-
Ακόμα και με σήμα, και με πινακίδες δεν επιτρέπεται να καταλαμβάνει την ίδια περιοχή επ' αορίστο.
Όπως έχω ξαναγράψει γνωρίζω κάμποσες περιπτώσεις. Το ένα αφορούσε μία C-Class σε πολύ καλή κατάσταση, της οποία ο ιδιοκτήτης ήταν φυλακή (δεν ξέρω τους λόγους). Το αμάξι μαζεύτηκε από το δήμο ως παρατημένο και κατέληξε σε ανακυκλωτήριο, όπου και κόπηκε για ανταλλακτικά. Στο ίδιο ανακυκλωτήριο ήταν και ένα Mondeo σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης ήταν ένα παππούς ο οποίος απεβίωσε. Οι συγγενείς του δεν τα βρήκαν και το αμάξι το σήκωσε ο δήμος. Και τα δύο όταν τα είχε δει είχαν τέλη τρέχοντως έτους. Και είναι μόνο από μία επίσκεψη. -
Eπειδή μάλλον θεωρητικολογούμε λέγοντας ότι, όσοι εγκατέλειψαν τα ΙΧ στους δρόμους είναι φτωχοί και πρέπει να τους 'κατανοήσουμε', έριξα μιά ματιά στις 'Μικρές Αγγελίες' του forum .
Δυστυχώς όμως, δεν βρήκα αγγελίες 'ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ-ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ'.ΥΓ:Για να μη θεωρηθώ κακεντρεχής όμως, επεξηγώ :
Αλλο το 'χρειάζομαι βοήθεια' και άλλο το 'έτσι γουστάρω-εσείς στο χώμα κι εγώ στη φυλακή'. -
To θέμα είναι ότι στη πράξη θα υπάρξει πρόβλημα. Με τόσα αυτοκίνητα που παρέδωσαν πινακίδες αποκλείεται όλοι αυτοί να έχουν ιδιωτικό χώρο. Και εγώ που παρέδωσα πινακίδες, υπόγραψα (αναγκαστικά) την υπεύθυνη δήλωση, όπως θα έχουν κάνει πολλοί. Ιδιωτικό χώρο δεν έχω βέβαια, αλλά εξ'αρχής ήταν αποφασισμένο να αποσυρθεί το αυτοκίνητο. Και σήμερα όντως το πήρε γερανός προς ανακύκλωση. Άλλοι όμως απλά θα το αφήσουν τουλάχιστον για ένα χρόνο παρκαρισμένο στο δρόμο.
-
Εδώ σηκώσανε αρκετά από τα μόνιμα ή τελικά αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες να τα στείλουν.
Αποκτήσαμε όμως καινούρια κομμάτια Ηλικιακά από δεκαπενταετία και πάνω. Τι θα τα κάνουν...
Βάζουν κουκούλες για να μη τραβάνε προσοχή -
Αν δεν έχεις χώρο εκτός του δρόμου δεν δικαιούσαι να το ακινητοποιήσεις. Όταν υπογράφεις ότι θα το βάλεις σε δικό σου χώρο και δεν το κάνεις είσαι παράνομος....
Και αν είναι ΟΚ να ακουμπάει το αυτοκινητό του ο φτωχός τότε μήπως είναι ΟΚ και να ζητιανεύει πιεστικά (επίσης παράνομη πράξη) και να ψιλοκλέβει (παράνομο) και γιατί όχι, να πάει να μείνει στο δικό σου εξοχικό και να τον βρεις μέσα όταν πας.... φτωχός είναι ο κακομοίρης δεν είχε να πληρώσει το νοίκι μη γίνεσαι κακός.... -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
δεκτο, απλα μπορεις απλουστατα, εαν μιλαμε για την γειτονια σου, να συνενοηθεις μαζι του, δεν νομιζω πως θα ηταν οτι πιο ηθικο να τον καταγγελεις!ας ειμαστε αλληλεγγυοι!
Γιατί δεν είναι ηθικό να τον καταγγείλεις;
Και από ποια παράβαση και πάνω μπορεί να θεωρηθεί ηθικό να κάνεις καταγγελία;η ηθικη ειναι οπως την αντιλαμβανεσαι! αν εσυ θα αισθανεσαι καλα, επειδη εκανες καταγγελια σε καποιον ο οποιος δεν εχει λεφτα να πληρωσει τα τελη του, και ετσι του πηραν ενα περουσιακο του στοιχειο, συνιθως αρκετα χαμηλης αξιας, τοτε οκε, μαγκια σου! εσυ με τον ευατο σου να εισαι ενταξει!
