-
Καλώς σας βρηκα παιδες
Θα ηθελα τη γνωμη σας για αγορα παλιου αγροτικου. **Διαθέτω μεχρι 4,000 ευρω **.
Η χρήση καθάρα αγροτική και σίγουρα θα περιλαμβάνει καποια ταξίδια για μεταφορά εργαλειων,εφοδίων,διανομή αγροτικών προιόντων κλπΓια να σας βοηθήσω στο τι έχω περιπου στο μυαλό μου προσανατολίζομαι σε Nissan King Cab μοντελο γύρω στο '95.
Τα διλήμματα έχουν ως εξής :
Πετρέλαιο ή Βενζίνη ; Το πετρέλαιο ειναι οικονομικό στη χρήση αλλα σε περίπτωση που χρειαστει να πάρω ή να παραδωσω κάτι Αθηνα τότε μαλλον θα έχω πρόβλημα.Τελικά μήπως και με τη βενζίνη βολευομαι χωρίς επιβάρυνση ; Μιλαμε για όχι πάνω απο 10-15,000 χιλιόμετρα το χρονο. Απο την άλλη και τα βενζινοκίνητα ειναι φτηνότερα απο το πετρελαια στο κόστος κτήσης. Όμως όταν σκεφτομαι βαριά βενζινοκίνητα αγροτικά 2,000 cc και πάνω φοβάμαι μήπως γίνω ο καλύτερος πελάτης του βενζινά!
Χώρος καρότσας : Επιθυμία μου είναι να μπορώ να φορτώνω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα τόσο σε βάρος όσο και σε διαστάσεις. Οπότε μάλλον ξεχνάω διπλοκάμπινα. Μάλλον πάω σε μισή ή καθόλου καμπίνα;
Μέχρι πόσο βάρος θα μπορώ να σηκώνω;Αξιοπιστία : Αυτό ίσως έχει σχέση και με το πρωτο ερωτημα περι ντιζελ ή βενζίνας.Πιο αγροτικό πιστευετε οτι είναι πιο αξιοπιστία και ποια πράγματα θα πρέπει να ελέγξω πριν προχωρήσω στην αγορά;
4χ4 ή 4χ2 ; : Το 4χ4 ακόυγεται σίγουρα πιο ολοκληρωμένο εργαλείο αλλά μήπως το πληρώνω ακριβά σε καύσιμα και συντήρηση;
Κάθε άποψη και εμπειρία σας θα μου ήταν υπερπολύτιμη ! Ευχαριστώ!
-
Καλώς σας βρηκα παιδες
Θα ηθελα τη γνωμη σας για αγορα παλιου αγροτικου. **Διαθέτω μεχρι 4,000 ευρω **.
Η χρήση καθάρα αγροτική και σίγουρα θα περιλαμβάνει καποια ταξίδια για μεταφορά εργαλειων,εφοδίων,διανομή αγροτικών προιόντων κλπΓια να σας βοηθήσω στο τι έχω περιπου στο μυαλό μου προσανατολίζομαι σε Nissan King Cab μοντελο γύρω στο '95.
Πετρέλαιο ή Βενζίνη ; Το πετρέλαιο ειναι οικονομικό στη χρήση αλλα σε περίπτωση που χρειαστει να πάρω ή να παραδωσω κάτι Αθηνα τότε μαλλον θα έχω πρόβλημα.Τελικά μήπως και με τη βενζίνη βολευομαι χωρίς επιβάρυνση ; Μιλαμε για όχι πάνω απο 10-15,000 χιλιόμετρα το χρονο. Απο την άλλη και τα βενζινοκίνητα ειναι φτηνότερα απο το πετρελαια στο κόστος κτήσης. Όμως όταν σκεφτομαι βαριά βενζινοκίνητα αγροτικά 2,000 cc και πάνω φοβάμαι μήπως γίνω ο καλύτερος πελάτης του βενζινά!
