-
Κοίταξε έχεις ένα δίκιο εγώ στα μεροι που έχω οδηγήσει είναι γύρω γύρω απο το σπίτι και σε κανά βουνό με τον πατέρα μου μέσα η κάπου αλλού μέσα στη πόλη άμα έχει πιει ο πατέρας μου 2-3 ποτηρακια παραπάνω.Αλλά εντάξει πιστεύω για την ηλικία μου άμα δεις αλλά παιδιά δε λν έχουν πιάσει τιμόνι για κανένα λόγο.Αλλά εντάξει αν βρισκόμουν στην συγκεκριμένη περίπτωση άμα είχε περιθώριο να σταματήσω θα έκανα αυτό.Αν δεν είχα τότε θα προσπαθούσα να το σώσω με οποιονδήποτε τροπο.
-
Οδηγώ απο τα 16 μου μαζί με τον πατέρα μου. Μόλισ έγινα 17 μου έδινε το αυτοκίνητό του και το έπαιρνα μαζί με κανέναν φίλο μου και πηγαίναμε αποστάσεις εως 5-6 km... Του πατέρα μου ειναι μεγάλο αυτοκίνητο οπότε στην ουσία έμαθα να οδηγ΄ς με μεγάλο αυτοκινητο. Είναι το mazda 6 του 2009 2.000cc. Δηλαδή δεν θα με πείραζε να πάρω και ένα μεσαίο αυτοκίνητο όπως αναφέρθηκε παραπάνω... Όσο για το Stilo το έχει ένασ φίλοσ μου και το έχς οδηγήσει... 0-100 εχει περίπου 10,5-11,0 και τελική 210... Το αυτοκινητο εσωτερικά ειναι μαμά... Το μόνο που εχει υποστεί ειναι αλλαγή καταλύτη ο οποίος δίνει 6hp στο αυτοκίνητο!!!!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το Ford Fiesta 1.6 S καλό χρυσό αλλά με το πάνκοντο κιβώτιο που έχει τα εξής αρνητικά
καλα το φοκους ειχε πολυ μακρυ και αυτο ειχε πολυ κοντο ? τι στοκοι εκει στη φορντ
-
Ο χρήστης nikolasaek21 έγραψε:
Οδηγώ απο τα 16 μου μαζί με τον πατέρα μου. Μόλισ έγινα 17 μου έδινε το αυτοκίνητό του και το έπαιρνα μαζί με κανέναν φίλο μου και πηγαίναμε αποστάσεις εως 5-6 km... Του πατέρα μου ειναι μεγάλο αυτοκίνητο οπότε στην ουσία έμαθα να οδηγ΄ς με μεγάλο αυτοκινητο. Είναι το mazda 6 του 2009 2.000cc. Δηλαδή δεν θα με πείραζε να πάρω και ένα μεσαίο αυτοκίνητο όπως αναφέρθηκε παραπάνω... Όσο για το Stilo το έχει ένασ φίλοσ μου και το έχς οδηγήσει... 0-100 εχει περίπου 10,5-11,0 και τελική 210... Το αυτοκινητο εσωτερικά ειναι μαμά... Το μόνο που εχει υποστεί ειναι αλλαγή καταλύτη ο οποίος δίνει 6hp στο αυτοκίνητο!!!!μην επηρεαζεσαι απο αυτοκινητα που εχουν οι φιλοι σου
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Κοίταξε έχεις ένα δίκιο εγώ στα μεροι που έχω οδηγήσει είναι γύρω γύρω απο το σπίτι και σε κανά βουνό με τον πατέρα μου μέσα η κάπου αλλού μέσα στη πόλη άμα έχει πιει ο πατέρας μου 2-3 ποτηρακια παραπάνω.Αλλά εντάξει πιστεύω για την ηλικία μου άμα δεις αλλά παιδιά δε λν έχουν πιάσει τιμόνι για κανένα λόγο.Αλλά εντάξει αν βρισκόμουν στην συγκεκριμένη περίπτωση άμα είχε περιθώριο να σταματήσω θα έκανα αυτό.Αν δεν είχα τότε θα προσπαθούσα να το σώσω με οποιονδήποτε τροπο.το μονο ατου που εχεις ειναι οτι τα μερη που οδηγεις ειναι κωλοδρομοι
απο κει και περα ακομα και με ενα χρονο φουλ οδηγησης (πχ 25.000 + χλμ) δε θεωρω οτι ξερει καποιος να οδηγει τελεια και οτι ειναι ετοιμος να αντιδρασει σωστα στην οποια κατασταση, οσο οδηγεις μαθαινεις
-
Ο χρήστης nikolasaek21 έγραψε:
Οδηγώ απο τα 16 μου μαζί με τον πατέρα μου. Μόλισ έγινα 17 μου έδινε το αυτοκίνητό του και το έπαιρνα μαζί με κανέναν φίλο μου και πηγαίναμε αποστάσεις εως 5-6 km... Του πατέρα μου ειναι μεγάλο αυτοκίνητο οπότε στην ουσία έμαθα να οδηγ΄ς με μεγάλο αυτοκινητο. Είναι το mazda 6 του 2009 2.000cc. Δηλαδή δεν θα με πείραζε να πάρω και ένα μεσαίο αυτοκίνητο όπως αναφέρθηκε παραπάνω... Όσο για το Stilo το έχει ένασ φίλοσ μου και το έχς οδηγήσει... 0-100 εχει περίπου 10,5-11,0 και τελική 210... Το αυτοκινητο εσωτερικά ειναι μαμά... Το μόνο που εχει υποστεί ειναι αλλαγή καταλύτη ο οποίος δίνει 6hp στο αυτοκίνητο!!!!Αν είσαι τώρα 18 , έχεις κάνει περίπου 4000 χιλιόμετρα (πες μας αν κάνω λάθος) θεωρείς ότι είσαι έμπειρος ως οδηγός?
