-
Έβαλά την τρίτη επιλογη. Θα κάνω το σύστημα που είχα ακολουθήσει και παλαιώτερα όταν με ένα φούλ ντεπόζιτο έκανα χαλαρά 710 χλμ. Όσο λιγότερο πάτημα στο γκάζι, καθόλου στις κατηφόρες και...έχει ο Θεός. Είναι τρομερό σύστημα αν κάποιος οφηγει σε μεγάλους δρόμους. Άλλες φορές με ψιλοσκίσιμο έκανα 650χλμ ή και λιγότερα.
Έτσι κι αλλιώς τα χιλιόμετρα που κάνω είναι στάνταρ.
Ας είναι καλά βέβαια και οι γονείς μου με το L200, μπορει να το χρησιμοποιώ πού και πού. -
Καλησπέρα,
ψήφισα το 2ο αλλα κάνω ουσιαστικά έναν συνδιασμό του 2 κ του 3... Μιάς κ είμαι φοιτητής τα χρήματα γ βενζίνη είναι στάνταρ κάθε μήνα κ τις πέρισσότερες φορές δεν ακολουθουν τις αυξήσεις ....
Έτσι λοιπόν προσπαθώ να οδηγάω οικονομικά, πράγμα πολύ δυσκολο εδώ στην Κοζανη με τις μεγάλες ανηφόρες-κατηφορες και τα πολλά σταματα-ξεκίνα στα πηγμένα στενάκια της...
Κ δεύτερον μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου: Κατεβαίνω στο κέντρο με τα πόδια τις μέρες με καλό καιρό και περικοπή στις βόλτες. Πανε τα εβδομαδιαία tourάκια στους γύρω νομούς,τώρα κάθε 15-20 μερες... Και το Κοζάνη-Χαλκίδα θα γίνεται πλέον πιο αραια (αυτό δεν με ενοχλεί κ τόσο )... -
προβλέποντας τη ραγδαία αύξηση στο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου πήρα μηχανή
κερδίζω σε κατανάλωση και σε χρόνο(ίσως το πιο σημαντικό) ενώ δεν χρειάζεται να χρησιμοποιώ Α.Ο τόσο άρα ακόμα λιγότερα έξοδα.
βέβαια σε καμία περίπτωση το κόστος της μηχανής δεν θα αποσβεστεί σε 1-2 χρόνια αλλά ισχύουν οι παράπλευρες ωφέλειεςσε γενικές γραμμές και εγώ δεν κάνω πάρα πολλά χλμ. 8κ-10κ ετησίως.
-
Είναι στη φύση μου όχι η τραγική οικονομία αλλά η συνεχής προσπάθεια βελτιστοποίησης της εκμετάλλευσης των διαθέσιμων πόρων. Γενικά αποφεύγω τα ακριβά βενζινάδικα και από το Νοέμβριο έχω καταργήσει την 100άρα.
Για τις απλές μετακινήσεις Αθήνα βολεύουν τα ΜΜΜ, δεν αλλάζει κάτι. Για τις πιο πολύπλοκες αυτοκίνητο κανονικά χωρίς ενδοιασμό αφού τα ΜΜΜ απλά δεν μπορούν, αλλά με περισσότερη χαλαρότητα στο γκάζι.
Για τα ταξίδιαλόγω δουλειάς υπολόγισα ότι μια μικρή και λογική μείωση της ταχύτητας θα μου δώσει περίπου 5% οικονομία... που για μένα δεν αξίζει οπότε δεν αλλάζει κάτι, συνεχίζω να ζυγίζω μεταξύ αυτοκινήτου αεροπλάνου. Το αεροπλάνο έχει μειονεκτήματα (μπορεί να μην έχω αυτοκίνητο στην μία άκρη, δεν μπορώ να φύγω-έρθω όποτε θέλω) αλλά και πλεονεκτήματα (το αεροπορικό εισιτήριο αν κλειστεί έγκαιρα είναι πολύ φτηνότερο και ελπίζω ότι με τις εξελισσόμενες εργασιακές συνθήκες αυτό θα είναι καλύτερα εφικτό).
Όμως αν βάλουμε και την αύξηση των διοδίων, την ταλαιπωρία των Τεμπών και την αύξηση στη βενζίνη η ζυγαριά δείχνει ότι το αεροπορικό καταντά φτηνότερο ακόμα κι αν δεν κλειστεί και τόσο έγκαιρα... συν το κέρδος σε φθορά αυτοκινήτου, χρόνο ταξιδιού-ταλαιπωρία, κίνδυνο.... (τουλάχιστον μέχρι το αεροπορικό μονοπώλιο να ολοκληρωθεί... τότε ίσως αλλάξει πάλι το ζύγισμα...)
Για εκδρομές δεν κάνω πια και τόσες οπότε πάλι δεν αλλάζει κάτι ή πιο σωστά δεν νομίζω ότι αξίζει να τις στερηθώ για αυτό. Ας πάω μια μέρα λιγότερο, ας φάω πιο οικονομικά.... -
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ 50 ευρώ βενζίνα έβαζα πάντα και τόσα θα συνεχίσω να βάζω...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ 50 ευρώ βενζίνα έβαζα πάντα και τόσα θα συνεχίσω να βάζω... -
Εγώ ψήφισα το 4ο αφού η εταιρεία παρέχει καύσιμα και δυστυχώς επιβάλλει περίσσεια χιλιόμετρα.
Ωστόσο, παρατηρώντας τι γράφτηκε και τι ψήφισε ο κόσμος στο αυτοκινητιστικό μας φόρουμ με αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού, υψηλής κ@υλας και άφθονα στροφιλίκια:
α) Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει άνθρωπος που θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο; Πρέπει να του ήταν τραγικά άχρηστο για να το αγοράσει.
β) Αν περιορίσει αυτό το ποσοστό που λέει τις μετακινήσεις τους πιστεύω ότι οι πόλεις μας θα γίνουν ανθρώπινες. Ούτε κίνηση ούτε μποτιλιάρισμα, μόνο οι επαγγελματίες που κινούνται αναγκαστικά.
γ) Οι χρήστες που άλλαξαν το αυτοκίνητο με το μηχανάκι ή με τα ΜΜΜ δεν το κάνουν μόνο για τη βενζίνα, μη γελιόμαστε. Και η κίνηση και το πάρκινγκ παίζει ρόλο. Και το μετρό είναι πολύ σημαντική ευκολία, αν βολεύει.
δ) Επίσης, να μην γελιόμαστε ότι σε φόρουμ όπου η πλειοψηφία αλλάζει τη μια BMW με την άλλη και τα 2λιτρα GTi κάνουν ταβάνι πωλήσεων ότι ενοχλούνται από την αύξηση. Ειδικά όταν ακόμα και 1.1 Πικάντο βάζουν (έβαζαν) 100αρα για να μη βαράει πειράκια. Η 100αρα θα πάρει τον π@υλο σίγουρα, η χρήση όχι...
Εν συντομία:
Νομίζω ότι η αλλαγή περισσότερο θα έχει να κάνει με τα ταξίδια που εξυπηρετούνται επαρκώς από αεροπλάνα, τρένα κλπ. (π.χ. Αθήνα - Θεσ/νίκη, σύνδεση με Θράκη κλπ.) όπου τα Τέμπη και τα έργα παίζουν σημαντικό ρόλο. Το δε 70ευρο σε μεγάλα ταξίδια με αυτοκίνητο κάνει φτερά για πλάκα πλέον.Θα υπάρξει λίγη χαλάρωση όσον αφορά το γκάζι και το έρευνα κατανάλωσης θα δείξει καλύτερα νούμερα, αν και πιστεύω ότι έχουμε ήδη μείωση τα τελευταία χρόνια.
Νομίζω επίσης ότι θα αλλάξει το commuting σε όποιους βολεύει. Αυτό και για μείωση χρόνου, ταλαιπωρίας αλλά και εξόδων. Όχι μόνο εξόδων.
Και φυσικά, θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το carpooling κυρίως όταν υπάρχει αφθονία χρόνου, π.χ. διασκέδαση, εκδρομές κλπ.
Όλα πολύ θετικά, μαζί με τη σωστή έρευνα αγοράς βενζινάδικων.
υ.γ. Πόσο καίνε οι διάφορες μηχανές του φόρουμ άραγε; Δεν έχουν όλοι παπάκι...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
γ) Οι χρήστες που άλλαξαν το αυτοκίνητο με το μηχανάκι ή με τα ΜΜΜ δεν το κάνουν μόνο για τη βενζίνα, μη γελιόμαστε. Και η κίνηση και το πάρκινγκ παίζει ρόλο. Και το μετρό είναι πολύ σημαντική ευκολία, αν βολεύει.
Δεν ξέρω τι άποψη έχετε οι υπόλοιποι αλλά εγώ δεν θεωρώ οτι το 1€ του μετρό να πας και αλλό 1€ να γυρίσεις είναι αρκετά καλή τιμή...Θεωρώ οτί και αυτό δεν φτηνό. Το χρησιμοποιώ πάντως όταν βολεύει η διαδρομή γιατί στη πόλη καλύτερα με τα πόδια παρά με αυτοκίνητο.
Anyway οσον αφορά τις συνηθειές μας μάλλον θα προσπαθήσω να μειώσω την κατανάλωση. Τα χιλιόμετρα όσο και να προσπαθήσω νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρω. Αν ζούσα σε μικρότερη πόλη σίγουρα δεν θα είχα πρόβλημα να είμαι συνέχεια με τα πόδια αλλά στην Αθήνα αυτό δεν γίνετε. Άρα στην επόμενη αύξηση θα την κάνουμε απ εδώ.
-
Αν σε βολεύει η διαδρομή, το ένα ευρώ του υπόγειου είναι αστεία τιμή αν συνεκτιμήσεις την άνεση, την ξεκούραση και την ταχύτητά του, άρα το χρόνο=χρήμα που σου εξοικονομεί.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αν σε βολεύει η διαδρομή, το ένα ευρώ του υπόγειου είναι αστεία τιμή αν συνεκτιμήσεις την άνεση, την ξεκούραση και την ταχύτητά του, άρα το χρόνο=χρήμα που σου εξοικονομεί.Σίγουρα έτσι είναι γι αυτό και το χρησιμοποιώ και γω...Απλά νομίζω οτι η τιμή του δεν ειναι τετοια να μασ προσφερει να κανουμε οικονομια...Και ενταξει το μετρό προσφέρει τα παραπάνω και λες χαλαλι αλλά για διαδρομές αποκλειστικά για λεωφόρεια είναι παράλογο το 1 € που ζητάνε...
-
Βγάλε κάρτα απεριορίστων αν σου κάθεται άσχημα το 1+1 ευρώ. Έχεις αναλογικά σημαντική έκπτωση.
-
Καλά δεν το χρησιμοποιώ τόσο πολύ και όταν το χρησιμοποιώ σαφώς και δεν τσιγκουνέυομαι το 1 € απλά έκανα ένα σχόλιο και είπα την άποψη μου οτι και το μετρό ή το λεοφωρείο δεν είναι ιδιαίτερο φτηνό ...
-
on
Για κάποιο διάστημα βολευόμουν με το Μετρό, άφηνα το αμάξι στο πάρκινγκ στο ΦΙΞ, κατέβαινα γραφείο (Χολαργός) και επιστροφή.
Εύκολα, γρήγορα, καθαρά και ωραία.
1+1 ευρώ τα εισιτήρια και συνήθως 4 ευρώ το πάρκιγνκ (με τα εισιτήρια του Μετρό παίζει καλή έκπτωση στο ΦΙΞ )...Δηλαδή 6 ευρώ κάθε φορά επί 3 φορές την εβδομάδα χ 4 εβδομάδες τον μήνα = 72 ευρώ...
Τελικά προτίμησα να πέρνω το μετρό μόνο όταν βιαζόμουν να φτάσω νωρίς, τις υπολοιπες με το αμάξι.
Ενδεχωμένος να μπορούσα να αφήνω το αμάξι χύμα στο δρόμο, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος πώς θα το βρείς όταν επιστρέψεις, και πιθανότατα με κάρτα απεριορίστων να ήταν γλύτωνα κάποια χρήματα από τα εισιτήρια.
off
-
Τα τελευταία χρόνια διανύω ελάχιστες επιπλέον διαδρομές (ειδικά με το αυτοκίνητο) ... Με έναν μέσο όρο 5000 χλμ. για το μηχανάκι και 6000 χλμ. για το αυτοκίνητο, για τον τελευταίο χρόνο, το μηνιαίο κόστος μου (με μέσο όρο λίτρου βενζίνης στο 1,00 €) κυμαινόταν στα 65 €. Αν βάζω βενζίνη με μέση τιμή 1,40 ( ) για το επόμενο έτος, τότε το κόστος ανεβαίνει στα περίπου 90 € το μήνα... Οι ανάγκες μετακίνησης παραμένουν βεβαίως πλήρως ανελαστικές (αντίθετα με τις εργασιακές μας 'συνθήκες' σαν ΙΥ βεβαίως-βεβαίως ...).
-
Ψηφισα την τριτη επιλογη, γιατι ετσι και αλλιως εχω μειωσει τις μετακινησεις στις απολυτως αναγκαιες. Η Κορολλα καιει γυρω στα 8 λ/100χλμ ενω το σκουτερ 4λ/100χλμ. Τωρα θα προσπαθησω να μειωσω την καταναλωση του αυτοκινητου, γιατι το σκουτερ οτι και να κανω καιει απο 3,9 εως 4,2 λιτρα.
-
Δε με καλυπτει καμια απαντηση. Δε μπορω να περιορισω τις μετακινησεις ουτε να αλλαξω τον τροπο που οδηγω: ειτε ειμαι σε μια κατασταση μποτιλιαρισματος - ή λιγης κινησης που οδηγω πολυ ηρεμα ειτε ειμαι στην ΕΟ οπου συνηθως ειμαι μονος στο δρομο (φευγω ακυρες ωρες) και βαριεμαι αφορητα οποτε πηγαινω κομματια ... ειμαι κοντα στην 5η επιλογη αλλα δε σημαινει οτι δε με επηρεαζει προφανως
-
Ψήφησα το 5 γιατί απο καιρό ισχύει το 3 οπότε δεν τρέχει τίποτα
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
υ.γ. Πόσο καίνε οι διάφορες μηχανές του φόρουμ άραγε; Δεν έχουν όλοι παπάκι...
εμένα καίει 5-5,5 λτ/100χλμ ανάλογα τη χρήση.
αλλά όπως είπα και περιέγραψες πιο αναλυτικά, το κυριότερο κέρδος είναι ο χρόνος.
ίσως είναι ιδέα μου αλλά νιώθω οτι οι μηχανές αυξάνονται και πληθύνονται.
βλέπω και μεγαλοκοπέλες 25+ στο σουπερμαρκετ με το σκουτερ και γενικά συνειδητή χρήση και ενσωμάτωση στη καθημερινή ρουτίνα. -
Αύριο για Σούνιο θα μαστιγώσω το cee'd
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
βλέπω και μεγαλοκοπέλες 25+ στο σουπερμαρκετ με το σκουτερ και γενικά συνειδητή χρήση και ενσωμάτωση στη καθημερινή ρουτίνα.+1000
Αυξάνονται και αυτό είναι καλό. Πρόοδος
Νεες τιμες στα καυσιμα και αλλαγη συνηθειων