-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Στην περιφερεια ( Λαμία ) κυκλοφορουν κανονικα πολλά χωρις πινακιδεςΚαι εδώ (Αγρίνιο και πέριξ) δεν πάμε πίσω . Πάντως μ'αρεσε στην κεντρική πλατεία πέρναγε ο άλλος με BMW X3 3λιτρη χωρίς πινακίδες και ο αρχιφύλακας χαιρέταγε . Βασικά μέτρησα 4 αυτοκίνητα στο κέντρο χωρίς πινακίδες να κινούνται . Δεν βάζω τα άλλα στα χωριά
-
αμα σε τρακαρει κανενας τετοιος, να δεις πως κοβονται αμεσως τα χαμογελα...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Oι εποχές έχουν αλλάξει και δεν μπορούμε πλέον να ζητάμε να υπάρχει αυστηρότητα στην απομάκρυνση των αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες δεδομένου ότι συνήθως απλώς υποδηλώνουν την οικονομική αδυναμία των ιδιοκτητών τους. Λίγη κοινωνική ευαισθησία δεν θα πρέπει να υπάρχει; Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν είναι ανήμποροι γέροι αλλά άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους ή είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά και σίγουρα δεν θέλουν να χάσουν το αυτοκίνητό τους και ελπίζουν ότι θα ξαναπάρουν πίσω τις πινακίδες τους κάποια στιγμή. Το να έχεις ιδιωτκό χώρο δεν είναι εύκολο για όλους...Ναι άλλα ξέρεις τι; Για να ακινητοποιήσεις προσωρινά με βάση το νόμο πρέπει να δηλώσεις ιδιωτικό χώρο. Άρα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάποιο χώρο δηλώσει.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Ναι άλλα ξέρεις τι; Για να ακινητοποιήσεις προσωρινά με βάση το νόμο πρέπει να δηλώσεις ιδιωτικό χώρο. Άρα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάποιο χώρο δηλώσει.Ναι ωραία δήλωσαν ψέματα ενώ δεν έχουν χώρο. Τι άλλο να κάνουν εδώ που τους έφτασαν; να πετάξουν και το αυτοκίνητό τους; Άλλο το να το κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αλλά λίγη ανοχή στις παρούσες συνθήκες για κάποιον που δεν έχει που να το βάλει δεν θα έπρεπε να υπάρχει;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ναι άλλα ξέρεις τι; Για να ακινητοποιήσεις προσωρινά με βάση το νόμο πρέπει να δηλώσεις ιδιωτικό χώρο. Άρα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάποιο χώρο δηλώσει.
Ναι ωραία δήλωσαν ψέματα ενώ δεν έχουν χώρο. Τι άλλο να κάνουν εδώ που τους έφτασαν; να πετάξουν και το αυτοκίνητό τους; Άλλο το να το κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αλλά λίγη ανοχή στις παρούσες συνθήκες για κάποιον που δεν έχει που να το βάλει δεν θα έπρεπε να υπάρχει;
Συμφωνώ μαζί σου. Το κράτος το ίδιο έφτασε τους περισσότερους εδώ άλλα πόσο απλό είναι να δηλώσεις κάτι που δεν έχεις;
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Ναι άλλα ξέρεις τι; Για να ακινητοποιήσεις προσωρινά με βάση το νόμο πρέπει να δηλώσεις ιδιωτικό χώρο. Άρα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάποιο χώρο δηλώσει.
Ναι ωραία δήλωσαν ψέματα ενώ δεν έχουν χώρο. Τι άλλο να κάνουν εδώ που τους έφτασαν; να πετάξουν και το αυτοκίνητό τους; Άλλο το να το κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αλλά λίγη ανοχή στις παρούσες συνθήκες για κάποιον που δεν έχει που να το βάλει δεν θα έπρεπε να υπάρχει;
Συμφωνώ μαζί σου. Το κράτος το ίδιο έφτασε τους περισσότερους εδώ άλλα πόσο απλό είναι να δηλώσεις κάτι που δεν έχεις;
Δεν ζητάνε όλες οι εφορίες Ε9. Η δική μου τουλάχιστον ζητάει μόνο μία υπεύθυνη δήλωση. Στο κάτω κάτω γιατί πρέπει να είναι ιδιοκτητος ο χώρος κι όχι να έχει παραχωρηθεί από ένα συγγενή ή να νοικιαστεί; Σε ένα παππού που δήλωσε ότι θα το είχε σε συγγενή του στο χωριό του κάνανε θέμα....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δεν ζητάνε όλες οι εφορίες Ε9. Η δική μου τουλάχιστον ζητάει μόνο μία υπεύθυνη δήλωση
Περίεργο. ήξερα ότι ήταν απαραίτητο το Ε9 για ακινητοποίηση οχήματος
-
Αυτό δεν είναι μια συμφωνία την οποία τηρείς από τη στιγμή που αποφασίζεις να αγοράσεις ένα όχημα; Αν δεν έχεις δικό σου χώρο, πρέπει να μοιραστείς τον δημόσιο χώρο, για τον οποίο πρέπει να συμμετέχεις με κάποιο τρόπο. Δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, μη πληρώνοντας τέλη και καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο, πρώτα ο ιδιοκτήτης του παρατημένου (γιατί τα περισσότερα καταλήγουν έτσι, δημιουργώντας μερικά προβλήματα χωροταξικά, υγιεινής κλπ.) τεστάρει την ανοχή των υπολοίπων.
-
Πάντως να ξέρετε γενικά ότι πολλά που παραδίδουν πινακίδες δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν ποτέ. (όχι όλα)
-
Τυπικά σωστά είναι όλα αυτά που λέτε με βάση το νόμο αλλά στις συνθήκες της κρίσης και της ανέχειας που ζούμε δεν το βρίσκω πολύ αλτρουιστικό εσύ που ακόμη έχεις και μπορείς να συντηρήσεις το αυτοκίνητό σου να λες στον συνάνθρωπό σου που δεν μπορεί πια, τσακίσου πέταξέ το για να μου κάνεις χώρο να παρκάρω πιο άνετα.
Έχεις πχ. ένα γείτονα που είχε πάντα ένα αυτοκίνητο που κινούνταν και πάρκαρε στο δρόμο και καταλαμβανε μία θέση. Ξέρεις ότι έχασε τη δουλειά του και μια μέρα το βλέπεις χωρίς πινακίδες. Τι αλλάζει για σένα; Γιατί θα πρέπει να στείλεις αμέσως τον δήμο να το μαζέψει; Όυτως ή άλλως καινούρια αυτοκίνητα δεν πουλιούνται και το πρόβλημα στάθμευσης στις γειτονιές δεν αυξάνεται.
-
Αν δεν το πει ο -ακόμη- έχων και το πει το κράτος, έχει κάποια διαφορά;
-
Καλή η κοινωνική ευαισθησία, αλλά όσοι έχουμε πληρώσει κανονικότατα τα τέλη κυκλοφορίας, για ποιόν λόγο να γυρνάμε σαν την άδικη κατάρα, αναζητώντας μία θέση στάθμευσης, την οποία πιθανόν και να έχει καταλάβει το αυτοκίνητο του συμπολίτη μας, ο οποίος δήλωσε ψευδώς στην εφορία ότι διαθέτει ιδιωτικό χώρο για την ακινητοποίησή του;;;;;;
-
NIGA Δε λένε αυτό. Προς Θεού. Απλά μερικοί τα ξεχνάνε στους δρόμους και δεν σκοπεύουν να ξανασχοληθούν με αυτά. Καλύτερα θα ήταν τα συγκεκριμένα να τα απομάκρυναν. Όχι όλα στους δρόμους στο όνομα της κρίσης.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αμα σε τρακαρει κανενας τετοιος, να δεις πως κοβονται αμεσως τα χαμογελα...Στην περιοχή του Thomas με χτύπησε ένας χωρίς πινακίδες το καλοκαίρι. Ένα βαθούλωμα στο φτερό μου έκανε που κόστισε περίπου 200-250 ευρώ. Εγώ του πήρα 500 και έτσι έβγαλα και μερικά από τα έξοδα του ταξιδιού.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Στην περιοχή του Thomas με χτύπησε ένας χωρίς πινακίδες το καλοκαίρι. Ένα βαθούλωμα στο φτερό μου έκανε που κόστισε περίπου 200-250 ευρώ. Εγώ του πήρα 500 και έτσι έβγαλα και μερικά από τα έξοδα του ταξιδιού.
Βγήκες κερδισμένος , εγώ σκέφτομαι να κυκλοφορώ με την κηνυγετική καραμπίνα
-
Προφανώς φίλε octavia699 βλέπεις ότι κάποιοι αυτό λένε. Ξεκουμπίσου να παρκάρω πιο άνετα και δεν με νοιάζει που δεν έχεις να φας, πάρε το ρημάδι σου από το δρόμο αφού δεν πληρώνεις.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Στην περιοχή του Thomas με χτύπησε ένας χωρίς πινακίδες το καλοκαίρι. Ένα βαθούλωμα στο φτερό μου έκανε που κόστισε περίπου 200-250 ευρώ. Εγώ του πήρα 500 και έτσι έβγαλα και μερικά από τα έξοδα του ταξιδιού.
του κοστισε οσα περιπου γλυτωσε καταθετωντας πινακιδες
-
Αν το παρκαρισμένο χωρίς πινακίδες μπουρδέλο κάποιου εμπλακεί σε ατύχημα τι γίνεται;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Προφανώς φίλε octavia699 βλέπεις ότι κάποιοι αυτό λένε. Ξεκουμπίσου να παρκάρω πιο άνετα και δεν με νοιάζει που δεν έχεις να φας, πάρε το ρημάδι σου από το δρόμο αφού δεν πληρώνεις.αυτο που λενε ειναι οτι αυτος που δεν πληρωσε δεν εχει δικαιωμα χρησης του δρομου, ενω ο μαλακας που πληρωσε και ειναι νομιμος εχει.
το αν εχει λεφτα ή οχι ειναι αδιαφορο για τον νομο.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Προφανώς φίλε octavia699 βλέπεις ότι κάποιοι αυτό λένε. Ξεκουμπίσου να παρκάρω πιο άνετα και δεν με νοιάζει που δεν έχεις να φας, πάρε το ρημάδι σου από το δρόμο αφού δεν πληρώνεις.Εάν αναφέρεσαι στο post μου, θα προτιμούσα να με κατονόμαζες...
Πέραν αυτού, όπως έγραψε και κάποιος άλλος, τα περισσότερα ακινητοποιημένα είναι αυτοκίνητα που ουδέποτε θα επιστρέψουν σε κυκλοφορία, καθώς είναι παλιά και μη προσεγμένα... Και μην μου πεις ότι ουδείς από τους διάφορους ιδιοκτήτες ακινητοποιημένων έχει την δυνατότητα να το σταθμεύσει π.χ. σε ένα χωράφι στον τόπο καταγωγής του...
Από εκεί και πέρα, το να απαιτώ το δικαίωμά μου στην απρόσκοπτη στάθμευση του νομίμως κυκλοφορούντως οχήματός μου, προσωπικά δεν θα το ερμήνευα όπως εσύ...
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες