-
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί όπως έψαχνα να κλείσω νέο αμάξι εμφανίστηκαν μερικά παρελκόμενα που με έκαναν σίγουρα να μην ξαναπατήσω σε αυτές τις αντιπροσωπίες.
Έχω ένα αμάξι που τράκαρα πριν 2 βδομάδες έτσι λοιπόν αποφάσισα να το πουλήσω και να αγοράσω καινούριο. Κατέληξα για κάποιο seat ibiza.
-
Πήγα λοιπόν σε μία γνωστή αλυσίδα που είχε κατάστημα στην γειτονιά μου. Τους πιέζω για την τιμή να μου κάνουν 500ε έκπτωση. Μου ζητάνε 50ε για να κλείσω την παραγγελία, τους δίνω 20ε γιατί δεν είχα 50 πάνω μου και από εβδομάδα θα εγκρινόταν το δάνειο και εγώ θα έδινα προκαταβολή για παραγγελία (2000€ μου ζήτησαν αντί για 1000€ που χρειάζονται).
Βάζω κάτω τα επιτόκια με την ησυχία μου το σαββατοκύριακο και η δόση έβγαινε 3± ευρώ δηλαδή σε 60 μήνες κοντά 200€.* Προφανώς έμπεναν στη τσεπη του αντιπροσωπου (και δηλαδή μου έκαναν 300ε έκπτωση μόνο).* -
Νευριασμένος από τους πρώτους πάω σε άλλους την περασμένη πέμπτη. Συζητάμε για το αμάξι που θα φτιάξω και θα το πουλήσω. Μου λένε θα στο αγοράσουμε και τέτοια. Πάνω στην συζητήση 'γκρίνιαζαν' ότι έπρεπε να το είχε φέρει σε μας κτλπ και αν θα μου κάνει καλή δουλειά ο άλλος και ότι σε αυτή την αντιπροσωπία δεν είναι σαν τις άλλες αλλά μας εμπιστεύονται οι πελάτες και τους εμπιστευόμαστε.
Να κλείσω δηλαδή το seat και μετά εγώ να τρέχω να πουλήσω το αμάξι μου σε καλή τιμή...
Με ρωτάνε που είναι το συνεργείο που το φτιάχνω το αμάξι και τους λέω. Σήμερα πληροφορήθηκα ότι πήγε 'ένας εμπειρογνώμονας' από 'την ασφαλιστική' να δει το αμάξι. Τράκαρα μόνος μου και δεν ξέρει κανείς άλλος (ούτε η ίδια η ασφαλιστική μου-δεν έχω μεικτή) που είναι το συνεργείο παρά μόνο αυτοί.
Μπορώ να σας πω τις αντιπροσωπίες με πμ για όσους ενδιαφέρεστε να πάρετε Seat από τον πειραία και τα πέριξ, εκτώς αν θέλετε όλοι να τις ανακοινώσω.
-
-
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί όπως έψαχνα να κλείσω νέο αμάξι εμφανίστηκαν μερικά παρελκόμενα που με έκαναν σίγουρα να μην ξαναπατήσω σε αυτές τις αντιπροσωπίες.
Έχω ένα αμάξι που τράκαρα πριν 2 βδομάδες έτσι λοιπόν αποφάσισα να το πουλήσω και να αγοράσω καινούριο. Κατέληξα για κάποιο seat ibiza.
-
Πήγα λοιπόν σε μία γνωστή αλυσίδα που είχε κατάστημα στην γειτονιά μου. Τους πιέζω για την τιμή να μου κάνουν 500ε έκπτωση. Μου ζητάνε 50ε για να κλείσω την παραγγελία, τους δίνω 20ε γιατί δεν είχα 50 πάνω μου και από εβδομάδα θα εγκρινόταν το δάνειο και εγώ θα έδινα προκαταβολή για παραγγελία (2000€ μου ζήτησαν αντί για 1000€ που χρειάζονται).
