-
Νομιζω μεχρι και 4 ....... ο Αμαξοπουλος μπορει να μας πει περισσοτερα ........με ακριβεια .
-
4... το λέει στο δεύτερο video από κάτω ('4 prova' κτλ.)
Ωραία πράγματα WRC, Mustang S2000/S1600
Εντάξ΄ οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά. Καμιά Βουλγαρία να πιάσουμε -
Εμεις εδω ΡΟΝΤΕ γιατι οχι?Ειναι προτιμοτερα τα μινι ραλλυ των ελληνικων αγωνων?ειναι προτιμοτερο να εχουμε 2 η και 3 τρεις ειδικες για τον αγωνιζομενο?Επισης τα ροντε στην γειτονα γινοτε συνηθως στις ιδιες διαδρομες για χρονια.....Εμεις θελουμε να αλλαζουμε και διαδρομες για να ανεβαινει το κοστος....Ειπαμε...ειναι υποβαθμισμενοι οι γειτονες...
-
Στις 11-12 Ιουνίου 2010 γίνεται αγώνας του Γαλλικού πρωταθλήματος ράλλυ με τίτλο Ronde Limousine:
Αναγνωρίσεις μόνο Παρασκευή υποχρεωτικά μέχρι 3 περάσματα. Σύνολο αναγνωρίσεων 77 χλμ.
Σάββατο πρωί Τ.Ε., shakedown και μετά μία Ε.Δ. των 25 χλμ επί μία φορά και μια υπερειδική 2 χλμ σε στάδιο επί μία φορά. Και οι δύο Ε.Δ. νύχτα.
Κυριακή μία Ε.Δ. των 50 χλμ επί τέσσερις φορές, από τις οποίες το τέταρτο πέρασμα νύχτα.
Σύνολο 225 χλμ ειδικών, με κόστος/χλμ ασύγκριτα μικρότερο από οποιονδήποτε ελληνικό αγώνα. Μήπως τελικά οι κουτόφραγκοι δεν είναι τόσο κουτοί; -
Αυτό που αναφέρεις δεν είναι Ράλλυ.4 φορές μια ειδική για μια μέρα.Σπριντάκι είναι.Δεν είναι έτσι τα Ράλλυ φίλε μου.
-
ναι, τα (ελληνικά) ράλλυ είναι μικρότερα
-
Ο χρήστης MT87 έγραψε:
Αυτό που αναφέρεις δεν είναι Ράλλυ.4 φορές μια ειδική για μια μέρα.Σπριντάκι είναι.Δεν είναι έτσι τα Ράλλυ φίλε μου. -
Δεν μιλάω για τα χλμ ενός αγώνα σε ποσότητα.Αλλά δεν γίνεται ράλλυ σε μία ειδική που θα γίνει 4 φορές.Άποψή μου για τα Ράλλυ.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΛΛΥ.
Μα έκανα μια πρόταση, που δεν είναι για κυπελάδες…. Μα αν κάτι τέτοιο γίνει, θα δείτε που αυτοί πρώτοι θα έρθουν για να ξεσκουριάσουν τα πόδια και τα χέρια τους.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΆΓΧΟΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΟΜΑ, για φτωχούς και πλούσιους.
Το τι κάνουν οι κουτόφραγκοι, που είναι από πίσω, (γιατί μας ιππεύουν), δεν με ενδιαφέρει.
Ψάχνω για λύσεις κυρίες και κύριοι, ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Θα περισσέψουν και λεφτουλια για φαγάκι!!!.
ΑΝΤΩΝΗΣΠΕΡΙΜΕΝΩ……….
+++++++100000000000000000000
-
Ο χρήστης MT87 έγραψε:
Αυτό που αναφέρεις δεν είναι Ράλλυ.4 φορές μια ειδική για μια μέρα.Σπριντάκι είναι.Δεν είναι έτσι τα Ράλλυ φίλε μου.Αν πρόσεξες, οι κουτόφραγκοι του έχουν βάλει τον τίτλο ronde και όχι ράλλυ, άρα έχεις δίκιο ότι δεν είναι ράλλυ. Παρ' όλα αυτά μετράει κανονικά στο Γαλλικό Πρωτάθλημα και μάλιστα θεωρείται από τους πιο γερούς αγώνες του. Οι δε απλές διαδρομές είναι συνολικά μόλις 201 χλμ, δηλαδή λιγότερο από τις ειδικές. Τώρα, αν κάποιος θεωρεί 'σπριντάκι' έναν αγώνα με ειδικές 227 χλιομέτρων που περνάνε μέσα από 4 χωριά, δεν ξέρω τι να πω. Προσωπικά, πάντως, θα προτιμούσα να δώσω τα λεφτά μου για έναν τέτοιο αγώνα, με τον περιορισμό των 3 περασμάτων και την μόλις 3ημερη ενασχόληση, παρά να δώσω τα ίδια χρήματα (συν) για ένα Λαμίας των 100 χλμ.
