-
κατι που μου ηρθε ως φλασια...
η νεα οκταβια στα 1.8 δηλωνεται οτι εχει ρυπους στα 158...αυτο την ριχνει αμεσως στον αλλο συντελεστη.
μπορω να την δηλωσω και την δικια μου στα 158 και που ωστε να πληρωσω λιγοτερα τελη;; θελει καμια διαδικασια ή απλως δεν γινεται;;
-
158 ειναι.. ποτε εβγαλες την αδεια?
-
Ο χρήστης akollias έγραψε:
158 ειναι.. ποτε εβγαλες την αδεια?απο το αμαξι του αδερφου μου (6ος του 2009) εχω την εντυπωση πως ειναι λιγο πανω απο 160 και πως καποια στιγμη αργοτερα η skoda (το group δηλαδη) το 'συμμορφωσε' σαν Euro5 ριχνοντας του λιγα gr.
εννοειται πως εκ των υστερων δεν μπορεις να αλλαξεις στην αδεια κυκλοφοριας τα γραμμαρια ρυπων=τελη κυκλοφοριας...
-
Ο χρήστης akollias έγραψε:
158 ειναι.. ποτε εβγαλες την αδεια?1/3/2011
με βαλατε σε σκεψεις....εδω στους 4Τ την εχει με 163 γραμμαρια...
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
απο το αμαξι του αδερφου μου (6ος του 2009) εχω την εντυπωση πως ειναι λιγο πανω απο 160 και πως καποια στιγμη αργοτερα η skoda (το group δηλαδη) το 'συμμορφωσε' σαν Euro5 ριχνοντας του λιγα gr.
εννοειται πως εκ των υστερων δεν μπορεις να αλλαξεις στην αδεια κυκλοφοριας τα γραμμαρια ρυπων=τελη κυκλοφοριας...
γιατι εαν θεωρητικα της εκανα υποκυβισμο θα πληρωνα τα ιδια τελη;;
δεν ειναι λογικο (αν και στο γιουνανισταν ειμαστε) με χαρτι της ΒΙΑΜΑΡ να απαιτουσα αλλαγη χρεωσης;;
με δεδομενο οτι ο κινητηρας ειναι ιδιος λογικα καποια αλλαγη στην χαρτογραφηση θα εκαναν.. -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
απο το αμαξι του αδερφου μου (6ος του 2009) εχω την εντυπωση πως ειναι λιγο πανω απο 160 και πως καποια στιγμη αργοτερα η skoda (το group δηλαδη) το 'συμμορφωσε' σαν Euro5 ριχνοντας του λιγα gr.
γιατι εαν θεωρητικα της εκανα υποκυβισμο θα πληρωνα τα ιδια τελη;;
δεν ειναι λογικο (αν και στο γιουνανισταν ειμαστε) με χαρτι της ΒΙΑΜΑΡ να απαιτουσα αλλαγη χρεωσης;;
με δεδομενο οτι ο κινητηρας ειναι ιδιος λογικα καποια αλλαγη στην χαρτογραφηση θα εκαναν..Ε και; Εσύ έχεις την χαρτογράφηση που έχεις και θα πληρώσεις ανάλογα με αυτό που γράφει η άδεια σου. Αλλαγή δεν γίνεται.
-
εισαι σαφεστατος....
αρα δηλαδγη αν θα την παω stage 2 λεμε τωρα και ας βγαζει 200 γρ!!
δηλωμενη για 163 θα ειναι!!!αυτα τα παραλογα μας κανει η Ελλαδα.......
-
Έτσι είναι καλώς ή κακώς.
-
η δικη μου αδεια (1ος 2011) ειναι με 158. αυτη την τιμη δινει και το διεθνες site...
-
23-2-2011 dinei 163.
κινητηρας CDAA
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 1.8 ΕΤΣΙ;;
-
http://www.skoda-auto.com/POL/firma/sko ... ja_co2.pdf
TON EXEI ONTOS STA 158!!!
-
ο κινητηρας αυτος αλλαξε σε euro5 δεν θυμαμαι πότε με παραλληλη μειωση των ρυπων απο 163 σε 158*. αυτο 'βολεψε' τους Ελληνες αγοραστες μιας και αλλαξε η φορολογικη κλιμακα για τα τελη.
- οι ρυποι αφορουν βεβαια για την καροτσα της octavia5. σε αλλα μοντελα μπορει και να ποικιλουν προς τα πανω ή κατω.
-
η πλακα ειναι οτι λιγο μετα την τελευταια μου δημοσιευση πηρα την ΒΙΑΜΑΡ...
και ειπε το κουλο οτι φταιει που απο οκτωβριο 2011 υπολογιζονται με τα κυβικα!!!αρα μονο με σηριαλ κινητηρα ή VIN βρισκεται ακρη...που θα παει..θα το βρουμε...
δεν ειναι τα 100 ευρω που γλυτωνεις απο την αλλαγη κατηγοριας...ειναι το 'περιεργο' της υποθεσης..
-
η πλακα ειναι οτι λιγο μετα την τελευταια μου δημοσιευση πηρα την ΒΙΑΜΑΡ...
και ειπε το κουλο οτι φταιει που απο οκτωβριο 2011 υπολογιζονται με τα κυβικα!!!αρα μονο με σηριαλ κινητηρα ή VIN βρισκεται ακρη...που θα παει..θα το βρουμε...
δεν ειναι τα 100 ευρω που γλυτωνεις απο την αλλαγη κατηγοριας...ειναι το 'περιεργο' της υποθεσης..
- δυστυχως ακομα και απο κεντρικα γραφεια μπορει να ακουσεις και πολλες μπαρουφες (ανεξαρτητου μαρκας)
- απο οκτωβριο του 2010 υπολογιζονται οι ρυποι και οχι τα κυβικα
- αν και δεν μπορεις να κανεις κατι με τους ρυπους στην αδεια κυκλοφοριας πλεον, ωστοσο 100 ευρω στο τελος του χρονου μπορει και να...καινε!
-
κινητηρας CDAA
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 1.8 ΕΤΣΙ;;
Ναι! θα σου προτεινα να το ψαξεις γιατι σιγουρα ειναι λαθος...
-
Στις 5 1,2 αλλάχθηκαν οι τουρμπίνες στις 4 μετά τα 30000 χλμ. Στην 5τη δεν έχει αλλαχθει γιατί δεν έχει κάνει πολλά χλμ. Και καλά. οι 4 ήταν μέσα στην εγγύηση. Η τελευταία που είναι πλέον εκτός εγγύησης θα πρέπει να ετοιμάζουμε 2500 ευρώ για την αλλαγή???
-
κατσε καηκαν 4 τουρμπινες μεσα σε 30.000 χλμ ή καταλαβα λαθος;;;
-
κατσε καηκαν 4 τουρμπινες μεσα σε 30.000 χλμ ή καταλαβα λαθος;;;Σε 5 διαφορετικα αμαξια αλλαχτηκαν οι 4 τουρμπινες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
κατσε καηκαν 4 τουρμπινες μεσα σε 30.000 χλμ ή καταλαβα λαθος;;;
Σε 5 διαφορετικα αμαξια αλλαχτηκαν οι 4 τουρμπινες.
Το αυτό
-
Και που αλλάχθηκαν, πάλι τα ίδια θα ξανακάνουν. Μια ροδέλα στην wastegaste θέλουν και θα είναι οκ. Εκεί έγκειται το πρόβλημα στους 1,2 TSi και με τη ροδέλα φαίνεται να λύθηκε οριστικώς
Octavia 5