-
Στο Qashqai 'επεμεναν' κιολας να κάνω την πρώτη αλλαγη κανονικά ή στα 15000χλμ ή στον χρόνο (13500 είχα) και όχι πιο μπροστά.
Πεσαν και οι δουλειές τους ... και ψάχνουν και το 100ευρω πλεόν! -
Σκέψου οτι έστειλαν και επιστολή ευχαριστιών που τους επέλεξα για την αγορά του αυτοκινήτου,και στο κάτω μέρος της επιστολής με bold γράμματα η υπενθύμιση για την αλλαγή των 7.500
-
οδηγησα σημερα το καινουργιο εταιρικο octavia στην δουλεια μου (οχι για μενα ). ειναι 1.4 tsi με dsg 7αρι, εκδοση sport. ολα τα λεφτα ειναι το σασμαν . μου εκανε εντυπωση πως εστω και σε ελαφρα κατωφερεια ξεκινουσε με 2α! χωρια που στα πρωτα 50-60 μετρα ειχε προλαβει να βαλει μεχρι και 5η !! οταν το περνας στο s τοτε γεμιζει πιο νευρικα και φτανει πιο ψηλα. βαζοντας το στο σειριακο ειναι εξισου 'ενδιαφερον', απλα ειναι τοσο τελειο το απλο αυτοματο (d) που το σειριακο μοιαζει σαν υπερβολη και.... κουραστικο!!!!
να παινεσω και το μοτερ που αν και με μολις 500 κμ στο κοντερ, εχει εξαιρετικο τραβηγμα και που σε συνδυασμο με το συγκεκριμενο σασμαν παρεχει μια συνεχη παροχη ισχυος που σε κανει να μην ζητας τιποτα παραπανω.
πιστευω πως ο συγκεκριμενος συνδυασμος μοτερ-σασμαν ειναι απαιχτος για (τουλαχιστον) την ελληνικη πραγματικοτητα και σε οποια μοντελα του group εχει φορεθει.Υ.Γ.
1.με το ζορι επεισα τον συναδελφο που το πηρε να μην διαλεξει γνωστη.. ιταλιδα 1.4 με 170 αλογα , αλλα να παρει αυτο. (ηθελε τουλαχιστον την sport με την αεροτομη που προσωπικα με χαλαει )
2. το αμαξι εχει εργοστασιακη αξια 13.500 ευρω . δεν γνωριζω ποσο φτανει λιανικη στις εκθεσεις, αλλα μαλλον θα ειναι πολυυυυυ παραπανω -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Σκέψου οτι έστειλαν και επιστολή ευχαριστιών που τους επέλεξα για την αγορά του αυτοκινήτου,και στο κάτω μέρος της επιστολής με bold γράμματα η υπενθύμιση για την αλλαγή των 7.500Σου εστειλαν και ερωτηματολογιο?
-
Οχι
-
Σημερα παρατηρησα τους πρωτους τριγμους... Μαντεψτε απο που προερχεται.... Απο την περιοχη που εχει εγκατασταθει το bt handsfree Εκει που καταληγει το καλωδιο, μεχρι τις 4.000 σ.α.λ. ακουγεταια ενας τριγμος...
Καλα δεν με πολυενδιαφερει κιολας απλως μαλλον επιβεβαιωνεται η αποψη μου οτι τα στοιχεια εξοπλισμου καλο θα ηταν να ειναι εργοστασιακα...
Α... κι αυτην την εβδομαδα φτανει τα 40.000 χλμ ο χιλιομετροφαγος μας χωρις προβληματα
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Σημερα παρατηρησα τους πρωτους τριγμους... Μαντεψτε απο που προερχεται.... Απο την περιοχη που εχει εγκατασταθει το bt handsfree Εκει που καταληγει το καλωδιο, μεχρι τις 4.000 σ.α.λ. ακουγεταια ενας τριγμος...Καλα δεν με πολυενδιαφερει κιολας απλως μαλλον επιβεβαιωνεται η αποψη μου οτι τα στοιχεια εξοπλισμου καλο θα ηταν να ειναι εργοστασιακα...
Α... κι αυτην την εβδομαδα φτανει τα 40.000 χλμ ο χιλιομετροφαγος μας χωρις προβληματα
+00
Εδω πολλές φορές τρίζουν διάφορα (δεν μιλάω για το octavia συγκεκριμένα),που είναι και εργοστασιακά...σκέψου μετά απο 'επεμβάσεις' τρίτων -
η εκδοση GREENLINE II, θα εχει λεει διαφορες βελτιωσεις οπως, επιπλεον αεροτομες, χαμηλωμα κατα 1,5 εκατοστο για πιο στρωτη ροη, λαστιχα χαμηλης τριβης, START STOP, συστημα ανακτησης...
