-
Καλημέρα παιδιά.
Μαζεύω χρήματα εδω και καιρό για να πάρω ένα αμάξι, επιτέλους με το νέο έτος θα τα έχω μαζέψει και δεν γνωρίζω τίποτα από αμάξια.
Όπως καταλαβαίνετε θα γίνω ένας νέος οδηγός και για αρχή θα θελα κάτι οικονομικό με τα εξής κριτήρια:Έτος Νεώτερο από 2005
Τιμή έως 6000
Κυβικά έως 1400
και εννοείτε πενταθυροΑπό κάποια ψαξίματα που έχω ήδη κάνει είχα πρωτοκαταλυξει να αγοράσω κάποιο Toyota Yaris αλλά είναι ακριβά και επειδή θα θέλω να το χω για καμπόσα χρονάκια και θέλω να νε περισσότερο οικογενειακό για ταξίδια έχω καταλήξει στις εξής μάρκες:
Peugeot 206
Seat Ibiza ή Ibiza Top Gun ή Cordoba
Hyundai Accent
Fiat Pundo ή Stilo
Opel AstraΠοιο αμάξι μπορείτε να μου προτείνετε?
Ποιο αμάξι προτείνετε για έναν νέο οδηγό?
-
Καλημέρα παιδιά.
Μαζεύω χρήματα εδω και καιρό για να πάρω ένα αμάξι, επιτέλους με το νέο έτος θα τα έχω μαζέψει και δεν γνωρίζω τίποτα από αμάξια.
Όπως καταλαβαίνετε θα γίνω ένας νέος οδηγός και για αρχή θα θελα κάτι οικονομικό με τα εξής κριτήρια:Έτος Νεώτερο από 2005
Τιμή έως 6000
Κυβικά έως 1400
και εννοείτε πενταθυροΑπό κάποια ψαξίματα που έχω ήδη κάνει είχα πρωτοκαταλυξει να αγοράσω κάποιο Toyota Yaris αλλά είναι ακριβά και επειδή θα θέλω να το χω για καμπόσα χρονάκια και θέλω να νε περισσότερο οικογενειακό για ταξίδια έχω καταλήξει στις εξής μάρκες:
Peugeot 206
Hyundai Accent
Fiat Pundo ή Stilo
-
Καλημέρα παιδιά.
Τιμή έως 6000
Κυβικά έως 1400
Peugeot 206
Hyundai Accent
Fiat Pundo ή Stilo
-
Mεταξύ των παραπάνω φαντάζομαι πως ενα stilo 1.4 5θ θα κάλυπτε μια χαρά τις ανάγκες σου. Ευρύχωρο με
καλή ορατότητα, 6τάχυτο. Τα astra ξεφεύγουν απο το budget σου ενώ τα punto και ibiza αν και σαφώς πιο
σβέλτα και ίσως βολικότερα λόγω διαστάσεων για νέο οδηγό δεν ξέρω αν θα σε καλύψουν σε χώρους.
Στη θέση σου θα κοιτούσα για ibiza 101 αλλά αν σε ενδιαφέρει το οικονομικό ταξίδι και οι χώροι οι
επιλογές σου είναι περιορισμένες. -
**Peugeot 206 **(πολύ καλό για νέο οδηγό, θα πρέπει να σου πουν και οι φίλοι της Πεζό τι να προσέξεις)
**Seat Ibiza **(το ίδιο) ή **Ibiza Top Gun **(άστο για μετά...αφου οδηγήσεις για έναν χρόνο)ή Cordoba (ογκώδες για αρχή)
**Hyundai Accent **(δεν θα είμαι και ο αντικειμενικότερος, αλλά για αρχή ας πάρεις κάτι που να μπορεί να σου συγχωρήσει και κανένα λάθος)
**Fiat Pundo **(πολύ καλό για νέο οδηγό, θα πρέπει να σου πουν και οι φίλοι της Φιατ τι να προσέξεις) ή Stilo (αρκετά φαρδύ για νέο οδηγό και δυσκολοπούλητο μετά)
**Opel Astra **(Τα ίδια με το Στίλο, αλλά όχι δυσκολοπούλητο) -
Fiat Punto
Fiat Punto με 't' και οχι με 'd'
-
-
Παντος τα Getz, Mikra, Smart για καποιο λογο δεν μπορω να τα συμπαθησω.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/398395/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/461073/Το Clio καλο ειναι, αλλα το Yaris κοστιζει 1000€ περισσοτερα απο το budget.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/461073/Το Clio καλο ειναι, αλλα το Yaris κοστιζει 1000€ περισσοτερα απο το budget.
