-
Καλησπέρα παιδιά
Εδώ και λίγο καιρό έχω αρχίσει μαθήματα οδήγησης και αισιοδοξώ να οδηγήσω κάποτε το δικό μου αυτοκίνητο....
Τι θα προτείνατε για μια καινούρια με σχεδόν ανύπαρκτη εμπειρία οδηγό; Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μικρούλι μετά το δίπλωμα... Επίσης προτείνετε μεταχειρισμένο ή καινούριο; -
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά
Εδώ και λίγο καιρό έχω αρχίσει μαθήματα οδήγησης και αισιοδοξώ να οδηγήσω κάποτε το δικό μου αυτοκίνητο....
Τι θα προτείνατε για μια καινούρια με σχεδόν ανύπαρκτη εμπειρία οδηγό; Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μικρούλι μετά το δίπλωμα... Επίσης προτείνετε μεταχειρισμένο ή καινούριο;αφου το πάρεις (με την αξία σου ) καλό είναι να κάνεις λίγα ακόμα χιλιόμετρα με του μπαμπα, της μαμας αδερφού αδερφή γκόμενου κλπ υπο την επίβλεψη τους
αν το σηκώνει η τσέπη σου καινούριο
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά
Τι θα προτείνατε για μια καινούρια με σχεδόν ανύπαρκτη εμπειρία οδηγό; Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μικρούλι μετά το δίπλωμα... Επίσης προτείνετε μεταχειρισμένο ή καινούριο;αφου το πάρεις (με την αξία σου ) καλό είναι να κάνεις λίγα ακόμα χιλιόμετρα με του μπαμπα, της μαμας αδερφού αδερφή γκόμενου κλπ υπο την επίβλεψη τους
αν το σηκώνει η τσέπη σου καινούριο
Εγώ μετάχειρο θα πρότεινα, μέχρι να μπεί δηλαδή στους κανονικούς ρυθμούς, να δει πως οδηγάνε και οι άλλοι στην Ελλάδα, να γίνει πιο οικεία στην αποσύμπλεξη, στην αλλαγή σχέσης και γένικα όλα αυτά των νέων οδηγών.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
... να γίνει πιο οικεία στην αποσύμπλεξη, στην αλλαγή σχέσης και γένικα όλα αυτά των νέων οδηγών.Σε κάτι μτχ ίσως είναι αυτό που την δυσκολέψει σε αντίθετα με ένα καινούριο! Πρόσφατα οδήγησα ένα παλιό Matiz και νόμιζα ότι οδηγούσα ... Opel Record σε μέγεθος και Renault 30 σε κούμπωμα!
Εγώ είμαι υπέρ ακόμα και του πιο φτηνού και μικρού καινούριου αν αντέχει οικονομικά!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... να γίνει πιο οικεία στην αποσύμπλεξη, στην αλλαγή σχέσης και γένικα όλα αυτά των νέων οδηγών.
Σε κάτι μτχ ίσως είναι αυτό που την δυσκολέψει σε αντίθετα με ένα καινούριο! Πρόσφατα οδήγησα ένα παλιό Matiz και νόμιζα ότι οδηγούσα ... Opel Record σε μέγεθος και Renault 30 σε κούμπωμα!
Εγώ είμαι υπέρ ακόμα και του πιο φτηνού και μικρού καινούριου αν αντέχει οικονομικά!
Ναι αλλά καλό δεν είναι αυτό? Σε Lancia Y10 του '95 έβγενα από το αμάξι ιδρωμένος από την πάλη με το κιβώτιο. Τωρα στο καινούριο τουτούνι της κουμπώνω σαν αυτόματο
Μετά είναι και αλλα πράγματα, όπως ότι συνήθως όταν είσαι νέος δεν κατεβάζεις εύκολα σχέση και επιταχύνεις με 1000 στροφές στο κινητήρα, μπορείς να κάνεις μικροτρακαρίσματα και γρατζουνιές και γενικότερα υποφέρει λίγο το όχημα.
Προσωπικά θα έπερνα τπτ με 1000 ευρώ και πληρωμένα τέλη για κανένα χρόνο και μετά καινούριο.Άν είναι πολύ επιμελής και τυπική μπορεί να πάει και σε καινούριο κατ'ευθειαν, μάλλον υποκειμενικό είναι τελικά
-
Το γυναικείο φύλο θέλει συνήθως το 'ευκολο' στην οδήγηση. Το αυτοκίνητο γι' αυτές συνήθως είναι η 'μετακίνηση' και όχι η 'οδήγηση' που θα αντέξει ένα σφιχτό κιβώτιο ή ένα σκληρό αμορτισέρ!
Γι' αυτό όταν πρόκειται για γυναίκα οδηγό ... να ζητάμε και άλλα γενικά στοιχεία/χαρακτηριστικά. Τι σημαίνει αυτοκίνητο για αυτή, τι απαιτεί απο ένα αυτοκίνητο κλπ!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το γυναικείο φύλο θέλει συνήθως το 'ευκολο' στην οδήγηση. Το αυτοκίνητο γι' αυτές συνήθως είναι η 'μετακίνηση' και όχι η 'οδήγηση' που θα αντέξει ένα σφιχτό κιβώτιο ή ένα σκληρό αμορτισέρ!Γι' αυτό όταν πρόκειται για γυναίκα οδηγό ... να ζητάμε και άλλα γενικά στοιχεία/χαρακτηριστικά. Τι σημαίνει αυτοκίνητο για αυτή, τι απαιτεί απο ένα αυτοκίνητο κλπ!
Απαιτώ αξιοπιστία και ασφάλεια στο δρόμο... Δε με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Ίσως να το χρειαστώ για διαδρομές στην ύπαιθρο.
Καμία συγκεκριμένη πρόταση, παιδιά; -
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Απαιτώ αξιοπιστία και ασφάλεια στο δρόμο... Δε με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Ίσως να το χρειαστώ για διαδρομές στην ύπαιθρο.
Καμία συγκεκριμένη πρόταση, παιδιά;Λεφτά;;;;
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Καμία συγκεκριμένη πρόταση, παιδιά;Στα πολύ μικρά της αγοράς να ξέρεις ότι σε κάποια πράγματα συμβιβάζεσαι! Προσωπικά όλα σχεδόν τα τωρινά μικρά τα βρίσκω καλά με διαφορές στα σημεία.
Σαν πρώτη μου σκέψη το Alto στην έκδοση με ESP! Ταξιδιάρικο με άκαμπτο πίσω δεν το λές, εσωτερικό ονδικό πλαστικό -που σώζεται τουλάχιστον αισθητικά και ποιοτικά παίρνοντας εξαρτήματα μέχρι και απο το GrandVitara (τιμόνι, χειριστήρια, κουμπιά κλπ)- αλλά αξιόπιστο και οικονομικό μηχανικά, εύκολη πρόσβαση με 4 πόρτες και λογικό σε τιμές aftersales!
Επίσης το Chevrolet Spark με τους 8 αερόσακους απο την βασική του εκδοση και σύμφωνα με τα έντυπα καλή οδική συμπεριφορά.
Και τα 2 χιλιάρια με κάτω απο 10.000€, χαριτωμένη εμφάνιση και αξιοπρεπείς επιδόσεις!
Με περισσότερα λεφτά υπάρχουν και τα supermini που έχουν και άλλα υπέρ! -
Ο χρήστης piggy έγραψε:
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Κατά δεύτερο οδεύω προς το Ka, ίσως και i10....Είσαι ο κλασικός ... έλληνας , έχουμε στο μυαλό μας το αμάξι που θέλουμε να πάρουμε , ρωτάμε όλο τον κόσμο ποιό να πάρουμε και στο τέλος παίρνουμε αυτό που είχαμε στην αρχή στο μυαλό μας!!!!!
Είχες στο μυαλό σου από την αρχή το ΚΑ κανείς μας δε σου είπε κάτι για το ΚΑ και στο τέλος ξέρω τι θα πάρεις.....
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Φιλε δεν ξερω ποσο εχουν τα ανταλκτικα........Εγω μιλαω για το quore και με νουμερα.....
Μα καλά θα μας τρελάνεις;;;; Ρώτησες: ''ΠΟΙΟΣ ειπε οτι το daihatsu εχει ακριβα ανταλκτικα?????΄΄
και σου απάντησα ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καμία συγκεκριμένη πρόταση, παιδιά;Στα πολύ μικρά της αγοράς να ξέρεις ότι σε κάποια πράγματα συμβιβάζεσαι! Προσωπικά όλα σχεδόν τα τωρινά μικρά τα βρίσκω καλά με διαφορές στα σημεία.
Σαν πρώτη μου σκέψη το Alto στην έκδοση με ESP! Ταξιδιάρικο με άκαμπτο πίσω δεν το λές, εσωτερικό ονδικό πλαστικό -που σώζεται τουλάχιστον αισθητικά και ποιοτικά παίρνοντας εξαρτήματα μέχρι και απο το GrandVitara (τιμόνι, χειριστήρια, κουμπιά κλπ)- αλλά αξιόπιστο και οικονομικό μηχανικά, εύκολη πρόσβαση με 4 πόρτες και λογικό σε τιμές aftersales!
Επίσης το Chevrolet Spark με τους 8 αερόσακους απο την βασική του εκδοση και σύμφωνα με τα έντυπα καλή οδική συμπεριφορά.
Και τα 2 χιλιάρια με κάτω απο 10.000€, χαριτωμένη εμφάνιση και αξιοπρεπείς επιδόσεις!
Με περισσότερα λεφτά υπάρχουν και τα supermini που έχουν και άλλα υπέρ!To pixo που πέφτει τόση διαφήμιση τελευταία στην tv δε λέει τπτ?
Δεν απεθύνεται μόνο σε σένα το ερώτημα, απλά δεν νομίζω ότι έχει πέσει στο τραπέζι!
-
χρόνια πολλά σε όλους
ψάχνοντας για 1000-1200 κεκ κοίταξα και το νέο chevrollet spark το οποίο εντόπησα κκαι στην ταινία transporters 2 που το διαφημιζαν .πήγα στην εταιρεία και μου είπαν οτι θα το φέρουν στα τέλη του μηνός.
ΒΑΣΙΛΗΣ
-
Πράγματι το Ka ήθελα από την αρχή, είχα πει όμως ότι δε θα το πάρω λόγω τιμής γι'αυτό και στράφηκα στα 1000άρια.
Φταίω εγώ που τώρα είναι πιο φθηνό; Όοοοοχι δε φταίω!
Κι εσείς όμως με ωθήσατε στα 1.2!
Δεν είναι και σίγουρο όμως, θα δω μερικά ακόμα, γιατί αλλάζουν και γρήγορα οι τιμές (προς τα κάτω).
Τα τρίδυμα δε μου άρεσαν, κάποιος που είπε ότι έγιναν με πολύ οικονομία και αυτό φαίνεται, νομίζω έχει δίκιο - φαίνεται στην κατασκευή και όχι στην τιμή φυσικά.
Το Picanto είναι πιο ακριβό από το i10 και δε νομίζω ότι είναι καλύτερο.
Το Spark ακόμα δεν το έχουμε δει από κοντά και είναι και πιο ακριβό (το 1.2) από Ka και i10 .
Τέλος, το Pixo νομίζω είναι πιο ακριβό από το Alto και όχι τόσο ωραίο κατά τη γνώμη μου. -
Ο χρήστης piggy έγραψε:
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Κατά δεύτερο οδεύω προς το Ka, ίσως και i10...............................................................................
Επίσης, αν δεν είναι πολύ άσχετο, θα ήθελα να ρωτήσω έχει νόημα η έρευνα αγοράς μεταξύ των διαφόρων εμπόρων/αντιπροσώπων ή είναι χαμένος χρόνος; Και αν έχει, που θα μου προτείνατε να κινηθώ για τα δύο αυτά μοντελάκια;
Ευχαριστώ και πάλι!Η έρευνα αγοράς ποτε δεν είναι χαμένος χρόνος.
Οταν πριν 8 μηνες ρωτησα για καινουριο ΟPEL και με πληρωμη-εξωφληση με μετρητα, σε τρεις διαφορετικους-μεγαλους αντιπροσωπους, πηρα 3 διαφορετικες τιμες για το ιδιο χρωμα και με τα ιδια extra. Στα 18.000 ευρω, που ηταν το φτηνοτερο, ο δευτερος το εδινε +240 και ο τριτος +480 ευρω.
Σημειωνω οτι για λογους φερεγγυοτητας, ποτε δεν θα πηγαινα σε εμπορους-μαντραδες που πουλανε 3 εως και 13 μαρκες, εστω και αν μου ελεγαν 17.500 !!! -
Ο χρήστης piggy έγραψε:
Πράγματι το Ka ήθελα από την αρχή, είχα πει όμως ότι δε θα το πάρω λόγω τιμής γι'αυτό και στράφηκα στα 1000άρια.
Φταίω εγώ που τώρα είναι πιο φθηνό; Όοοοοχι δε φταίω!Κακή επιλογή δεν κάνεις!
Το Ka -το προηγούμενο μου άρεσε πολύ περισσότερο- είναι καλό αμαξάκι!
Το μόνο μείον που του βρίσκω είναι το αποκλειστικά 3θυρο αμάξωμα σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Κατα τα λοιπά έχει μοντέρνο και ευχάριστο εσωτερικό, βολική θέση λεβιέ ταχυτήτων ενώ και εξωτερικά δείχνει μαζεμένο για μέσα στη πόλη. -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
To pixo που πέφτει τόση διαφήμιση τελευταία στην tv δε λέει τπτ?Δεν απεθύνεται μόνο σε σένα το ερώτημα, απλά δεν νομίζω ότι έχει πέσει στο τραπέζι!
Pixo = Alto με σήματα Nissan. Παράγεται στο εργοστάσιο της Suzuki στην Ινδία και μπαίνουν τα σήματα της Nissan. Αντίστοιχη φάση με τα τρίδυμα μάλλον από φτήνια, αν και δεν έχω μπει καν...
Αλήθεια, ξαναρωτάω, ξέρει κανείς πόσο πάει ένα Micra 1.2. Παλιό μοντέλο, αλλά καλούτσικο και με εξαιρετικό κινητήρα. Λογικά δεν θα φεύγει πολύ πάνω από τα 10Κ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φταίω εγώ που τώρα είναι πιο φθηνό; Όοοοοχι δε φταίω!Κακή επιλογή δεν κάνεις!
Το Ka -το προηγούμενο μου άρεσε πολύ περισσότερο- είναι καλό αμαξάκι!
Το μόνο μείον που του βρίσκω είναι το αποκλειστικά 3θυρο αμάξωμα σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Κατα τα λοιπά έχει μοντέρνο και ευχάριστο εσωτερικό, βολική θέση λεβιέ ταχυτήτων ενώ και εξωτερικά δείχνει μαζεμένο για μέσα στη πόλη.προσωπικα το προηγουμενο κατα τη γνωμη μου ειχε αχλαδοκωλο.......
-
Ο χρήστης madhorse έγραψε:
προσωπικα το προηγουμενο κατα τη γνωμη μου ειχε αχλαδοκωλο.......Ναι, αλλά άμα το οδηγούσες ήταν (με την εξαίρεση του ψόφιου μοτέρ)
-
Να πάρεις όποιο σου αρέσει ανάλογα με τα λεφτά που έχεις και μην πολυακούς γνώμες άλλων, όλα τα σημερινά αμάξια είναι καλά!!!!!!!!!
Ποιο 1000άρι να αγοράσω;