-
παραμονη πρωτοχρονιας βγηκε μια κοπελα απο ενα STOP και με χτυπησε στην μερια του οδηγου και επεσα πανω σε ενα δεντρο τελοσπαντων επαθα μεγαλη ζημια στο αυτοκινητο(2 αεροσακοι,μπροστα εχουν σπασει ολα εχει σπασει και η βαση του προφυλαχτηρα τα φαναρια δεν παθαν κατι ουτε η μηχανη μπορει να εχει παρει και σασι δυο αριστερες πορτες,αριστερο φαναρι,αριστερο φτερο και δεξια ζαντα πρεπει να εχει στραβωσει).η OPEL το κοστολογισε περιπου στα 12000 ευρω αλλα ακομα το αμαξι δεν εχει ελεγχθει σωστα γιατι πρεπει να παει εμπιρογνωμονας να το βγαλει φωτογραφιες. αυτο που θελω εγω ειναι να βγαλω το αυτοκινητο ολικη ξερετε μηπως ποιες ειναι οι προυποθεσεις για να βγει ολικη ενα αυτοκινητο καποιος μου ειπε πως αν ειναι μεχρι 2-3 χρονων αν τα ανταλλακτικα κοστιζουν πανω απο 40% της αξιας βγαινει ολικη η αν ειναι πανω απο 3 χρονια χρειαζεται 75% να κοστιζουν τα ανταλλακτικα απο την αξια του αυτοκινητου.το αμαξι μου ειναι ενα OPEL ASTRA 1.6 115hp FULL EXTRA με 25000 χλμ και μοντελο 2008 να φανταστειτε 25 αυτου του μηνα κλεινω 2 χρονια.απλα θελω αν ξερετε να μου πειτε αν ισχυουν αυτα με την ολικη?
-
παραμονη πρωτοχρονιας βγηκε μια κοπελα απο ενα STOP και με χτυπησε στην μερια του οδηγου και επεσα πανω σε ενα δεντρο τελοσπαντων επαθα μεγαλη ζημια στο αυτοκινητο(2 αεροσακοι,μπροστα εχουν σπασει ολα εχει σπασει και η βαση του προφυλαχτηρα τα φαναρια δεν παθαν κατι ουτε η μηχανη μπορει να εχει παρει και σασι δυο αριστερες πορτες,αριστερο φαναρι,αριστερο φτερο και δεξια ζαντα πρεπει να εχει στραβωσει).η OPEL το κοστολογισε περιπου στα 12000 ευρω αλλα ακομα το αμαξι δεν εχει ελεγχθει σωστα γιατι πρεπει να παει εμπιρογνωμονας να το βγαλει φωτογραφιες. αυτο που θελω εγω ειναι να βγαλω το αυτοκινητο ολικη ξερετε μηπως ποιες ειναι οι προυποθεσεις για να βγει ολικη ενα αυτοκινητο καποιος μου ειπε πως αν ειναι μεχρι 2-3 χρονων αν τα ανταλλακτικα κοστιζουν πανω απο 40% της αξιας βγαινει ολικη η αν ειναι πανω απο 3 χρονια χρειαζεται 75% να κοστιζουν τα ανταλλακτικα απο την αξια του αυτοκινητου.το αμαξι μου ειναι ενα OPEL ASTRA 1.6 115hp FULL EXTRA με 25000 χλμ και μοντελο 2008 να φανταστειτε 25 αυτου του μηνα κλεινω 2 χρονια.απλα θελω αν ξερετε να μου πειτε αν ισχυουν αυτα με την ολικη?
-
-
Ο χρήστης 12mats έγραψε:
παραμονη πρωτοχρονιας βγηκε μια κοπελα απο ενα STOP και με χτυπησε στην μερια του οδηγου και επεσα πανω σε ενα δεντρο τελοσπαντων επαθα μεγαλη ζημια στο αυτοκινητο(2 αεροσακοι,μπροστα εχουν σπασει ολα εχει σπασει και η βαση του προφυλαχτηρα τα φαναρια δεν παθαν κατι ουτε η μηχανη μπορει να εχει παρει και σασι δυο αριστερες πορτες,αριστερο φαναρι,αριστερο φτερο και δεξια ζαντα πρεπει να εχει στραβωσει).η OPEL το κοστολογισε περιπου στα 12000 ευρω αλλα ακομα το αμαξι δεν εχει ελεγχθει σωστα γιατι πρεπει να παει εμπιρογνωμονας να το βγαλει φωτογραφιες. αυτο που θελω εγω ειναι να βγαλω το αυτοκινητο ολικη ξερετε μηπως ποιες ειναι οι προυποθεσεις για να βγει ολικη ενα αυτοκινητο καποιος μου ειπε πως αν ειναι μεχρι 2-3 χρονων αν τα ανταλλακτικα κοστιζουν πανω απο 40% της αξιας βγαινει ολικη η αν ειναι πανω απο 3 χρονια χρειαζεται 75% να κοστιζουν τα ανταλλακτικα απο την αξια του αυτοκινητου.το αμαξι μου ειναι ενα OPEL ASTRA 1.6 115hp FULL EXTRA με 25000 χλμ και μοντελο 2008 να φανταστειτε 25 αυτου του μηνα κλεινω 2 χρονια.απλα θελω αν ξερετε να μου πειτε αν ισχυουν αυτα με την ολικη?καλά όλα αυτά που λες (κάπως έτσι κινείται η διαδικασία).
Απλώς εγώ ήξερα για το ποσό της επισκευής (τελικό νούμερο-χρήματα) να είναι τουλάχιστον όσο το 50% της αξίας του αυτοκινήτου σου ως μεταχειρισμένο.
Δες πόσο έχει ένα Astra της δικής σου χρονολογίας με το δικό σου κινητήρα (και έκδοση αν είναι δυνατό αυτό) και αμέσως θα ξέρεις αν το ποσό επισκευής σε τι ποσοστό πλησιάζει στην τιμή του αυτοκινήτου ως μεταχειρισμένο.Επίσης...ως συμβουλή:αν θες να αυξήσεις το κόστος επισκευής (αφού ούτως ή άλλως δεν θα το πληρώσεις εσύ ) και άρα να φτάσεις πιο κοντά (ή να προσπεράσεις) στο ποσοστό που απαιτείται για 'ολική καταστροφή', πήγαινε και απαίτησε να επισκευαστεί το αμάξι σε αντιπροσωπεία.
Επιπλέον...ελπίζω να γνωρίζεις ότι θα αποζημειωθείς για το δικό σου αμάξι σε ποσό όσο γράφει το autotriti στα μεταχειρισμένα και δε θα σου δώσουν το ποσό για το οποίο αγόρασες το αμάξι (πριν 2 χρόνια).
-
ο ασφαλιστης μου λεει πως η τιμη του αυτοκινητου αυτη τη στιγμη ειναι μεταξυ 14400-16600 με βαση αυτα που μου εχει βγαλει η αντιπροσωπεια για επισκευη λετε να βγαινει ολικη?τι μου προτεινετε να κανω για να το βγαλω ολικη με αυτα τα δεδομενα που εχω?
-
Ολική καταστροφή μπορεί να βγει για 2 λόγους.
- Αν είναι τεχνικά αδύνατη η επισκευή του, κατανοητό νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλια.
- Αν είναι οικονομικά ασύμφορη η επισκευή του. Βλέπεις πόσο έχει το αυτοκίνητό σου κατά την ημέρα του ατυχήματος και αν η επισκευή του κοστίζει όσο πρπ και η αξία του ή παραπάνω τότε είναι οικονομικά ασύμφορο να το επισκευάσεις.
Αυτά.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ολική καταστροφή μπορεί να βγει για 2 λόγους.- Αν είναι τεχνικά αδύνατη η επισκευή του, κατανοητό νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλια.
ρε φιλε ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα αν εχεις λεφτα ολα φτιαχνονται δηλαδη μου λες πως πρεπει να μην υπαρχει αυτοκινητο για να βγει ολικη?εμενα το αμαξι μου ηταν καινουργιο και με ενδοιαφερει να το βγαλω ολικη να παρω τα χρηματα και να παρω ενα αλλο.πως να κινηθω ποια η αποψη σας?θεωρειτε πως αξιζει να το φτιαξω και να το κρατησω αν δεν εχει παρει σασι?η αν εχει παρει εστω και λιγο αξιζει να φτιαχτει?
