-
La Trappe Quadrupel ειναι Ολλανδικη,λογως της παρουσης συγκυριας προτεινω να στραφουμε στις Βελγικες που καθε αλλο παρα υστερουν
-
Ειναι και αυθεντικές μοναστηριακές
-
Κι εγώ βρε παιδιά με Trappe μεγάλωσα , στις σχολικές εκδρομές φωνάζαμε:
πάρε φόρα οδηγέ
για να τους περάσουμε
και να σε κεράσουμε
μια κουαντρουπέλ! -
Μακριά απο thomann.de μόνο dv247.com ...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ευτυχώς άφησες την AUDI εκτός..!Kατηγορηματικά ΟΧΙ.....!!!!!
Πιο ηλίθιο πράγμα απο αυτό, δεν υπάρχει...!!
και γω ειμαι της αποψης οτι δεν ειναι λυση το μποικοταζ γιατι απαιτεί καθολική αποδοχη ολων μας για την επιτυχια μιας τετοιας κινησης. πράγμα ανεφικτο να γίνει.
μποικοταζ θα κανουν ολοι οι ψηφοφοροι, στις επερχομενες εκλογες, στις ψηφους του πασοκ αλλα ενα ποσοστο οπως και να χει θα το παρει. γιατι θα υπαρχει παντα καποιος ανθρωπος του μοχθου που θα παει να τον ψηφίσει και ετσι συντηρουνται. αν γινοταν πραγματικο μποικοταζ στο κομμα πασοκ ολοι αυτοι οι χαρτογιακαδες θα ειχαν παει βραδυ στα σπιτια τους (πραγμα που ευχομαι ). ετσι και με τα σουπερμαρκετ.
δεν είναι ηλίθιο πράγμα γιατι αν γίνοταν σωστα θα έβλεπες πως θα εκλειναν οι γερμανικες εταιρείες. η μια μετα την άλλη.
πολυ σωστο μεν ανεφικτο δε το μποικοταζ
-
Από τη στιγμή που θέλουμε να έρθουν σαν τουρίστες και που αγοράζουμε στρατιωτικό εξοπλισμό από αυτούς όλα τα άλλα είναι αστεία και αν κυκλοφορήσουν παραέξω σαν επίσημη στάση μόνο κακό θα μας κάνουν. Επίσης σκεφτείτε ότι πχ το Lidl έχει και πολλά ελληνικά προϊόντα.... σνομπάροντας τον Γερμανό αφέντη ζημιώνεις και πολλούς Έλληνες... γενικά είναι τόσο μπλεγμένα τα επιχειρηματικά με εταιρείες που αγοράζουν ή συμμετέχουν σε σημαντικό ποσοστό σε άλλες εταιρείες που δεν είναι εύκολο να ξέρεις αν η κίνησή σου έχει το στόχο που θέλεις ή το αντίθετο...
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
Ευτυχώς άφησες την AUDI εκτός..!
Kατηγορηματικά ΟΧΙ.....!!!!!
δεν είναι ηλίθιο πράγμα γιατι αν γίνοταν σωστα θα έβλεπες πως θα εκλειναν οι γερμανικες εταιρείες. η μια μετα την άλλη.
Ηλίθιο..!! Απλά ηλίθιο...!!! Καθολική αποδοχή δεν μπορέι να υπάρξει, προκειται περι ουτοπίας...!
- Αν νομίζεις οτι η Ελλαδα μπορεί να κλείσει κάποια Γερμανική εταιρία, τί να πω....
- Αν πάλι θα ήθελες να κλείσουν εταιρίες Γερμανικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε εποχές σαν αυτή που διανυουμε, θα έχεις ακουστά οτι η αύξηση της ανεργίας, είναι ενα μικρό προβληματάκι....
- Αν κάνεις εσυ μπουκοτάζ, ξέρεις μπορούν να κάνουν κι αυτοί...!! Ποιος θα πονέσει περισσότερο, ειδικά τώρα που περιμένουμε το καλοκαίρι πώς και πώς, μπας και γίνει τίποτα...;;
- Γενικά, δηλαδή λες οτι η κύρηξη οικονομικού πολέμου με την Γερμανία, θα ωφελήσει εμάς και θα ζημιώσει τους Γερμανούς...!! ή μήπως
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ λέω να φέρω ζεστό Ευρωπαϊκό χρήμα για να τονώσω την Ελληνική αγορά. Κλασσικές υπερβολικές αντιδράσεις από την τεράστια αγορά που λέγεται Ελλάδα
@Γιωργος123
Ή κάνουμε μπούκοτάζ ή δεν κάνουμε.
Με τις Γερμανικές απόψεις συμφωνούν και η Ολλανδία, η Ιταλία και η Φινλανδία. Πετάξτε την Gouda και τα Nokia κάτω ο Gucci και η Fiat
Ισπανικά και Γαλλικά καταναλώνεται άφοβα δεν υπάρχει θέμα αυτοί είναι φίλοι μαςΣυμμετεχω ,αλλα οχι να χασουμε κ τα αρμανι μας επειδη το θελουν μερικοι
προσπαθω να περασω ενα μηνυμα λιγοτερο εντονο κ πιο αποτελεσματικο -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
**La Trappe Quadrupel **ειναι Ολλανδικη,λογως της παρουσης συγκυριας προτεινω να στραφουμε στις Βελγικες που καθε αλλο παρα υστερουνΒελγικη ειναι
-
Το μποϋκοτάζ θα μπορούσα να το δεχτώ σαν συμβολική κίνηση του στυλ 'αποφασίζουμε όλοι για μια μέρα να μη αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα για να σας τη σπάσουμε'. Πέρα από το γεγονός οτι δεν θα γινόταν ποτέ αυτό μαζικά, ακόμα και να γινόταν, θα τους χτενίζαμε τον γκιώνη. Από κει και πέρα, δεν είναι κακό να προτιμάμε τοπικά προϊόντα ως γενικότερη καταναλωτική στάση.
Ομως σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει... Κι εγώ είμαι υπέρ της κατανάλωσης τοπικών προϊόντων, (και για οικονομικούς και για ενεργειακούς λόγους) αλλά έτσι όπως είναι πλέον η οικονομία (και ειδικά η ελληνική στην οποία δεν παράγεται τπτ) ότι και να κάνεις τα λεφτά σου πάλι έξω θα φύγουν κι αυτό γιατί σπάνια οι πρώτες ύλες και όλοι οι παράγοντες κόστους που απαιτούνται για να φτάσει το χ προϊόν στα χέρια σου είναι ελληνικής προέλευσης. Ακόμα και για την ελληνική ντομάτα που θα φας χρειάστηκε να γίνει εισαγωγή λιπάσματος, τρακτέρ, εργατικού δυναμικού που στο τέλος του μήνα θα στείλει έμβασμα στην πατρίδα και στο τέλος ο αγρότης (ή ο μεσάζοντας) ο,τι του μείνει στην τσέπη θα το καταναλώσει κυρίως σε εισαγόμενα προϊόντα γιατί δεν έχει και άλλες επιλογές.
Από την άλλη, εμένα ως hrdouka με θρέφει ο αλλοδαπός που θα αφήσει τον τόπο του για να κάνει τα μπάνια του στον δικό μου. Ενδεχομένως αγοράζοντας ένα Octavia να βάζω λεφτά στις τσέπες αυτών που πραγματικά βάζουν λεφτά στη δικιά μου τσέπη. Αυτό βέβαια τώρα ήταν σχήμα λόγου και δε λέω να αγοράζουμε εισαγόμενα για να ενισχύουμε τους τουρίστες, απλά το οτι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ' ότι ίσως νομίζουμε και εν τέλει αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από το πού θα πανε τα χρήματα που θα καταναλώσεις είναι να βρεις τρόπο (ως άτομο, ως τοπική οικονομία, ως 'εθνική' οικονομία) να προσφέρεις προστιθέμενη αξία για την οποία να αξίζει να πληρωθείς. -
Ευτυχώς άφησες την AUDI εκτός..!
Kατηγορηματικά ΟΧΙ.....!!!!!
