-
έχεις π.μ..
-
Παντως το Octavia με τον 1.2 tsi ειναι η σχεδον απολυτη λυση στα οικογενειακα αν συνυπολογιστουν και οι συνθηκες στη χωρα μας (τελη κυκλοφοριας, οικονομικη κριση, τεκμηρια κλπ)
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Παντως το Octavia με τον 1.2 tsi ειναι η σχεδον απολυτη λυση στα οικογενειακα αν συνυπολογιστουν και οι συνθηκες στη χωρα μας (τελη κυκλοφοριας, οικονομικη κριση, τεκμηρια κλπ)Νομίζω ότι ο 1.4 πληρεί τις προυποθέσεις που λες...
Ο 1.2 είναι (κατά τη γνώμη μου..) λίγος για αυτό το αμάξωμα , οπότε οι υψηλότερες στροφές που θα κινεις τον κινητήρα μάλλον πιο πολύ θα σου καίνε παρά θα σου κάνει οικονομία... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Παντως το Octavia με τον 1.2 tsi ειναι η σχεδον απολυτη λυση στα οικογενειακα αν συνυπολογιστουν και οι συνθηκες στη χωρα μας (τελη κυκλοφοριας, οικονομικη κριση, τεκμηρια κλπ)
Νομίζω ότι ο 1.4 πληρεί τις προυποθέσεις που λες...
Ο 1.2 είναι (κατά τη γνώμη μου..) λίγος για αυτό το αμάξωμα , οπότε οι υψηλότερες στροφές που θα κινεις τον κινητήρα μάλλον πιο πολύ θα σου καίνε παρά θα σου κάνει οικονομία...Σχετικό αυτό που λες, φίλος έχει το f/l Octavia5 1.4 Mpi 85 αλόγων και έχει κατανάλωση σε ταξίδια 6λ/100 και σε πόλη 7,8λ.
-
Νομίζω ότι ο 1.4 πληρεί τις προυποθέσεις που λες...
Ο 1.2 είναι (κατά τη γνώμη μου..) λίγος για αυτό το αμάξωμα , οπότε οι υψηλότερες στροφές που θα κινεις τον κινητήρα μάλλον πιο πολύ θα σου καίνε παρά θα σου κάνει οικονομία...Σιγουρα ο 1.4 ειναι καλυτερος.
Αλλα και 'ακριβωτερος' στην αγορα του.
Αλλα και σε παγια εξοδα οσο και σε εξοδα χρησης ο 1.2 ειναι οικονομικοτερος.Ενδεικτικα οι εκπομπες ρυπων (που ως γνωστο επηρεαζουν τα τελη κυκλοφοριας) στον 1.4 ειναι 154 γρ, στον 1,2 134γρ.
Η μεση καταναλωση κατα ECE ειναι 6,6λ/100χμ για τον 1.4, και 5.7λ/100χμ για τον 1.2.Οι διαφορες στις επιδοσεις απο την αλλη, σαφως καλυτερες για τον 1.4 αλλα δε νομιζω να αποτελουν το ζητουμενο ή εστω τη πρωτη προτεραιοτητα του μεσου οικογενειαρχη που ζητα ενα αυτοκινητο με τα χαρακτηριστικα που εγραψα πιο πανω.
Οσον αφορα τωρα το αν ο 1.2 ειναι 'λιγος'.
Ποτέ τα 'απλα' Octavia δεν εβαζαν φωτια στο δρομο αλλα και δεν υπολειπονταν του ανταγωνισμου.
Να θυμισω εδω τα τεχνικα χαρακτηριστικα του 1.6 FSI που αποτελουσε και τη πρωτη επιλογη του μεσου οικογενειαρχη που επελεγε να αγορασει Octavia.
116hp/6000σαλ και 155Nm/4200 σαλ.
Ο 1.2 TSI εχει αντιστοιχα 105hp/5000σαλ και 175Νm/απο τις 1750σαλ.Aν λοιπον καποιον τον καλυπτε η αγορα του 1.6FSI δε βλεπω κανενα ιδιαιτερο λογο (εκτος ισως απο το ψυχολογικο κολλημα με τα κ.εκ.) ωστε να του φανει λιγος ο 1.2TSI.
Με βαση τα χαρακτηριστικα λειτουργιας των δυο κινητηρων αλλα και τις επιδοσεις μαλλον ο 1600αρης FSI ειναι πιο 'λιγος' απο το 'μικρουλη' 1200αρη. -
Συμφωνώ και εγώ για τον 1,2Tsi ως προς τον παλιό 1,6. Έτσι λένε οι αριθμοί και σίγουρα και η πραγματικότητα.
Απλώς ο 1,4 Tsi δίνει το κάτι παραπάνω που μπορεί να ζητηθεί απο ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Τα τέλη του δε, δεν είναι σε δυσβάσταχτα επίπεδα!