-
Πάντως, σε ανάλογη περίπτωση στο αμάξι του αδερφού μου (Mitsubushi Colt 1.3 2005, auto), με τιμή καινούριου 12800 ευρώ, μετά από 10 μήνες από την αγορά του που ενεπλάκη σε καραμπόλα με αξία επισκευής περί τις 9500 ευρώ του πληρώσαν τα χρήματα επισκευής (είχε μικτή ασφάλεια) και επ ουδενί δεν κάνανε από την ασφαλιστική λόγο για αποζημίωση ολικής καταστροφής. Νομίζω πως γενικότερα, όταν η ζημιά είναι της τάξης του 65-70% της τρέχουσας εμπορικής αξίας και πάνω χωράει παζάρι μεταξύ κατόχου κι εταιρείας για να βγει ολική. Για μένα κυνήγησέ το ο ίδιος.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πάντως, σε ανάλογη περίπτωση στο αμάξι του αδερφού μου (Mitsubushi Colt 1.3 2005, auto), με τιμή καινούριου 12800 ευρώ, μετά από 10 μήνες από την αγορά του που ενεπλάκη σε καραμπόλα με αξία επισκευής περί τις 9500 ευρώ του πληρώσαν τα χρήματα επισκευής (είχε μικτή ασφάλεια) και επ ουδενί δεν κάνανε από την ασφαλιστική λόγο για αποζημίωση ολικής καταστροφής. Νομίζω πως γενικότερα, όταν η ζημιά είναι της τάξης του 65-70% της τρέχουσας εμπορικής αξίας και πάνω χωράει παζάρι μεταξύ κατόχου κι εταιρείας για να βγει ολική. Για μένα κυνήγησέ το ο ίδιος.το αμαξι το δικο μου με βαση τους πινακες του autotriti κοστιζει απο 14400-16600 ασ πουμε πως το αυτοκινητο κοστιζει 15000 εμενα η ζημια μου κοστολογειται στο περιπου 12000(3500)ειναι η εργασια τα ανταλλακτικα δεν εχουν βγει ακομα θα βγουν μεχρια αυριο λογικα αν υποθεσουμε πως ειμαστε στα 12000 δηλαδη(8500 ανταλλακτικα+3500 εργασια)ειναι το 80% της αξιας του αυτοκινητου αυτη τη στιγμη αρα με το νομο βγαινει ολικη.ετσι δεν ειναι ρε παιδια?
-
Ο χρήστης 12mats έγραψε:
Ολική καταστροφή μπορεί να βγει για 2 λόγους.
- Αν είναι τεχνικά αδύνατη η επισκευή του, κατανοητό νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλια.
ρε φιλε ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα αν εχεις λεφτα ολα φτιαχνονται δηλαδη μου λες πως πρεπει να μην υπαρχει αυτοκινητο για να βγει ολικη?εμενα το αμαξι μου ηταν καινουργιο και με ενδοιαφερει να το βγαλω ολικη να παρω τα χρηματα και να παρω ενα αλλο.πως να κινηθω ποια η αποψη σας?θεωρειτε πως αξιζει να το φτιαξω και να το κρατησω αν δεν εχει παρει σασι?η αν εχει παρει εστω και λιγο αξιζει να φτιαχτει?
Απλά τα λέω. Αν πέσει φορτηγό και γίνει το σασί φυρασμόνικα τεχνικά δεν είναι επισκευάσιμο. Το τί θες εσύ δεν σημαίνει ότι θα γίνει. Ολική βγαίνει στις περιπτώσεις που σου είπα. Εκτός αυτών όσο και να θες δεν βγαίνει αλλιώς . και -
-
αφου ο νομος οριζει αυτο που αναφερω εδω ποιο πανω.δεν ειναι σωστο αυτο που σου λεω?
-
Φίλε σόρρυ δικηγόρος είμαι και ασχολούμαι κατά κόρον με αυτοκινητικά. Σου είπα την άποψή μου κάνε όπως αγαπάς από κει και πέρα.
-
ευχαριστω για την αποψη σου απλα καταλαβαινεις πως ειμαι μετα απο ολα αυτα και προσπαθω να βρω την καλυτερη δυνατη λυση στο προβλημα που εχω.γιατι το υτοκινητο πλεον δεν νομιζω να ειναι αρκετα ασφαλες εχουν παρει και τα ραμφη μπροστα και η κολωνα στον οδηγο.
-
Ο χρήστης 12mats έγραψε:
ευχαριστω για την αποψη σου απλα καταλαβαινεις πως ειμαι μετα απο ολα αυτα και προσπαθω να βρω την καλυτερη δυνατη λυση στο προβλημα που εχω.γιατι το υτοκινητο πλεον δεν νομιζω να ειναι αρκετα ασφαλες εχουν παρει και τα ραμφη μπροστα και η κολωνα στον οδηγο.μπορείς να ζητήσεις εμπειρογνωμάτευση από 3ον (από μέλος ΤΕΕ) για να σας πει αν το αμάξι θα συνεχίσει να είναι ασφαλές, από τη στιγμή που έχουν τσακίσει κολώνες.(έχεις δικαίωμα να ζητήσεις να γίνει εμπειρογνωμάτευση από μέλος του ΤΕΕ από άλλον πέραν της ασφαλιστικής)
Αν ακομα και πάλι νομίζεις ότι το αμάξι σου δεν είναι ασφαλές, άστους να στο φτιάξουν και πούλα το.Εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου, αν 'έχανα' τη μάχη για να μου το βγάλουν 'ολική καταστροφή' το αμάξι.Και σίγουρα θα το πουλήσεις αρκετά πιο πάνω από όσο στο πιάνουν στην ασφαλιστική.
Βέβαια μπλέκεις με αγοραπωλησίες και τρεξίματα, αλλά είναι μία λύση αν εσύ πιστεύεις (ακόμα και μετά την εμπειρογνωμάτευση τρίτου) ότι δεν είναι ασφαλές.Να ξέρεις ότι οι ασφαλιστικές προσπαθούν όσο το δυνατόν γίνεται να μην σου βγάλουν το αμάξι σε κατάσταση ολικής καταστροφής (εκτός κι αν όντως είναι τόσο ασύμφορο που καλύτερα να σου δώσουν σε λεφτά την τιμή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σου).
Κοινώς...συμφωνώ με τον kon5 και από τη στιγμή που είναι και η δουλειά του αυτή, ξέρει καλύτερα πώς συμπεριφέρονται οι ασφαλιστικές σε αυτά.@kon5,
ειλικρινής απορία.Αν υποθέσουμε ότι ο νόμος λέει ότι 'πάνω από το κόστος να είναι ίσο ή να ξεπερνά το 50% της εμπορικής αξίας του οχήματος το αμάξι θεωρείται μη επισκευάσιμο', δεν μπορεί (θεωρητικά έστω) δικαστικά να διεκδικήσει να βγάλει το αμάξι του 'ολική'?
Σίγουρα αυτό είναι πολύ χρονοβόρο (γνωρίζουμε όλοι πόσο γρήγορα κινείται η ελληνική δικαιοσύνη ), αλλά ακόμα και μετά από 3-4-5-6 χρόνια δε θα πάρει τα λεφτά του?
Αντιλαμβάνομαι ότι γι'αυτά τα χρόνια θα πρέπει να αγοράσει νέο αμάξι εξολοκλήρου (μέχρι να δικαιωθεί).ρωτάω όμως αν αυτό είναι εφικτό. -
Για να βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Ποιος είναι ο νόμος που μιλάει για πάνω από 50% ότι πας σε ολική?
Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος. -
πραγματικα σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας.περιμενω να δω τι θα πει ο εμπιρογνωμονας και θα σας πω.αυτο που λες παντως με τον τριτο εμπιρογνωμονα μου ακουγεται σαν καλη λυση.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Για να βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Ποιος είναι ο νόμος που μιλάει για πάνω από 50% ότι πας σε ολική?
Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος.μου ειπε ο ασφαλιστης μου οτι το αυτοκινητο επειδη ειναι καινουργιο δηλαδη μεχρι 3 χρονων αν η επισκευη του ειναι 80% της αξιας της αγορας βγαινει ολικη
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος.γι'αυτό γράφω μπροστά το 'αν υποθέσουμε'.
Ο νόμος επ'ακριβώς τι λέει?
(μιας και ασχολείσαι με τα αυτοκινητιστικά θα γνωρίζεις ή θα σου είναι πιο εύκολο να βρεις το νόμο ) -
Παιδιά για να μην κουράζουμε θα το πω τελευταία φορά.
Ολική σε 2 μόνο περιπτώσεις αυτές που είπα παραπάνω.
Ούτε 50 , ούτε 60 ούτε 80% κλπ Κανένας νόμος δεν ορίζει επακριβές ποσοστό.Οικονομικά ασύμφορη επισκευή και συνεπώς ολική έχουμε όταν το κόστος επισκευής φτάνει αυτό της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου κατά την ημέρα του ατυχήματος.
Αυτά λένε οι αποφάσεις αυτά λέει ένα βιβλίο που είναι ευαγγέλιο για τους ασχολούμενους με τα αυτοκινητικά.
Από κει και πέρα ο καθένας ασφαλιστής κλπ μπορεί να λέει ότι του καπνίσει. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Παιδιά για να μην κουράζουμε θα το πω τελευταία φορά.
Ολική σε 2 μόνο περιπτώσεις αυτές που είπα παραπάνω.
Ούτε 50 , ούτε 60 ούτε 80% κλπ Κανένας νόμος δεν ορίζει επακριβές ποσοστό.Οικονομικά ασύμφορη επισκευή και συνεπώς ολική έχουμε όταν το κόστος επισκευής φτάνει αυτό της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου κατά την ημέρα του ατυχήματος.
Αυτά λένε οι αποφάσεις αυτά λέει ένα βιβλίο που είναι ευαγγέλιο για τους ασχολούμενους με τα αυτοκινητικά.
Από κει και πέρα ο καθένας ασφαλιστής κλπ μπορεί να λέει ότι του καπνίσει.δηλαδη μου δινεις να καταλαβω πως ο ασφαλιστης μου λεει οτι να ναι και η αντιπροσωπεια της OPEL.λοιπον θα το ψαξω και εγω και θα σας πω
αποζημιωση μετα απο τρακαρισμα