Ηλίθιο..!! Απλά ηλίθιο...!!! Καθολική αποδοχή δεν μπορέι να υπάρξει, προκειται περι ουτοπίας...!
- Αν νομίζεις οτι η Ελλαδα μπορεί να κλείσει κάποια Γερμανική εταιρία, τί να πω.... καμια σχεση απλα αναθεωρουν ολοι τις αποψεις τους
- Αν πάλι θα ήθελες να κλείσουν εταιρίες Γερμανικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε εποχές σαν αυτή που διανυουμε, θα έχεις ακουστά οτι η αύξηση της ανεργίας, είναι ενα μικρό προβληματάκι.... οχι γιατι και γω θυμα της ανεργιας ειμαι και δουλευω(λιγες ωρες) σε γερμανικη εταιρεία
- Αν κάνεις εσυ μπουκοτάζ, ξέρεις μπορούν να κάνουν κι αυτοί...!! Ποιος θα πονέσει περισσότερο, ειδικά τώρα που περιμένουμε το καλοκαίρι πώς και πώς, μπας και γίνει τίποτα...;;δεν ξερω αν εχεις τουριστικη επιχείρηση, αλλα αυτο ειναι οντως σοβαρο θεμα. αυτά ειναι και δικα μας εσωτερικά προβληματα αλυτα. να σου δωσω να καταλαβεις μεχρι τελη του μηνος θα βγαλω εισιτήρια για βερολινο 120 ευρω το ατομο πηγενε-ελα (εχει κατι καλες προσφορές η aegean οποιος ενδιαφερεται) και αλλα 100 ευρω το ξενοδοχείο παμε στα 220 ευρω το ατομο!! για 5 μερες) δεν κανω μποικοταζ στον ελληνικο τουρισμο αλλα 270 ευρω εδωσα το καλοκαιρι για 1 αμαξι και δυο ατομα πηγαινε-ελα για μήλο!! χωρια η διαμονη. θελω να σου πω οτι προτιμω το καλύτερο για την τσεπη μου. στην περιπτωση αυτη ειναι προτιμοτερο για μενα οι διακοπες στην γερμανια. αλλα αν προκυψει η αγορά ποδηλατου μεταξυ ideal και cube(made in germany) θα προτιμούσα ενα ideal (ελληνικο και φθηνοτερο) αν και τα cube ειναι πανεμορφα .
- Γενικά, δηλαδή λες οτι η κύρηξη οικονομικού πολέμου με την Γερμανία, θα ωφελήσει εμάς και θα ζημιώσει τους Γερμανούς...!! ή μήπως βλεπε 1
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
**La Trappe Quadrupel **ειναι Ολλανδικη,λογως της παρουσης συγκυριας προτεινω να στραφουμε στις Βελγικες που καθε αλλο παρα υστερουν
Βελγικη ειναι
Eχει homepage με καταληξη nl και με μπέρδεψε
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Το μποϋκοτάζ θα μπορούσα να το δεχτώ σαν συμβολική κίνηση του στυλ 'αποφασίζουμε όλοι για μια μέρα να μη αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα για να σας τη σπάσουμε'. Πέρα από το γεγονός οτι δεν θα γινόταν ποτέ αυτό μαζικά, ακόμα και να γινόταν, θα τους χτενίζαμε τον γκιώνη. Από κει και πέρα, δεν είναι κακό να προτιμάμε τοπικά προϊόντα ως γενικότερη καταναλωτική στάση.Οπως έχω πει και στα thread Σουπερμαρκετ και Ενδυση-Υποδηση και γενικά εμπόριο, επιβάλλεται να προτιμάμε τοπικά προιόντα, οχι απλά δεν είναι κακό....!! Πλεόν όμως είναι αργά.....
-
Δεν ειναι παντα ευκολο να προτιμαμε ελληνικα προϊοντα...αυτα που παραγουμε δεν καλυπτουν την εγχωρια καταναλωση.