Επιπλέον, οι οργανωτές έχουν χαμηλότερο κόστος (λιγότεροι χρονομέτρες, κριτές κ.λπ.), που ίσως σημαίνει και μικρότερο παράβολο συμμετοχής, και μετά το δεύτερο αγωνιστικό πέρασμα η γνώση της ειδικής αυξάνει και οι θεατές θα δουν πολύ καλύτερα περάσματα.Υ.Γ. Το 'Λαμίας' δεν το είπα στην τύχη. Η περιοχή μπορεί να φτιάξει εκπληκτικό ρόντε με Ε.Δ. των 35+ χλμ. και απλή μόλις 5 χλμ. για κάθε πέρασμα.
-
Ειδικές των 35 ή των 50 χλμ. στην Ελλάδα ? Είναι συμβατό αυτό με την προετοιμασία της πλειονότητας των Ελλήνων αγωνιζομένων (σωματική αντοχή, σημειώσεις) και των αυτοκινήτων τους (λάστιχα, φρένα, αναρτήσεις, κινητήρας) ?
Ας γίνει ρόντε με 4χ15 χλμ. = μίνι ράλι και βλέπουμε για κάτι μεγαλύτερο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ειδικές των 35 ή των 50 χλμ. στην Ελλάδα ? Είναι συμβατό αυτό με την προετοιμασία της πλειονότητας των Ελλήνων αγωνιζομένων (σωματική αντοχή, σημειώσεις) και των αυτοκινήτων τους (λάστιχα, φρένα, αναρτήσεις, κινητήρας) ?Ας γίνει ρόντε με 4χ15 χλμ. = μίνι ράλι και βλέπουμε για κάτι μεγαλύτερο.
Σωστα ....... και αγυμναστοι το μεγαλυτερο ποσοστο ...... και δεν υπαρχουν ευρωπουλα για αναλωσιμα που βγαινουν οφ στην υπερβολικη συνεχωμενη χρηση .
Νεξτ νεξτ γιαρς αυτα ...........
-
Nαι ρε παιδια αλλα να μετραει στο πρωταθλημα ραλυ?Με γνωση του δρομου λες και ειναι αναβαση?(βεβεια θα μου πεις ειναι 50 χλμ )..Θα μου αρεσε σαν ιδεα και σαν υλοποιηση σε μια ομορφη ειδικη(οχι εθνικη οδο) αλλα νομιζω δεν θα ελεγε να μετραει στο πρωταθλημα ραλυ.χμμ
-
Γιατί 'γνώση του δρόμου σαν ανάβαση' ? Αφού επιτρέπονται 3 (ή τέλος πάντων όσα προφταίνεις σε ένα απόγευμα) περάσματα. Βέβαια στην ελληνική πραγματικότητα οι διαπλεκόμενοι θα ξέρουν τη διαδρομή καιρό πριν -αλλά αυτό είναι πρόβλημα και στα ράλι.
Γενικά πολύ καλή ιδέα τα ρόντε...
-
rally ronde υπάρχει στην Ελλάδα!
Στο παραλληλοδρόμιο, ο Λάμπης ο Κουρτέσης διοργανώνει σειρά 7 αγώνων για έπαθλο.
Αναλυτικά η προκήρυξη.
