-
Γιαννη και Αρη το εχω δοκιμάσει αλλα με 2gb καρτα sd. αν γνωρίζει κανεις με Bolero ή RCD-510 καλο θα ηταν να μας το πει...
-
Στο manual γράφει εως 2 GB
Αλλά επειδή εχω και μια 8άρα και μια 4άρα,αναρωτιέμαι αν θα τις διαβάζειAκόμα περιμένω τον κωδικό απ' το άλλο φόρουμ..μάλλον με ξέγραψαν
-
Το rcd-510 πάντως, παιζει κανόνικα μέχρι και 16αρα που εχω δοκιμάσει, αν και στο manual λεει μέχρι 2gb.
-
Καλησπέρα σας, έχει κάποιος από εσάς το combi 1,4tsi? Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμμένο, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει σε αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης για το δω live και έχω κάποιες απορίες:
- Οι ράγες οροφής είναι στον standard εξοπλισμό? Ελπίζω πως ναι.
- Για το elecance δίνει ηχοσύστημα SWING. Τι διαφορά έχει από το BOLERO και πόσο ακριβότερο είναι το τελειταίο? Και στα δύο οι ενδείξεις εμφανίζονται στην MAXI DOT οθόνη?
- Με bluetooth τι έχετε κάνει? Aftermarket ή κάποιο εργοστασιακό στην παραγγελία ως extra? Υπάρχει ως extra?
- Με το 1,4 είστε ευχαριστημένοι ή το μετανιώσατε που δεν πήρατε το 1,8 (εάν μπορούσατε απο οικονομικής απόψεως) ?
Μπορεί η αρχική τιμή να είναι δελεαστική αλλά λείπουν μερικά βασικά (για μένα) πράγματα όπως: δύο επιπλέον αερόσακοι (έχει μόνο 4), ΕSP, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες και cruise control τα οποία κοστίζουν επιπλέον 1600 EURO περίπου.
Συγγνώμη εάν κάποιες ερωτήσεις έχουν απαντηθεί σε προηγούμενα posts.
-
a) Συμφωνα με την βιαμαρ το combi 1.4 εχει ραγες οροφής, αλλα καλο ειναι να το ρωτησεις.....
Ριξε μια ματια εδω:
http://www.koilakos.gr/models/analitiko ... alogos.xls
και εδω
http://www.koilakos.gr/models/synoptiko ... alogos.xls
b) To bolero εχει cd changer 6 δισκων, οθονη αφης και περνει καρτες cd. Επισης εχει καλυτερη οπτικη ενδειξη των εργοστασιακων αισθητηρων παρκαρισματος και του climatronic. Σε ποιες ενδειξεις της maxi-dot αναφερεσαι?
c)Bluetooth εροστασιακό δεν εχω. Νομιζω εκει εχεις ενδειξεις στην maxi dot.
d)Αν και εχω το 1.8 θα ελεγα οτι και ο 1.4 ειναι αρκετος για το χαρακτηρα του. Το combi παντως για μενα ειναι πολυ ομορφο, ακομα και απο το 5πορτο.Σχετικά με τις ελλειψεις που αναφερεις: Για μενα ειναι σημαντικός λογος να μην παρεις ετοιμοπαραδοτο το ESP και οι αεροσακοι κουρτινας (o 2oς ειναι απο τους σημαντικοτερους λογους που το εκανα παραγγελία). Οι αναδιπλουμενοι καθρεπτες σε συνδιασμο με αυτοματη σκιαση (αν και τους εβαλα) δεν ειναι τοσο σημαντικοι οσο τα δυο παραπανω. Το ιδιο και το cruise control. Το 1.8 εχει standard ESP σε ολες τις εκδοσεις.
-
Ο χρήστης akollias έγραψε:
b) To bolero εχει cd changer 6 δισκων, οθονη αφης και περνει καρτες cd. Επισης εχει καλυτερη οπτικη ενδειξη των εργοστασιακων αισθητηρων παρκαρισματος και του climatronic. Σε ποιες ενδειξεις της maxi-dot αναφερεσαι?
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Χθες που το ξαναείδα συνειδητοποίησα ότι η maxi-dot είναι στο καντράν και είναι ανεξάρτητη του SWING (ή του ΒΟLERO). Αν κατάλαβα καλά η οθόνη του ηχοσυστήματος έχει ενδείξεις μόνο για το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό. Στη maxi-dot τι ενδείξεις έχει?
