θα κινδυνεύεις να βρεθείς στο δρόμο.
Viva la revolution Cubana.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!