Για εμένα πάντως μετράει περισσότερο πως ο 1,4 (με τα 122hp) όπως και ο 1,8 έχουν δώσει δείγματα γραφής ως προς την ποιότητα τους, την αντοχή τους και τις επιδόσεις τους. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Συμφωνώ και εγώ για τον 1,2Tsi ως προς τον παλιό 1,6. Έτσι λένε οι αριθμοί και σίγουρα και η πραγματικότητα.
Απλώς ο 1,4 Tsi δίνει το κάτι παραπάνω που μπορεί να ζητηθεί απο ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Τα τέλη του δε, δεν είναι σε δυσβάσταχτα επίπεδα!
Για εμένα πάντως μετράει περισσότερο πως ο 1,4 (με τα 122hp) όπως και ο 1,8 έχουν δώσει δείγματα γραφής ως προς την ποιότητα τους, την αντοχή τους και τις επιδόσεις τους.Σε αυτό θα συμφωνήσω με τον cosneo όντας κάτοχος ενός 1800 TFSI 1,5 χρόνο τώρα με 18.000 απροβλημάτιστα χλμ.
-
Φρεσκα κουλούρια ο κουλουράς !!!!!!!!!!!!!
Με επίσημη ενημέρωση από Βιαμάρ , πλέον το Octy 1.8 Tsi έρχεται στην Ελλάδα με 158 CO2 (και όχι 163 που γράφει το προσπέκτους)..
Πρακτικά αυτό σημαίνει τέλη κυκλοφορίας 158 επί 1.5 = 237 αντί 326 !!!
Κάτι είναι και αυτό... -
Τυχαιο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τυχαιο;Δεν νομίζω
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τυχαιο;
Δεν νομίζω
Εγω περιμενω και αλλες εταιριες να το κανουν.Μαλλον ενα πειραγματακι στο προγραμμα θα ειναι αρκετο.
-
Δεν χρειάζεται στο πρόγραμμα απλά στα χαρτιά κι όλα εντάξει.
Έτσι κι αλλιώς οι εκπομπές που δίνουν στο εξωτερικό για τους ίδιους κινητήρες είναι χαμηλότερες.Τώρα πως γίνεται αυτό δεν ξέρω.Μάλλον στην Ελλάδα λόγω μεγαλύτερης περιεκτικότητας του αερα σε οξυγόνο η καύσεις είναι τελειότερες και το παραγόμενο CO2 είναι περισσότερο. -
Φρεσκα κουλούρια ο κουλουράς !!!!!!!!!!!!!Με επίσημη ενημέρωση από Βιαμάρ , πλέον το Octy 1.8 Tsi έρχεται στην Ελλάδα με 158 CO2 (και όχι 163 που γράφει το προσπέκτους)..
Πρακτικά αυτό σημαίνει τέλη κυκλοφορίας 158 επί 1.5 = 237 αντί 326 !!!
Κάτι είναι και αυτό...Μόνο κάτι? Πολύ καλό είναι αυτό! Τα 3 γραμμάρια 'σκότωναν' με τα τέλη τους έναν πολύ καλό κινητήρα.
Τελικά 'συμφωνησαν' τα 158 γραμμάρια CO2 της Γερμανίας ... με την Ελλάδα! -
Καλησπέρα.Ενδιαφέρομαι για την αγορά του Octavia5 1.2 tsi με ανταλλαγή του παλιού μου αυτοκινήτου.Αξίζει να επισκεφτώ περισσότερες της μιας αντιπροσωπίες για τιμές,ίσως προσφορές σε εξοπλισμό (ή ονειρεύομαι),ή έχουν όλοι κοινή γραμμή και τιμολογιακή πολιτική;Να ελπίζω , λόγω κρίσης, σε καμια καλή προσφορά, ή επειδή το Octavia5 πουλάει, οι αντιπροσωπείες δε μασάνε και πολύ;
-
Όπως και να έχει, γύρνα μερικές. Δες, συζήτησε, διαπραγματεύσου! Η κρίση δεν έχει επηρεάσει επιλεκτικά κάποιες εταιρίες αλλά όλους.
-
Καλά δεν έχει κ πολλές...
-
Προσωπική μου γνώμη... Πήγαινε απευθείας Βιαμάρ...
-
Πλησιάζει το τουτούνι... Άντε να δούμε π]μπας και προλάβουμε μειωμένο τέλος ταξινόμησης και γλυτώσουμε κανα 2χίλιαρο....
-
Τρενάρισε το ή συζήτησε το να το λάβεις προς τα τέλη του Νοέμβρη. Σίγουρα θα 'μαθουμε' τι θα γίνει.
Αναγκαστικά θα δώσεις τα 200+ ευρώ των φετινών τελών τουλάχιστον να επωφεληθείς απο την μείωση του ΕΤΤ!
Αντε με το καλό ... από την ερχόμενη Δευτέρα θα είσαι στον μήνα της παραλαβής! -
Έχω σκοπό να περιμένω καμμιά 10αριά μέρες ακόμα... Αν δεν , θα εκτελωνίσω και μέχρι τέλη του Νοέμβρη θα το παραλάβω...Δεν θέλω να το σκέφτομαι να λιάζεται στο τελωνείο...
Octavia 5