Φαντάζομαι ότι οι after market αισθητήρες παρκαρίσματος δεν συνεργάζονται με το SWING (ή το ΒΟLERO).
Μου έκαναν και μια επιπλέον έκπτωση στο ποσό και δώρο συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος και το σκέφτομαι σοβαρά.
Από την άλλη μου αρέσει και το ALTEA XL το οποίο με πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού και την ίδια μηχανή κοστίζει 2500 EURO λιγότερο. -
οι aftermarket ΔΕΝ συνεργαζονται με το συστημα ηχου...(τους εχω...)
η κεντρικη οθονη δειχνει μια σειρα οπως ταχυτητα, καταναλωσεις, θερμοκρασια, ακτινα δρασης με τα υπαρχοντα καυσιμα, αν εχεις ανοιχτες πορτες και ποια, τις ενδειξεις αποστασεων, πληροφοριες σερβις...
-
Ο χρήστης dlad έγραψε:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Χθες που το ξαναείδα συνειδητοποίησα ότι η maxi-dot είναι στο καντράν και είναι ανεξάρτητη του SWING (ή του ΒΟLERO). Αν κατάλαβα καλά η οθόνη του ηχοσυστήματος έχει ενδείξεις μόνο για το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό. Στη maxi-dot τι ενδείξεις έχει?
Φαντάζομαι ότι οι after market αισθητήρες παρκαρίσματος δεν συνεργάζονται με το SWING (ή το ΒΟLERO).
Μου έκαναν και μια επιπλέον έκπτωση στο ποσό και δώρο συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος και το σκέφτομαι σοβαρά.
Από την άλλη μου αρέσει και το ALTEA XL το οποίο με πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού και την ίδια μηχανή κοστίζει 2500 EURO λιγότερο.Για ποιο Altea xl ενδιαφερεσαι? Αν θελεις καποια πληροφορια στην διαθεση σου μιας και ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου αυτοκινητου.
-
Το Αλτεα xl πήγα να τοδώ πέρσυ σε απόπειρα αντικατάστασης του Scenic...Αλλά καλομαθημένος απο το γαλλικό, μόλις είδα τα πίσω καθίσματα ψιλοχαλάστικα...μόλις ρώτησα αν έστω σαν έξτρα είναι αφαιρούμενα, μετακινούμενα κλπ (απλά έπεφτε η πλάτη τους όπως στα κλασικά 5θυρα) όπως σε όλα τα πολυμορφικά πήρα την εκπληκτική απάντηση 'Μα, δεν το πουλάμε για πολυμορφικό, αλλά για πολυχρηστικό' Έ, μετά απο αυτό την έκανα με ελαφρά!
Πάντως στο Αλτέα δε μου άρεσε πολύ το ταμπλό και το πίσω μέρος (μπροστά είναι οκ). -
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Για ποιο Altea xl ενδιαφερεσαι? Αν θελεις καποια πληροφορια στην διαθεση σου μιας και ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου αυτοκινητου.Ενδιαφέρομαι για το 1,4 tsi το οποίο βγαίνει περίπου 19000 EURO. Το αυτοκίνητο εξωτερικά μου αρέσει αλλά δεν μπορώ εύκολα να συμβιβαστώ με το εσωτερικό του. Το θεωρώ ''παλαιοτερης κοπής'' και επιπλέον τα σκληρά υλικά του ταμπλώ φοβάμαι τι θα προξενούν τριγμούς. Εσύ ποιό έχεις, είσαι ευχαριστημένος? Πόσα χιλιόμετρα εχεις? Σοβαρά προβλήματα σου έβγαλε μέχρι σήμερα?
Σϊγουρα το 1,8 θα είανι αλόκη καλύτερο, αλλά θα καίει και περισσότερο. Από καταναλώσεις πως είναι? Όπως και τα τα υπόλοιπα tsi του group? -
Ως κάτοχος του 1.8 (σε Octy) δεν νομίζω ότι θα αν ξανάπαιρνα θα πήγαινα στον 1.4..
Θυσιάζω λίγο παραπάνω κατανάλωση , αλλά την ευχαρίστηση και την σιγουριά που μου προσφέρει ο 1.8 αξίζουν το 1 lt παραπάνω στην κατανάλωση..(γιατί καπου εκεί είναι η πραγματική διαφορά στην κατανάλωση..) -
Ο χρήστης dlad έγραψε:
Για ποιο Altea xl ενδιαφερεσαι? Αν θελεις καποια πληροφορια στην διαθεση σου μιας και ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου αυτοκινητου.