Παντως στις ΗΠΑ εδω και ενα χρονο εχει ξεκινησει το αντιστοιχο κινημα του 'αγοραζω ΗΠΑ' και μαλιστα στην αρχη ειχε και την κυβερνητικη υποστηριξη,μεχρι που ξεσηκωθηκαν Κινεζοι,Γερμανοι κτλ -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
**La Trappe Quadrupel **ειναι Ολλανδικη,λογως της παρουσης συγκυριας προτεινω να στραφουμε στις Βελγικες που καθε αλλο παρα υστερουν
Βελγικη ειναι
http://www.guidedesbieres.com/biere4437 ... el-la.html
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως στις ΗΠΑ εδω και ενα χρονο εχει ξεκινησει το αντιστοιχο κινημα του 'αγοραζω ΗΠΑ' και μαλιστα στην αρχη ειχε και την κυβερνητικη υποστηριξη,μεχρι που ξεσηκωθηκαν Κινεζοι,Γερμανοι κτλΑυτό ηθελα να αναφέρω κάποια στιγμή....!! Οτι επίσημα το κράτος και πολύ περισσότερο εφοσον είμαστε στην ΕΕ, ΔΕΝ μπορεί να κάνει καποιου ειδους καμπάνια προς αυτή την κατέυθυνση. Μένει σε μας να αποκτήσουμε τετοια συνείδηση...!
Δεν ξέρω σε ποια προιοντα αναφέρεσαι οτι δεν μας φτάνουν, αλλα κι ετσι να είναι ας 'καθαριζουμε' εμεις τα δικά μας πρώτα και μετά ας γινονται εισαγωγές για τις ελλειψεις.... -
Δεν ξέρω σε ποια προιοντα αναφέρεσαι οτι δεν μας φτάνουν, αλλα κι ετσι να είναι ας 'καθαριζουμε' εμεις τα δικά μας πρώτα και μετά ας γινονται εισαγωγές για τις ελλειψεις....
Αυτο γινεται ηδη τουλαχιστον στα οπωροκηπευτικα.
Εχουμε τα εγχωρια προϊοντα που τα καταναλωνουμε ολα,εχουμε τα ξενα που τα φερνουν οι χονδρεμποροι και για να κρατανε χαμηλα τις τιμες,και εχουμε και τα ξενα που βαφτίζονται ελληνικα
Τα δε ελληνικα με brand name ειναι απελπιστικα λιγα τον αριθμο...ξερω τις πιπεριες Δραμας,τομάτες Αλεξάνδρειας,και καποια αλλα που δεν τα ξερω...εκτος απο τα μονοπωλιακα βεβαια οπως μαστιχα Χιου,κροκος Κοζανης κτλ -
Πάντα αγόραζα ΚΑΙ με πολιτικά κριτήρια.
Δηλαδή, προτιμούσα
στους επεξεργαστές π.χ, AMD (γερμανική) για να μην αγοράσω από την αμερικάνικη (Intel)
ατα αθλητικά ρούχα Adidas (γερμανική) αντί για Nike ή Champion (αμερικανικές). Προτιμούσα γερμανικά όχι για το καλό value for money (σχεδόν πάντα τα κινέζικα και τα αμερικανικά έχουν καλύτερο) αλλά για να μείνουν τα λεφτά εντός Ευρώπης, όσο ανόητο κι αν ακούγεται αυτό. (Αν υπήρχε ελληνικό, θα αγόραζα ελληνικό. π.χ στο γάλα, δεν παίρνω γερμανικό αλλά ελληνικό).
Τώρα, δεν πρόκειται να ξαναγοράσω γερμανικό προιόν.
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε επίσημο μπουκοτάζ κατά των γερμανικών προιόντων, αλλά ο καθένας να πράττει όπως νομίζει.
Είμαστε μια μικρή αγορά γι αυτούς, ενώ αυτοί είναι μια μεγάλη αγορά για εμάς, άρα σε ένα 'επίσημο' πόλεμο θα χάναμε πολύ περισσότερα από αυτούς. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Βελγικη ειναι
http://www.guidedesbieres.com/biere4437 ... el-la.html
Δικο μου το λαθος επειδη την αγοραζουμε τακτικα κ μαλιστα προτιμουμε την συσκευασια των 750ml ημουν σιγουρος οτι ηταν Βελγικη ισως με παρεσυρε το μοναστηριακη
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όχι+1
ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ;