-
Γεια χαρά! Καταρχήν ξεκαθαρίζω ότι δεν ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά (λογικά σε λίγους μήνες). Έχω εδώ και ενάμιση χρόνο ένα fiat 500 1.4 lounge αυτόματο από το οποίο δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, απλά το πήραμε κυρίως για πόλη αλλά τελικά βγαίνουμε συχνά στην εθνική (27.000 χλμ μέχρι στιγμής) όπου δεν είναι ούτε ό,τι πιο άνετο, ούτε ό,τι πιο ασφαλές. Γι'αυτό σκέφτομαι κάτι μεγαλύτερο, βαρύτερο, που δε θα 'χοροπηδάει' τόσο στις λακούβες. Επίσης σκέφτομαι για κάτι με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τόσο για τις λακούβες όσο και γιατί προτιμώ ψηλά τη θέση οδήγησης. Επειδή θέλω οπωσδήποτε αυτόματο, κοιτάω αυτά τα 3 μοντέλα του vag (αν δεν πάω σε dsg, μόνο για cvt το συζητάω). Το cross polo είναι συμπαθητικό, νορμάλ τιμή, μου αρέσει εξωτερικά περισσότερο από τα 3 αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι αρκετά μεγαλύτερο από το 500άκι για να καταλάβω όντως διαφορά στο πάτημα στην εθνική (όπως και στους χώρους). Το yeti (1.2) φαίνεται ιδανικό, απλά δε μου αρέσει εξωτερικά (επίσης φοβάμαι ότι με τον 1.2 δε θα είναι τόσο σβέλτο όσο θέλω - σίγουρα το polo με τον ίδιο κινητήρα θα είναι περισσότερο). Τέλος το cross golf, αν το φέρουν, λογικά θα ξεφύγει σε τιμή (ειδικά με το dsg) και ίιιισως να είναι κάπως μεγάλο για τις ανάγκες μου (δεν έχουμε παιδιά, ούτε προβλέπεται). Συν ότι η vw έχει μεγάλο επιτόκιο (αν ήταν κάτω από 5%, όπως της skoda, δε θα με πείραζε να δώσω μερικές δόσεις ακόμα) και αν δεν κάνω λάθος έχει και ακριβά ανταλλακτικά/σέρβις (φαντάζομαι της skoda είναι φτηνότερα, έτσι;). Η λογική μού λέει να πάω προς yeti, μου αρέσει και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα άλλα δύο, από την άλλη δεν ξέρω πόσο κοστίζει σε άνεση αυτό (πχ έχω οδηγήσει ένα golf 5 -στο οποίο βασίζεται το yeti- αρκετά και το βρήκα αρκετά άνετο για ταξίδι, ίσως λίγο σκληρό, δεν ξέρω αν θα ήθελα κάτι λιγότερο άνετο).
Ξέρω ότι δεν έκανα κάποια συγκεκριμένη ερώτηση, μόνο επιμέρους προβληματισμούς έχω αυτή τη στιγμή (δεν έχω πάει για test drive γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία), οποιαδήποτε γνώμη δεκτή. -
Γεια χαρά! Καταρχήν ξεκαθαρίζω ότι δεν ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά (λογικά σε λίγους μήνες). Έχω εδώ και ενάμιση χρόνο ένα fiat 500 1.4 lounge αυτόματο από το οποίο δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, απλά το πήραμε κυρίως για πόλη αλλά τελικά βγαίνουμε συχνά στην εθνική (27.000 χλμ μέχρι στιγμής) όπου δεν είναι ούτε ό,τι πιο άνετο, ούτε ό,τι πιο ασφαλές. Γι'αυτό σκέφτομαι κάτι μεγαλύτερο, βαρύτερο, που δε θα 'χοροπηδάει' τόσο στις λακούβες. Επίσης σκέφτομαι για κάτι με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τόσο για τις λακούβες όσο και γιατί προτιμώ ψηλά τη θέση οδήγησης. Επειδή θέλω οπωσδήποτε αυτόματο, κοιτάω αυτά τα 3 μοντέλα του vag (αν δεν πάω σε dsg, μόνο για cvt το συζητάω). Το cross polo είναι συμπαθητικό, νορμάλ τιμή, μου αρέσει εξωτερικά περισσότερο από τα 3 αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι αρκετά μεγαλύτερο από το 500άκι για να καταλάβω όντως διαφορά στο πάτημα στην εθνική (όπως και στους χώρους). Το yeti (1.2) φαίνεται ιδανικό, απλά δε μου αρέσει εξωτερικά (επίσης φοβάμαι ότι με τον 1.2 δε θα είναι τόσο σβέλτο όσο θέλω - σίγουρα το polo με τον ίδιο κινητήρα θα είναι περισσότερο). Τέλος το cross golf, αν το φέρουν, λογικά θα ξεφύγει σε τιμή (ειδικά με το dsg) και ίιιισως να είναι κάπως μεγάλο για τις ανάγκες μου (δεν έχουμε παιδιά, ούτε προβλέπεται). Συν ότι η vw έχει μεγάλο επιτόκιο (αν ήταν κάτω από 5%, όπως της skoda, δε θα με πείραζε να δώσω μερικές δόσεις ακόμα) και αν δεν κάνω λάθος έχει και ακριβά ανταλλακτικά/σέρβις (φαντάζομαι της skoda είναι φτηνότερα, έτσι;). Η λογική μού λέει να πάω προς yeti, μου αρέσει και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα άλλα δύο, από την άλλη δεν ξέρω πόσο κοστίζει σε άνεση αυτό (πχ έχω οδηγήσει ένα golf 5 -στο οποίο βασίζεται το yeti- αρκετά και το βρήκα αρκετά άνετο για ταξίδι, ίσως λίγο σκληρό, δεν ξέρω αν θα ήθελα κάτι λιγότερο άνετο).
Ξέρω ότι δεν έκανα κάποια συγκεκριμένη ερώτηση, μόνο επιμέρους προβληματισμούς έχω αυτή τη στιγμή (δεν έχω πάει για test drive γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία), οποιαδήποτε γνώμη δεκτή. -
Cross Polo και Cross Golf παλιωσανε και αλλαζουνε!Ειναι και σε προηγουμενα μοντελα μιας και εχουν βγει νεα.Απο εμενα δαγκωτο Yeti...Ειναι και πιο τιμιο απο τα αλλα και με πιο ξεκαθαρο χαρακτηρα.
-
Για τα καινούργια λέω, υποτίθεται ότι θα βγουν και τα δύο τον Απρίλη. Πριν το Μάιο δεν πρόκειται να αγοράσω οπότε θα έχουν βγει. Από αυτά που έχουν κυκλοφορήσει στον τύπο, εκτός από τις εξωτερικές αλλαγές (ράγες οροφής, μαύρο πλαστικό γύρω-γύρω) το cross polo είναι 1.5 cm ψηλότερο από το κανονικό και το cross golf 2 cm ψηλότερο από το golf plus (στο οποίο βασίζεται).
ΥΓ: Με ενδιαφέρει αρκετά το θέμα της άνεσης σε εθνική με λακούβες, μένω Κόρινθο και πηγαίνω συχνά Πάτρα, ο δρόμος είναι τραγικός και με το 500άκι γινόνται τα στομάχια μας φραπέ κάθε φορά... -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Cross Polo και Cross Golf παλιωσανε και αλλαζουνε!Ειναι και σε προηγουμενα μοντελα μιας και εχουν βγει νεα.Απο εμενα δαγκωτο Yeti...Ειναι και πιο τιμιο απο τα αλλα και με πιο ξεκαθαρο χαρακτηρα.cross golf ποτε βγηκε και παλιωσε κιολας? πραγματικα πρωτη φορα το ακουω ...
οσον αφορα τους προβληματισμους σου νομιζω οτι το yeti αποτελει μια καλη λυση και αν και προκειτε για ενα χιλοασχημουλικο αυτοκινητο γενικα μ αρεσει γιατι εχει ιδιαιτερο χαρακτηρα ειναι καλο και εχει και καλη τιμουλα. -
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
Για τα καινούργια λέω, υποτίθεται ότι θα βγουν και τα δύο τον Απρίλη. Πριν το Μάιο δεν πρόκειται να αγοράσω οπότε θα έχουν βγει. Από αυτά που έχουν κυκλοφορήσει στον τύπο, εκτός από τις εξωτερικές αλλαγές (ράγες οροφής, μαύρο πλαστικό γύρω-γύρω) το cross polo είναι 1.5 cm ψηλότερο από το κανονικό και το cross golf 2 cm ψηλότερο από το golf plus (στο οποίο βασίζεται).Α μαλιστα,δεν το ηξερα!Τοτε για μενα μεινε στα γκολφ και γιετι...προσωπικα αντι γι αυτα τα δυο θα επαιρνα πολο gti με το σκεπτικο οτι αν ειναι να παρω κατι χωρις τοσους χωρους και γενικως να φυγω απο την κατηγορια αυτη ας ειναι τουλαχιστον ενδιαφερον...οι τιμες τους ποιες ειναι?
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Cross Polo και Cross Golf παλιωσανε και αλλαζουνε!Ειναι και σε προηγουμενα μοντελα μιας και εχουν βγει νεα.Απο εμενα δαγκωτο Yeti...Ειναι και πιο τιμιο απο τα αλλα και με πιο ξεκαθαρο χαρακτηρα.
cross golf ποτε βγηκε και παλιωσε κιολας? πραγματικα πρωτη φορα το ακουω ...
οσον αφορα τους προβληματισμους σου νομιζω οτι το yeti αποτελει μια καλη λυση και αν και προκειτε για ενα χιλοασχημουλικο αυτοκινητο γενικα μ αρεσει γιατι εχει ιδιαιτερο χαρακτηρα ειναι καλο και εχει και καλη τιμουλα. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
cross golf ποτε βγηκε και παλιωσε κιολας? πραγματικα πρωτη φορα το ακουω ...Δεν το είχαν φέρει Ελλάδα, στη Γερμανία υπήρχε. Δεν είμαι σίγουρος αν το καινούργιο θα το φέρουν. Βασιζόταν στο πρώτο golf plus, ενώ το καινούργιο στο ανανεωμένο plus που βγήκε πριν λίγο καιρό.
-
cross golf ποτε βγηκε και παλιωσε κιολας? πραγματικα πρωτη φορα το ακουω ...
Δεν το είχαν φέρει Ελλάδα, στη Γερμανία υπήρχε. Δεν είμαι σίγουρος αν το καινούργιο θα το φέρουν.
Eχω πετυχει στην Ελλαδα παντως.
-
ναι το εψαξα και το ειδα και γω...στην ουσια cross golf plus...παρ ολα αυτα yeti ακομα..
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Α μαλιστα,δεν το ηξερα!Τοτε για μενα μεινε στα γκολφ και γιετι...προσωπικα αντι γι αυτα τα δυο θα επαιρνα πολο gti με το σκεπτικο οτι αν ειναι να παρω κατι χωρις τοσους χωρους και γενικως να φυγω απο την κατηγορια αυτη ας ειναι τουλαχιστον ενδιαφερον...οι τιμες τους ποιες ειναι?Δεν ξέρουμε ακόμα, λογικά θα είναι 2-3000 πάνω από τις 'απλές' εκδόσεις. Χοντρικά με τον εξοπλισμό που θέλω υπολογίζω ότι το cross polo θα έρθει όσο το yeti (με το μείον των χώρων και λογικά άνεσης λόγω βάρους/μεγέθους και τα συν της εμφάνισης και των επιδόσεων) ενώ το cross golf 2-3.000 παραπάνω. Περιμένω να έρθουν βασικά για να πάω σε μία αντιπροσωπεία και να μάθω ακριβώς.
