-
Αν και γαύρος , σωστός ο kovathe
37 ετών , ύψος 1,77
Προσωπικά την 27-8-2013 ζύγιζα 114 κιλά κ είχα 33 % λίπος.
Την επομένη αμέσως ξεκινάω διαιτολόγο , σε συνδυασμό με ποδήλατο 3 φορές κ κανα 2 φορές διάδρομο την εβδομάδα.
Τέλη Δεκέμβρη έφτασα 96,5 κιλά και ποσοστό λίπους 26 %.
Από τότε σταμάτησα την διαιτολόγο και διατηρούμε σε αυτά κιλά +-1 με 2 κιλά.
Θέλω μέχρι το καλοκαίρι να φτάσω τα 90 κιλά ώστε μετά να παίζω +- 2 με 3 κιλά. Ίσως είναι πάλι πολλά σαν κιλά . όμως ο σωματότυπος μου δεν είναι για λιγότερα κιλά (έχω κάνει αρκετά γυμναστήριο , έχω πλάτες , δεν είμουν ποτέ τσιλιβίθρας)
Συνεπώς , από 1η Απριλίου ξεκινάω πάλι πρόγραμμα με την διαιτολόγο ..Το βασικό είναι ότι έμαθα πλέον να τρώω υγιεινά και ανα 3 ώρες αλλά που κ που κάνω τις παρασπονδίες μου.
Την διαιτολόγο την θέλω για ψυχολογικούς λόγους κ για καλύτερη απώλεια λίπους , ενώ ο παπάρας όταν αισθάνομαι ότι δίνω λεφτά σε αυτήν τότε τηρώ καλύτερα το πρόγραμμα..
καθόλη την διάρκεια που έχασα τα κιλά , αυτή μου δοκίμασε διάφορες δίαιτες.
Αλλη βδομάδα (σετ 3 εβδομάδων) έτρωγα πολύ υδατάνθρακα , άλλη πολύ πρωτείνη.
Μου μείωσε αισθητά το ελαιόλαδο (φάε μου έλεγε 2 πιάτα σαλάτα πράσινη με το φαγητό σου , θα βάλεις 2 κ.γ λάδι μόνο )
Τα κριμ κρακερ τα ξετίναξα , όλη την ώρα τέτοια μασούλαγα. Επίσης πολλά αγγουράκια κρήτικά (τα μικρά , όποτε πείναγα τσουπ κατέβαζα κ από 2).
Στο πρωινό , για ένα διάστημα έπινα μισό ποτήρι του νερού χυμό γκρέιπ φρουτ (τέλειο λιποδιαλυτικό).
Ξέχασα τα μακαρόνια , έφαγα πολύ μα πολυ πατάτα (βραστή ή φούρνου) , πολύ ψάρι ενώ κάποια περίοδο κανά 2 φορές την εβδομάδα το μεσημεριανό μου ήταν γιαούρτι με 2 φρούτα (για αποτοξίνωση).
Το καλό με μένα ότι ο μεταβολισμός μου έδειξε να δουλεύει στο φουλ κ ανταποκρίνεται πολύ καλά στην διατροφή.
Πάντως όσο δύσκολα κατάφερα να μειώσω το φαγητό, έκλεισε το στομάχι κ.λ.π , τόσο εύκολα αν αφεθώ μπορώ να ξανακυλίσω..
Το σημαντικότερο για μένα πέρα από τα κιλά ήταν η ψυχολογία μου..Βελτιώθηκε η αντοχή μου στο ποδήλατο , στο 8χ8 που έπαιζα μόνο τερματοφύλακας , πλέον παίζω μέσα βασικός .
Αμέτρητα μπράβο από φίλους κ συγγενείς , όσοι με έβλεπαν μετά από καιρό νόμιζαν ότι κάτι είχα παθολογικό
ήμουν πολλά χρόνια με παραπανίσια κιλά κ είχα κουραστεί.
