-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Oκ. Δεν θυμαμαι τι ειχε υποθει για την ΕΟΖ και δεν θυμαμαι αν ειχα συμετασχει.
Νομιζω ο νασσος κατι ειχε γραψει καπου γα το τι επικρατει εδω κατω.Στα της επιστολης. Πιστευω οτι σου απαντησα λεγοντας
Δεν ξερεις τι ειναι ο καθενας. Εκει πιστευω κολλαει η επιστολη. Χωρις να ξερει τι ειναι ποιος ειναι και τι ειναι ικανος να κανει απλα βγαινει ο καθενας μας και κατηγορει την οποια κυβερνιση οτι δεν το ενα,δεν το αλλο, δεν το παρα αλλο.
Όποτε εκει πηγαζει και το παρτον σπιτι σου γιατι εγω οτι και να κανω με κατακρινεις χωρις να εχεις ολα τα δεδομενα....Πιστευω οτι πανω σε αυτη την λογικη πηγαζει και το καντο εσυ. Λαθος η σωστο, εδω που εχουμε φτασει ολα τα παραλογα φαινοντε πλεον λογικα και ολα τα λογικα παραλογα....
Με τα δαιδομενα που εχουμε λοιπον σημερα. Βλεποντας τι επικρατει και γνωριζοντας τι γινεται σε αλλες χωρες αλλα και την νομοθεσια της δικιας μας χωρας. Εσυ τι πιστευεις? Ειναι παραλογο καποιος (δεν μιλαω για το κρατος εδω) να εχει απιβδυσει και να απαντησει ετσι?
Το κρατος δεν δικαιουται να απαντησει ετσι αλλα υποχρεουται να βαλει σε ΠΡΩΤΗ προτεραιοτητα τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτες, μετα τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετααστατες και τελος τους ΛΑΘΡΟμεταναστες (μην μπερδευεις αυτους που ζητανε πολιτικο ασυλο με τους λαθραιους).
αν η απάντηση είναι τύπου 'άει γαμήσου εσύ κι ο γρύλος σου', τότε προφανώς δεν τίθεται θέμα λογικής ή μη επιχειρηματολογίας. Είναι απλό γαμωσταυρίδι
σ' αυτό μπορώ να συμφωνήσω φυσικά:
Το κρατος δεν δικαιουται να απαντησει ετσι αλλα υποχρεουται να βαλει σε ΠΡΩΤΗ προτεραιοτητα τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτες, μετα τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετααστατες και τελος τους ΛΑΘΡΟμεταναστες (μην μπερδευεις αυτους που ζητανε πολιτικο ασυλο με τους λαθραιους).
με μια μικρή πρόσθεση ότι υπάρχουν κάποια minimum κάτω από τα οποία δεν νομιμοποιείται κανείς να βρίσκεται.
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Δολοφόνησαν εν ψυχρώ ποπ σταρ...
Ότι δολοφονία συμβαίνει σε μουσουλμανική χώρα, θα μπαίνει στο τόπικ αυτό?
Γιατί να μη ποστάρονται εδώ και εγκλήματα από Γαλλία, Ρωσία ξέρω γω, επειδή ίσως κάποιοι τουρίστες να ανήκουν σε συνομωταξίες δολοφόνων.Δολοφνήθηκε μία ποπ σταρ επειδή ζήτησε διαζύγιο, πιθανότατα από τον άντρα της και φταίνει οι Ταλιμπαν;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το 'αφού το ζητάς από το κράτος, κάν'το μόνος σου' είναι λάθος, εσύ το έγραψες.
Το ορθό είναι 'αφού ζητάς από το κράτος κάτι που δεν είναι υποχρεωμένο να κάνει, τότε κάν'το μόνος σου'.
Δέχεσαι την ευθύνη; Μπα, σιγά μην τη δεχόσουν. Απλώς φορτώνεις τις ιδεοληψίες σου στους υπόλοιπους.Έχεις κάποιο επιχείρημα περί της εξισώσεως ατομικής και κρατικής ευθύνης; Ή απλώς είναι η ιδεοληψία που θες να φορτώσεις;
Γιατί το αντίθετο είναι στα όρια του αυταπόδεικτου. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ατομικά αλλά γίνονται μόνο κοινωνικά. Ξέρεις, γι' αυτό φτιάχτηκαν τα κοινωνικά μορφώματα [shocking news]Να σου θυμίσω ότι και αυτά που σήμερα είναι υποχρεωμένο ένα κράτος να κάνει, κάποτε δεν ήταν. Αλλά έγιναν, επειδή το ζήτησαν κάποιοι που προφανώς και δεν μπορούσαν να αναλάβουν σε επίπεδο ατόμου, αλλά ήθελαν να αναλάβουν σε επίπεδο κοινωνίας.
Είσαι σε θέση να καταλάβεις τη διαφοροποίηση;
-
και αφήνω απ' έξω το ότι εξακολουθείς και επαναλαμβάνεις ότι εγώ ζητάω κάτι που δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να κάνει, απλώς και μόνο γιατί σ' αρέσει να επιδεικνύεις παντελή αδιαφορία για τα γραφόμενα των άλλων. Σου αρκεί να αισθάνεσαι ότι τη λες.
-
Ε, πες μας έτσι. Με το τσιγκέλι θα στα βγάζω.
Τώρα λοιπόν, το κράτος δεν έχει τέτοια υποχρέωση (ζορίστηκες, αλλά το είπες), όμως ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ με τη στάση μας να ΑΝΑΛΑΒΕΙ τέτοια υποχρέωση. Με το ζόρι. Ακόμα κι αν ο λαός, στην πλειοψηφία του, έχει εντελώς άλλη επιθυμία. Δεν ξέρουν όμως αυτοί, ξέρουμε 'εμείς'.
Δηλαδή, μπροστά στο τουρλουμπούκι, να δεχθεί (χωρίς πόρους, αλλά δεν έχει σημασία, μπορεί πχ να κόψει από την υγεία, την παιδεία, τους μισθούς, τις συντάξεις κλπ) να κάνει τη γκουβερνάντα των προστατευόμενων ορισμένων τάσεων.
Ξέρεις, εμένα μου αρέσουν οι κροκόδειλοι. Φανταστικά πλάσματα, επιβίωσαν για δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιετίες. Ευπροσάρμοστοι, κυνηγοί περιωπής, θωρακισμένοι.
Θέλω να έρθουν 100.000 κροκόδειλοι στην Ελλάδα!
Να τους βρίσκεις στη Βουλιαγμένη, στην Ομόνοια, στην Κρήνη, στη Μύκονο, στις Κουκουβάουνες.
Βέβαια, δεν θέλω να έχω σχέση με τη φροντίδα τους, κορόιδο είμαι; Εμένα μου αρέσει να τους βλέπω μόνο.
Το κράτος οφείλει να ασχοληθεί μ' αυτούς. Να τους φτιάξει σπιτάκια, να τους ταΐζει για να μην την πέφτουν στον κόσμο, να τους περιθάλπει μη γεμίσουν ασθένειες και ψοφάνε, γιατί είναι 'κοινωνικό' θέμα, όχι 'ατομική' ευθύνη. -
κόμπλεξ ή καθυστέρηση.
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Καμία επικοινωνία με το περιβάλλον.Τώρα λοιπόν, το κράτος δεν έχει τέτοια υποχρέωση (ζορίστηκες, αλλά το είπες)
σύγχυση φανταστικού με το πραγματικό.
Έχεις πρόβλημα.
-
Γενικά είναι μνημείο αυτή η απάντησή σου.
ΑΚόμα και αν ήταν έτσι, βαφτίζεις το να ζητάς από το κράτος σου κάτι παραπάνω από αυτό που κάνει 'ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ με τη στάση μας να ΑΝΑΛΑΒΕΙ τέτοια υποχρέωση. Με το ζόρι. Ακόμα κι αν ο λαός, στην πλειοψηφία του, έχει εντελώς άλλη επιθυμία. Δεν ξέρουν όμως αυτοί, ξέρουμε 'εμείς'.'Πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο βαθειά κομπλεξικών και αντιδραστικών απόψεων που έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου.
Η βάση της κοινωνικής προόδου -άνθρωποι που με τη στάση τους κατάφεραν να κάνουν τα κράτη να προχωρήσουν-, γίνεται 'με το ζόρι ενάντια στη πλειοψηφία', 'δεν ξέρουν αυτοί ξέρουμε εμείς' -
Μάλλον βραχυκύκλωσες. Συγνώμη.
-
φυσικά και βραχυκύκλωσα.
Δεν σε είχα στην κατηγορία delsol, g60 κλπ και μου ήρθε κάπως απότομο. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
φυσικά και βραχυκύκλωσα.
Δεν σε είχα στην κατηγορία delsol, g60 κλπ και μου ήρθε κάπως απότομο.Θαυμάζω την υπομονή σου....
-
Η αρχή της επιβολής της μειοψηφίας στην πλειοψηφία με δημιουργία τετελεσμένων, δεν ανήκει στις αγαπημένες μου πολιτειακές/πολιτικές/κοινωνικές πρακτικές.
Αν θέλεις να πείσεις τον περισσότερο κόσμο ότι έχεις δίκιο, ώστε να σε υποστηρίξει, κάνε το.
Αυτό είναι το όριο για εμένα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Oκ. Δεν θυμαμαι τι ειχε υποθει για την ΕΟΖ και δεν θυμαμαι αν ειχα συμετασχει.
Νομιζω ο νασσος κατι ειχε γραψει καπου γα το τι επικρατει εδω κατω.Στα της επιστολης. Πιστευω οτι σου απαντησα λεγοντας
Δεν ξερεις τι ειναι ο καθενας. Εκει πιστευω κολλαει η επιστολη. Χωρις να ξερει τι ειναι ποιος ειναι και τι ειναι ικανος να κανει απλα βγαινει ο καθενας μας και κατηγορει την οποια κυβερνιση οτι δεν το ενα,δεν το αλλο, δεν το παρα αλλο.
Όποτε εκει πηγαζει και το παρτον σπιτι σου γιατι εγω οτι και να κανω με κατακρινεις χωρις να εχεις ολα τα δεδομενα....Πιστευω οτι πανω σε αυτη την λογικη πηγαζει και το καντο εσυ. Λαθος η σωστο, εδω που εχουμε φτασει ολα τα παραλογα φαινοντε πλεον λογικα και ολα τα λογικα παραλογα....
Με τα δαιδομενα που εχουμε λοιπον σημερα. Βλεποντας τι επικρατει και γνωριζοντας τι γινεται σε αλλες χωρες αλλα και την νομοθεσια της δικιας μας χωρας. Εσυ τι πιστευεις? Ειναι παραλογο καποιος (δεν μιλαω για το κρατος εδω) να εχει απιβδυσει και να απαντησει ετσι?
αν η απάντηση είναι τύπου 'άει γαμήσου εσύ κι ο γρύλος σου', τότε προφανώς δεν τίθεται θέμα λογικής ή μη επιχειρηματολογίας. Είναι απλό γαμωσταυρίδι
Mα ειναι του στυλ του αι γαμησου και εσυ και ο γλυρολος. Νομιζα οτι πλεαμε στο ιδιο μηκος κυμματος. Αλλα αμα παρεις το βαθυτερο νοημα ειναι σαν να σου λεει οτι κυρα μου, (για την επιστολη μιλαω) μας τα εχεις κανει ζεπελιν με το να στελνεις γραμματα και να περενεις τηλεφωνα και να μας υποδεικνυεις πως να κανουμε την δουλεια μας. Εφ οσον λοιπον δεν ξερεις ολες τις παραματρους και νομιζεις οτι μπορεις καλυτερα απο εμας τσιμπα τον ταδε.... Μονο που αυτος ειναι αυτο αυτο αυτο και αυτο και της δινει ολα τα δεδομενα. Θεωρεις οτι η τυπισσα θα ξανα ελεγε τιποτα?
Προσαρμοσμενο στην δικια μας περιπτωση, και με την ιδια λογικη, η απαντηση παρτε τους λαθρομεταναστες σπιτια σας αρμοζει και εδω.... Βρακι δεν εχει ο !@#$% μας λουλουδια θελει ο @#$%^ μας.
Τι εννοω. Αυτη την στιγμη δεν μπορει να καλυψει αναγκες των πολιτων μας. Και ασχολειται με τους λαθρομεταναστες. Ε οκ. Αφου αρχισε να ασχολειται ας εφαρμοσει οτι προβλεπει η νομοθεσια να τελειωνουμε. Κατα γραμμα ομως. Οχι να εχουμε, δεν ειναι ανθρωπιστικο το ενα, δεν ειναι το αλλο δεν ειναι το παρα αλλο. Τα προβελπομενα που επρεπε να τα ειχε κανει χρονια τωρα. Συμφωνεις? Εσυ μπορει. Αλλοι οχι. Αν το κρατος βγει και πει. Αι στα γαμηδια ολοι σας (που δεν θα το πει γιατι δεν εχει το δικαιωμα ενω εσυ το εχεις ) εγω (το κρατος) κανω οτι προβλεπει ο νομος και δεν ειστε ευχαριστημενοι, οποτε αν θελετε παρτε εναν σπιτι σας, θα εχει αδικο ? Η ακομα χειροτερο. Να στο επιβαλλει να το κανεις.... Τι θα λεμε μετα? (γενικη συζητηση κανουμε)σ' αυτό μπορώ να συμφωνήσω φυσικά:
με μια μικρή πρόσθεση ότι υπάρχουν κάποια minimum κάτω από τα οποία δεν νομιμοποιείται κανείς να βρίσκεται.
Μα τοση ωρα μιλαμε για τα αυτονοητα. Δεν υπαρχουν ουτε τα μινιμουμ για τους ιδους τους Ελληνες και συζηταμε αν πρεπει να δινουμε τα μιμιμουμ σε ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ και καλους ανθρωπακους και αποβρασματα που φυγανε απο την χωρα τους για να μην τους κοψουν το κεφαλι. Αρα δεν ειναι παραλογοι αυτοι που ζητανε σπεσιαλ μεταχειρηση για ολους τους λαθραιους με τον στανιο? Κοινως χωρις να εχουν ολα τα δεδομενα (ποιοι ειναι οι κακκοι και ποιοι οι καλοι)? -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
φυσικά και βραχυκύκλωσα.
Δεν σε είχα στην κατηγορία delsol, g60 κλπ και μου ήρθε κάπως απότομο.Τώρα το κατάλαβες;
-
Η επιχειρηματολογία που λέγαμε.
Δεν πειράζει, όσο μπορεί ο καθένας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η επιχειρηματολογία που λέγαμε.Δεν πειράζει, όσο μπορεί ο καθένας.
Racism is the belief that different characteristics in racial groups justify discrimination. Some sources emphasize that racism involves the belief that different racial groups are characterized by intrinsic characteristics or abilities and that some such groups are therefore naturally superior to others, [1][2] or follow practices that discriminate against members of particular racial groups,[1] for example by perpetuating unequal access to resources between groups.[3]
[...]
'Racism' and 'racial discrimination' are often used to describe discrimination on an ethnic or cultural basis, independent of whether these differences are described as racial. According to the United Nations conventions, there is no distinction between the terms racial discrimination and ethnicity discrimination.[6]
[...]
http://en.wikipedia.org/wiki/Racism
Γιατί απεικονίζουν το Σαμαρά σα μικρούλη; Ωραία πάσα πάντως, στην πλάτη της Μέρκελ.Λένε ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να σχετίζεται με την πολιτική. Τρίχες. Για την κοινή γνώμη, οι ποδοσφαιρικές μάχες είναι επέκταση των εθνικών μαχών.
Έτσι και χάσουμε αξιοπρεπώς από τη Γερμανία, θα είναι ΟΚ.
Αν κερδίσουμε, θα μας μισήσουν περισσότερο, αλλά θα μας σεβαστούν κιόλας - αυτή είναι η νοοτροπία του Γερμανού φιλάθλου. Ενώ ο κατσίβελος Έλληνας μισεί όποιον τον νικάει.
Αν ξεφτιλιστούμε με καμιά 4άρα-5άρα, θα μας έχουν τελείως για τον φούτσο.viewtopic.php?f=13&t=50409&start=3720#p2550135
Γιατί απεικονίζουν το Σαμαρά σα μικρούλη;
Γιατί είναι ο Messi της πολιτικής...
2 μέτρα μαντράχαλος είναι, θα τους κοιτάζει όλους αφ' υψηλού στις συναντήσεις.
Αν κερδίσουμε, θα μας μισήσουν περισσότερο, αλλά θα μας σεβαστούν κιόλας - αυτή είναι η νοοτροπία του Γερμανού φιλάθλου. Ενώ ο κατσίβελος Έλληνας μισεί όποιον τον νικάει.
α) Είναι στο DNA τους ή είναι μέρος της κουλτούρας;
Κουλτούρας.β)
Περκέ;γ) Beyond Tryphon: πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να κράζει τη πλειοψηφία και ταυτόχρονα να επικαλείται την ευθυγράμμιση του με αυτή ως ηθικό επιχείρημα όταν τον βολεύει. Κατσίβελος ο Ελληνάρας στο ποδόσφαιρο, αλλά τουλάχιστον προχτές ψήφισε σωστά.
Πότε είπα εγώ ότι ψήφισε 'σωστά' ο Έλληνας; Αυτό είδε, αυτό ψήφισε.
Το 'σωστά' (θα το εξηγήσω ξανά, γιατί ίσως η επανάληψη είναι σαν τη μανιβέλα στα παλιά αυτοκίνητα) έχει να κάνει με το τι νομίζει κάποιος ότι συνεπάγεται μια επιλογή του.
Αν ψηφίζει ΝΔ για να προσληφθεί στο δημόσιο ΣΗΜΕΡΑ, είναι λάθος, τα τρία του θα πάρει γιατί το Μνημόνιο απαγορεύει πρακτικά τις προσλήψεις.
Αν ψηφίζει ΑΝΕΞΕΛ για να προστατεύσει το εισόδημά του, πάλι είναι λάθος. Μην εξηγώ το γιατί.
κ.ο.κ.Ειδικά για το ποδόσφαιρο και τους οπαδούς, αν έχεις την άποψη ότι ο μέσος Έλλην οπαδός έχει σχέση με το μέσο Γερμανό, το Δανό, τον Ολλανδό, τότε εθελοτυφλείς. Και σε επίπεδο γνώσεων για το άθλημα και σε επίπεδο συμπεριφοράς στο γήπεδο.
Αν όχι, τότε γιατί έκανες το παραπάνω σχόλιο;viewtopic.php?f=13&t=50409&start=3735#p2551031
Με άλλο σύστημα θα πείναγαν λιγότερο;
Πες ότι αύριο γίνονταν λαϊκή δημοκρατία. Θα ξέχναγαν λιμούς, αρρώστιες και άλλα θέματα;
Η νοοτροπία τους δεν παίζει ρόλο;
Γιατί να μη γίνονταν Β. Κορέα ή Μιανμάρ (που είναι και δίπλα τους), αντί για κάτι άλλο;την έχουν στο dna τους την κακομοιριά αυτοί, όχι σαν τους κιμπάρηδες τους ευρωπαίους.
Όταν λες σε κάποιον ότι ένας λαός έχει μια Χ νοοτροπία και σου απαντάει για DNA, τι μπορείς να αυζητήσεις;
αφού λοιπόν 'η νοοτροπία ενός λαού' δεν έχει να κάνει με φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά με τις διαμορφωμένες συνθήκες, χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι το βασικό είναι οι συνθήκες και αυτο-πετάς στα σκουπίδια το υποτιθέμενο επιχείρημά σου.
Επίσης για να έχουμε καλό ερώτημα, την νοοτροπία αυτού του λαού εσύ που τη γνώρισες;
Εσύ πόσο εύκολα κρίνεις ότι η νοοτροπία τους είναι να πεινάνε;Εσύ ονομάζεις έτσι τη νοοτροπία τους, δηλαδή 'να πεινάνε'.
Έχουν όμως ορισμένες πεποιθήσεις, πχ να γενάνε πολλά παιδιά, να μην τρώνε το φαγητό που περπατάει δίπλα τους ενώ θάβουν παιδιά από την πείνα, να μη φροντίζουν να μην πλένονται δίπλα σε επιπλέοντα πτώματα, να μην ακολουθούν κανόνες υγιεινής γιατί έχει ο Θεός, να τηρούν ένα συγκεκριμένο αξιακό σύστημα που προτιμούν.
Έτσι είναι δομημένη η κοινωνία τους, όχι λόγω οικονομικού συστήματος που εφαρμόζουν. ΟΚ, το ότι από τη φεουδαρχία έφτασαν κάποια στιγμή στη δημοκρατία, είναι καλό για τους ίδιους. Ίσως σε 100 χρόνια συνηθίσουν να πλένουν τα χέρια τους και να βράζουν το νερό τους, για να μην πεθαίνουν από τύφο. Ή να φτιάξουν φάρμες με βοδινά και να τις τρώνε, αφού έχουν απέραντες εκτάσεις με χορτάρι και νερό.Αλλά, άμα λες ότι φταίει ο 'καπιταλισμός', ενώ δεν θα έφταιγε (ασφαλώς ) ο υπαρκός σοσιαλισμός ή ο κομμουνισμός (που δεν φταίει στη Β. Κορέα ή τη Μιανμάρ που σου έδωσα ως παραδείγματα και δεν ασχολήθηκες), δεν κολλάει πουθενά.
-
Το φλέγον ερώτημα είναι (πάντα), τι ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
Το να συζητάμε ποιός φταίει που ήρθαν, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα.
-
Τεσπά, ας το λήξουμε το θέμα....Ας βάλει το κράτος ενα φόρο υπερ των πολιτικών προσφύγων-μεταναστών, ωστε να μπορέσει να εξασφαλίσει γι΄αυτούς τους ανθρώπους αυτά που δικαιούνται. Υποχρέωσή του είναι....
Nταξει τωρα mjacob και λοιποί...?
-
Μουσουλμάνος κρατά όμηρους στην Τουλούζη 3 ανθρώπους και εναν τραπεζίτη. Λυσαξτε τσαουσες!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Το φλέγον ερώτημα είναι (πάντα), τι ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.Το να συζητάμε ποιός φταίει που ήρθαν, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα.
Το πρόβλημα ποιό είναι δεν καταλαβαίνω....???
-
Κι αυτά που έκανες τόσο κόπο να παραθέσεις ρε Ernani είναι 'ρατσιστικά';
Άμα δηλαδή γράψεις ότι οι Πειραιώτες έχουν διαφορετική συμπεριφορά από τους Κηφισιώτες, θα είσαι ρατσίστας;
Ή ότι οι φίλαθλοι μιας χώρας συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους φιλάθλους άλλης;Αυτό το λένε χειρίστου είδους 'πολιτική ορθότητα'.
Που έχει ως θέμα το ότι εμποδίζει να δει κάποιος την πραγματικότητα ή, ακόμα χειρότερα, τον εμποδίζει να εκφραστεί ελεύθερα μπας και ενοχληθούν κάποιοι.
Χμμ, ελευθερία έκφρασης...
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;