τι απο ολα αυτα ζηλευετε και θα βαζατε στο δικο σας αν μπορουσατε , και κατα ποσο λετε οτι θα αξιζει;;;
λογικα τα λαστιχα δεν μπορεις να τα αλλαξεις;;....
γιατι σε αλλο αρθρο βρηκα οτι αυτα τα λαστιχα εχουν μειωση καταναλωσης 4%!!
-
Αεροτομες, χαμηλωμα και το start- stop... Αν μπει και η ζαντα του Rs τοτε δεν θα εχουμε Green line αλλα Sport line!!
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
η εκδοση GREENLINE II, θα εχει λεει διαφορες βελτιωσεις οπως, επιπλεον αεροτομες, χαμηλωμα κατα 1,5 εκατοστο για πιο στρωτη ροη, λαστιχα χαμηλης τριβης, START STOP, συστημα ανακτησης...τι απο ολα αυτα ζηλευετε και θα βαζατε στο δικο σας αν μπορουσατε , και κατα ποσο λετε οτι θα αξιζει;;;
λογικα τα λαστιχα δεν μπορεις να τα αλλαξεις;;....
γιατι σε αλλο αρθρο βρηκα οτι αυτα τα λαστιχα εχουν μειωση καταναλωσης 4%!!
το START STOP και το συστημα ανακτησης ειναι καθαρα εργοστασιακα και πιστευω πως αξιζουν. αρκει να ευχεσαι να εισαι συνεχεια στο μποτιλιαρισμα (για το πρωτο) για να εχεις συνεχεια κερδος!! ολα τα υπολοιπα μπορουν και after...
-
η εκδοση GREENLINE II, θα εχει λεει διαφορες βελτιωσεις οπως, επιπλεον αεροτομες, χαμηλωμα κατα 1,5 εκατοστο για πιο στρωτη ροη, λαστιχα χαμηλης τριβης, START STOP, συστημα ανακτησης...
τι απο ολα αυτα ζηλευετε και θα βαζατε στο δικο σας αν μπορουσατε , και κατα ποσο λετε οτι θα αξιζει;;;Λογικά θα πρέπει να έχει και 'μείωση βαρους' διότι ποιος είπε πως αεροτομες, χαμηλώματα κλπ μειώνουν την καταναλωση?
Στα δε λάστιχα χαμηλής τριβής ... ας έχουμε τις επιφυλάξεις μας ως προς την ουσιαστική χρηση τους. Αντοχή, κράτημα, ποιοτητα, θόρυβος κλπ.
Προσωπικά δεν είμαι θετικός σε καμια απο αυτες τις προσθήκες της GreenLine. Ενα συμβατικό Octavia5 Tsi μια χαρα είναι και 'καταναλώνει' αναλογα με το ποδαράκι του οδηγού διότι απο δυνατότητες καλύπτει ευρύ φασμα ... ορέξεων! -
Εγω πάντως τα bridgestone που φοράει τώρα θα τα αλλάξω με μεγάλη ευχαρίστηση όταν έρθει η ωρα
Πολύ θορυβώδη -
ειναι η σκληροτητα ή το αναγλυφο του πελματος;;
-
ειναι η σκληροτητα ή το αναγλυφο του πελματος;;προφανως η ολη χημεια της γομας.
-
To οτι εχει δείκτη W και είναι σπορ ελαστικό πιστεύω οτι έχουν την ευθύνη για το θόρυβο
Απ' την άλλη σίγουρα θα υπάρχουν και τέτοιου είδους ελαστικά που τα καταφέρνουν καλύτερα,και κάτι τέτοιο θα ψάξω όταν έρθει η ωρα -
εχω 'τσεκαρει' ορισμενα yeti στις ακριβες τους εκδοσεις με τις 17αρες ζαντες και εχω προσεξει οτι εχουν κι αυτα δεικτη W. μου φαινεται λιγο περιεργο μιας και αυτος ο δεικτης ειναι για ταχυτητες μεχρι...300 χλμ!!
δεν θα ηταν προτιμοτερο να τοποθετηθουν καποια πιο 'προσγειωμενα' αρα και ευκολοτερα στην αποκτηση της σωστης θερμοκρασιας λειτουργιας τους ελαστικα?
προφανως ειναι μια τακτικη στον εξοπλισμο των skoda για την οποια οι ιδιοι ξερουν καλυτερα. -
Ο δείκτης ταχύτητας δεν σχετίζεται με την θέρμανση των ελαστικών. Ο δείκτης φθοράς (treadwear) δείχνει την σκληρότητα της γόμας.
-
μαμίσια bridgestone... μια χαρά μέχρι τώρα..
-
Λοιπόν καλησπέρα και από μένα μετά από πολύ καιρόοοοοο. Το αυτοκίνητο έχει φτάσει αισίως τις 15.000 χλμ. και είναι σαν να το πήρα χθες. Ας κάνω άλλον ένα μικρό απολογισμό:
- Δύο προβληματάκια έχει δώσει μέχρι τώρα, αστεία μεν αλλά κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται. Το ένα με το παράθυρο του συνοδηγού που όταν το ανέβαζα αυτό έφτανε μέχρι ένα σημείο και μετά κατέβαινε μόνο του (το ίδιο γινόταν δυο-τρεις φορές μέχρι να κλείσει) και το άλλο με την ηχητική ειδοποίηση της ζώνης ασφαλείας του οδηγού (είχε πάψει να χτυπάει ακόμη και αν δεν την έβαζες). Και τα δύο μου τα έλυσε η αντιπροσωπεία χωρίς κανένα κόστος και έκτοτε τίποτε άλλο...
- Τα καθίσματα της Elegance έκδοσης (μπεζ) είναι όλα τα λεφτά, πολύ όμορφα και ταιριάζουν πολύ με το μαύρο χρώμα του αυτοκινήτου. Προσοχή όμως, δυστυχώς όταν έχεις παιδί λερώνουν πολύ εύκολα και αναγκάζεσαι να είσαι με ένα καθαριστικό συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ήξερα από την αρχή και το περίμενα, αλλά το λέω για κάποιον που δεν το έχει σκεφτεί (πάντως αν τώρα αγόραζα ξανά το αμάξι πάλι με το ίδιο χρώμα θα το έπαιρνα, μου αρέσουν πάρα πολύ).
- Τραγικό λάθος και τρομερή παράλειψη την οποία μετανιώνω σε καθημερινή βάση το κιβώτιο ταχυτήτων. Έπρεπε να περιμένω λίγο ακόμη για να πάρω το dsg, το θέλω τόσο πολύ που αν έβρισκα τρόπο θα το άλλαζα και τώρα και ας μην ήταν εργοστασιακό. Και το λέω γιατί έχω οδηγήσει με το συγκεκριμένο κιβώτιο και έχω ξετρελαθεί με τις δυνατότητές του. Ούτως ή άλλως εγώ δεν είμαι και κάνας επιθετικός οδηγός, βάζω 6η στην Εθνική και με αυτή πάω παντού, ούτε κατεβάσματα ούτε τίποτα.
- Ο κινητήρας τώρα σε σχέση με την αρχή είναι πιο δυνατός, καταλαβαίνεις δηλαδή τη διαφορά παντού. Ακόμη δεν μπορώ να χωνέψω ότι όλη αυτή η δύναμη έρχεται από κινητήρα 1.4 κυβικών. Δεν χορταίνεις να το οδηγείς σε μεγάλα ταξίδια, πάει τόσο γρήγορα και τόσο άνετα που πραγματικά δεν το πιστεύεις.
- Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ φυσικά στους χώρους για άλλη μία φορά. Επειδή ταξιδεύω επαρχία και η μάνα μου πάντα γεμίζει το πορτμπαγκάζ μου, είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που τη βλέπω να στεναχωριέται επειδή δεν έχει άλλα πράγματα να μου δώσει και μένει κενός χώρος στις αποσκευές (τις προηγούμενες φορές στεναχοριώταν που άφηνα πράγματα πίσω ). Και φυσικά σε αυτά συμπεριλαμβάνονται καρότσια, παιχνίδια κ.λπ. κ.λπ. Ήταν ένα από τους κυριότερους λόγους που το αγόρασα και πραγματικά το απολαμβάνω...
Αυτά εν ολίγοις και συγγνώμη για το κατεβατό!
-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Λοιπόν καλησπέρα και από μένα μετά από πολύ καιρόοοοοο. Το αυτοκίνητο έχει φτάσει αισίως τις 15.000 χλμ. και είναι σαν να το πήρα χθες. Ας κάνω άλλον ένα μικρό απολογισμό:- Δύο προβληματάκια έχει δώσει μέχρι τώρα, αστεία μεν αλλά κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται. Το ένα με το παράθυρο του συνοδηγού που όταν το ανέβαζα αυτό έφτανε μέχρι ένα σημείο και μετά κατέβαινε μόνο του (το ίδιο γινόταν δυο-τρεις φορές μέχρι να κλείσει) και το άλλο με την ηχητική ειδοποίηση της ζώνης ασφαλείας του οδηγού (είχε πάψει να χτυπάει ακόμη και αν δεν την έβαζες). Και τα δύο μου τα έλυσε η αντιπροσωπεία χωρίς κανένα κόστος και έκτοτε τίποτε άλλο...
Αυτο με το παραθυρο το ειχε παθει και το δικο μας μεσα Αυγουστου... Το ανεβασα απο μεσα, χειροκινητα και εκτοτε δεν εχει ξαναπαθει κατι...
Octavia 5