Όσοι συμφορουμίτες το αποφασίσετε , μόνο με παρακολούθηση από ειδικό (εν προκειμένω διαιτολόγο) θα κάμετε σωστή δίαιτα.. -
Δεν πολυσυμφωνω για τους διαιτολογους (υπαρχουν απειροι μισοασχετοι) αλλα οτι δουλευει για τον καθενα.
Ειδικα αυτη η μαλακια που τσαμπουνανε ολοι οτι πρεπει να τρως λιγο καθε 2-3 ωρες μου καθεται στο λαιμο.
Αρνουμαι να βοσκαω ολη μερα.
Τρωω 2-3 γευματα τη μερα, ισως και κανα σνακ, αλλα μιλαμε για ποσοτητες... (πρεπει να χτυπαω χαλαρα 3.000-4.000 θερμιδες αναλογα τη μερα).
Αυτη τη στιγμη ειμαι 1,90 και 89,5-90 κιλα (γυρω στο 13-14% λιπος) ενω πριν απο 1,5 χρονο περιπου ειχα φτασει 115 (ειχα παρατησει 2-3 χρονια τη γυμναστικη)...
Ευτυχως, μολις ξανακουνηθηκα το σωμα επανηλθε σε dt, πρεπει να εχασα καμια 15αρια κιλα σε 3 μηνες (βεβαια ξεσκιστηκα στις διαλειματικες).
Επομενος στοχος ειναι να κατεβω γυρω στο 10% λιπους χωρις να χασω καθολου δυναμη και αυτο οχι για αισθητικους λογους, θελω να καταφερω μελλοντικα καποιες δυσκολοτερες κινησεις (πχ front lever). -
Kovathe, εσυ μπορει να μη χρειαζεσαι καθοδηγηση, σκεψου ομως οτι ισως εισαι η εξαιρεση σε σχεση με αυτον που ζηταει συμβουλες, εφοσον εχεις διαβασει δυο πραγματα παραπανω, εχεις σχεση με τη γυμναστικη και τελοσπαντων ο,τι κανεις εχει θετικο αποτελεσμα, σε εσενα -σημαντικο αυτο. Ο ειδικος (διαιτολογος εν προκειμενω) θα βγαλει εξατομικευμενο προγραμμα για τον πελατη του αναλογα με τις αναγκες του, τις οποιες δε μπορουμε εμεις να διαγνωσουμε, ουτε και ο ιδιος αν δεν εχει εξειδικευμενη γνωση ή... ορεξη για πειραματισμους.
@Geo πηγαινε σε εναν ειδικο, εννοειται εγνωσμενης αξιας, ακολουθησε ο,τι σου πει και θα αδυνατισεις σωστα χωρις να πεινασεις.
-
27 ετών, 1.85 και αισίως ακούμπησα και πάλι τα 90 κιλά. Έχω στενό σωματότυπο και τα παραπανίσια μπαίνουν
σε μπούτια και μπάκα, πρέπει να παίζω στα 80-82 για να μην φαίνομαι παχουλός. Δεν τρώω πολύ για την ηλικία
και τον κυβισμό μου αλλά σε αλκοόλ του δίνω και καταλαβαίνει Από σήμερα (ξανα)ξεκίνησα γυμναστήριο. -
Πρωτίστως πρέπει να κοπούν μαχαίρι το αλκοόλ και τα αναψυκτικά.
-
1,85 και 79 κιλα. Χωρις αναψυκτικα μπυρες ψωμια φαγητο οχι μετα τις 8 το απογευμα με δημητριακα πρωινο καλο μεσημεριανο και αθληση. (Μπασκετ μια φορα τη βδομαδα οποσδηποτε).
Καταργηση ασανσερ και οτι μπορω σε περπατημα σε κοντινες καθημερινες δουλειες. Τα τσιπουρακια παντα με μεζε ομως. Καθε Σαββατο συνηθως. Οχι καπνισμα και πολυ θεληση στην αποφυγη της κρεπαλης .Και κατι σημαντικο για αυτους που πινουν. Οχι φαγητο στο σπιτι αμεσως μετα το πιωμα. Χαλαρωση ξεκουραση και μετα. -
Σε μια αναλογη διαδικασια εχω μπει και εγω τις τελευταιες μερες....