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
χαζευοντας το θεμα,ειδα διαφορους να κραζουν αυτους που δεν εχουν πινακιδες, και εχουν αφησει τα αμαξια ετσι, ρε ειστε σοβαροι ? οι ανθρωποι δεν εχουν λεφτα και τους κραζετε? να δω εσας καμαρια μου σε λιγο καιρο τι θα κανετε, το συστημα αυτο, σε αυτη την φαση εχει για ολους μας! και μην αρχισετε να μου λετε για τους νομους κτλ κτλ, υπαρχει και μια γαμημενη ηθικη! τεσπα, η απορια μου ειναι η εξης, καποιος εχει αφησει το αμαξι του χωρις πινακιδες, και το πουλαει, εστω οτι εγω θελω να το αγορασω, τι ακριβως θα πρεπει να πληρωσω (εκτος της τιμης του αυτοκινητου) ? και ποια ειναι η διαδικασια ?
H ηθική είναι μονόπλευρη; Γιατί και αυτός που ενδεχομένως πλήρωσε με τα κόπων και βασάνων το αυτοκίνητο του για να κάνει τις δουλειές του και ψάχνει 20 και 30 λεπτά θέση να παρκάρει, δεν υπάρχει ηθική εδώ; Εκτός από τους νόμους υπάρχει και ο σεβασμός.. Πάμε καλά ή να βάλω τις φωνές; Δεν έχεις πινακίδες; Οκ, στην αυλή σου, δεν έχεις αυλή; Βρες έναν φίλο/γνωστό/συγγενή_στο_χωριό που έχει.
δεκτο, απλα μπορεις απλουστατα, εαν μιλαμε για την γειτονια σου, να συνενοηθεις μαζι του, δεν νομιζω πως θα ηταν οτι πιο ηθικο να τον καταγγελεις!ας ειμαστε αλληλεγγυοι!
επισης στην δικη μου γειτονια, σε ενα νορμαλ προαστιο της αθηνας μενω, δεν εχω δει σχεδον κανενα!
το γεγονος οτι δεν βρισκεις να παρκαρεις, δεν σημαινει πως απαραιτητα φταινε αυτοι που δεν πληρωσανε τελη! δηλαδη τι? αμα πληρωνανε θα φτιαχνοντας νεες θεσεις ε?Γιατί η αλληλεγγύη πρέπει πάντα να είναι προς τον παρανομούντα;
Είναι παράνομο αυτοκίνητο χωρίς τέλη και πινακίδες να βρίσκεται σε δημόσιο χώρο/ δρόμο. Πρέπει ο δήμος (προφανώς μετά από καταγγελία) να ακολουθήσει τη διαδικασία (αυτοκόλλητο ειδοποίηση, διορία, απομάκρυνση).
Ποια είναι η ηθική στο παράδειγμά σου; Καταθέτω πινακίδες δεν πληρώνω τέλη, αλλά παρατώ τα αυτοκίνητό μου και εμποδίζω τους άλλους (νόμιμους) να παρκάρουν…την αλληλεγγυη την χρειαζεται ο αδυναμος, σε αυτη την περιπτωση οικονομικα αδυναμος! το γεγονος, οτι σε αυτη την χωρα, αυτος που δεν εχει λεφτα,αυτοματως αναγκαζεται να γινει παρανομος ειναι μια αλλη συζητηση!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Eπειδή μάλλον θεωρητικολογούμε λέγοντας ότι, όσοι εγκατέλειψαν τα ΙΧ στους δρόμους είναι φτωχοί και πρέπει να τους 'κατανοήσουμε', έριξα μιά ματιά στις 'Μικρές Αγγελίες' του forum .
Δυστυχώς όμως, δεν βρήκα αγγελίες 'ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ-ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ'.ΥΓ:Για να μη θεωρηθώ κακεντρεχής όμως, επεξηγώ :
Αλλο το 'χρειάζομαι βοήθεια' και άλλο το 'έτσι γουστάρω-εσείς στο χώμα κι εγώ στη φυλακή'.εψαξες στις αγγελιες του φορουμ! καρααναξιοπιστο δειγμα,(ξερεις τι κοσμος μπαινει να διαβασει ενα τετοιο φορουμ υποθετω) για ρωτα κανεναν, για δες καμια χρυση ευκαιρια! και το κυριοτερο, σκεψου πως μπορει να υπαρχουν ατομα που απλα ελπιζουν, οτι σε λιγο καιρο (καποιους μηνες) θα εργαστουν η θα πληρωθουν, οποτε θα μπορουν και παλι να χρεισιμοποιησουν το σαραβαλακι τους! σαφως και ισχυει αυτο που λες στο τελος, αμα δεις κανενα αμαξι, που να ειναι 5 χρονων περιπου χωρις πινακιδες , οτι αμαξι και εαν ειναι αυτο! οπως επισης και εαν δεις και κανενα αμαξι πανω απο 30 χιλιαρικα (νορμαλ τιμη για αξιοπρεπες αυτοκινητο) πεστο , γιατι εγω δεν εχω δει κανενα!
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
Γιατί δεν είναι ηθικό να τον καταγγείλεις;
Και από ποια παράβαση και πάνω μπορεί να θεωρηθεί ηθικό να κάνεις καταγγελία;η ηθικη ειναι οπως την αντιλαμβανεσαι! αν εσυ θα αισθανεσαι καλα, επειδη εκανες καταγγελια σε καποιον ο οποιος δεν εχει λεφτα να πληρωσει τα τελη του, και ετσι του πηραν ενα περουσιακο του στοιχειο, συνιθως αρκετα χαμηλης αξιας, τοτε οκε, μαγκια σου! εσυ με τον ευατο σου να εισαι ενταξει!
Σε ποια περίπτωση πιστεύεις εσύ ότι θα ήταν ηθική μια καταγγελία;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Σε ποια περίπτωση πιστεύεις εσύ ότι θα ήταν ηθική μια καταγγελία;Αν τίθεται θέμα ηθικής αφορά μόνο αυτόν που ασκεί την παρανομία.... οπότε μιλάμε για έλλειψη αυτής, όχι για οποιονδήποτε άλλον που έχει υποχρέωση, ηθική, κοινωνική και νομική να καταγγείλει.
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
την αλληλεγγυη την χρειαζεται ο αδυναμος, σε αυτη την περιπτωση οικονομικα αδυναμος! το γεγονος, οτι σε αυτη την χωρα, αυτος που δεν εχει λεφτα,αυτοματως αναγκαζεται να γινει παρανομος ειναι μια αλλη συζητηση!Πολύ μεγάλη συζήτηση (και δυστυχώς αυτό το τελευταίο ισχύει σε πάρα πολλές περιπτώσεις 'με τις ευλογίες του κράτους' που απλά τις περιπτώσεις αυτές τις γράφει στα @@ του - βλ. π.χ. αυτόν που θέλει να εργάζεται με μπλοκάκι και να βγάζει ΝΟΜΙΜΑ 4-5 κατοστάρικα το μήνα, που τα 2-3 από αυτά 'πρέπει' να του τα παίρνει υποχρεωτικά το ταμείο του, οπότε αναγκάζεται να στραφεί προς τα μαύρα)....
Κάτι αρκετά σχετικό: Το πρωί που πάω στο γραφείο περνώντας απ' το Μετρό βλέπω κάθε φορά κάποιους οι οποίοι τα εισητήρια που μόλις χρησιμοποίησαν αντί να τα πετάξουν στον κάδο σκουπιδιών τα ακουμπούν 15 εκατοστά παραδίπλα, στο τοιχάκι της κυλιόμενης του σταθμού.... Είναι 'βοήθεια προς τους αδύναμους' υποτίθεται, που δεν τους περισσεύει 1.40 (στην Αθήνα), εις βάρος του κράτους, την οποία 'βοήθεια' όμως μπορεί να εκμεταλλευτεί ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, φτωχός ή μη!... Αυτός λοιπόν που αφήνει το εισητήριο που έχει ακόμα 'ζωή' επειδή το χτύπησε μόλις πριν από 15 λεπτά (π.χ.) και δεν ξέρει ποιος θα το χρησιμοποιήσει, παρά μόνο ότι το κράτος θα χάσει έσοδα, κάνει, λέτε, το σωστό?..
Αντίστοιχα, διερωτώμαι σε σχέση με το παρακάτω:
αν εσυ θα αισθανεσαι καλα, επειδη εκανες καταγγελια σε καποιον ο οποιος δεν εχει λεφτα να πληρωσει τα τελη του, και ετσι του πηραν ενα περουσιακο του στοιχειο, συνιθως αρκετα χαμηλης αξιας, τοτε οκε, μαγκια σου!
Eίναι δυνατόν αυτός που βλέπει ένα αμάξι χωρίς πινακίδες, το οποίο πιάνει μια θέση που δεν τη δικαιούται, να ξέρει [ή να ψάχνει να βρει] αν ο κάτοχός του είναι ένας ταλαίπωρος βιοπαλαιστής που δεν τα φέρνει βόλτα, ή κάποιος που έχει άλλα 2-3 αμάξια στην οικογένεια και κάνει άνετα τη δουλειά του, ώστε ν' αποφασίζει αν θα το καταγγείλει ή όχι?....
-
το μετρο δεν ειναι ιδιωτικο?
-
Έτσι νομίζω.Ο λόγος που ρωτάς?
-
Ρωτάει μάλλον λόγω του σχετικού με Μετρό παραδείγματος 'αλληλεγύης' που ανέφερα.