Χώρος καρότσας : Επιθυμία μου είναι να μπορώ να φορτώνω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα τόσο σε βάρος όσο και σε διαστάσεις. Οπότε μάλλον ξεχνάω διπλοκάμπινα. Μάλλον πάω σε μισή ή καθόλου καμπίνα;
Μέχρι πόσο βάρος θα μπορώ να σηκώνω;Αξιοπιστία : Αυτό ίσως έχει σχέση και με το πρωτο ερωτημα περι ντιζελ ή βενζίνας.Πιο αγροτικό πιστευετε οτι είναι πιο αξιοπιστία και ποια πράγματα θα πρέπει να ελέγξω πριν προχωρήσω στην αγορά;
4χ4 ή 4χ2 ; : Το 4χ4 ακόυγεται σίγουρα πιο ολοκληρωμένο εργαλείο αλλά μήπως το πληρώνω ακριβά σε καύσιμα και συντήρηση;
-
Καλώς σας βρηκα παιδες
-
Παρε αυτο το Nissan ή καποιο hilux/taro.Αν παρεις nissan πιστευω η καλυτερη λυση ειναι βενζινη.Αμα παρεις hilux πετρελαιο γιατι πολυ απλα δεν νιωθουν.Αλλα θα βρεις του 95 με τοσα λιγα λεφτα?Εμενα φιλος μου αγορασε πριν 2-3 χρονια nissan navara του 97 με τον 2.5 κινητηρα με τα 133 αλογα στα 12κ.Βεβαια εχει air condition ελαχιστα χιλιομετρα μολις 100.000χλμ και ειναι και το τετραθυρο!Εργαλειο δε κολωνει πουθενα!
-
Ευχαριστώ Γιώργο, ο φίλος σου σίγουρα πήρε πολύ καλο μηχάνημα, τα King Cab που βγαίναν μεχρι λιγο μετα το 95 δε λεγονται Navara , και αυτη η αλλαγη περα απο το όνομα πρεπει να έχει να κάνει με μηχανικα μερη και εξοπλισμους. Έχω βρει κάποια στην τιμή περιπου που ανεφερα απο 94 εως 96 με 100-120,000 χιλίομετρα. Ειναι με πιο αδυναμους κινητηρες αυτα τα παλια K.C. ,το πολύ 100 άλογα.
Στα Nissan King Cab απ'ότι μου λες εχεις κάποιες μικρές επιφυλαξεις στο πετρέλαιο,γιατι αυτο; Κατανάλωση ή αξιοπιστία; -
Εχω την εντυπωση οτι τα ,δηλωμενα,αγροτικα πετρελαιοκινητα κινουνται κανονικα στην Αθηνα.Ολοι οι λαϊκατζηδες πετρελαιο εχουν,εκτος αν πρεπει να εχεις αδεια για λαϊκή
-
Μιας και στην οικογένεια έχουμε πλέον 2 hilux, 1 του '96 και ένα '09 να σου πω τις εντυπώσεις μου.
Του '96 που σε ενδιαφέρει έχουμε το ψηλό 4χ4 2.4 diesel (όχι turbo). Το αυτοκίνητο είναι πραγματικό σκυλί με μηδενικές βλάβες και έχει φτάσει αισίως τις 250.000km. To μεγάλο μείον του είναι πως είναι αρκετά αργό και ειδικά φορτωμένος θα είσαι απελπιστικά αργός. Στις 4χ2 εκδόσεις του φαντάζομαι πως θα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα.
-
VW Taro στην οικογένεια 20ετίας με 280.000 χιλιόμετρα σαν της φωτογραφίας περίπου.
Βέβαια είναι αρκετά παλιό αλλά σκύλαρος, δεν καταλαβαίνει τίποτα! Το έχουμε φορτώσει όλα τα χρόνια λόγω της δουλειάς. Είναι όμως πολύ αργό και ειδικά τα τελευταία χρόνια απελπιστικά... 2.200cc βενζίνη κι όπως είπες κι εσύ στην αρχή, 'ο καλύτερος πελάτης του βενζινά'. Αυτό ισχύει.. Καίει τ' άντερα του που λένε!!
Βέβαια εσύ θα κοιτάξεις σε κάτι ποιο πρόσφατο κι ελπίζω να είναι καλύτερο από θέμα κατανάλωσης. -
Το θεμα ειναι οτι να βρει καποιο 1.6 βενζινη king cub θα ειναι κομπλε.
-
Ξαδερφος μου πηρε το Navara 2,5 Diesel του 2001 εισαγωγης μολις με 9.500€ και απο το καλοκαιρι που το εχει το τρεχει παντου και για δουλειες αλλα και για την μετακινηση του και εχει μεινει κατ'ευχαριστημενος. Κοιταξε για πετρελαιο και θα δεις στην αγορα παρα πολλες λυσεις-προτασεις . Αν ειναι και με αγροτικη αδεια ασυζητητη. Παρε καποιο με τη μιση καμπινα δλδ να εχει και καποια καθισατα πισω αλλα χωρις πορτα. Ολοι οι καλοι χωρανε
-
Μηπως κατι τετοιο καλυπτει επαρκεστερα τις μεταφορικες σου αναγκες???
Το εχουν αρκετοι συγγενεις μου αγροτες κ πηρε προσφατα και ο πατερας μου για αγροτικο -αν κ δεν ειναι επαγγελματιας- και τον εχει βολεψει. Το μονο κακο ειναι πως δυσκολα βρισκεις δυνατο πετρελαιοκινητο + 4Χ4+ καλοσυντηρημενο στην Ελλαδα. -
Νιώθω πολύ τυχερός που γράφτηκα στο 4tforum και λαβαίνω τόσο ωραίες απαντήσεις. Εύστοχες και με πραγματική διάθεση για βοήθεια, σας ευχαριστώ ειλικρινά όλους!
@BILL33
Μου άνοιξες τα μάτια, είναι ακριβώς όπως τα λες, παραθέτω τον νόμο:
« Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη απαγορεύεται όχι µόνο η κίνηση των Ι.Χ. πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, αλλά και η ταξινόµησή τους, η απόκτηση δηλαδή άδειας κυκλοφορίας. Εξαιρούνται τα ταξί, τα λεωφορεία, τα στρατιωτικά οχήµατα και τα βαρέα φορτηγά. Η ΚΥΑ Β-27660/712 (ΦΕΚ 519Β, 12-8-92) καθορίζει τα διοικητικά όρια εντός των οποίων ισχύουν οι απαγορεύσεις. Εξαίρεση δε γίνεται για καµιά κατηγορία αυτοκινήτων, εκτός από τους ιδιοκτήτες φορτηγών ιδιωτικής χρήσης κάτω των 4 τόνων, οι οποίοι κατέχουν άδεια παραγωγού ή και πωλητή σε λαϊκές αγορές και µεταφέρουν προϊόντα για πώληση, εφόσον τα αυτοκίνητά τους πληρούν συγκεκριµένες προϋποθέσεις τεχνολογίας και ηλικίας (ΚΥΑ 25543/1207, ΦΕΚ 577Β, 18-5-01). Η παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας επιβατηγού αυτοκινήτου µε κινητήρα ντίζελ στα δύο µεγάλα αστικά κέντρα δεν περιλαµβάνεται στον ΚΟΚ, ωστόσο τιµωρείται βάσει σχετικού υπουργικού διατάγµατος (αφαίρεση πινακίδων).»Εγω θα το έχω με αγροτική άδεια και δεν ενδιαφέρομαι να βγαίνω λαική , οπότε με καλύπτει ο όρος «παραγωγός» πιστεύω. Βέβαια ο νόμος λεει «μεταφερουν προιόντα για πώληση» , οπότε τυπικά αν πχ πάς για να αγοράσεις εφόδια ή μηχανήμαα εισαι εκτός νόμου. Ένα αυτό και δευτερο ο νόμος λεει «εφοεσον πληρουν συγκεκριμένες προυποθέσεις τεχνολογίας και ηλικίας» το οποίο δε μπορώ να φανταστώ τι εννοει.
@billllll
Κρατάω ότι hilux πετρέλαιο είναι ασφαλής αγορά ακόμα και με πάνω από 150,000 χιλιόμετρα.Λες ότι έχετε το ψηλό, με αυτό ποσο βάρος μπορεις να σήκωσεις, μήπως θυμάσαι;@Nick-K
Κρατάω επίσης ότι και το Taro βενζίνη είναι καλή επιλογη, καίει όμως πολύ όπως φοβόμουν. Το πετρέλαιο Taro τι να λεει άραγε από αξιοπιστία; Κάνω την ίδια ερώτηση και σε σενα αν θυμάσαι το βάρος που μπορει να σηκώσει@GiwrgosFocus
Σωστός φαίνεται πως μια επιλογή βενζίνη κάτω από 2,000 cc είναι η μοναδική λογική εναλλακτικη του πετρελαιου στο ζητημα κατανάλωση. Σε αυτή το σενάριο παιζει και το Hilux 1.8 . To King Cab 1.6 το εψαξα λιγο στο νετ και φαινεται πως είναι πολύ παλιο μοντελο ,καπου 1985 Πάντως Γιώργο με βάζει σε σκέψεις ότι το King Cab πετρέλαιο δε μου το συστήνεις,ή είναι ιδέα μου ;@Thomas
Ναι η μιση καμπινα μάλλον είναι η χρυσή τομή, αλλα αν βρω κατι καλο χωρις καθόλου δε θα το θεωρήσω απόλυτο κριτήριο δεδομένου ότι το αγροτικο (που ναι θα το έχω με αγροτική άδεια) θα το έχω σαν εργαλειο δουλειάς@efthymis
Στις μεταφορικές αναγκες καλο το Transporter αλλα στις αγροτικές ταρζανιές θα μου κάνει κόλπα ο ΓερμανόςΓενικά τι πιστευετε πρέπει να ελέγξω σε ένα πετρελαιοκίνητο , υπάρχει κόλπο για έλεγχο κατάστασης από έναν μη έμπειρο;
-
To Taro ειναι το highlux της Τογιοτα με αλλαγμενα σηματακια ,αν θυμαμαι καλα.
-
Δε στο συστηνω γιατι οσο να ναι μεταχειρισμενο ειναι ειναι και ντιζελ αμα το εχει ζορισει ο προηγουμενος θα σου βγαλει πολλα προβληματα.Γιαυτο παρε βενζινη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
-
@BILL33
Μολις το ελεγξα στο net και εισαι απόλυτα σωστός,κυριολεκτικά μόνο το σήμα άλλαξε η VW@GiwrgosFocus
Θα λάβω πολυ σοβαρά υπόψη μου τη συμβουλή σου. Οι πετρελαιοκινητήρες αν δεν ειναι σε καλη κατάσταση πού μπορει να μου βγάλουν ζημιά και ποσο θα μου κοστίσει;Μιας και μιλάμε για πληθώρα τέτοιων pick-up δε θα είναι άραγε σχετικά εύκολο να βρω μτχ ανταλλακτικά αν χρειαστεί; Εδώ μου φαίνεται έχουμε ένα crash test μεταχειρισμένων κινητήρων 1,8 βενζινα - 2,4 ντιζελ σε αξιοπιστία, κατανάλωση και επιδόσεις(ροπή -ισχύς σε χαμηλές και μεσαιες)Πάντως στο μόνο που έχω κατασταλάξει ειναι το 4χ4 γιατί δε μπορώ να φανταστώ πώς ένα πισωκίνητο θα με ξεκολλαει απο λάσπες ή χλωρά χόρτα σε ανηφόρα απο στάση και χωρίς φόρα.
Αν μαλιστα υπάρχει και επιλογη απεμπλοκής της τετρακίνησης για πιθανή(?) οικονομία καυσίμου στην άσφαλτο τότε τα πράγματα θα ήταν ιδανικά -
Κοιταξε εγω προσωπικα θα απεφευγα το diesel γιατι
Ξερω ενα ματσο γυφτεους που ειχαν αγορασει diesel και καπου καπου τα ξεκολιαζανε(οχι κοφτες) και καπου καπου τα πηγαινανε νορμαλ.Αυτοι που ειχαν diesel τα αυτοκινητα τους τα εφτυσαν πολυ νωριτερα απο αυτα της βενζινης(!).Προσεξε ομως και το αλλο.Αφου θες ροπη θα χρειαστεις μηχανιμα diesel.Αμα παρεις βενζινη δε θα εχεις ροπη αλλα θα εχεις καλυτερα ανεβασματα δηλαδη οταν θα θες να πατησεις αλλα θα καινε πολυ καθως ρουφανε πολυ αυτα τα αυτοκινητα γιατι οι κινητηρες τους ειναι παλιας τεχνολογιας.Αν βρεις απο εμπιστο ανθρωπο η απο καναν γερακο κανα diesel σε καλη κατασταση αγορασε το χωρις δευτερη.Αν ψαχτεις και δε βρεις η ποιο σιγουρη λυση ειναι η βενζινη.Και να ξερεις και το αλλο.Τα ανταλακτικτα του diesel ειναι ποιο ενισχυμενα να το πω γενικα σε σχεση με αυτα της βενζινης εχουν την διπλασια αντοχη αλλα σκεψου οτι εχεις ροπη γιαυτο ειναι και ποιο ενισχυμενα.Παντος αν αγορασεις diesel θα μουρλαθεις στη ροπη.Πολυ τραβηγμα.Και αν εβλεπα για diesel θα εβλεπα για αυτα της toyota δηλαδη hilux και το taro που ειναι στην ουσια τα ιδια αυτοκινητα επειδη ειναι σκυλια.Μενω σε αγροτικη περιοχη και ξερω περιπου τι παιζει γιατι μαθαινονται γρηγορα εδω τα πραγματα.
-
Επαγγελματικό αυτοκίνητο => πετρέλαιο!Οι περισσότεροι λόγοι αναφέρθηκαν...Διάρκεια ζωής,αξιοπιστία,ροπή(=>τράβηγμα ενώ είναι φορτωμένο),οικονομία καυσίμου!Εννοείται βέβαια ότι μιλάμε πάντα για συντηρημένα αυτοκίνητα!
-
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Επαγγελματικό αυτοκίνητο => πετρέλαιο!Οι περισσότεροι λόγοι αναφέρθηκαν...Διάρκεια ζωής,αξιοπιστία,ροπή(=>τράβηγμα ενώ είναι φορτωμένο),οικονομία καυσίμου!Εννοείται βέβαια ότι μιλάμε πάντα για συντηρημένα αυτοκίνητα!Εδω συμφωνω
@Γιωργο ενταξει υπαρχουν μερικοι που τα σκιζουν αλλα δεν ειναι και πολλοι.Φιλε μου επειδη ειναι γι ακαθαρα επαγγελματικη χρηση μονοδρομος ειναι το πετρελαιο και αν φοβασαι για την ποιοτητα ρωτας διαφορους επαγγελματιες οδηγους απο που βαζουν και αν ειναι ευχαριστημενοι στο θεμα της ποιοτητας. Και τωρα που θα παρει και αλλη μια αυξηση η βενζινη λογω ΕΦΚ το πετρελαιο ειναι μονοδρομος.
-
Κοιταξτε αμα βρει καλοκρατημενο καμια αντηρηση.Το θεμα ειναι μην του τη γ@μησουνε και το μετανιωσει.Και εγω ντιζελ θα αγοραζα αν εβρισκα καλο παντα!
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Κοιταξτε αμα βρει καλοκρατημενο καμια αντηρηση.Το θεμα ειναι μην του τη γ@μησουνε και το μετανιωσει.Και εγω ντιζελ θα αγοραζα αν εβρισκα καλο παντα!Υπαρχουν πολλα καλα, αν ο προηγουμενος ιδιοκτητης το χρησιμοποιουσε μονο για την δουλεια του βεβαια αν ειναι κανα διπλοκαμπινο το ειχε και για οικογενειακους λογους. Αλλα ποσο να το σκισεις?
ΠΑΛΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ - ΤΙ ΠΡΟΤΙΝΕΤΕ;