-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αυτό με τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα μου βγάζει ένα ΩΧ. Όχι τόσο επειδή μπορεί να χάσω ένα μισθό (θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό με τον εργοδότη για τον οποίο εργάζομαι) αλλά επειδή φαντάζομαι από τώρα τις μεσαιωνικές λοβιτούρες και τις βρωμιές που θα εφαρμόσουν διάφοροι μικροεργοδότες, ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν κόσμο κλπ.
Συγκεκριμένα σκέφτηκα τον κολητό μου που είναι ψυκτικός και που από το 2008 (που άρχισε να ακούγεται κάτι για κρίση γενικά και αυθαίρετα) το αφεντικό του άρχισε να τον γ@μ@ει ποικιλοτρόπως μισθολογικά.Όταν κάποιοι εδώ μέσα έλεγαν πως ΔΕΝ πρέπει κάποιοι του 'ιδιωτικού' να επιχαίρουν για τα 'παθήματα' των 'δημόσιων'...
Θεωρείτε αλήθεια κάποιοι, πως το μαμήσι θα μείνει περιορισμένο στο δημόσιο; Πως δεν θα βγει παραέξω; Πως δεν αφορά τους πάντες;
(καλά, όχι ακριβώς τους πάντες, οι έχοντες και κατέχοντες, φαίνεται να την γλιτώνουν και αυτή τη φορά, μακάρι να διαψευσθώ βέβαια... )
Απορώ πάντως: ήταν φανερό πως από τη στιγμή που η Ευρώπη ζήτησε άμεση μείωση του ελλείματος από φέτος, η κυβέρνηση είχε δύο τρόπους να βρει τα λεφτά: έμμεσους φόρους (γιατί οι άμεσοι θα αποδώσουν από την επόμενη χρονιά και βλέπουμε...) και μείωση δαπανών... Τι δαπάνες έχει το κράτος ; Απλό: μισθοί, συντάξεις, τοκοχρεωλύσια και ολίγη από δημόσιο πρόγραμμα επενδύσεων...
Έ, είναι λογικό από πού θα έκοβε, όταν το κόστος του δανεισμού τζογαδόρικα είναι στο θεό.... Τουλάχιστον πήραν τα μέτρα , ΠΡΙΝ δανειστούν, γιατί έτσι και πήγαιναν έτσι να πάρουν το δάνειο...
Ο ...μεγάλος οικονομολόγος Αλογοσκούφης βέβαια, που κάποιοι τον...θεωρούν και σωτήρα των τραπεζών (των ίδιων τραπεζών που κάνουν ό,τι γουστάρουν και έχουν μερικά από τα πιο ληστρικά επιτόκια στην ΕΕ...), δανείστηκε με τρελά spread , ενώ και τα δάνεια για τις τράπεζες , που ΟΝΤΩΣ, δεν ήταν ΟΛΟ το ποσό, ήταν όμως σημαντικό ποσό , πες ένα 20% του συνολικού, πήγε στο δημόσιο χρέος , όπου να θυμίσω πως 2 δις ευρώ, δεν είναι λίγα λεφτά, ενδεικτικά με τέτοιο ποσό φτιάχνεις την νέα γραμμή του Μετρό, ή με τα μισά φτιάχνεις το Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, έτσι για να γίνεται λίγο πιο απτό το πράγμα...
Κοινώς, δεν παρατηρώ κάποια πρωτοτυπία από την πλευρά της κυβέρνησης Παπανδρέου: έκανε αυτά τα οποία του υπέδειξαν οι αγορές, μας έριξε στα 4 και μας...
Η διαφορά βέβαια με τους προηγούμενους, είναι πως αυτός τουλάχιστον κάτι κάνει. Καμία σχέση με σοσιαλισμό βέβαια (αυτό μας έλειπε! ), αλλά τουλάχιστον δεν κάθεται να βλέπει τις αγελάδες να περνούν, ούτε πετάει τάπες στο βαρέλι, όπως ο Κωστάκης, που τόσο συμπαθούν ακόμη κάποιοι εδώ μέσα...Επίσης, παρακαλώ, να είστε έτοιμοι για γκρίνια , οδυρμό και σπαραγμό, γιατί έχει άγριους σκοπούς ο Γιωργάκης και φαίνεται αρκετά αποφασισμένος να μας τα πάρει χοντρά... Το πιο απλό να σκεφτείτε: ξεχνάμε όλοι σχεδόν αυξήσεις για κάποια χρόνια από τώρα, ενώ για να μην μιλήσω για συνθήκες εργασίας... Με την ανεργία ν' ανεβαίνει και δουλειές να λείπουν ή να μην υπάρχουν, ποιος θα τολμήσει να διαφωνήσει ή να σηκωθεί να φύγει;
Μην χαίρεστε για τα παθήματα των άλλων. Θα έρθει και η σειρά σας/μας.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Το να καταργηθει ο 14ος μισθος του ΔΥ, το καταλαβαινω γιατι ο εργοδοτης του (δημοσιο) εχει προβλημα.
(Αν και δεν το θεωρω λυση)
Το να καταργηθει ο 14ος μισθος του ΙΥ και να τον τσεπωσει ο επιχειρηματιας, δεν το καταλαβαινω.
Απο την αλλη, εαν θελουμε ανταγωνιστικοτητα, ας αρθει η μονιμοποιηση των ΔΥ ή ας μονιμοποιηθουν οι ΙΥ.
Να παιζουμε επι ισοις οροις...Ναι, δες τριγύρω σου και τώρα και στο κοντινό μέλλον πόσα θα τσεπώνουν οι επιχειρηματίες....!! Εγω για παράδειγμα δεν θα κάνω αυτό που λες. Δεν θα κόψω κανένα δωρο κλπ...Αντίθετα θα διώξω 2 άτομα και θα κρατήσω 1...΄Η μήπως να κόψω κανένα δώρο τελικά...;; Τί γνώμη έχεις....;; Για βοηθησέ με...
Kαταρχας απο μονος σου εντασσεις τον εαυτο σου στους (μεγαλο)επιχειρηματιες που θα τσεπωνανε τον 14ο μισθο, με τον τροπο που απαντας.
Επειτα, εαν εισαι σωστος επιχειρηματιας ξερεις απο μονος σου τι πρεπει να κανεις και δε ζητας βοηθεια. (κυριως χωρις πληρωμη)
Και,τελος, πες μου πρωτα το υψος του μισθου σου και μετα ισως απαντησω. -
Αν διάβασες καλά τι έγραψα δεν προβληματίστηκα που μπορεί να χάσω ένα μισθό αλλά για τις λαμογιές που θα κάνουν διάφοροι επιτήδιοι πατώντας πάνω σε αυτή την ανακοίνωση και μόνο.
Από εκεί και πέρα κανείς δε χάρηκε με τα μέτρα για τους ΔΥ. Εγώ τουλάχιστον επεσήμανα ότι αφού ο εργοδότης τους δεν πάει καλά οικονομικά, τότε έχει νόημα να έχουν αυτοί μείωση στις αποδοχές τους.
Πάντως ΚΑΙ αυτό το μέτρο για τους ΙΥ θα εφαρμοστεί με τον πλέον άδικο και πρόστυχο τρόπο. Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι σε καλές εταιρίες μπορεί και να μην χάσουν τίποτα απολύτως. Μπορεί η εταιρία να βρει τρόπο να αυξήσει από αλλού τις αποδοχές τους και να μην πάρει χαμπάρι κανείς τίποτα.
Το ΩΧ που ανέφερα και πιο πάνω είναι υπαρκτό και το φοβάμαι περισσότερο για άτομα σε μικρές επιχειρήσεις ή σε Ε.Ε.
Η κοινωνική εξέγερση πάντως είναι κοντά... -
Αν διάβασες καλά τι έγραψα δεν προβληματίστηκα που μπορεί να χάσω ένα μισθό αλλά για τις λαμογιές που θα κάνουν διάφοροι επιτήδιοι πατώντας πάνω σε αυτή την ανακοίνωση και μόνο.
Από εκεί και πέρα κανείς δε χάρηκε με τα μέτρα για τους ΔΥ. Εγώ τουλάχιστον επεσήμανα ότι αφού ο εργοδότης τους δεν πάει καλά οικονομικά, τότε έχει νόημα να έχουν αυτοί μείωση στις αποδοχές τους.