Ενδιαφέρομαι για το 1,4 tsi το οποίο βγαίνει περίπου 19000 EURO. Το αυτοκίνητο εξωτερικά μου αρέσει αλλά δεν μπορώ εύκολα να συμβιβαστώ με το εσωτερικό του. Το θεωρώ ''παλαιοτερης κοπής'' και επιπλέον τα σκληρά υλικά του ταμπλώ φοβάμαι τι θα προξενούν τριγμούς. Εσύ ποιό έχεις, είσαι ευχαριστημένος? Πόσα χιλιόμετρα εχεις? Σοβαρά προβλήματα σου έβγαλε μέχρι σήμερα?
Σϊγουρα το 1,8 θα είανι αλόκη καλύτερο, αλλά θα καίει και περισσότερο. Από καταναλώσεις πως είναι? Όπως και τα τα υπόλοιπα tsi του group?Εχουμε στην οικογενεια ενα Octavia 1,4 tsi...
Το ταμπλο μ'αρεσει και ακομα θεωρω οτι δεν εχει αρχισει να δειχνει χρονια (βεβαια σε συγκριση με του νεου Focus ειναι στανταρ συντηρητικο)
Σκληρα υλικα δεν εχει.. Μαλακα ειναι αλλα καποια πασχουν στο θεμα της συναρμογης
33.000 χλμ απροβληματιστα.. Προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος γιατι κανουμε υπερανετα ταξιδια και το αυτοκινητο εχει δυναμη -
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Απλά το προηγούμενο post αναφέροταν στο ALTEA XL 1,4tsi και ρωτούσα τον postruck που είναι κάτοχος κάποιες πληροφορίες. Όπως και να 'χει, μάλλον μεταξύ των δύο (ALTEA XL και OCTAVIA 5 COMBI) θα αποφασίσω, αλλά δυστυχώς σε 1,4 και όχι σε 1,8 λόγω οικονομικών.
-
dlad, μη σε απασχολεί ότι δεν μπορείς τον 1,8, όπως σου έχουν ήδη πει, ο 1,4 είναι επαρκής για τον οικογενειακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Και τα λεφτά για τον 1,8 να είχες, πάλι υπήρχε κάτι γρηγορότερο, μην μπαίνεις στη λογική τι υπάρχει, αλλά τι καλύπτει τις ανάγκες σoυ.
Απλά, κοίταξε να έχει τον εξοπλισμό ασφάλειας που γράφεις προηγούμενα και καλοτάξιδο.
Στο Altea είναι πολύ ευκολότερο να βάζεις παιδί στο πίσω κάθισμα σε καρεκλάκι, έχει μεγαλύτερο ύψος και διευκολύνει την πρόσβαση.
Jacob
-
dlab sorry για την αργη απαντηση αλλα λογω οικογενιακων υποχρεωσεων δεν ημουν σπιτι για να μπω στο φορυμ.Στο θεμα τωρα,εχω το 1.8 tsi xl style του 2009 με το facelift και χειροκινητο 6αρι κιβωτιο.Ο κινητηρας για το βαρος του ειναι οτι πρεπει,αν κανεις ταξιδια σε εθνικη βαζεις το cc και εκτη στο κιβωτιο και ταξιδευεις ξεκουραστα και αν εχεις πραγματικη ταχυτητα 103-110 και οικονομικα,δες και στο αντιστοιχο θεμα με τις καταναλωσεις που εχω γραψει.Αυτο που θα ηθελα ειναι μερικες θηκες για μικροαντεικιμενα,τριγμους μεχρι στιγμης δεν εχω ακουσει παντως.Το πισω καθισμα ειναι αναδιπλουμενο, συρομενο και με ριθμιζομενη κλιση της πλατης,ετσι η χωριτηκοτητα και η πρακτικοτητα μοιαζει με το vw transporter του πεθερου.Επισης θα ηθελα λιγο πιο σφικτη την πισω αναρτηση σε στροφιλικη,αλλα ο χαρακτηρας του δεν ειναι για εκει ειδικα αν εχεις και μικρα παιδια πισω,σε κανονικο ρυθμο οδηγησης δεν καταλαβενεις τιποτα.Ο λογος που το πηρα ηταν,ο χωρος αποσκευων,χωραει παιδικο καροτσι χωρις να το μαζεψεις, το esp,το hill hold,το xds,o κινητηρας ,160+ ιππους και η τιμη του τοτε 20600 μαζι με την ηλιοροφη.Το αλλο αυτοκινητο που ειχα κοιταξει τοτε ηταν το octavia combi 1.8 tsi,τυχαιο??, αλλα δεν υπηρχε ετοιμοπαραδοτο με esp και cruize control,παραγγελια με παραδοση μετα απο 3 μηνες και χαναμε το χαμηλο τελος ταξινομησης,αλλα και παλι εβγαινε πιο ακριβο απο το altea.Tελικα το octavia το πηρε ο ξαδελφος μου σε πενταθηρο χωρις esp,cc και ηλιοροφη που τα ηθελε και αυτος γιατι ηταν ετοιμοπαραδοτο με τιμη ομως οσο στοιχισε σε εμενα το altea.A! ενα δημοσιο ευχαριστω για την αψογη εξυπερετηση της Ευης και του Δημητρη στην Seat του Ναυπλιου,για να προλαβουμε τις ημερομηνιες και την παραγγελια της ηλιοροφης.
-
Σ' ευχαριστώ postruck για την απάντηση, το xds τι είναι?
Στο παιχνίδι έχει μπεί και το Qashqai. Πιο όμορφο από τα άλλα δύο, υπερυψωμένο αλλά με λιγότερους χώρους (δεν ξέρω αν με δεύτερο παιδί, καρότσια κλπ θα είμαστε οκ) και μάλλον χειρότερη μηχανή από την 1,4 tsi. -
Το Qashqai το είχα κι εγώ στα υποψήφια, πριν τελικά καταλήξω στην Octavia.
Την περίοδο της επιλογής έτυχε να κάνω μια διαδρομή για αρκετλα χλμ. με το Qashqai ως συνεπιβάτης στο πίσω κάθισμα σε επαρχιακό δρόμο. Μου προκάλεσαν αρνητική εντύπωση κυρίως οι κλίσεις που έπαιρνε το αμάξωμα (οδηγούσε, βέβαια και ο οδηγός λίγο άτσαλα) και ο θόρυβος από τον κινητήρα (λιγότερο αυτό), κι έτσι βγήκε από τις επιλογές μου.
Jacob
-
Tο xds ειναι ενα ηλεκτρονικο μπλοκε διαφορικο το οποιο δεν επιτρεπει στον εσωτερικο τροχο να χασει την προσφυση του σε μια στροφη. Στους ελληνικους δρομους,γνωμη μου και διαπιστωση,ειναι πολυ χρησιμο.Για το Nissan αν ειναι να εχεις μικρα παιδια και να κανεις και ταξιδια ξεχασετο καλυτερα.Συναδελφος στην δουλεια θελει να το δωσει γιατι μολις εκανε βολτα το altea ενθουσιαστηκε απο το στησιμο,τους χωρους και την δυναμη του κινητηρα.Οπως ειπε το Nissan για να ανεβαινει κανα πεζοδρομιο καλο ειναι και για κανα χωματοδρομο.Δεν ξερω και σε τι τιμη το εχουν τωρα.
-
το δίλημμα Octavia Vs Qashqai το είχα και εγώ πριν καταλήξω τελικά στην Τσέχα...
Στα μείον του Κάσκαρου (για μένα τουλάχιστον..) : το πορτ παγκάζ , το 5τάχυτο κιβώτιο , η αίσθηση στις στροφές.
ολα τα παραπάνω τα βρήκα στην Octy , συν του ότι οι 2 κινητήρες απλά δεν συγκρίνονται σε θέματα ροπής , προσπεράσεων κ.λ.π..Αξιόπιστα πλέον και τα 2 αυτ/τα , όμως επειδή θα αποκτήσεις παιδί , το πορτ παγκάζ είναι από τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να προσέξεις.Εδώ στην Octy με 560λτ χωρητικότητα και όταν βάζω το καρότσι ποιάνει το μισό πορτ παγκάζ , που να είχα τον Κάσκαρο..
-
Eπιτέλους τέλειωσε η διαδικασία της απόσυρσης και έφυγαν τα χαρτιά για το τελωνείο
Αρα σε κανα δυο εβδομάδες θα το εχω
Octavia 5