-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Η 116 είναι καλύτερη, αλλά η alfa είναι ωραιότερη... Εξαρτάται λοιπόν από την ιδιοσυγκρασία σου. Εγώ πάντως, αν ήταν να επιλέξω, θα διάλεγα την 147, αλλά θα καμάρωνα για την επιλογή μου μόνο όταν τη χάζευα και όταν την οδηγούσα σε κανένα ωραίο στροφιλίκι. Τον υπόλοιπο καιρό θα σκεφτόμουν ότι ίσως να είμαι λίγο επιπόλαιος με τις επιλογές μου
To μονο που θα με ενοχλησει αν παρω τη 147 ειναι αν ακουσω τα σχολια τυπου 'πηρες αυτοκινητο του περασμενου αιωνα'
Το μόνο που θα πρέπει να σε ενοχλήσει είναι όχι τι θα λέει ο κόσμος...δε πρέπει να σε νοιάζει αυτό...αλλά τι θα έχεις κάνει! Ενώ θα μπορείς να αγοράσεις οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο εν έτη 2010...θα αγοράσεις κάποιο το οποίο είναι αυτοκίνητο 10ετίας με τεχνολογία 15ετίας με άσχημη μεταπώληση πλέον και τον αντικαταστάτη της να έχει ήδη έρθει.
Ακόμα και οι Αλφίστι νομίζω δεν αγοράζουν τώρα ολοκαίνουρια 147.
Δεν αγοραζουν γιατι ηδη εχουν μια. Προτεινεις δηλαδη να αγορασω αυτοκινητο που δεν μου αρεσει?
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Η 116 είναι καλύτερη, αλλά η alfa είναι ωραιότερη... Εξαρτάται λοιπόν από την ιδιοσυγκρασία σου. Εγώ πάντως, αν ήταν να επιλέξω, θα διάλεγα την 147, αλλά θα καμάρωνα για την επιλογή μου μόνο όταν τη χάζευα και όταν την οδηγούσα σε κανένα ωραίο στροφιλίκι. Τον υπόλοιπο καιρό θα σκεφτόμουν ότι ίσως να είμαι λίγο επιπόλαιος με τις επιλογές μου
To μονο που θα με ενοχλησει αν παρω τη 147 ειναι αν ακουσω τα σχολια τυπου 'πηρες αυτοκινητο του περασμενου αιωνα'
Το μόνο που θα πρέπει να σε ενοχλήσει είναι όχι τι θα λέει ο κόσμος...δε πρέπει να σε νοιάζει αυτό...αλλά τι θα έχεις κάνει! Ενώ θα μπορείς να αγοράσεις οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο εν έτη 2010...θα αγοράσεις κάποιο το οποίο είναι αυτοκίνητο 10ετίας με τεχνολογία 15ετίας με άσχημη μεταπώληση πλέον και τον αντικαταστάτη της να έχει ήδη έρθει.
Ακόμα και οι Αλφίστι νομίζω δεν αγοράζουν τώρα ολοκαίνουρια 147.
Δεν αγοραζουν γιατι ηδη εχουν μια. Προτινεις δηλαδη να αγορασω αυτοκινητο που δεν μου αρεσει?
Υπάρχουν και αλφίστι με 145, 146 και πιο παλιές. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλοι 147.
Δε προτείνω τίποτα...την άποψή μου λέω, εσύ θα αποφασίσεις. Απάντηση στην ερώτησή σου ήταν. Αν αγοράζεις με βάση την ομορφιά, δεν υπάρχει συζήτηση...υπάρχουν όμως κι άλλα πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείς τη στιγμή που μιλάς για ένα μοντέλο που έχει πια αποσυρθεί από την αγορά, είναι 10 ετών και έχει ήδη βγει ο αντικαταστάτης. Από όποια πλευρά κι αν το δεις είναι αντικειμενικά λάθος απόφαση.
Περίμενε να δεις τη Giulietta από κοντά.
-
Υπάρχει η λογική, υπάρχει και το συναίσθημα. Συνήθως με τη λογική δε μετανιώνεις εύκολα (ή τουλάχιστον πολύ) και με το συναίσθημα ζεις πιο χαρούμενος για κάποιο διάστημα αλλά μετά αρχίζουν τα παρατράγουδα (ρώτα π.χ. όσους παντρεύτηκαν από κ@υλα και μόνο, τι τους επιφύλασσε η συνέχεια ...)
Ωραία είναι η Αλφα εμφανισιακά, αλλά πρόκειται για μια εταιρία με αβέβαιο μέλλον, όσο και αν δεν αρέσει σε αρκετούς (όταν ένα μαγαζί είναι δυνατό και υγιές, ο ιδιοκτήτης δε σκέφτεται να το πουλήσει. Αν σκέφτεται, κάτι δε πάει καλά. Ειδικά, όταν παρουσιάζει νέα μοντέλα κάθε 10+ χρόνια περίπου...), η ποιότητα της δεν είναι και στα κορυφαία της στο συγκεκριμένο (δεν είναι στατιστικό δείγμα αλλά έχω δύο γνωστούς με άπειρα προβλήματα σε 147 και μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά) και το αυτοκίνητο είναι προς τα αποδυτήρια, οπότε τι μένει? Το στρίψιμο και η αίσθηση. Αν σου αρκούν αυτά, προχώρα. Εμένα δε θα μου αρκούσαν. Αλλά εγώ ακούω τη λογική συνήθως καθώς δε μου αρέσει να μετανιώνω για τις επιλογές μου. Ή τουλάχιστον να μη μετανιώνω πολύ, όπως προείπα.