36 ετων υψος 1,92 και 129kg για εκκινηση... (εχω φτασει μεχρι και τα 135)Εμενα με βοηθαει πολυ το να τρωω καθε 3.3,5 ωρες.... Καθε παρασπονδια επανω σε αυτο με καταστρεφει!
Απο εκει και περα δεν θα μπω σε διαδικασια διαιτολογου (προς το παρον για οικονομικους λογους)
Βασικα κοβω ζαχαρη, γλυκα, αλκολ, αναψυκτικα, πολλα ψωμια... οχι οτι τρωω ψωμι απλα μονο ενα τοστ την ημερα!
Απο αυτα που με βοηθανε πολυ ειναι το νερο.... ειδικα αν πριν κοιμηθω καταναλωσω 2 ποτηρια νερο τοτε το αποτελεσμα ειναι πολυ θετικο!
Για καθαρα ψυχολογικους λογους εχω φτιαξει εναν γραφημα σε ενα excelακι και γραφω το καθημερινο μου ζυγισμα.... ελπιζω να κανω την γραμμουλα να κατεβει....!
Αργοτερα που θα μπει ο οργανισμος μου σε ενα ωραριο... θα κανει κατι πιο οργανωμενο! -
Καθε μερα ζυγισμα??Καντο εβδομαδιαιο μωρε. Ποσο να αλλαξει καποιος απο την μια μερα στην αλλη.
Ολα ειναι στο ρημαδομυαλο!!!
Γομαρακια βλεπω ειμαστε ολοι
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ολα ειναι στο ρημαδομυαλο!!!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Αν και γαύρος , σωστός ο kovathe
37 ετών , ύψος 1,77
Προσωπικά την 27-8-2013 ζύγιζα 114 κιλά κ είχα 33 % λίπος.
Την επομένη αμέσως ξεκινάω διαιτολόγο , σε συνδυασμό με ποδήλατο 3 φορές κ κανα 2 φορές διάδρομο την εβδομάδα.
Τέλη Δεκέμβρη έφτασα 96,5 κιλά και ποσοστό λίπους 26 %.
Από τότε σταμάτησα την διαιτολόγο και διατηρούμε σε αυτά κιλά +-1 με 2 κιλά.
Θέλω μέχρι το καλοκαίρι να φτάσω τα 90 κιλά ώστε μετά να παίζω +- 2 με 3 κιλά. Ίσως είναι πάλι πολλά σαν κιλά . όμως ο σωματότυπος μου δεν είναι για λιγότερα κιλά (έχω κάνει αρκετά γυμναστήριο , έχω πλάτες , δεν είμουν ποτέ τσιλιβίθρας)
[.....]1.77 πρέπει να είσαι τουλάχιστο 80 κιλά μην πω 77...Αφήστε τους σωματότυπους και λοιπές δικαιολογίες.
-
δεν εχεις κ πολυ αδικο. Ομως κορμι με κορμι διαφερει. Ειμαι βαρυκοκκαλος
-
κοντους λεπτους δεν εχει αυτο το φορουμ;
αληθεια ποιος να ειναι ο μεσος ορος υψους και βαρους και πσο να εχει αλλαξει απ παλιοτερες εποχες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
1.77 πρέπει να είσαι τουλάχιστο 80 κιλά μην πω 77...Αφήστε τους σωματότυπους και λοιπές δικαιολογίες.
έλα βρε ελτέο, αυτό με τα εκατοστά ύψους που πρέπει να είναι τα ιδανικά κιλά σου είναι μούφα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο
και στο κάτω κάτω κι εγώ που παίζω σε αυτό το ύψος και είμαι στα 92-93 είμαι πιο λεπτός από άλλους που μου ρίχνουν ύψος και είναι στα ίδια κιλά, κατασκευή με κατασκευή ανθρώπου διαφέρει
(εγώ με αποκαλώ συμπαγή χοντρό )στα 'ιδανικά' κιλά μου είμαι σαν κακόμοιρος και τα είχα φτάσει πριν 2 χρόνια τελευταία φορά και πραγματικά ένιωθα πολύ άσχημα, όχι ότι τώρα είμαι στο ιδανικό αλλά μέχρι 86 το πολύ να κατέβαινα και ας μην είμαι 1.86
΄'οταν στα 18 μου ήμουν 74 κιλά φορούσα τζιν 28αρι ffs , η αδερφή μου είχε πιο παχύ κώλο από μένα, ούτε αυτό λοιπόν είναι λογικόκαλό είναι να έχεις και λίγο κρέας πάνω σου στο κάτω κάτω, υπάρχουν και γκομενάκια που γουστάρουν
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
κοντους λεπτους δεν εχει αυτο το φορουμ;αληθεια ποιος να ειναι ο μεσος ορος υψους και βαρους και πσο να εχει αλλαξει απ παλιοτερες εποχες.
1.76 - 71.5 κιλά
qsis οι κανόνες των διατροφολόγων λένε και για χαμηλότερα. Εγώ είμαι και γενναιόδωρος.
-
Επειδή τον έχω δει αρκετές φορές τον Qsis από κοντά αν πάει στα κιλά που λες θα νομίζεις πως είναι άρρωστος.
-
πρώτα από όλα γιατί να ασχοληθείς με διατροφολόγους; δε μιλάω για φοβερά προβλήματα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι η ποιότητα του φαγητού (σε συνδυσμό με τη παντελή έλλειψη άσκησης φυσικά)
η βελτίωση της ποιότητας του φαγητού και μόνο κάνει θαύματα σε νορμάλ καταστάσεις, χωρίς να τρως τις αηδίες που αποκαλούν φαγητό οι διατροφολόγοι (οπότε και να οδηγείσαι σε τρελή στέρηση)θα μου πεις τώρα ότι μιλάω σαν αμόρφωτη γιαγιά, όμως κάτσε και σκέψου τι σκουπίδια κάθεται και τρώει ο κόσμος πολλές φορές και μετά νομίζει ότι θα πάει σε διαιτολόγο και θα του λύσει ως δια μαγείας το πρόβλημά του, αντί να κάτσει λίγο να φάει σωστά
ξέρω δηλαδή ανθρώπους που το γαμωόσπριο ή τα χορταρικά δε τα αγγίζουν ποτέ (όπως και φρούτα κτλ..)
άλλοι το σπιτικό φαγητό το έχουν ξεχάσει τελείως.. ε τι περιμένεις να γίνει μετά; -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Επειδή τον έχω δει αρκετές φορές τον Qsis από κοντά αν πάει στα κιλά που λες θα νομίζεις πως είναι άρρωστος.όντως
-
καλό είναι να έχεις και λίγο κρέας πάνω σου στο κάτω κάτω, υπάρχουν και γκομενάκια που γουστάρουν
ιεραποστολικο δεν μπορω να φανταστω γκομενα να παιρνει πανω της πανω απο 60 κιλα.
καλα ρε σεις ετσι που ειστε ,επαγγελματιας, μονο στην σταση καουγκιρλ θα σας καθοτανε. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
καλό είναι να έχεις και λίγο κρέας πάνω σου στο κάτω κάτω, υπάρχουν και γκομενάκια που γουστάρουν
ιεραποστολικο δεν μπορω να φανταστω γκομενα να παιρνει πανω της πανω απο 60 κιλα.
καλα ρε σεις ετσι που ειστε ,επαγγελματιας, μονο στην σταση καουγκιρλ θα σας καθοτανε. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Επειδή τον έχω δει αρκετές φορές τον Qsis από κοντά αν πάει στα κιλά που λες θα νομίζεις πως είναι άρρωστος.Mιλάω γενικά. Δεν μπορείς να παίρνεις την περίπτωση του κιουσις και να λες σε έναν που ζυγίζει 100 κιλά καλά είσαι για το 1.80 ύψος σου...Προφανώς και δεν είναι.
Πόσα κιλά είστε?