παζαρι εσυ ποτε δεν κανεις στην ζωη σου ???
-
Στο συγκεκριμένο yaris, το 1.0 είναι υπέραρκετό
-
απο ενεργητικη ασφαλεια drdino ομος τι λεει το χιλιαρακη το γιαρις??? δεν παει βημα...μεχρι και το φιεστα τις υπογραφης μου πιο γρηγορο ηταν...χαχαχα εγω προτηνω γκετς η αστρα απιο απο τα 2 μπορεις παρε δεν ξεφευγει το αστρα σε τιμες αρκει να το βρεις απο ιδιωτη και οχι απο 'λιμοταγαρο'(εμπορο) αν και το αστρα γενικα ειναι ενα επιπεδο πανω ..
-
Το χεις οδηγήσει το yaris mk1 1,0 και σου φάνηκε ότι δεν πάει βήμα;
-
ναι ...μιας φιλης μου ..ψωφιμη αφου ελεγα οταν δεν ειχα αποσυρει το φιεστα οτι το εχω ανετα σε επιταχυνσεις αλλα σε τελικες ενταξη ηταν αερας το ενα επιανε 150 το αλλο 110..... βεβαια για μεσα στιν πολη ειναι αρκετα βολικο για καπιον που δεν τον νιαζει καθολου το γκαζι κ το νευρο..
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
παζαρι εσυ ποτε δεν κανεις στην ζωη σου ???
Πως δε κανω. Αλλα αντε να κοψει κανα 500αρικο.
Ασε που με οριο τα 6000€, αν κερδισει κατι απο παζαρι, θα εχει καβατζα κανα φραγκο για σερβις κτλ.απο ενεργητικη ασφαλεια drdino ομος τι λεει το χιλιαρακη το γιαρις??? δεν παει βημα...
Μια χαρα ειναι.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ναι ...μιας φιλης μου ..ψωφιμη αφου ελεγα οταν δεν ειχα αποσυρει το φιεστα οτι το εχω ανετα σε επιταχυνσεις αλλα σε τελικες ενταξη ηταν αερας το ενα επιανε 150 το αλλο 110..... βεβαια για μεσα στιν πολη ειναι αρκετα βολικο για καπιον που δεν τον νιαζει καθολου το γκαζι κ το νευρο..Μάλλον είχε πρόβλημα της φίλης σου.
-
Peugeot 206
Καλό πάτημα, οδική συμπεριφορά ευχάριστη λόγω υπερστροφικών τάσεων αλλά όχι ότι καλύτερο για νέο οδηγό, ελεεινό κιβώτιο, μέτριο μοτέρ, εξαιρετικοί χώροι και ...Seat Ibiza ή Ibiza Top Gun ή Cordoba
Καταρχάς το τοπγκάν δεν το έχω δει σε πεντάπορτο ποτέ δεν είμαι σίγουρος για το αν βγαίνει, κατά δεύτερο τά άλογα του 101 σε σχέση με του 75 θα τα βρεις αρκετά ψηλά σε στροφές (ακόμα περισσότερο ισχύει για το τοπ γκαν) οπότε μάλλον δες για το 75άρι καλύτερα που χαμηλά έχει πολύ καλή ροπή. Κατά τα λοιπά πολύ ωραία καμπίνα και θέση οδήγησης, αλλά με πολύ μέτριους χώρους, καλή οδική συμπεριφορά, κούτσουρο αναρτήσεις στις σπορ εκδόσεις. Το κόρντομπα έχει τεράστιο χώρο αποσκευών αλλά δεν βλέπεταιHyundai Accent
Μάλλον βάσει χρονολογίας θα εννοείς το μοντέλο που κυκλοφορεί τώρα και όχι το προηγούμενο. Πολύ άνετο αμάξι (ή τουλάχιστον για κορεάτικο) με αντίκτυπο σε οδική συμπεριφορά, καλοί χώροι, μέτριο μοτέρFiat Pundo ή Stilo
Το πούντο έχει μία πολύ ευρύχωρη καμπίνα, δεν θυμάμαι αν έβγαινε σε 1400 πεντάπορτο μιας και θυμάμαι μόνο το σπορτίνγκ και αν πας στα 1200 μιλάμε για τάφο, μέτριο κιβώτιο, ελεινό τιμόνι, καλή ανάρτηση σε άνεση και κράτημα. Εάν εννοείς το γκράντε πούντο δυστυχώς τα κακά χαρακτηριστικά του (τιμόνι κιβώτιο) παραμένουν αλλά είναι αρκετά αναβαθμισμένο σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Στίλο δεν έχω ιδέα μόνο ότι έχει απίστευτη απαξίωση και ίσως για αυτό να αξίζειOpel Astra
Νόμιζα ότι με το μπάτζετ σου θα ήθελες το προηγούμενο μοντέλο ή καλύτερα το προπροηγούμενο μοντέλο αφού πρόσφατα βγήκε το νέο ωστόσο είδα αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/416898/ και αρκετά παραπλήσιων τιμών. Μπορεί να ξεπερνάει ελαφρά το μπάτζετ σου, ωστόσο, εάν δεν σου φαίνεται στενάχωρη η καμπίνα για μικρομεσαίο, απλά χτύπα το. Είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα σούπερμίνι που πρότεινες και με το στίλο, σε επίπεδο ποιότητας, παθητικής ασφάλειας. -
λες εε μπα τωρα δεν θα τιν νοιαζει και πολυ γιατι παει για ολικη καταστροφη-ανταλακτικα (τρακαρισμα)...παντος εγω 6000-7000 χιλαρικα δεν θα τα εδινα για γιαρις ..απο χρυσο ειναι?? απλα ελεος
-
Opel Astra μου αρέσουν γιατί είναι πολύ του οικογενειακού επίσης έχω ακούσει διάφορα από διαφόρους ότι προκαλούν βλάβες κτλ.
Δεν χρειάζεται να αποκλειόμαστε μόνο στις μάρκες που ανέφερα απλά τις ανέφερα γιατί αυτές μου άνοιξαν κάπως το μάτι από θέματα εμφάνισης, ευρυχωρίας κτλ.Yaris το συμπαθώ πολύ άλλα είναι ακριβό...
Εννοείτε ότι το αμάξι που θα πάρω θα το πάρω μετρητής και έχω ακούσει ότι μερικοί κάνουν αμάν και πως να βρουν κάποιους να τα αγοράσουν μετρητής άρα παίζει να χω καμία γερή εκπτωσουλα
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Το πούντο έχει μία πολύ ευρύχωρη καμπίνα, δεν θυμάμαι αν έβγαινε σε 1400 πεντάπορτο μιας και θυμάμαι μόνο το σπορτίνγκ και αν πας στα 1200 μιλάμε για τάφο, μέτριο κιβώτιο, ελεινό τιμόνι, καλή ανάρτηση σε άνεση και κράτημα.
To 1400 με 95 αλογα, εβγαινε και 5πορτο αλλα οχι στην εκδοση sporting.
To 1200 δεν το λες και γρηγορο, ουτε ομως και ταφο. Το κιβωτιο και το τιμονι ειναι ιδια με το 1400 αν δεν κανω λαθος.
Αγοράζοντας Μεταχειρισμένο