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Στην πραγματικότητα έχει γίνει συνδυασμός των απαντήσεων Italakia και Neos......
Aπλά φαίνεται οτι οι απαντήσεις των παιδιών στα 18 είναι ακαδημαικές.
Γι αυτό και λέω ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερα δυνατά αυτοκίνητα.
Το παράδειγμα ήταν με Nissan Micra 75αρι.Άρα ακόμα και με 75 άλογα μια χαρά φτάνεις τα 95 σε κατηφορική διαδρομή και κινδυνεύεις.
Μπορεί όμως αν έχεις το Celica ή το FR με τα καλύτερα φρένα να προλάβεις να σταματήσεις. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Καλα ρε Κωνσταντινε επειδη ειχαν μαζεψει οι γονεις του ή αυτος δεν πρεπει να αγορασει ** αυτοκινητο**?Πρεπει να αγορασει χιλιαρι??Γιατι να μην αγορασει ενα 1.6?Μια χαρα ειναι...Εγω το ειπα για τη δυναμη...
@Νeos μα καλα θα ειναι το fiesta λιγοτερο οικονομικο σε σχεση με το τουρμπατο ibiza και το 18αρι celica?Εγω πιστευω πως η ποιο ορθη επιλογη ειναι το fiesta S...Οχι επειδη ειναι ford επειδη πληρει πολλους τομεις.Και για τα προβληματα του σασμαν μπορει να βρει απλο 1.6 και οχι S το οποιο θα ειναι κοπια το δικο μου αυτοκινητο το οποιο εχει μακρυ σασμαν και βγαζει περιπου τα ιδια αλογα...Εγω λεω για το S.Και αν κανει θορυβο?Νεος ειναι το παιδι δε μπορει να το αντεξει?
δεν έχει πει τι οδηγική εμπειρία έχει.....γι αυτό το λέω.....(για να δούμε συνέχεια... )
Μα καλα ρε Κωνσταντινε και εγω οταν κλεισω τα 18 1.6 θα παρω δε θα μπορω να το μαζεψω????
Γιώργη , είσαι σε κατηφορική διαδρομή σε βουνό με 4η και περίπου 95 χιλιόμετρα στο κοντέρ.
Ακολουθεί δεξιά φουρκέτα και στην άνοδο ανεβαίνει νταλίκα με επικαθήμενο....
για πες αντιδράσεις....βαζεις 3η, φλικαρεις και μπαινεις πλασαριστος ψηνοντας την πισω αριστερη ροδα στην μπροστινη αριστερη ροδα της νταλικας
Ενώ πιάνς μπουτάκι συνοδηγού φυσικά
Και με το άλλο χέρι τινάζεις τη στάχτη ενώ τραβάς μια τζούρα από τη φραπεδιά...
-
Εγώ πάντως που ξεκίνησα να οδηγώ και έμαθα με 163 άλογα δεν με χάλασε!!!
Σοβαρά τώρα.Ο Qsis έχει δίκιο.Όσο πιο πολύ οδηγάς τόσο πιο πολύ μαθαίνεις.Αν και πιστεύω ότι όλα είναι κι θέμα μυαλού και αυτοσυγκράτησης.
Το θέμα είναι ότι στα 10000 κοίτα να βρεις ένα αυτοκίνητο που να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για σένα και να σου καλύπτει και όλες σου τις ανάγκες(από το να πηγαίνει γρήγορα μέχρι γιατί όχι και να κάνει και ένα ταξίδι που δεν θα σου βγάζει την ψυχή).Ψάξτε το καλά γιατί το ποσό είναι μια χαρά που διαθέτεις! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το Ford Fiesta 1.6 S καλό χρυσό αλλά με το πάνκοντο κιβώτιο που έχει τα εξής αρνητικά
καλα το φοκους ειχε πολυ μακρυ και αυτο ειχε πολυ κοντο ? τι στοκοι εκει στη φορντ
Είχε πολύ κοντό επειδή ήταν ζμπορ...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Stilo ΟΧΙ.Το Ford Fiesta 1.6 S καλό χρυσό αλλά με το πάνκοντο κιβώτιο που έχει τα εξής αρνητικά
-κάνει θόρυβο απ τη μηχανή
-καίει πολύ μέσα στην πόλη
-σε εντός πόλης οδήγηση αλλάζεις ταχύτητες συχνά και γίνεται κουραστικό
-σε ταξίδι με πάνω από 120km οι στροφές της μηχανής είναι στο θεό
-έχει την κλασσική κατάρα της Ford με τα ταμπούρα πίσω σε μοντέλα που υποτίθεται έχουν μια υποτυπώδη σπορ χροιά και έπρεπε να φέρουν δισκόφρεναΚαλύτερα ένα προσεγμένο Ibiza FR όπως αναφέρθηκε. Κλασσικός αξιόπιστος 1.8Τ με δυνατές επιδόσεις και συνδυασμένος με ικανοποιητικό κράτημα στις στροφές. Θα πρότεινα Colt CZT αλλά για νέο οδηγό η δύναμή του δεν συμβαδίζει καθόλου με την (μη) ικανότητά του να στρίβει σωστά.
Τέλος μια πιθανή καλή περίπτωση για 18χρονο είναι το Celica 1.8 με τα 140 άλογα και το Hyundai Coupe 1.6. Τίμια αυτοκίνητα με φτηνή συντήρηση, αξιοπρεπείς επιδόσεις, κουλ εμφάνιση, ευχάριστη συμπεριφορά.
Ώς κάτοχος του fiesta s έχω να πω τα εξής: Η κατανάλώση είναι στα 7,5 λίτρα χωρίς να κάνω ειδική οδήγηση για να καίω λίγο.Και μιλάμε για 1600 κυβικά.
Πώς γίνεται αφου έχει κιντό κιβώτιο να κάνεις συχνά αλλαγες ταχυτήτων μέσα στη πόλη? με 4η και 40 χλμ τραβάει πάρα πολυ καλά.Εγω τουλάχιστον το θεωρώ πολύ ευχαριστο μέσα σε πόλη και επαρχιακές διαδρομές.Στην εθνική μεχρι τα 120 δεν κουράζει αλλα απο κει πέρα δείχνει οτι με ένα εξάρι κιβώτιο θα ήταν άψογο.
Οσον αφορα to fr που λες μπορεις να το συγκρίνεις με το st. Το service στο fr και colt ειναι πολύ ποιο ακριβά απο το fiesta που στα 4 προγραμματισμένα service που έχω κάνει δεν έχω δώσει πάνω απο 180 ευρω την κάθε φορά. -
Ο χρήστης nikos_s έγραψε:
Ώς κάτοχος του fiesta s έχω να πω τα εξής: Η κατανάλώση είναι στα 7,5 λίτρα χωρίς να κάνω ειδική οδήγηση για να καίω λίγο.Και μιλάμε για 1600 κυβικά.
Πώς γίνεται αφου έχει κιντό κιβώτιο να κάνεις συχνά αλλαγες ταχυτήτων μέσα στη πόλη? με 4η και 40 χλμ τραβάει πάρα πολυ καλά.Εγω τουλάχιστον το θεωρώ πολύ ευχαριστο μέσα σε πόλη και επαρχιακές διαδρομές.Στην εθνική μεχρι τα 120 δεν κουράζει αλλα απο κει πέρα δείχνει οτι με ένα εξάρι κιβώτιο θα ήταν άψογο.
Οσον αφορα to fr που λες μπορεις να το συγκρίνεις με το st. Το service στο fr και colt ειναι πολύ ποιο ακριβά απο το fiesta που στα 4 προγραμματισμένα service που έχω κάνει δεν έχω δώσει πάνω απο 180 ευρω την κάθε φορά.Για την κατανάλωσή σου δεν μπορώ να διαφωνήσω, εξαρτάται απ το που οδηγείς και με τι τρόπο.
Όμως μιλάμε για ένα κιβώτιο που στον κόφτη (6.800) της πρώτης έχει 50χλμ/ώρα, στον κόφτη της δευτέρας κάπου 80-83 και για τα 100 χιλιόμετρα με 3η έχει πάνω από 5000 στροφές. Ξέρω άνθρωπο που είχε το συγκεκριμένο μοτέρ-κιβώτιο και στην Αθήνα μέσα τις τρεις πρώτες σχέσεις τις κούμπωνε στα 50 πρώτα μέτρα, που το θεωρώ πολύ κουραστικό. Τουλάχιστον για τον δικό μου τρόπο οδήγησης, είναι κάτι που θα δυσκολευόμουν να συμβιώσω μαζί του. Αυτό εννοώ ότι θέλει αλλαγές συχνά, από φανάρι σε φανάρι πρέπει κάθε φορά να βάζεις και 3η ή και 4η για να μη στίβεις το μοτέρ. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.
Η συντήρηση του FR και του CZT είναι παρόμοια με το δικό σου, δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω μιας και η τουρμπίνα δεν ορίζει κανένα επιπλέον έξοδο στα σέρβις
Τώρα τι να πω, ό,τι αρέσει στον καθένα, τη γνώμη μου λέω
Επιλογή αυτοκινήτου!