Πάντως ΚΑΙ αυτό το μέτρο για τους ΙΥ θα εφαρμοστεί με τον πλέον άδικο και πρόστυχο τρόπο. Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι σε καλές εταιρίες μπορεί και να μην χάσουν τίποτα απολύτως. Μπορεί η εταιρία να βρει τρόπο να αυξήσει από αλλού τις αποδοχές τους και να μην πάρει χαμπάρι κανείς τίποτα.
Το ΩΧ που ανέφερα και πιο πάνω είναι υπαρκτό και το φοβάμαι περισσότερο για άτομα σε μικρές επιχειρήσεις ή σε Ε.Ε.
Η κοινωνική εξέγερση πάντως είναι κοντά...+1
-
Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι σε καλές εταιρίες μπορεί και να μην χάσουν τίποτα απολύτως. Μπορεί η εταιρία να βρει τρόπο να αυξήσει από αλλού τις αποδοχές τους και να μην πάρει χαμπάρι κανείς τίποταΤο οποίο για ποιό ακριβώς λόγο πιστεύεις ότι δεν θα συμβεί και στους ΔΥ ;
Πάντως, Eddie, πολύ 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Στους ΙΥ σε πληγώνει και αναφέρεσαι μόνο στους κακοπληρωμένους, ενώ διαχωρίζεις ότι τους καλοπληρωμένους δεν τους αγγίζει. Και φυσικά τεμπέλης/βύσμα ΙΥ δεν υπάρχει....
Στους ΔΥ αναφέρεσαι λες και είναι όλοι τεμπέληδες καλοπληρωμένοι, λες και οι καλοπληρωμένοι θα θιχτούν. -
Ανταλλάσσω τον 14ο μισθό μου με την υποχρέωση να μη με απολύσουν για τουλάχιστον 10 χρόνια. Γίνεται;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ανταλλάσσω τον 14ο μισθό μου με την υποχρέωση να μη με απολύσουν για τουλάχιστον 10 χρόνια. Γίνεται;Και εγω! Επιπλεον, δε θα απαιτησω καμμια αυξηση για 2 χρονια.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όταν κάποιοι εδώ μέσα έλεγαν πως ΔΕΝ πρέπει κάποιοι του 'ιδιωτικού' να επιχαίρουν για τα 'παθήματα' των 'δημόσιων'...
Θεωρείτε αλήθεια κάποιοι, πως το μαμήσι θα μείνει περιορισμένο στο δημόσιο; Πως δεν θα βγει παραέξω; Πως δεν αφορά τους πάντες;...
Μην χαίρεστε για τα παθήματα των άλλων. Θα έρθει και η σειρά σας/μας.Και πριν αλεκτωρ λαλησει τρις...
Οταν ελεγα οτι το προβλημα δεν ειναι να κοψεις απο καποιον που παιρνει 1200 τα 100 καποιοι ελεγαν οτι πρεπει γιατι ξυνεται και γιατι παιρνει επιδομα εγκαιρης προσελευσης. Οκ, αφου ετσι λενε τα καναλια, ετσι θα ειναι οποτε το καναμε.
Τωρα ομως τα καναλια λενε οτι οι ΙΥ δεν ειναι ανταγωνιστικοι και πρεπει να τους κοψουμε τον 14ο. Οκ, αφου ετσι λενε τα καναλια, ετσι θα ειναι. Κωλοβαρανε οι ΙΥ, δεν ειναι ανταγωνιστικοι και ειναι υψηλα αμοιβομενοι. Και μια και βρηκαμε παπα, να απελευθερωσουμε και τις απολυσεις να γινουμε μια ωραια ατμοσφαιρα. Και μην περιμενετε κοινωνικη αλληλεγγυη. Τα καταφεραμε ωραια και ο ενας βριζει τον αλλο.
ΥΓ. Οπως σας φαινεται περιεργο να κοβεται ο 14ος απο κερδοφορες επιχειρησεις, ετσι φαινεται σε αλλους παραλογο να κοβονται 500 ευρω απο τα δωρα σε ολους τους ΔΥ, ειτε παιρνουν 1200, ειτε 3000 το μηνα. Τι να κανεις, life is a bitch, οποτε kalo kouragio.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
ΥΓ. Οπως σας φαινεται περιεργο να κοβεται ο 14ος απο κερδοφορες επιχειρησεις, ετσι φαινεται σε αλλους παραλογο να κοβονται 500 ευρω απο τα δωρα σε ολους τους ΔΥ, ειτε παιρνουν 1200, ειτε 3000 το μηνα. Τι να κανεις, life is a bitch, οποτε kalo kouragio.
Προσωπικα δε θα μου φαινοταν παραλογο, εαν ειχα τη μονιμοτητα (οπως αναφερω πιο πανω)
ακομα και αν μου κοβανε επιδοματα που ουτως η αλλως τωρα δεν παιρνω. -
Το άλλο που δεν καταλαβαίνω πάντως , είναι αυτό το ...πάθος για το δημόσιο! Κάποιοι γράφουν λες και οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν απίστευτη ζωή και ζουν μέσα στα πλούτη!
Οι γονείς μου είναι και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι (όχι Μάνο μου, ΔΕΝ διορίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ, μπορείς να ξανακαθήσεις στην καρέκλα.... ). Δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να είχαμε χρήματα για έστω κάτι παραπάνω από τα βασικά. Και σήμερα, ο πατέρας μου συνταξιούχος και η μητέρα μου λίγα χρόνια πριν την σύνταξη και παίρνουν οι δυο τους λιγότερα από εμένα που έχω τα μισά τους χρόνια και δουλεύω πολύ λίγα χρόνια...
Αυτά είναι τα μεγαλεία που όλοι ζηλεύετε δηλαδή;
Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να μαμήσουμε;
Πόσοι νομίζετε είναι οι υψηλά αμοιβόμενοι ΜΟΝΙΜΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι (δεν μιλάω για τα διάφορα μπλοκάκια που τσεπώνουν χιλιάρικα από επιτροπές και συμβούλια χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά... ); Άντε να είναι 10Κ άντε στο τσακίρ κέφι 20Κ... Οι υπόλοιποι είναι συνήθως κάποιοι κακομοίρηδες των 1000€ άντε 1300€ και ο κόσμος όλος.... Και σ' αυτά τα λεφτά μετράω και τα επιδόματα (τα οποία δίνονταν πάντα αντί αυξήσεων...).
Αυτοί είναι οι...οχτροί δηλαδή;
Εγώ νόμιζα πως το πρόβλημα ήταν τα διάφορα τρωκτικά που τρώνε χρήμα με την σέσουλα και κανείς δεν κάνει τίποτε... Είτε λέγονται προμηθευτές, είτε σύμβουλοι, είτε δεν ξέρω τι άλλο... Οι δημόσιοι υπάλληλοι χρέωσαν τα νοσοκομεία, ή οι προμηθευτές με τις υπερτιμολογήσεις; Οι φαρμακοβιομήχανοι;
Τι να πω, όπως νομίζετε... Μου φαίνεται πάντως πως όπως πάει , θ' αρχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, όταν ο μεγαλύτερος ένοχος είναι άλλος.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Προσωπικα δε θα μου φαινοταν παραλογο, εαν ειχα τη μονιμοτητα (οπως αναφερω πιο πανω)
και αν μου κοβανε επιδοματα που ουτως η αλλως τωρα δεν παιρνω.Το οτι δεν τα παιρνεις εσυ, δεν σημαινει οτι δεν τα παιρνει κανενας.
Στην προηγουμενη δουλεια (ΙΥ) εκτος του (υψηλου) βασικου μισθου επαιρνα:
10% για γαμο, αρα 170 μεικτα (35ευρο μεικτα στο δημοσιο)
10% για παιδια, αρα 170 (36)
8% για γλωσσα, αρα 150 (0 στο δημοσιο)
10% για μεταπτυχιακο, αρα 170 (45 στο δημοσιο)Καποιοι που ειχαν διευθυντικη θεση επαιρναν αν θυμαμαι καλα 12% επιπλεον (75 μεικτα στο δημοσιο).
Περισσοτερες λεπτομερειες στο http://www.steb.gr
Η γυναικα μου (ΙΥ λογιστρια) παιρνει αντιστοιχα επιδοματα, συν επιδομα ισολογισμου, συν επιδομα ταμειου.
Πολλα τα επιδοματα, γι αυτο δεν ειναι ανταγωνιστικος ο ιδιωτικος τομεας. Σωστα;
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Το οτι δεν τα παιρνεις εσυ, δεν σημαινει οτι δεν τα παιρνει κανενας.
Στην προηγουμενη δουλεια (ΙΥ) εκτος του (υψηλου) βασικου μισθου επαιρνα:
10% για γαμο, αρα 170 μεικτα (35ευρο μεικτα στο δημοσιο)
10% για παιδια, αρα 170 (36)
8% για γλωσσα, αρα 150 (0 στο δημοσιο)
10% για μεταπτυχιακο, αρα 170 (45 στο δημοσιο)Καποιοι που ειχαν διευθυντικη θεση επαιρναν αν θυμαμαι καλα 12% επιπλεον (75 μεικτα στο δημοσιο).
Περισσοτερες λεπτομερειες στο http://www.steb.gr
Η γυναικα μου (ΙΥ λογιστρια) παιρνει αντιστοιχα επιδοματα, συν επιδομα ισολογισμου, συν επιδομα ταμειου.
Πολλα τα επιδοματα, γι αυτο δεν ειναι ανταγωνιστικος ο ιδιωτικος τομεας. Σωστα;
Τυπικα, στον ιδιωτικο τομεα, ολοι περνουν επιδοματα.
Αλλα οχι στο χερι. Μαγειρευονται για να ειμαστε ενταξει με εφοριες, ΙΚΑ κτλ και να φαινομαστε τυπικοι.
Εκτος αν μιλαμε για εργαζομενους που αμοιβονται με τον απολυτως βασικο μισθο...
Πιστευω καταλαβαινεις τι εννοω... -
-
1700 πριν 3 χρονια δεν ειναι στο μεσο ορο για βασικος μισθος, δεν συμφωνεις;
Να συμπληρωσω οτι δουλευα 8 ωρες, πληρωνομουν ολες τις υπερωριες (εγραφα χαλαρα και καμια πλασματικη) και επαιρνα και επιδομα επιφυλακης. Επισης ειχα τσαμπα 2 κινητα, καποια λιτρα βενζινη το μηνα, ιδιωτικη ασφαλιση και συνταξη, κλπ. Α, επαιρνα και παραπανω απο αυτα που ελεγε η συλλογικη συμβαση (επιδομα οικειοθελους παροχης). Α, επαιρνα και 2 μισθους μπονους, και ο 13ος και ο 14 μισθος δεν ηταν επι του βασικου αλλα επι ολων των αποδοχων (και τα επιδοματα και οι υπερωριες μεσα).
Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι το τσουβαλιασμα δεν ειναι ασφαλης τροπος για να βγαλεις συμπερασματα. Οι συνθηκες εργασιας του ιδιωτικου τομεα που περιγραφω μπορει σε πολλους να φαινονται εξωπραγματικες, αλλα υπαρχουν. Δεν ειναι ομως ο μεσος ορος. Οπως δεν ειναι ο μεσος ορος του Δημοσιου ο μισθος του εφοριακου.
-
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/video_1456.htmlhttp://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones_(radio_host)
απο Wiki: (whatever that means )
Known for: Advocacy of: conspiracy theories, including New World Order theories; anti-world government; national sovereignty
-
Φιλτατε HF εχεις δικιο σε πολλα απο αυτα που λες αλλα οταν 85% των οικογενειων με παιδια (ποσοστο τυχαιο..φυσικα δεχομαι και προτασεις για να το ξεκαθαρισουμε ποσο ακριβως ειναι για να ξερουμε τι λεμε) ολη τους η πρεμουρα ειναι να τα βαλουν στο δημοσιο...... σαν καριερα, τοτε τι να πουμε??? Ξερω αξιολογοτατη κοπελλα που αφου τελειωσε ΑΕΙ καποια μεταπτυχιακα, μπηκε και τελειωσε και την σχολη δημοσιας διοικησης.. δηλαδη μεχρι τα 30 περιπου δεν εβγαζε λεφτα.. αυτη κατα την γνωμη σας και με δεδομενο οτι 'δουλευει πραγματικα εκει που ειναι...' τι θα επρεπε να παιρνει ωστε να μπορεσει να κανει και οικογενεια με τον οποιο συντροφο της καποια στιγμη... Μου ειπε λοιπον οτι το δημοσιο που την σπουδασε και την εκανε και ειδικη στην διοικηση δεν την αξιοποιει σε θεση που θα μπορουσε γιατι αν την βαλει δεν θα μπορουν καποιοι (πολιτικοι) να κανουν παιχνιδι... ετσι με τετοια νοοτροποια δεν περπαταει το πραγμα... αντιθετα αν καποιος που προσεληφθει απο αφισσοκολητης(του οποιου κομματος) εχει 'εξουσια' στα χερεια του αυτο πρεπει να αλλαξουν τα κομματα νοοτροπια..... δεν ειναι και το ευκολωτερο να γινει... οσο γρηγορα χρειαζεται να γινει... Σε καθε περιπτωση απο αυτες που ανεφερα το κρατος χανει και αμμεσα και εμμεσα... απο τα λεφτα που πληρωνει... Σημερα ακουσα τον Μιχαλο να λεει σε εκπομπη οτι δεν θα ζητησουν οι εμποροβιομηχανοι την καταργηση του 14ου... οσο αξιοπιστο μπορει να θεωρηθει κατι τετοιο... σε βαθος χρονου.... Παντως η Μερκελ δεν ειπε τιποτα για τι σκεπτονται να κανουν με θεσμικα μετρα για τον πολεμο Ευρω Δολλαριου που τελικα αυτο ειναι που εμεις εχουμε να αντιμετωπισουμε... Ανικανοι και οι ευρωπαιοι πολιτικοι.... να στριμωξουν τις τραπεζες.... και τα διεθνη κεφαλαια...να μην πονταρουν στην καταστροφη κρατων και του γειτωνα...
-
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/video_1456.htmlhttp://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones ... io_host%29
Αντιγράφω:Mainstream news sources have referred to him as right-wing,conservative, and a conspiracy theorist. Journalist Michelle Goldberg has stated in The New Republic that Jones represents 'an old strain of American conservatism—isolationist, anti-Wall Street, paranoid about elite conspiracies—that last flowered during the John Birch Society’s heyday.
Βέβαια ο ίδιος έχει άλλη άποψη ...
Jones sees himself as a libertarian, and rejects being described as a right-winger. He has also called himself a paleoconservative. In a promotional biography he is described as an 'aggressive constitutionalist'.Δεν θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω αξιόπιστη πηγή...
-
Kαταρχας απο μονος σου εντασσεις τον εαυτο σου στους (μεγαλο)επιχειρηματιες που θα τσεπωνανε τον 14ο μισθο, με τον τροπο που απαντας.
Και,τελος, πες μου πρωτα το υψος του μισθου σου και μετα ισως απαντησω.Ουάου..!! Φούσκωσα απο περηφάνια που με κατατάσσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες..!! Με 3 άτομα προσωπικό και μεγαλοεπιχειρηματίας.!! Να θυμάμαι να το λέω στις γκόμενες αυτό. Τί έχανα τόσο καιρό...;;
Ενδεικτικό της νοοτροπίας που επικρατεί βέβαια...Τέτοια μεγαλεία έχει η Ελλάδα και πάει μπροστά...!!Ηθελα να ΄ξερα πώς βγάζεις (και συ και πολλοί αλλοι) το συμπέρασμα οτι κάποιος εργοδότης που θα περικόψει τον 14ο μισθό, θα τον τσεπώσει...;; Πώς προεξοφλείς οτι ετσι κι αλλιώς 'κονομάει' χοντρά, ή εστω οτι τον 14ο μισθό του υπαλλήλου θα τον εισπράξει καν, ωστε να τον αποδώσει στον υπάλληλό του....;; Πολύ περισσότερο να τον.... τσεπώσει κιόλας...;;
Επειτα, εαν εισαι σωστος επιχειρηματιας ξερεις απο μονος σου τι πρεπει να κανεις και δε ζητας βοηθεια. (κυριως χωρις πληρωμη) Το να καταργηθει ο 14ος μισθος του ΔΥ, το καταλαβαινω γιατι ο εργοδοτης του (δημοσιο) εχει προβλημα.(Αν και δεν το θεωρω λυση) Α, μάλιστα...Αφου δεν καταλαβαινεις οτι και ο ΙΤ έχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα και πολύ πιο άμεσο απ΄τον Δημόσιο, αν δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό που γίνεται στο Δημόσιο έχει ΑΜΕΣΕΣ και επιπλέον αρνητικές επιπτώσεις και στον ΙΤ, (αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο), τότε προφανώς αγνοείς πολλά.
Το να καταργηθει ο 14ος μισθος του ΙΥ και να τον τσεπωσει ο επιχειρηματιας, δεν το καταλαβαινω.Και,τελος, πες μου πρωτα το υψος του μισθου σου και μετα ισως απαντησω.
Aν αναφέρεσαι στα κέρδη μου, αυτα πια είναι περίπου 20.000 το χρόνο καθαρά, μετα απο αρκετά χρόνια καθοδικής πορείας. Σταδιακής, μικρής, αλλα καθοδικής, με ναδιρ τη χρονιά που πέρασε. Είναι δηλαδή, λίγα περισσότερα απ΄τον καλύτερα αμοιβόμενο υπάλληλό μου. Να ελπίζω λες στη χρονιά που διανύουμε..;;
Απο κει και πέρα λοιπόν, 2 εναλλακτικές βλέπω εγω, μιας και ολες τις αλλες τις εχω εξαντλησει τα χρόνια που πέρασαν. ΄Η απολύω σε πρώτη φάση 1 άτομο και στη συνέχεια ίσως και 2ο, ή προτείνω περικοπές μισθών και τους κρατάω και τους 3. Και στις 2 περιπτώσεις χαμένοι πια είμαστε όλοι...Εγω δεν με βλέπω 'τσεπωμένο' σε καμμια απο τις 2 (εσυ ίσως).... Το ζητούμενο για μένα πλέον είναι, πια θα είναι η λογότερο επώδυνη λύση για όλους....Και σε ξαναρωτώ λοιπόν...Εσυ τί προτείνεις για μας τους 'μεγαλοεπιχειρηματίες'..;; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones ... io_host%29
Αντιγράφω:Mainstream news sources have referred to him as right-wing,conservative, and a conspiracy theorist. Journalist Michelle Goldberg has stated in The New Republic that Jones represents 'an old strain of American conservatism—isolationist, anti-Wall Street, paranoid about elite conspiracies—that last flowered during the John Birch Society’s heyday.
Βέβαια ο ίδιος έχει άλλη άποψη ...
Jones sees himself as a libertarian, and rejects being described as a right-winger. He has also called himself a paleoconservative. In a promotional biography he is described as an 'aggressive constitutionalist'.Δεν θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω αξιόπιστη πηγή...
Κάτι μου θυμίζει η φωνή του πάντως... Πρέπει να είναι και αφηγητης σε καποιο απο αυτά τα βιντεακια που περιγράφουν την παραγωγή χρήματος απο τις Τράπεζες μέσω του χρέους...
Με τόση αβεβαιότητα που υπάρχει σημερα και με ολα αυτά που γίνονται, και αλήθεια να είναι αυτά που λέει ή ακόμη και κάποιος αλλος να την πει, πάλι δεν ξέρεις τί να πιστέψεις.... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Για τον Γλέζο δεν μιλάνε έτσι. Ούτε για αστείο.
Παρολο δεξιος συμφωνω
Σκέψου να είχε γίνει αυτό με κυβέρνηση Καραμανλή...
Αλλά τώρα...μα γι αυτο η κατοχικη ολιγαρχια τον εχει πανω...
για να κρατησει τα πληθη...μονο που δεν της βγαινει...
Έκτακτα μέτρα (3ος 2010)