-
Ρε γαμώτο, το yeti όσο κι αν θέλω να το συμπαθήσω το βρίσκω κακάσχημο. Κατά τα άλλα είναι ιδανικό, αλλά μου θυμίζει παγωτατζίδικο. Το golf από την άλλη μάλλον ζητάει πολλά (αν είχε έστω κανα άτοκο το συζήταγα). Προσπαθώ να δω και άλλα, πχ το c3 picasso είναι ενδιαφέρον αλλά δε βγαίνει αυτόματο! Και το qashqai, αν και κάπως μεγάλο, νομίζω βγαίνει αυτόματο μόνο στο δίλιτρο... Το polo πώς είναι σε εθνική με ανωμαλίες με 120-140; Συγκρίνεται με golf; Φοβάμαι λίγο για την άνεση, γιατί και για το 500άκι έγραφαν όλα τα περιοδικά ότι 'στο δρόμο θυμίζει μεγαλύτερο αυτοκίνητο' αλλά δεν...
-
... αλλά μου θυμίζει παγωτατζίδικο....Το έχω δει σε λευκό ... και σε επιβεβαιώνω 100%! Καθόλου καλό αισθητικά!
Αντίθετα σε μολυβί, μπλε σκούρο και καφέ που το είδα ήταν πανέμορφο και σοβαρό!Οι τεραστιες ζάντες και τα χαμηλοπρόφιλα λάστιχα του CrossPolo πάντως με βάζουν σε σκέψεις για την συμπεριφορά του ειτε εντός ειτε εκτός δρόμου!
Το CrossGolf το φανταζομαι αρκετά ακριβό και ίσως είναι προτιμότερο το καλοπουλημένο Qashqai! -
Fabia Combi Scout TSI DSG. Nuff said.
http://www.netcarshow.com/skoda/2011-fabia_combi_scout/ -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... αλλά μου θυμίζει παγωτατζίδικο....
Το έχω δει σε λευκό ... και σε επιβεβαιώνω 100%! Καθόλου καλό αισθητικά!
Αντίθετα σε μολυβί, μπλε σκούρο και καφέ που το είδα ήταν πανέμορφο και σοβαρό!Οι τεραστιες ζάντες και τα χαμηλοπρόφιλα λάστιχα του CrossPolo πάντως με βάζουν σε σκέψεις για την συμπεριφορά του ειτε εντός ειτε εκτός δρόμου!
Το CrossGolf το φανταζομαι αρκετά ακριβό και ίσως είναι προτιμότερο το καλοπουλημένο Qashqai!Μωρέ και στα άλλα χρώματα αυτό που με χαλάει είναι ότι με τη μαύρη πίσω 'κολώνα' φαίνεται σαν αγροτικό με καρότσα... ΊΣΩΣ σε μαύρο μόνο να παλεύεται, που δε θα φαίνεται τόσο η διαφορά. Επειδή δεν ξέρω για ζάντες και λάστιχα (ρώτησα χτες και στα Τεχνικά Θέματα αλλά δεν έχει απαντήσει ακόμη κανείς), τι σημαίνει πρακτικά να έχει μεγάλες ζάντες ένα αυτοκίνητο; Τι πρέπει να προσέχω στο συγκεκριμένο θέμα;
Όσο για το scout, αν το yeti δε μου αρέσει μία φορά αυτό δε μου αρέσει δέκα... σίγουρα είναι καλό αυτοκίνητο αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το αγοράσω. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Fabia Combi Scout TSI DSG. Nuff said.
http://www.netcarshow.com/skoda/2011-fabia_combi_scout/Θα προτιμούσα το αντίστοιχο Roomster.
http://www.netcarshow.com/skoda/2011-roomster_scout/
Το Fabia Combi δεν είμαι σίγουρος αν μου αρέσει σαν RS ... σίγουρος όμως είμαι ότι σαν απλό Combi ή Combi Scout ... άσχημο είναι! -
εγώ το Yeti θα έπαιρνα.
-
Είναι τραγικά σχεδιασμένα και τα τρία τους. Κανένα.
-
η αισθητική είναι υποκειμενική ...φαντάζομαι το καταλαβαίνεις.
VW Cross Polo vs Skoda Yeti vs VW Cross Golf