-
Κάποιος που έχει το διλιτρο diesel με τα 140 άλογα να μου πει εντυπώσεις. Είδα στη σελίδα ότι το ambience κοστίζει περίπου 25500. Έχει κανείς πληροφορίες για την τιμή του με απόσυρση. Το ρωτάω επειδή 'τρέχει' και μια προσφορά μαζί με την απόσυρση. Αν γνωρίζουμε στο περίπου τιμή μέχρι την Τρίτη που θα ρωτήσω στην αντιπροσωπεία, θα το εκτιμούσα παρά πολύ. Και, τέλος πάντων, οποιαδήποτε άλλη πληροφορία έχετε για το συγκεκριμένο.
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
1.8 TSi-eleganceμε βαση την προσφορα των 20.000 για οτι δινει δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερο οικογενειακο στην κλαση της...
επιδοσεις και χωροι...το ίδιο με το δικό μου , καλορίζικο φίλε
τι χρώμα? -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
1.8 TSi-elegance
με βαση την προσφορα των 20.000 για οτι δινει δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερο οικογενειακο στην κλαση της...
επιδοσεις και χωροι...το ίδιο με το δικό μου , καλορίζικο φίλε
τι χρώμα?SATIN GREY...
παντως τα εχω παιξει απο την ισχυ..
εχει κανει μονο 120χλμ απο την Πεμπτη, οποτε την παμε λαου λαου...
αλλα κανει σαν δεμενο κουταβι..κλαψουριζει για γκαζι....για αρχη τι λες να την αφησω στα 120χλμ/ω μαξιμουμ ή πιο πολυ ρολο παιζουν οι στροφες...
το λεω γιατι στο βιβλιο οδηγιων λεει πχ να ξεκιναμε αμεσως και να μην καθομαστε ρελαντι για ενα λεπτο...
σε αντιθεση με οτι μου ειπαν σε ΒΙΑΜΑΡ και ο μαστρο θοδωρος... -
Ε κάτι περισσότερο θα ξέρει ο μαστρο-Θόδωρος από τους μηχανικούς που σχεδίασαν και κατασκεύασαν τον κινητήρα...
-
μα και η ΒΙΑΜΑΡ το ιδιο μου ειπε....!!
ζεσταμα για 2 λεπτα....οχι 6η μεχρι τα 1500...οχι πανω απο 120, ως τα 1500....ρελαντι για 2 λεπτα οταν φτασεις για να κρυωσει η τουρμπινα...
και στις οδηγιες λεει καθαρα ....ξεκινα ΑΜΕΣΩΣ!!!
-
Το μονο που λεει το manual ειναι :
The engine has to be run in during the first 1 500 kilometres.
Up to 1 000 kilometres
– Do not drive faster than 3/4 of the maximum speed of the gear in use, that is 3/4 of
the maximum permissible engine speed.
– Do not use full throttle.
– Avoid high engine revolutions.
– Do not tow a trailer.
From 1 000 up to 1 500 kilometres
– Increase the power output of the engine gradually up to the full speed of the gear
engaged, that is up to the maximum permissible engine revolutions.δεν λεει πουθενα για 6ες....
-
Η ερωτηση που τίθεται τώρα είναι αν εμπιστεύεσαι περισσότερο τη ΒΙΑΜΑΡ ή το εργοστάσιο...
-
Ε ρε γλεντια... Το μονο που θυμαμαι να εκανα απ'ολα τα παραπανω ηταν να πηγαινω με χαμηλες ταχυτητες και να μην ανεβαζω τον κινητηρα πανω απο τις 3.000 σ.α.λ.
Βαλτε και το γεγονος οτι ημουν νεος οδηγος περυσι, οποτε παταγα λιγο παραπανω γκαζι να μην σβησει και μαλλον εχουμε ενα εκρηκτικο κοκτειλ
Τουλαχιστον μετα απο 26.000 και κατι χλμ. δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα κι αυτο ειναι παρηγορο...
Σε καθε περιπτωση ομως (οπως εκανα και με το Fiesta) στο μελλον θα το πηγαινω με στοργη και προδερμ μεχρι τις 2.000- 2.500 χλμ και μετα ηπια ανοιγματα...
-
Ο χρήστης akollias έγραψε:
Το μονο που λεει το manual ειναι :The engine has to be run in during the first 1 500 kilometres.
Up to 1 000 kilometres
– Do not drive faster than 3/4 of the maximum speed of the gear in use, that is 3/4 of
the maximum permissible engine speed.
– Do not use full throttle.
– Avoid high engine revolutions.
– Do not tow a trailer.
From 1 000 up to 1 500 kilometres
– Increase the power output of the engine gradually up to the full speed of the gear
engaged, that is up to the maximum permissible engine revolutions.δεν λεει πουθενα για 6ες....
ακριβως για τον λογο αυτο τα εχω παρει....(παιξει)
αν ειναι ετσι αρκει να κρατω τις στροφες στα 3500 μαξ να ειμαι ασφαλης και ολα καλα..
εσυ πως το πηγαινες;;;;;
-
Ακριβως ετσι... max 3000-3500 στροφες σε ολες τις ταχυτητες (εκτος πρωτης). Ζεσταμα 1-2 λεπτα και αντιστοιχα κρυωμα.
Το ολο ζητημα ειναι να καταλαβεις το πνευμα του συγγραφεα του manual. Αποφευγεις τις υψηλες στροφες. Τωρα αν καποια στιγμη παει και 4000 στ/min δεν υπαρχει προβλημα... Το συστηματικο 'σκισιμο' ειναι το προβλημα... -
ετσι ακριβώς , Αλέξη συμφωνώ μαζί σου και εγώ έτσι το στρώνω μέχρι στιγμής..
Εφτασα 1700 χλμ (πιο πολύ κινιέμαι με το μικρό..) οι ανώτερες στροφές που έφτασα είναι 4.000 , πάντα όταν ξεκινάω (τις κρύες μέρες) περιμένω να πέσουν οι στροφές του ρελαντί ..Το μόνο μείον είναι ότι παρατήρησα σταγόνες από νερό στην βάση των εμπρός θυρών όταν βρέχει (εκεί που ακουμπάει το κάτω μέρος της πόρτας του αυτ/του.... (θέλουν άλλαγμα τα λάστιχα της πόρτας , από ότι διάβασα και στο club..) θα γίνει στο 1ο service...
-
Γιαννη εκει που λες οτι βλεπεις το νερο δεν ειναι προβλημα... Ακομα και τα εξωτερικα λαστιχα να αλλαξεις παλι νερο θα βλεπεις...
-
και που οφείλεται αυτό ρε Αλεξ?
-
Νομίζω οτι ειναι θεμα σχεδιασμου των εξωτερικών λαστιχων στεγανοποίησης. Αν δεν κανω λαθος εχει αναφερθει και παραπάνω σε αλλο post. Ισως ομως να χρειαζεται και να πατησει καλύτερα η πορτα μεσα (μετακίνηση του Π της μεσαιας κολώνας).
-
Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα διότι έχω δει και σε άλλα αυτοκίνητα να μαζεύουν νερά στα μαρσπιέ εκεί που 'κάθεται' η πόρτα.
Η στεγανοποιηση χαμηλά στην πόρτα είναι στο σημείο που ξεκινά η καμπίνα και όχι στο σημείο του μαρσπιέ. Αυτό τουλάχιστον έχω παρατηρήσει εγώ. -
μιλαμε για πισινες που μπαζουν, ή για σταγονιδια τα οποια κυλανε οταν ανοιξει η πορτα;;;
τα εχω με κουκουλα και δεν εχει φαει βροχα....
-
Δεν υπαρχει προβλημα.. μιλαμε για σταγονες στο μαρσπιέ
-
για σταγόνες μιλαμε , δεν είναι τίποτα σοβαρό , απλά να έχουμε κάτι αρνητικό να λέμε...
-
γυρνοντας στο στρωσιμο...μια χαρη...
θελω να δωσετε πληροφορια για τις αλλαγες ταχυτητας-στροφες-χλμ ωρα
δηλαδη υπαρχει συναρτηση ταχυτητας λεβιε με χλμ/ωρα που να ειναι πιο αποδοτικη;;;;
επειδη το προηγουμενο δεν εχει στροφομετρο, 28ετιας γαρ, θα βλεπω πχ οτι παει 3000-3500 θα βαζω πανω ταχυτητα....
θα βλεπω οτι πεφτει κατω απο 1200-1500 θα κατεβαζω.....ετσι;;; -
Ναι καπως ετσι.... Εχει ενεργοποιημένο το αυτοκινητο στην maxi-dot την υπόδειξη για αλλαγή ταχύτητας?
Octavia 5