Βάζω κάτω τα επιτόκια με την ησυχία μου το σαββατοκύριακο και η δόση έβγαινε 3± ευρώ δηλαδή σε 60 μήνες κοντά 200€.* Προφανώς έμπεναν στη τσεπη του αντιπροσωπου (και δηλαδή μου έκαναν 300ε έκπτωση μόνο).* -
Νευριασμένος από τους πρώτους πάω σε άλλους την περασμένη πέμπτη. Συζητάμε για το αμάξι που θα φτιάξω και θα το πουλήσω. Μου λένε θα στο αγοράσουμε και τέτοια. Πάνω στην συζητήση 'γκρίνιαζαν' ότι έπρεπε να το είχε φέρει σε μας κτλπ και αν θα μου κάνει καλή δουλειά ο άλλος και ότι σε αυτή την αντιπροσωπία δεν είναι σαν τις άλλες αλλά μας εμπιστεύονται οι πελάτες και τους εμπιστευόμαστε.
Να κλείσω δηλαδή το seat και μετά εγώ να τρέχω να πουλήσω το αμάξι μου σε καλή τιμή...
Με ρωτάνε που είναι το συνεργείο που το φτιάχνω το αμάξι και τους λέω. Σήμερα πληροφορήθηκα ότι πήγε 'ένας εμπειρογνώμονας' από 'την ασφαλιστική' να δει το αμάξι. Τράκαρα μόνος μου και δεν ξέρει κανείς άλλος (ούτε η ίδια η ασφαλιστική μου-δεν έχω μεικτή) που είναι το συνεργείο παρά μόνο αυτοί.
Μπορώ να σας πω τις αντιπροσωπίες με πμ για όσους ενδιαφέρεστε να πάρετε Seat από τον πειραία και τα πέριξ, εκτώς αν θέλετε όλοι να τις ανακοινώσω.
-
-
-
-
-
Δεν κατάλαβα γιατί εκνευρίστηκες από τους πρώτους....
Δεν κατάλαβα τι εννοείς και που το πάς γενικά...Δεν συμφέρει να βάζεις τόσες πολλές δόσεις... προσπάθησε να βάλεις το πολύ 48, ακόμα καλύτερα κάτω από 40.
-
Όταν δίνουν επιτόκιο 6,5% ετήσιο μέχρι 60 δόσεις στο σάιτ τις σέατ αυτοί βαράνε επιτόκιο 7% περίπου. Το 0,5% πάει στην τσέπη τους.
Το αμάξι έτσι κι αλλιώς θα πληρωθεί μετρητοίς όταν έρθει αλλά τότε υπολόγιζα και να πάρω δάνειο. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Όταν δίνουν επιτόκιο 6,5% ετήσιο μέχρι 60 δόσεις στο σάιτ τις σέατ αυτοί βαράνε επιτόκιο 7% περίπου. Το 0,5% πάει στην τσέπη τους.
Το αμάξι έτσι κι αλλιώς θα πληρωθεί μετρητοίς όταν έρθει αλλά τότε υπολόγιζα και να πάρω δάνειο.Δε πάει στη τσέπη τους...δε περιλαμβάνει το 0,7% που είναι μια εισφορά.
-
Το έχω υπολογίσει και αυτό απλά το άφησα στην άκρη
Το 3€± που έγραψα είναι τεσταρισμένο και με την 2η αντιπροσωπία που μου βγάζει μικρότερη δόση με 6,5% επιτόκιο. Άρα η πρώτη είχε υψηλότερο επιτόκιο στην πραγματικότητα. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Το έχω υπολογίσει και αυτό απλά το άφησα στην άκρη
Το 3€± που έγραψα είναι τεσταρισμένο και με την 2η αντιπροσωπία που μου βγάζει μικρότερη δόση με 6,5% επιτόκιο. Άρα η πρώτη είχε υψηλότερο επιτόκιο στην πραγματικότητα.Τα 3€ οφείλονται σε δεκαδικά του επιτοκίου που ίσως εσύ δεν υπολογίζεις και στο τρόπο που χρησιμοποιείς για να βγάλεις το amortization schedule.
Η κάθε αντιπροσωπεία μπορεί να έχει άλλο επιτόκιο ανάλογα με τη τράπεζα με την οποία συνεργάζεται.
-
Ίδια είναι η τράπεζα και ίδιο σύστημα απ ότι είδα με μια ματιά στην οθόνη που μου το υπολογίζανε.
Όταν λες δεκαδικά; αντί για 6,5% να είναι πραγματικά 6,549999% ώστε να στρογγυλοποιηθεί προς τα κάτω;
Πέρα από την οικονομικό/μαθηματική άποψη, όταν ο ένας μου λέει 6,5 και ο άλλος 6,5 στην ίδια τράπεζα (μην μου πείτε ότι έχω ξεχάσει και τα έξοδα έκδοσης δανείου, και αυτά στην άκρη τα έχω βγάλει) και στον ένα βγαίνει πιο φθηνά από τον άλλον....?
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ίδια είναι η τράπεζα και ίδιο σύστημα απ ότι είδα με μια ματιά στην οθόνη που μου το υπολογίζανε.Όταν λες δεκαδικά; αντί για 6,5% να είναι πραγματικά 6,549999% ώστε να στρογγυλοποιηθεί προς τα κάτω;
Πέρα από την οικονομικό/μαθηματική άποψη, όταν ο ένας μου λέει 6,5 και ο άλλος 6,5 στην ίδια τράπεζα (μην μου πείτε ότι έχω ξεχάσει και τα έξοδα έκδοσης δανείου, και αυτά στην άκρη τα έχω βγάλει) και στον ένα βγαίνει πιο φθηνά από τον άλλον....?
Ναι μπορεί να το στρογγυλοποιεί, αλλά μπορεί να χρησιμοποιείς άλλο τρόπο ή αυτός άλλο πρόγραμμα. Κι εγώ ποτέ δε μπορούσα να βγάλω την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ δόση.
Δε ξέρω τι εννοείς στην άκρη για την εισφορά...αλλά αυτός όταν σου βγάζει τη δόση υπολογίζει το επιτόκιο της τράπεζας και την εισφορά 0,7%.
Επίσης τσέκαρε αν μπορείς να κάνεις μερική ή ολική αποπληρωμή του δανείου χωρίς κάποιο πρόστιμο.
-
Εγγυητή σου ζήτησαν?
Ασφάλεια ζωής για το δάνειο?
Το που θα το ασφαλίσεις σου είπαν?
Ρώτησες αν ξέρει ο πωλητής πόσο είναι με τελική τιμή το service των 15Κ και σε ποιο αλλάζεις φίλτρο καμπίνας (έτσι για να δεις τις γνώσεις του)? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγγυητή σου ζήτησαν?
Ασφάλεια ζωής για το δάνειο?
Το που θα το ασφαλίσεις σου είπαν?
Ρώτησες αν ξέρει ο πωλητής πόσο είναι με τελική τιμή το service των 15Κ και σε ποιο αλλάζεις φίλτρο καμπίνας (έτσι για να δεις τις γνώσεις του)?Για την 1 μου είχαν ζητήσει εγγυητή...άλλα όλα τα άλλα δε μου τα ζήτησαν. Ούτε ασφάλεια ζωής, ούτε το που θα το ασφαλίσω ούτε πως.
Αντιθέτως η ΦΙΑΤ για το 500 της γυναίκας μου απαίτησε να το ασφαλίσουν αυτοί.
-
Η Seat έχει κι επιδοτούμενα επιτόκια, χαμηλότερα από 6,50%. Χρειάζεται ωστόσο προκαταβολή. Αν με ίδιο επιτόκιο (και εισφορά 0,60%) η δόση βγαίνει διαφορετική ίσως ο ένας προσθέτει ασφάλιση (πρέπει να το πει), ή έξοδα της Τράπεζας (το ίδιο) ή δαπάνες αλληλογραφίας (το ίδιο) ή κάτι άλλο (οπωσδήποτε πρέπει να το πει). Θα σου πρότεινα τη Seat της περιοχής μου, όπου οι πωλητές είναι πολύ εντάξει, αλλά είναι λίγο μακρυά. Σόρρυ, ήταν χιούμορ. Μένω Θεσσαλονίκη.