Είχα διαβάσει κάποτε σε ένα βιβλίο την εξής 'λογική' :
όταν κάποιος σου λέει ότι κάνεις λάθος σκέψη, αγνόησε τον και προχώρα. Όταν σου λένε αρκετοί ότι κάνεις λάθος, τότε γύρισε μέσα σου και ψάξε μήπως κάνεις όντως λάθος. Αν σου λένε πολλοί ότι κάνεις λάθος, τότε μην επιμένεις...ΚΑΝΕΙΣ λάθος.Αποκωδικοποίησε τα ποστ των προηγούμενων σελίδων και θα καταλάβεις.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
...οπότε τι μένει? Το στρίψιμο και η αίσθηση.Τα οποία έχει η BMW σε πολύ μα πολύ καλύτερο βαθμό, ειδικά στην Sport έκδοση που περιλαμβάνει αναρτήσεις Μ.
Η 1 πλέον υπολείπεται της 147 σε εμφάνιση και σε επιδόσεις...αλλά κι εκεί οι διαφορές δεν είναι δραματικές, αλλά οριακές.
Σε όλα τ'άλλα συμφωνώ 100%.
-
+1 και από μένα.
(η απάντηση, θα κατάλαβες, πήγαινε για τον προηγούμενο σου. Απλά για κάποιο λόγο δεν με ενημέρωσε για 'νέα δημοσίευση' )
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
(η απάντηση, θα κατάλαβες, πήγαινε για τον προηγούμενο σου. Απλά για κάποιο λόγο δεν με ενημέρωσε για 'νέα δημοσίευση' )Το κατάλαβα
-
Η giulietta σε τι τιμες θα ειναι?
Και κατι αλλο, σχετικα με την τεχνολογια 'περασμενης 15 ετιας', ποιες ακριβως ειναι οι διαφορες των σημερινων αυτοκινητων με την 147 οσον αφορα την τεχνολογια?
-
Η giulietta σε τι τιμες θα ειναι?Και κατι αλλο, σχετικα με την τεχνολογια 'περασμενης 15 ετιας', ποιες ακριβως ειναι οι διαφορες των σημερινων αυτοκινητων με την 147 οσον αφορα την τεχνολογια?
έχουν μπροστά μακφέρσον και πίσω ημιάκαμτο...
αν νοείται ως τεχνολογία τα δεκάδες ηλ/κά μπλιμπλίκια , dna, hill holder κλπ αρτικόλεξα...
είναι πίσω...σε θεωρητικό επίπεδο η 147 είναι ακόμα και σήμερα ότι πιο σπορ κυκλοφορεί στην κατηγορία...ακόμα και η τζουλιέτα βάζει λίγο νερό στο κρασί της...λέμε με μακφέρσον
-
Η giulietta σε τι τιμες θα ειναι?Και κατι αλλο, σχετικα με την τεχνολογια 'περασμενης 15 ετιας', ποιες ακριβως ειναι οι διαφορες των σημερινων αυτοκινητων με την 147 οσον αφορα την τεχνολογια?
Οι διαφορές σε γενικές γραμμές (όχι στη συγκεκριμένη σύγκριση) είναι οι ακόλουθες:
Μοτέρ:
-Απευθείας ψεκασμός
-Χαμηλότερη κατανάλωση
-Λιγότεροι ρύποι
-Καλύτερες επιδόσεις (turbo)
-Ελαφρότερες κατασκευέςΑμάξωμα:
-Καλύτερη τεχνολογία όσον αφορά τα crash test με βελτιωμένες ζώνες παραμόρφωσης
-Ασφαλέστερα αμαξώματα (5 αστέρια)Εσωτερικό:
-Καλύτερης ποιότητας υλικά
-Καλύτερες τεχνικές συναρμολόγησης
-Περισσότερο προσοχή στη λεπτομέρεια
-Καλύτερη και πιο στιβαρή συναρμολόγηση
-Καλύτερος, πιο τεχνολογικά προηγμένος και σύγχρονος εξοπλισμόςΤεχνολογία
-Συστήματα ευστάθειας
-Βελτιωμένο ABS
-'Έξυπνοι' αερόσακοιΌπως έγραψε και ο Busso...αφήστε την 147 να αναπαυθεί αν ειρήνη. Ο αντικαταστάτης της φαίνεται να είναι καλύτερος σε όλα.
Νομίζω ότι είναι common sense πως σε 10 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε όλα τα επίπεδα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σε θεωρητικό επίπεδο η 147 είναι ακόμα και σήμερα ότι πιο σπορ κυκλοφορεί στην κατηγορία...ακόμα και η τζουλιέτα βάζει λίγο νερό στο κρασί της...λέμε με μακφέρσονΑς δούμε το συνολικό αποτέλεσμα της G. όταν βγει. Αν κρίνω από τα τεστ στο Ring πρέπει να έχει αν όχι καλύτερες...σίγουρα ίδιες επιδόσεις με την 147.
Πάντως εδώ που τα λέμε οι εμπρός αναρτήσεις αν και επαναστατικές για την εποχή τους...είναι νομίζω στην ίδια φιλοσοφία του Α4...είδες πως περνάει ο καιρός?
-
η πισω αναρτηση της 147 ειναι εποχης λαντσια μπετα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
η πισω αναρτηση της 147 ειναι εποχης λαντσια μπετα.έχει να εμφανιστεί ουσιαστική παρθενογέννεση στην μη/για πάνω από 30 χρόνια(ίσως το c rail στα diesel)
-
-
:hmmm:άμα το ψάξεις θα το δεις ...
ακόμα και ο άμεσος ψεκασμός που σήμερα θεωρείται μεγάλη τεχνολογική καινοτομία είχε χρησιμ από την bimota πριν 50 χρόνια... -
η πισω αναρτηση της 147 ειναι εποχης λαντσια μπετα.γονατακια, κυριλε , μια χαρα
Alfa Romeo 147 1.6 TS Vs BMW 116i