Χρηματοδότες του Μετρό είναι η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η Αττικό Μετρό ΑΕ έχει ενταχθεί (κακώς, για πολλούς) στις ΔΕΚΟ.Τον περασμένο μήνα είχε δημοσιευτεί ένα ενδιαφέρον άρθρο με αναφορές σε οικονομικά μεγέθη:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=436159Σόρι για το
-
[quote='nidosan']
Κάτι αρκετά σχετικό: Το πρωί που πάω στο γραφείο περνώντας απ' το Μετρό βλέπω κάθε φορά κάποιους οι οποίοι τα εισητήρια που μόλις χρησιμοποίησαν αντί να τα πετάξουν στον κάδο σκουπιδιών τα ακουμπούν 15 εκατοστά παραδίπλα, στο τοιχάκι της κυλιόμενης του σταθμού.... Είναι 'βοήθεια προς τους αδύναμους' υποτίθεται, που δεν τους περισσεύει 1.40 (στην Αθήνα), εις βάρος του κράτους, την οποία 'βοήθεια' όμως μπορεί να εκμεταλλευτεί ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, φτωχός ή μη!... Αυτός λοιπόν που αφήνει το εισητήριο που έχει ακόμα 'ζωή' επειδή το χτύπησε μόλις πριν από 15 λεπτά (π.χ.) και δεν ξέρει ποιος θα το χρησιμοποιήσει, παρά μόνο ότι το κράτος θα χάσει έσοδα, κάνει, λέτε, το σωστό?..quote]
για μενα κανει το σωστο σαν αντιδραση στο απαραδεκτο αντιτιμο των 1.40...
και το λεω btw ασχετα με την 'λογικη' που αναφερεις πιο πανω.. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Κάτι αρκετά σχετικό: Το πρωί που πάω στο γραφείο περνώντας απ' το Μετρό βλέπω κάθε φορά κάποιους οι οποίοι τα εισητήρια που μόλις χρησιμοποίησαν αντί να τα πετάξουν στον κάδο σκουπιδιών τα ακουμπούν 15 εκατοστά παραδίπλα, στο τοιχάκι της κυλιόμενης του σταθμού.... Είναι 'βοήθεια προς τους αδύναμους' υποτίθεται, που δεν τους περισσεύει 1.40 (στην Αθήνα), εις βάρος του κράτους, την οποία 'βοήθεια' όμως μπορεί να εκμεταλλευτεί ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, φτωχός ή μη!... Αυτός λοιπόν που αφήνει το εισητήριο που έχει ακόμα 'ζωή' επειδή το χτύπησε μόλις πριν από 15 λεπτά (π.χ.) και δεν ξέρει ποιος θα το χρησιμοποιήσει, παρά μόνο ότι το κράτος θα χάσει έσοδα, κάνει, λέτε, το σωστό?..
και το λεω btw ασχετα με την 'λογικη' που αναφερεις πιο πανω..Είναι ακριβώς όσο σωστό σαν 'αντίδραση' [στην αυξημένη φορολογία] είναι και το να βοηθάς τον επιχειρηματία στου οποίου το μαγαζί διασκέδασες να φοροδιαφύγει, με το να μη ζητάς να σου κόψει απόδειξη.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
και το λεω btw ασχετα με την 'λογικη' που αναφερεις πιο πανω..Είναι ακριβώς όσο σωστό σαν 'αντίδραση' [στην αυξημένη φορολογία] είναι και το να βοηθάς τον επιχειρηματία στου οποίου το μαγαζί διασκέδασες να φοροδιαφύγει, με το να μη ζητάς να σου κόψει απόδειξη.
με το συμπαθειο, αλλα δεν νομιζω πως η συγκριση ειναι δικαιη. Τοσο για το 'ειδος' των παρεχομενων υπηρεσιων (ΜΜΜ vs 'μπουζουκια'), οσο και για την φυση της καθ' αυτης 'αντιδρασης'.
-
Κρίνοντας από το επιθυμητό αποτέλεσμα (=απώλεια εσόδων) κι από το πόσο φανερά ή κρυφά γίνεται η 'αντίδραση' (καμία σχέση π.χ. με αυτόν που πάει μπροστά σε όλους και σηκώνει τις μπάρες των διοδίων, έτοιμος να δεχτεί τις συνέπειες των πράξεών του) η σύγκριση είναι δικαιότατη. Αν σε χαλάει το είδος των υπηρεσιών, όπου 'μπουζούκια' βάλε ό,τι άλλη υπηρεσία θες.
-
τα μπουζουκια δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
τα μπουζουκια δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης.συμφωνω τα μπουζουκια δεν εχουν θεση στην κριση.κι εγω αφηνω το εισητηριο για να το παρει αλλος που το χρειαζετε.
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες