-
Nα κανω μια ερωτηση?Τυχοδιωκτες ειναι οσοι δεν εχουν οικογενια?
-
δε νομιζω οτι εννοει πως θεωρει τυχοδιωκτες μονο αυτους που δεν εχουν οικογενεια, αλλα ολους τους μεταναστες που ειναι στο κατω κατω
απλα λεει το αυτονοητο , οτι αυτοι που ειναι μπακουρες και δεν εχουν υποχρεωσεις θα το παλεψουν περισσοτερο (τωρα το τι θα παλεψουν και με τι μεσα ειναι αλλο θεμα ) , οι αλλοι που εχουν οικογενεια να ταισουν -αμεσα τουλαχιστον ή παιδια να κοιμουνται στους δρομους- εχουν μεγαλυτερες ευθυνες
βεβαια εγω διαφωνω, αμα εχουν μια δουλεια δε θα πανε πουθενα, ξερω πολλους που θελουν να φυγουν, αλλα δε θελουν τα παιδια τους που εχουν μαθει εδω
βεβαια αμα τους χτυπησει η ανεργια ισως αλλαξει το ζητημα
-
Α και εγω νομιζα οτι τυχοδιωκτης εχει αρνητικη εννοια αλλα αφου μεταναστης=τυχοδιωκτης οκ
Ουτε εγω θα εφευγα..Η τουλαχιστον αν ειχα καταφερει να φτιαξω καπως τη ζωη μου, να ενσωματωθω στη κοινωνια(οχι αναγκαστικα με τα δικα της στανταρτς) και αντιστοιχα στη πατριδα μου ειχε πολεμο η κατι αναλογο..Δεν βρισκω κατι κακο σε αυτο..
Αλλωστε η ιστορια ολων μα ολων των αλων ειναι γεματη τετοιες μεταναστευτικες κινησεις.Η οχι?
-
γιατι να εχει αρνητικη εννοια η λεξη τυχοδιωκτης?
ναι η ιστορια ειναι γεματη μεταναστευτικες κινησεις, αλλα πρεπει να υπαρχει και ενα μετρο
οι ανθρωποι που δε χρειαζονται (και δε νομιζω να θεωρειτε οτι χρειαζονται ολοι) αποτελουν προβλημα και απο τη στιγμη που δε μπορουν να βρουν μια δουλεια να ζησουν νομιμα , ή τελοσπαντων τιμια και παραγωγικα ενδεχεται να το ριξουν στη παρανομια
οκ μπηκαν αρκετοι , οκ τα παιδια τους μεγαλωσαν εδω και πιστευω οτι πρεπει να παρουν την υπηκοοτητα μιας και δε ξερουν αλλη πατριδα, αλλα καποια στιγμη αυτο πρεπει να ελεχθει
ειμαστε χρεωκοπημενη χωρα σε υφεση, το τελευταιο πραγμα που χρειαζομαστε ειναι κι αλλα στοματα να ταισουμε
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αν πω στ @@ μου πόσο ρατσιστές ήταν οι αρχαίοι θα χάσω πολύ απο Ελληνοσύνη;
ρε τάσο είναι σα να σκύβει ο παπαθεμελής μη τυχόν βρει στο ταβάνι
πόσο να κόψεις; -
προφανώς και στα @ μας αν κάτι το είπαν οι πρόγονοι και διαφωνούμε, σιγά μή τους βάλουμε κολαούζο
απλά εγώ τουλάχιστον ευχαριστιέμαι γελοιοποίηση ανθρωπακίων στυλ αδωνη που το παίζουν γνώστες της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.
και το τρολάρισμα των οπαδών τους επίσης με ευχαριστεί
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γιατι να εχει αρνητικη εννοια η λεξη τυχοδιωκτης?ναι η ιστορια ειναι γεματη μεταναστευτικες κινησεις, αλλα πρεπει να υπαρχει και ενα μετρο
οι ανθρωποι που δε χρειαζονται (και δε νομιζω να θεωρειτε οτι χρειαζονται ολοι) αποτελουν προβλημα και απο τη στιγμη που δε μπορουν να βρουν μια δουλεια να ζησουν νομιμα , ή τελοσπαντων τιμια και παραγωγικα ενδεχεται να το ριξουν στη παρανομια
οκ μπηκαν αρκετοι , οκ τα παιδια τους μεγαλωσαν εδω και πιστευω οτι πρεπει να παρουν την υπηκοοτητα μιας και δε ξερουν αλλη πατριδα, αλλα καποια στιγμη αυτο πρεπει να ελεχθει
ειμαστε χρεωκοπημενη χωρα σε υφεση, το τελευταιο πραγμα που χρειαζομαστε ειναι κι αλλα στοματα να ταισουμε
Μα δεν ειπα οτι χρειαζονται ολοι(αυτη τη στιγμη ουτε το εργατικο δυναμικο της Ελλαδας δεν χρειαζεται ολο)..Ομως παραπανω εδωσα μερικους λογους για τους οποιους δυσκολα ελεγχεται ολο αυτο..Τουλαχιστον αν εισαι ατομο που αντιλαμβανεται τις συνθηκες γενικως και οχι μονο της γειτονιας σου.
Μην νομιζεις και εγω καταλαβαινω και ο περισσοτερος κοσμος που ειναι υπερ των μεταναστων οτι η κατασταση δεν ειναι καλη και θα γινει χειροτερη αν ερθει και αλλος κοσμος που δεν θα βρισκει δουλεια αλλα το θεμα αυτο ειναι πολυ πιο συνθετο απο οτι φαινεται και απο τη στιγμη που θολωνει καποιος απο ξενοφοβικα και εθνικιστικα συναισθηματα δεν μπορει να δει την αληθεια ετσι οπως ειναι. -
απο ενα σημειο και μετα δεν ειναι εθνικιστικο το θεμα , αλλα πρακτικο
και επειδη με εχεις περασει για φασιστα , σου λεω οτι οσο φασιστικες μπορει να ειναι οι αποψεις μου σε ενα θεμα, αλλο τοσο αναρχικες μπορει να ειναι σε καποιο αλλο
το βλεπω πρακτικα το ζητημα και στο θεμα μας (ελληνοποιηση) , ημουν απο τους πρωτους που ειπα οτι δεν ειναι λογικο παιδια που δεν ανηκουν σε καμια πατριδα με βαση τα χαρτια και η μονη χωρα που ξερουν ειναι η ελλαδα, να κανει το κρατος οτι δεν υπαρχουν
πρεπει να παρουν υπηκοοτητα
αυτο ομως δε σημαινει οτι δε θελω να ελεγχονται καλυτερα τα συνορα μας και να γινει σαφες οτι δεν ειμαστε ξεφραγο αμπελι
απλα πραγματα, οκ να αγαπαμε τους ξενους να ζησουμε αρμονικα μαζι τους, αλλα εχουμε ηδη αρκετα προβληματα για να φορτωθουμε κι αλλα
σε τι εξυπηρετουν ολοι αυτοι οι πακιστανοι στα φαναρια? τους ξεφορτωθηκε η χωρα τους σε μας?
στα @@ μου αν εχουν ή δεν εχουν να ζησουν, να πανε απο κει που ηρθαν γιατι αποτελουν προβλημα σε μεγαλο βαθμο και δε χρησιμευουν πουθενα στο κατω κατω -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αν πω στ @@ μου πόσο ρατσιστές ήταν οι αρχαίοι θα χάσω πολύ απο Ελληνοσύνη;
Είσαι μείον 50 credits πλέον!
-
καλά ρε παιδιά γιατί ψάχνετε λέξεις για να πιαστείτε και να παρεξηγηθείτε?.
υπάρχουν μετανάστες και λαθρομετανάστες, υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν και οι άλλοι που είναι φύρα...και παρανομούν.
και μη μου λέτε πάλι ότι έλληνες κακοί δεν υπάρχουν?....σίγουρα υπάρχουν αλλά αν δεν μας επηρεάζει ο διπλασιασμός και τριπλασιασμός του εισαγόμενου ποσοστού της παραβατικότητας και εγκληματικότητας τότε πάσο.από τη μια πονάμε γιατί φεύγουν τα σπουδαγμένα ελληνόπουλα στο εξωτερικό και από την άλλη να μην ανησυχούμε για τους αδίστακτους καλαζνικοφόρους που μπαίνουν παράνομα στην χώρα...
ας την ονομάσουμε τότε την χώρα Αμαζονία και όποιος χειρίζεται καλύτερα το μαχαίρι να τον κάνουμε αρχηγό... -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
ειμαι κατα της υπηκοοτητας γιατι α μη τι αλλο κρυβει μονο συμφεροντα απο πισω κ φυσικα οχι υπερ μας.
κ να δουμε τωρα που θα ανεβει η ανεργια τι θα κανουν ολοι αυτοι..
θα πανε αραγε πισω στα κρατη τους η θα το ριξουν στις ληστειες?
εγω βασικα προτιμω το δευτερο αλλα να μπουκαρουν στα σπιτια αυτονων που υποστηριζουν-αν
τετοιες σαχλαμαρες.
..μια βολτα απο τετοιες γιαφκες θα τους επειθε,αλλα που...?
καθονται πισω απ το γραφειο κ το πισι κ μιλανε..μιλησα για τα παιδια που εχουν γεννηθει εδω, μεγαλωσει εδω, παει σχολειο εδω και δεν υπαρχουν πουθενα
οχι να δινεται οπου να ναι
αφου το κρατος δεν εδιωξε τους γονεις τους λαθρομεταναστες οταν επρεπε , πρεπει να αντιμετωπισει εντιμα το προβλημα που και αυτο δημιουργησε
δεν ειμαι υπερ των μεταναστων και της μεταναστευσης μιας και θεωρω (δικαιως ή αδικως αυτη ειναι η αποψη μου) οτι τα αρνητικα της για τους ηδη υπαρχοντες κατοικους μιας χωρας ειναι περισσοτερα απο τα θετικα της
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
..μια βολτα απο τετοιες γιαφκες θα τους επειθε,αλλα που...?
καθονται πισω απ το γραφειο κ το πισι κ μιλανε..Οντως εισαι λολ εντελως
QsisVTS..Οι ανθρωποι δεν ειναι προιοντα ουτε μηχανηματα.Το οτι το θεμα της ζωης καποιων ανθρωπων ειναι γραμμενο στα @@ σου λεει πολλα.Ενταξει ειπαμε ειμαστε τυχεροι που γεννηθηκαμε σε ενα τοπο/χρονο χωρις τοσα πολλα προβηματα αλλα ας ανοιξουμε και τα ματια μας.
Και δεν ειναι μονο ανθρωπιστικο το θεμα ειναι καθαρα πολιτικο και εφαρμοζεται στον καπιταλισμο την ελευθερη αγορα κλπ.Ελευθερη διακινηση κεφαλιου και εργατικου δυναμικου.
-
δε θελω να βλαψω καποιον αλλον λαο , αλλα δε το θεωρω και υποχρεωση μου να τον βοηθησω κιολας
οσο για τον καπιταλισμο , ο καπιταλισμος δεν ειναι αναρχια.. καλως ή κακως υπαρχουν συνορα και αυτα εχουν καποιο λογο και καποιο παρελθον.. ειναι σα να μου λες να ερθουν να μεινουν στο σπιτι σου καμια 10αρια αστεγοι και για να συμμετεχουν στα εξοδα ,υποτιθεται(και λεω υποτιθεται γιατι αυτο το σπιτι ή κρατος εσυ το εχεις στησει), να σου πλενουν τα πιατα και το αυτοκινητο
οκ χρησιμο, αλλα δε νομιζω να το θες ας κανεις μονος σου αυτες τις δουλειες
επισης τι παει να πει εχουμε καπιταλισμο (που δεν εχουμε ακριβως καπιταλισμο, αλλα τεσπα) ? να μου κι εμενα τι εχουμε απο το υπαρχον συστημα ποιοι ωφελουνται τελικα? ο απλος κοσμος? δε νομιζω..
ο καπιταλισμος που τρεχει στην υποτιθεμενη κομμουνιστικη κινα για να ριξει το κοστος του, μειωνοντας τις θεσεις εργασιας στο δυτικο κοσμο με τη δικαιολογια οτι αγοραζουμε υποτιθεται φθηνα προιοντα ? να τον χεσω το καπιταλισμο
ο καθενας στη χωρα του και αν η χωρα του δεν ειναι ικανη να τον συντηρησει, να ζητησει τα ρεστα απο εκει και να αγωνιστει εκει, οχι να γινεται φορτωμα σε αλλους
απλη λογικη
-
-Ενταξει εσυ οχι αλλα το ελληνικο κρατος και φυσικα οχι μονο αυτο,σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο οι μεγαλες δυναμεις θα επρεπε..
-Το παραδειγμα σου ατοπο.Οι ελευθερες αγορες καλως η κακως προυποθετουν ελευθερες μετακινησεις πληθυσμων γιατι ετσι λειτουργει αυτο το πραγμα.Μην τα θελουμε μονα -ζυγα δικα μας(οταν τα κεφαλαια μας η το δυναμικος θελει να μεταναστευσει καλως αλλα αντιθετα κακως)
-Και γω να τον χεσω θελω τον καπιταλισμο αλλα με αλλους τροπους και οχι με την δυστηχια των ανθρωπων.
-Το τελευταιο να το πεις και σε οσους Ελληνες εφυγαν και φευγουν ακομα στο εξωτερικο.Πρωτα να το πεις στους παμπτωχους μεταναστες,μετα στους προσφυγες αλλα ακομα και στους σημερινους Ελληνες που θα φυγουν για ενα καλυτερο μελλον εξω. -
Mπορεις να καταλαβεις κατι απλο?Η φτωχεια η εξαθλιωση ακομα και η πεινα δημιουργουν τετοιες συμπεριφορες.Προσθεσε σε αυτα την ρατσιστικη απ'αρχης σταση απεναντι σου και πες μου ποια θα ηταν η δικια σου σταση.Μαλλον μην μου λες απλα εγω τα γραφω για να μην φαινεται οτι ακτεχεις την αληθεια.Απο παραδειγματα μυριαδες φιλε μου απο κει και περα ομως.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Mπορεις να καταλαβεις κατι απλο?Η φτωχεια η εξαθλιωση ακομα και η πεινα δημιουργουν τετοιες συμπεριφορες.Προσθεσε σε αυτα την ρατσιστικη απ'αρχης σταση απεναντι σου και πες μου ποια θα ηταν η δικια σου σταση.Μαλλον μην μου λες απλα εγω τα γραφω για να μην φαινεται οτι ακτεχεις την αληθεια.Απο παραδειγματα μυριαδες φιλε μου απο κει και περα ομως.εγω παντως αν ζουσα σε εξαθλιωση θα αλλαζα τοπο διαμονης...
-
Kαι αθ ερχοσουν στην Ελλαδα,την Ιταλια,την Γερμανια για μια καλυτερη ζωη..Απλο ε?(ξερω τι εννοεις αλλα υπαρχουν 2 οψεις)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Mπορεις να καταλαβεις κατι απλο?Η φτωχεια η εξαθλιωση ακομα και η πεινα δημιουργουν τετοιες συμπεριφορες.Προσθεσε σε αυτα την ρατσιστικη απ'αρχης σταση απεναντι σου και πες μου ποια θα ηταν η δικια σου σταση.Μαλλον μην μου λες απλα εγω τα γραφω για να μην φαινεται οτι ακτεχεις την αληθεια.Απο παραδειγματα μυριαδες φιλε μου απο κει και περα ομως.
εγω παντως αν ζουσα σε εξαθλιωση θα αλλαζα τοπο διαμονης...
κλείσε εισητήρια
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
εγω παντως αν ζουσα σε εξαθλιωση θα αλλαζα τοπο διαμονης...
κλείσε εισητήρια
δε χρειαζεται, βενζινη μονο.
-
το ιδιο ειναι
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;