Δυστυχώς όμως οι συμμετοχές είναι ελάχιστες, παρ' ότι αυτή η μορφή είναι ουσιαστικότερα η φθηνότερη μορφή αγώνων στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα, στον 1ο αγώνα στις 10 Ιανουαρίου οι αγωνιζόμενοι έκαναν 18 χλμ ειδικών περίπου με κόστος συμμετοχής λιγότερο από το μισό ενός rally sprint! -
Αν κάποιους τους 'χαλάει' η ιδέα των ρόντε στο 'πρωτάθλημα ράλλυ', δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρωτάθλημα ράλλυ ούτως ή άλλως είναι μικτό και αποτελείται από 3+3 ράλλυ. Από κει και πέρα, όμως, δεν ενοχλεί κανέναν να επιλέγει ο κάθε οργανωτής του 'κυπέλλου ασφάλτου', για παράδειγμα, αν θα κάνει ράλλυ των 100 χλμ, μίνι ράλλυ των 60 χλμ. ή ρόντε των 60, 70 ή 130 χλμ, με τα ανάλογα παράβολα και με όποιο κανονισμό κρίνει εκείνος για τις αναγνωρίσεις. Γιατί να μην αφήνεται ο κάθε οργανωτής να επιλέξει τη δική του συνταγή και να μη δίνεται η δυνατότητα να υπάρχουν πιο φτηνοί αγώνες, τόσο για οργανωτές όσο και για συμμετέχοντες;
Όσον αφορά τους Γάλλους, η μαγκιά τους είναι τα 227 χλμ με ενασχόληση μόνο τριών ημερών και συνολικά χλμ σε αγώνα και δοκιμές (απλές+ειδικές) κάτω από 1000. Πείτε μου έναν έλληνα αγωνιζόμενο που στο επόμενο Φθιώτιδος των 97 χλμ θα γράψει κάτω από 1000 χλμ για δοκιμές και αγώνα (χωρίς τη μετάβαση η οποία θα είναι διπλή). Δεν υπάρχει ούτε ένας. Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη συνταγή το μεγαλύτερο ποσοστό των εξόδων αφορά καθαρά το αγωνιστικό τμήμα (βενζίνες αγώνα, λάστιχα, σέρβις κ.λπ.) και όχι τα δευτερεύοντα ανούσια έξοδα, όπως είναι οι βενζίνες των δοκιμών, της μετάβασης και των απλών, τα έξοδα σε ξενοδοχεία, ταβέρνες κ.λπ. Επίσης, ποια λέσχη δε θα ήθελε να γλιτώσει χρονομέτρες αφετηρίας-τερματισμού, κριτές, ενδιάμεσους, πολλαπλά ΣΕΧ, πολλαπλά ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, γερανούς και οχήματα διάσωσης; Γιατί να μην κάνει αυτά τα χρήματα έκπτωση στο παράβολο ή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο ή όποια άλλη παροχή;Υ.Γ. Στη Γαλλία το να τηρηθούν τα 3 περάσματα αναγνωρίσεων είναι αυτονόητο από όλους. Στην Ελλάδα, όπου κάθε άλλο παρά αυτονόητο είναι, αποτελεί καθαρά θέμα 'πολιτικής βούλησης' για 'παύση της ατιμωρησίας'. Αυτή την περίοδο αυτό είναι της μόδας, οπότε γιατί όχι;
-
Αγαπητέ antonis-team,
αυτά που γράφω αφορούν άλλο θέμα από την πρότασή σου και δε συνδέονται σε κανένα σημείο.
Όσον αφορά την πρότασή σου, κομμάτια των 5 χλμ, όπως ζητάς, υπάρχουν πολλά και δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Μπορώ να σου αναφέρω όσα θες χωμάτινα ή ασφάλτινα, όπως π.χ. από τη διασταύρωση με το γεφύρι στο Μελετάκι ως την παλιά βάση της αεροπορίας (είναι αδιέξοδο και πολλοί αγωνιζόμενοι το χρησιμοποιούν για δοκιμές). Όμως επίτρεψέ μου να αμφιβάλω αν μια τέτοια εκδήλωση μπορεί να πάρει την άδεια του υπουργείου δημοσίας τάξεως και της νομαρχίας για τέλεση αγώνα, ειδικά αν δεν πληροί τους κανονισμούς της Αρχής του Σπορ. Αν θες δοκίμασέ το, η άποψή μου είναι ότι το αίτημά σου θα απορριφθεί. -
Tελικα μαλλον δεν φτανει να εισαι , αν δεν εισαι και ..... αθληταρας !
Κοιταξτε την κινηση του Ραικονεν με το που πλησιαζει το ποντιουμ ,αλλα και του Οζιε !!!
Τυχαιο που το εβαλα ? Δεν νομιζω ..........ολα παιζουν , στον ματαιο τουτο κοσμο
-
Βλέπω ο τρίτος είναι πίτσι
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Youtube VideoTελικα μαλλον δεν φτανει να εισαι , αν δεν εισαι και ..... αθληταρας !
Κοιταξτε την κινηση του Ραικονεν με το που πλησιαζει το ποντιουμ ,αλλα και του Οζιε !!!
Τυχαιο που το εβαλα ? Δεν νομιζω ..........ολα παιζουν , στον ματαιο τουτο κοσμο
Kyrie Xrhsto den katalaba? Poia kinhsh?
ελευθερη σκηνη .. σκεψεις , προτασεις ,και αλλα !