-
Αδικαιολόγητα κακή η απόδοση των οδηγών της Ford στον αγώνα και ιδιαίτερα του Hirvonen. Και βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία το ότι ο Mikko καθάριζε το δρόμο την πρώτη ημέρα, αφού την 2η και την 3η δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά ενώ η σειρά εκκίνησης του ήταν ιδανική.
Ήταν κατώτερα του αναμενομένου τα Focus στο Μεξικό λόγω υψομέτρου, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην διεκδικήσει podium ο Hirvonen ή και ο Latvala εκεί... Οι χρόνοι του Henning με το 'παλιό' Focus έδειξαν πως μερίδιο ευθύνης έχουν οι εργοστασιακοί οδηγοί ή και οι 'εργοστασιακοί' μηχανικοί...Καλύτεροι του αναμενομένου οι χρόνοι του Block, ενώ καλοί ήταν οι χρόνοι και του Raikkonen που θα πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα βγαίνει εκτός δρόμου μία ή περισσότερες φορές σε κάθε αγώνα...
Τέλος, συγχαρητήρια και στους 3 του podium, στον Loeb λόγω της καθαρής του νίκης, και στους Petter και Ogier για την ωραία μάχη μέχρι τέλους ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος.
-
Ο velos παραπάνω γράφει ότι ο Loeb τους 'μούδιασε'
Εγώ θα γράψω καλύτερα τους 'ξέρανε' και έκοψε τον βήχα σε όποιον πίστεψε ότι φέτος ήρθε ή ώρα για την άλλαγή καθεστώτος.
Από εκεί και πέρα.
Το υψόμετρο πλήτει όλα ανεξαιρετως τα αυτοκίνητα WRC (και τα υπόλοιπα φυσικά) το ίδιο, αφού η αρχιτεκτονική των μοτερ είναι ακριβώς η ίδια.
Οπότε δικαιολογία 'υψομέτρου' για τα μοτέρ της Ford δεν παίζει.
Αν είχαν πρόβλημα με τα μοτέρ, φταίνε όπως λέει ο cmarin οι μηχανικοί (αλλά προσθέτω εγώ) και οι μηχανολόγοι.
Ξαφνικά οι οδηγοί να έγινα κουλομαρίες δεν νομίζω.
Λάθος στρατηγική; Μπορεί.
Κάτι άλλο...
Ποιός ξέρει...' Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δε τα ξέρει ο κόσμος όλος'Από εκεί και πέρα
Η μάχη για την δεύτερη θέση ωραία, αλλά δεν έχει ποτέ την βαρύτητα της μάχης για την κορυφή.
Ραϊκόνεν και 'ακροβάτης' για μένα δεν ήρθαν για να αφήσουν ιστορία στο WRC... -
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... e_id=17695
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=wrc-news-article&race_id=0&article_id=17695ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ,Η CITROEN ΒΡΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟ 'ΦΑΡΜΑΚΟ' ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΥΨΟΜΕΤΡΟΥ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η FORD ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ OGIER-SOLBERG KAI RAIKONNEN.
ΑΦΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΟΤΙ 'ΔΟΥΛΕΥΕΙ' ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ.
ΟΣΟ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ COMPUTER ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ (= ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΩΤΟΣ) ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Ε.Δ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ OGIER ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΓΩΝΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ MIKKO ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΠΕΜΤΟΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΔΡΟΜΟ.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.
ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ΤΑΧΥΤΟΥ ΚΙΒΩΤΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 6ΤΑΧΥΤΟ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΠΟΛΥ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ, ΚΑΙ ΤΑ FORD ΔΕΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΟΥΣΑΝ ΤΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Το θέμα είναι Λώρη τι σόι 'φάρμακο' είναι αυτό το 'φάρμακο'...
-
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Oι τούμπες του KimiO kimi δεν εχει ξεκινησει καλα ολο τουμπες κανει,ενταξει δικαιολογειται ως αρχαριος που ειναι,αλλα αν σκοπευει να μεινει στο wrc για αρκετο καιρο κ να κανει αξιοπρεπεις εμφανισεις θα πρεπει να δουλεψει πολυ γιατι το wrc ειναι δυσκολο δεν ειναι σαν την F1 που γυρνας γυρω γυρω σε μια πιστα,εχει εμποδια,δυσκολιες και το λαθος δεν συγχωρειται,αν κανεις λαθος, χωρις να το καταλαβεις μπορει να βρεθεις η στα δεντρα καρφωμενος η να κανεις 6 τουμπες οπως ειδαμε στο βιντεο.
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ,Η CITROEN ΒΡΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟ 'ΦΑΡΜΑΚΟ' ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΥΨΟΜΕΤΡΟΥ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η FORD ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ OGIER-SOLBERG KAI RAIKONNEN.
ΑΦΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΟΤΙ 'ΔΟΥΛΕΥΕΙ' ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ.
ΟΣΟ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ COMPUTER ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ (= ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΩΤΟΣ) ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Ε.Δ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ OGIER ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΓΩΝΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ MIKKO ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΠΕΜΤΟΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΔΡΟΜΟ.
'EL-EM'Συμφωνώ στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησης, ότι η Citroen έχει πράγματι πλεονέκτημα στο μεγάλο υψόμετρο, διαφωνώ όμως στο δεύτερο...
Δεν είχε κάτι διαφορετικό το αυτοκίνητο του Loeb από τις άλλες C4. Είχε τον απόλυτο έλεγχο ο κοντός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φροντίζοντας να χτίσει αρκετή διαφορά από τα Ford (ειδικά τον Hirvonen) την πρώτη ημέρα και παράλληλα να χάσει τόσο χρόνο ώστε να έχει 2 αυτοκίνητα πριν από αυτόν στο ξεκίνημα της 2ης ημέρας σε απόσταση βολής. Έτσι κέρδισε άνετα τις υπόλοιπες C4 σε όλες τις ειδικές της 2ης ημέρας ενώ την τελευταία μέρα χαλάρωσε πατώντας στη διαφορά που είχε χτίσει.Μακάρι πάντως η διαφορά Citroen- Ford να οφείλεται στο υψόμετρο, γιατί αλλιώς θα βαρεθούμε να βλέπουμε C4 διαφόρων χρωματισμών στο podium...
-
-
Δεν ξερω...ιδεα μου ειναι; Ισως λογω απουσιας του Ακροπολις;Αφουγκραζουμαι (λεξη που βρηκα ε;) μια υποτονικοτητα φετος...και στα εντυπα και δω μεσα,δεν ξερω ,μακαρι να'ναι στιγμιαια (και αυτη δικη μου σημερινη ανακαλυψη ) και οχι διαρκης.
-
αστα dap υπαρχει κριση και στα σπορ..το wrc εχει παρει την κατηφορα ετσι οπως το καταντησανε..εδω φ1 και την βλεπεις μεσω ιντερνετ η μαγνητοσκοπημενη..
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν ξερω...ιδεα μου ειναι; Ισως λογω απουσιας του Ακροπολις;Αφουγκραζουμαι (λεξη που βρηκα ε;) μια υποτονικοτητα φετος...και στα εντυπα και δω μεσα,δεν ξερω ,μακαρι να'ναι στιγμιαια (και αυτη δικη μου σημερινη ανακαλυψη ) και οχι διαρκης.Άσχετο
Δημήτρη σου έχω στείλει και εγώ πμ αλλά έχει κολήσει στα εξερχόμενα -
Ξεκινησε την αντεπιθεση ο loeb ,hirvonen εκτος και οπως ολα δειχνουν παει για μια νικη ακομα
Στην 10η ειδικη πρεπει πραγματικα να πετουσε
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Ξεκινησε την αντεπιθεση ο loeb ,hirvonen εκτος και οπως ολα δειχνουν παει για μια νικη ακομαΣτην 10η ειδικη πρεπει πραγματικα να πετουσε
Με 4 δευτερολεπτα η διαφορα Latvala-Loeb ο Γαλλος ή θα επιτεθει στο δευτερο loop και θα παει με διαφορα ασφαλειας τη τριτη μερα ή θα μεινει πισω για να επιτεθει τη τριτη. Δηλαδη παλι τη πηρε το νικη ο Γαλλος .
Παντως με εκνευρισε ο Solberg που κατεστρεψε μεσα σε μια ειδικη ολο τον αγωνα. Τη στιγμη μαλιστα που στη προηγουμενη ειδικη τους ειχε παρει και τα σωβρακα περιμενα πολλα απο το Πετρο αλλα παλι μαλλον με τον Ogier για τη τριτη θεση θα παλεψει. -
Καπου αλλου διαβασα οτι ο Hirvonen ειχε ενα αξιολογοτατο εβγα....Ισως αυριο να τον 'ξαναδουμε'.
-
Ο χρήστης onthelimit έγραψε:
Ξεκινησε την αντεπιθεση ο loeb ,hirvonen εκτος και οπως ολα δειχνουν παει για μια νικη ακομα
Στην 10η ειδικη πρεπει πραγματικα να πετουσε
Με 4 δευτερολεπτα η διαφορα Latvala-Loeb ο Γαλλος ή θα επιτεθει στο δευτερο loop και θα παει με διαφορα ασφαλειας τη τριτη μερα ή θα μεινει πισω για να επιτεθει τη τριτη. Δηλαδη παλι τη πηρε το νικη ο Γαλλος .
Παντως με εκνευρισε ο Solberg που κατεστρεψε μεσα σε μια ειδικη ολο τον αγωνα. Τη στιγμη μαλιστα που στη προηγουμενη ειδικη τους ειχε παρει και τα σωβρακα περιμενα πολλα απο το Πετρο αλλα παλι μαλλον με τον Ogier για τη τριτη θεση θα παλεψει.H τακτική του Petter δείχνει να τον δικαιώνει πάντως... Είναι κοντά στην κορυφή και σε καλή θέση εκκίνησης για την τελευταία ημέρα. Πολλά θα κριθούν στην τελευταία ειδική και το αν θα κόψει τελικά ο Seb ώστε να ξεκινάει πίσω από τον Latvala ή όχι....
-
Ελπιζω ο Wilson να αφησει αυριο το Latvala να παλεψει για τη νικη.
-
Tελικά ... έκοψε ο Latvala και ξεκινάει πίσω και από τον Ogier.
Mάχη για την 2-3-4η θέση θα έχουμε, για την νίκη ο Loeb δεν το χάνει, έστω και αν ανοίγει δρόμο για 4 ειδικές.
Το θετικο είναι ότι οι 5 πρώτοι βρίσκονται μέσα σε 50 δευτερόλεπτα
-
Εγω γιατι πιστευω οτι η Citroen μολις εκανε 'δωρο' στην Ford?
O Latvala την 1η μερα απο 3η θεση εβαλε 32 δευτερα στον Loeb που ξεκινουσε 1ος σε 95 χιλιομετρα ειδικων. Αυριο με την ιδια σειρα εκκινησης με την 1η μερα εχει 105 χιλιομετρα και 27 δευτερα διαφορα. Βαλανε τον Ogier με ψιχουλα μπροστα απο τον Φινλανδο να του διευκολυνει το εργο. Μεχρι και ο Petter αν δεν επαναλαβει το κακο οδηγημα της 40αρας ειδικης και αυριο εχει αξιωσεις να τερματισει μπροστα απο τον Γαλλο.
-
Στην τελευταια ειδικη ακουγα απο το world rally radio τις δηλωσεις των οδηγων στο τερματισμο. Ο Latvala δεν εκοψε, δεν θα μπορουσε να κοψει ετσι και αλλιως αφου ξεκιναγε πρωτος και δεν ηξερε τους χρονους των αλλων. Ο Loeb δηλωσε οτι ειχε σκοπο να μην κοψει πουθενα και να παει στο οριο μεχρι το τερματισμο. Ο Ogier ηταν νευριασμενος και δε μιλησε.
Αρα μαλλον το σχεδιο της Citroen ηταν ο Loeb να ξεκινησει πρωτος αυριο με τη μεγαλη διαφορα που θα εκανε στη τελευταια ειδικη και ο Ogier να εκοβε για να ξεκινουσε ο Latvala δευτερος. Και ο Ogier τα σκατωσε και εκανε δωρο στη Ford, αλλα τον εχω ικανο τον Wilson να πει στο Jari να μην επιτεθει αυριο και να τερματισει για να φερει βαθμους για το πρωταθλημα κατασκευαστων.
WRC 2010 (all rounds)