-
Το αμάξι θα πληρωθεί μετρητοίς ξαναλέω.
Απλά όταν ανάμεσα σε 2 αντιπροσωπίες με λογικά ίδιο τρόπο υπολογισμού δανείου (αφού είναι ίδια η τράπεζα) ο ένας είναι πιο ακριβός κάτι μου βρωμάει. Δεν είναι δύσκολο. Και γιατί να ζητήσει ο πρώτος 2000€ αφού για παραγγελεία είναι 1000€, τα 20ε για κατοχήρωση τα αφήνω στην άκρη... Εγώ μπορεί όντως να κάνω λάθος αυτοί δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κλέφτες;Εννοώ ότι τα έξοδα έκδοσης δανείου και στις 2 περιπτώσεις δεν υπολογίζονται μέσα στο δάνειο. Την εισφορά απλά δεν την ανέφερα (αυτό εννοώ) η οποία την έχω υπολογίσει και είναι γύρω στα 2€ τον μήνα απ' ότι θυμάμαι.Η δυνατότητα ολικής και μερικής υπήρχε.
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγγυητή σου ζήτησαν? Ναι, το καθαριστικό της εφορίας
Ασφάλεια ζωής για το δάνειο? Όχι
Το που θα το ασφαλίσεις σου είπαν? Ούτε
Ρώτησες αν ξέρει ο πωλητής πόσο είναι με τελική τιμή το service των 15Κ και σε ποιο αλλάζεις φίλτρο καμπίνας (έτσι για να δεις τις γνώσεις του)? Στην δεύτερη αντιπροσωπία δεν ήξερε από σέρβις που ρωτούσα πχ πόσα και τι λάδια παίρνει ο κινητήρας. Στην πρώτη όχι δεν ρώτησα. Λες να βαρέσουν στο σέρβις των 15κ; -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αντιθέτως η ΦΙΑΤ για το 500 της γυναίκας μου απαίτησε να το ασφαλίσουν αυτοί.Παράνομο.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Και γιατί να ζητήσει ο πρώτος 2000€Ίσως για να αυξήσει τις πιθανότητες έγκρισης, αν τελικά προχωρούσες σε δάνειο.
Εγώ μπορεί όντως να κάνω λάθος αυτοί δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κλέφτες;
Ναι, υπάρχει κι αυτή η (σπάνια θέλω να πιστεύω) περίπτωση.
-
Δεν μπορούν να **απαιτήσουν **ασφάλιση δική τους.
Μπορούν όμως να την πλασάρουν - αν την κάνεις θα έχεις το Φ,Χ,Ψ δώρο. -
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Θα σου πρότεινα τη Seat της περιοχής μου, όπου οι πωλητές είναι πολύ εντάξει, αλλά είναι λίγο μακρυά. Σόρρυ, ήταν χιούμορ. Μένω Θεσσαλονίκη.Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την Seat του Βόλου. Το σκέφτομαι. Έχω και μία φιλη εκεί οπότε αν χρειαστεί να μείνω το βράδυ είμαι οκ
-
Το Πήλιο είναι δίπλα στο Βόλο κι είναι πάντα υπέροχο. Πόσο μάλλον τώρα. Καλά να περάσεις, κοίτα μόνο μην ξεχάσεις ότι πηγαίνεις για αυτοκίνητο!
-
Τη μια και μοναδική φορά που μπήκα σε Seat μου έλεγε για δώρο τα xenon.
Λέω τα εργοστασιακά φαντάζομαι!
Απάντηση τα εργοστασιακά που βάζουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα! Και εκεί του άρχισα τα καντήλια
Αντιπροσωπίες, τι κάνανε για να μας ξεγελάσουν