-
Καλησπέρα. Σκοπεύω να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα να έχει λίγη δύναμη και κατά προτίμηση να είναι 4χ4. Έχω καταήξει σε 4 αυτοκίνητα:
- Subaru impreza wrx 2004 2.0L Turbo
Αυτό που φοβάμαι προσωπικά είναι η κατνάλωσή του (γιατι καθημερινά είμαι 5 ώρες + στο τιμόνι) και το αν κατατάσεται στην κατηγορία 1358-1928 κυβικά ή 1929-2357 (διοτι σύμφωνα με τις αλλαγές του 2010 τα τέλη της κατηγορίας 1929-2357 θα ειναι κατά 500 ευρώ ακριβότερα από αυτά της κατηγορίας 1358-1928)
- Subaru impreza 2004 1.6 Turbo (4x4)
Οι ενδοιασμοί μου για αυτό το αυτοκίνητο είναι τα τυχόν προβλήματα που θα βγάλει, γιατι σε ενα topic σε αυτό το forum που είδα όλοι είπαν πως η τουρμπίνα είναι ελληνική πατέντα και βγάζει συνεχώς προβλήματα.
- Αudi A4 1.8T Quattro 2004
Για αυτό το αμάξι δεν έχω ακούσει κριτικές. Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί για καταναλώσεις και τυχόν μηχανικά προβλήματα που παρουσιάζει?
- Skoda Octavia 1.8T 2004 (4x4)
Ούτε για αυτό το αυτοκίνητο έχω ακούσει κριτικές. Πάντως εξωτερικά ειναι και ΠΟΛΥ άσχημο.
Λοιπόν ποιό αυτοκίνητο θα μου προτείνατε εσείς?
Ευχαριστώ πολύ,
Διονύσης -
Καλησπέρα. Σκοπεύω να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα να έχει λίγη δύναμη και κατά προτίμηση να είναι 4χ4. Έχω καταήξει σε 4 αυτοκίνητα:
Αυτό που φοβάμαι προσωπικά είναι η κατνάλωσή του (γιατι καθημερινά είμαι 5 ώρες + στο τιμόνι) και το αν κατατάσεται στην κατηγορία 1358-1928 κυβικά ή 1929-2357 (διοτι σύμφωνα με τις αλλαγές του 2010 τα τέλη της κατηγορίας 1929-2357 θα ειναι κατά 500 ευρώ ακριβότερα από αυτά της κατηγορίας 1358-1928)
Οι ενδοιασμοί μου για αυτό το αυτοκίνητο είναι τα τυχόν προβλήματα που θα βγάλει, γιατι σε ενα topic σε αυτό το forum που είδα όλοι είπαν πως η τουρμπίνα είναι ελληνική πατέντα και βγάζει συνεχώς προβλήματα.
Για αυτό το αμάξι δεν έχω ακούσει κριτικές. Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί για καταναλώσεις και τυχόν μηχανικά προβλήματα που παρουσιάζει?
Ούτε για αυτό το αυτοκίνητο έχω ακούσει κριτικές. Πάντως εξωτερικά ειναι και ΠΟΛΥ άσχημο.
Ευχαριστώ πολύ,
Διονύσης -
Ευχαριστώ πολύ,
Διονύσης -
To 2 και 4 απορρίπτονται για τους λόγους που αναφέρεις (ελληνικές ευρεσιτεχνίες και ασχήμια. Αν όμως θέλεις κάτι σε οικονομικό το Σκοντα είναι 'τίμιο' και απλά καταπίνεις την εμφάνιση)
Εννοείται ότι το 1 (πέρα από τα τέλη) είναι μακράν το πιο ζμπορ από τη τετράδα ΑΛΛΑ δεν θα χαιρομουνα μετά από 5 ώρες στο τιμόνι. Δηλαδή μπορεί να χαιρόμουνα αλλά θα διαμαρτύροταν η τσέπη μου, η μέση μου και τα αυτιά μου. Θα σου πρότεινα να το αποφύγεις αν οι μετακινήσεις γίνονται για δουλειά. Δεν μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου με το κεφάλι καζάνι. Και μπορεί για κανά μήνα να σου αρέσει, μετά όμως κλάφτα Χαράλαμπε.
Το 3 είναι πολύ καλό αυτοκίνητο ΑΡΚΕΙ να βρεις ένα με απείραχτο κινητήρα. Ο κινητήρας αυτός κάτι μικροβλάβες έβγαζε όσο ήταν μαμά. Αν βρεις κάποιο θα στο πρότεινα. Είναι ο πιο χλμτροφάγος από τα 4, έχει ένα κάποιο ιματζ (αν σε ενδιαφέρει), μπορείς να το τρέξεις (δεν του λείπουν τα άλογα), έχει 'καλή' τετρακίνηση και όταν φτάσει η ώρα να το δώσεις και εσύ δεν θα περιμένεις κανά τρίμηνο για να χτυπήσει το πρώτο τηλέφωνο. Το έχει ακριβώς αυτό μπάρμπας μου με 130.000 χλμ. μοιρασμένα σε Αθήνα και εθνική (συνήθως πάνω από 200+, είναι γλήγορος μπάρμπας ). Δεν έχει βγάλει καμία βλάβη. Το έχω οδηγήσει και εγώ αρκετά. Μου αρέσει πολύ εκτός από το (κλασσικά για Αουντι) ψιλοαδιάφορο τιμόνι. Βαρύ σχετικά αλλά ψιλοαπόμακρο...
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Καλησπέρα. Σκοπεύω να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα **να έχει λίγη δύναμη **και κατά προτίμηση να είναι 4χ4. Έχω καταλήξει σε 4 αυτοκίνητα:Από 'λίγη δύναμη' έχουν όλα αυτά με το παραπάνω!
Το πρώτο είναι το πιο σπόρ αλλά στην κακή κατηγορία φορολογικά οπότε μάλλον χάνει. Αν και για 5 ώρες στο τιμόνι έτσι κι αλλιώς δεν θα το επέλεγες.... ούτε για την κατανάλωσή του. Το 1600 το τουρμπισμένο εν Ελλάδι, επίσης μπορείς να το αποφύγεις, αρκετά προβλήματα και υψηλή κατανάλωση χωρίς πραγματικό αποτέλεσμα.
Σου μένουν τα άλλα δύο, το φτηνό αλλά άσχημο με το μικρό μεταξόνιο και υποδεέστερη τετρακίνηση και το όμορφο με μεγάλο μεταξόνιο, καλύτερη τετρακίνηση και premium. Προφανώς επιλέγεις το δεύτερο αν φτάνουν τα λεφτά σου!
Θα βοηθούσε να έλεγες για το πώς θέλεις να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο, ποιες οι ανάγκες σου οι συνήθειές σου, το παρελθόν σου κλπ. Ίσως να υπάρχουν κι άλλα μοντέλα κατάλληλα πχ Seat Leon.
Αν θα ήθελες να αλλάξεις τον τίτλο του θέματος σε κάτι πιο συγκεκριμένο θα ήταν πολύ καλό για να μην μπερδεύεται με άλλα.... πχ Μεταχειρισμένο δυνατό μεσαίο 4χ4. -
@Professeur Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Και εγώ προς εκεί κλίνω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλησπέρα. Σκοπεύω να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα **να έχει λίγη δύναμη **και κατά προτίμηση να είναι 4χ4. Έχω καταλήξει σε 4 αυτοκίνητα:
Από 'λίγη δύναμη' έχουν όλα αυτά με το παραπάνω!
Το πρώτο είναι το πιο σπόρ αλλά στην κακή κατηγορία φορολογικά οπότε μάλλον χάνει. Αν και για 5 ώρες στο τιμόνι έτσι κι αλλιώς δεν θα το επέλεγες.... ούτε για την κατανάλωσή του. Το 1600 το τουρμπισμένο εν Ελλάδι, επίσης μπορείς να το αποφύγεις, αρκετά προβλήματα και υψηλή κατανάλωση χωρίς πραγματικό αποτέλεσμα.
Σου μένουν τα άλλα δύο, το φτηνό αλλά άσχημο με το μικρό μεταξόνιο και υποδεέστερη τετρακίνηση και το όμορφο με μεγάλο μεταξόνιο, καλύτερη τετρακίνηση και premium. Προφανώς επιλέγεις το δεύτερο αν φτάνουν τα λεφτά σου!
Θα βοηθούσε να έλεγες για το πώς θέλεις να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο, ποιες οι ανάγκες σου οι συνήθειές σου, το παρελθόν σου κλπ. Ίσως να υπάρχουν κι άλλα μοντέλα κατάλληλα πχ Seat Leon.
Αν θα ήθελες να αλλάξεις τον τίτλο του θέματος σε κάτι πιο συγκεκριμένο θα ήταν πολύ καλό για να μην μπερδεύεται με άλλα.... πχ Μεταχειρισμένο δυνατό μεσαίο 4χ4.@onyx! Χμ... Σπίτι δουλειά και κανένα ταξιδάκι που και πού. Θέλω όπως είπα να έχει δύναμη, κρατήματα, χαμηλή κατανάλωση, τα 0-100 σε λιγότερο απο 9sec και να είναι όμορφο εξωτερικά. Είμαι ανοιχτός και σε άλλα αυτοκίνητα που τυχόν θα μου προτείνετε. Το leon δέν μου αρέσει καθόλου. Προτιμώ φυσικα το Α4 και φτάνουν τα λεφτά μου να το αγοράσω (γιαυτό άλλωστε είναι και μέσα στις επιλογές μου).
Ευχαριστώ πολυ -
Το A4 1.8T Quattro που αναφέρεις είναι το μόνο απ τα παραπάνω που έχω οδηγική εμπειρία (με αυτόματο Tiptronic) και μου άρεσε πολύ σαν οικογενειακό αμάξι με κάποιες επιπλέον δυνατότητες επί του στρίβειν λόγω τετρακίνησης που σου επιτρέπει να σανιδώνεις το γκάζι πιο εύκολα. Αν έχεις όρεξη να ψαχτείς μπορείς μάλιστα να φέρεις κάποιο από Γερμανία, όπως έκανε πρόσφατα γνωστός μου, με πολύ καλή τελική τιμή καθώς εκεί η μεταπώλησή τους είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα μιας και αλλάζουν αμάξια για πλάκα.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το A4 1.8T Quattro που αναφέρεις είναι το μόνο απ τα παραπάνω που έχω οδηγική εμπειρία (με αυτόματο Tiptronic) και μου άρεσε πολύ σαν οικογενειακό αμάξι με κάποιες επιπλέον δυνατότητες επί του στρίβειν λόγω τετρακίνησης που σου επιτρέπει να σανιδώνεις το γκάζι πιο εύκολα. Αν έχεις όρεξη να ψαχτείς μπορείς μάλιστα να φέρεις κάποιο από Γερμανία, όπως έκανε πρόσφατα γνωστός μου, με πολύ καλή τελική τιμή καθώς εκεί η μεταπώλησή τους είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα μιας και αλλάζουν αμάξια για πλάκα.Πολύ ενδιαφέρον. Μήπως μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το πόσο κοστίζει ο εκτελωνισμός και τι μοντέλο ήταν το Α4 του γνωστού σου?
-
Απέφυγε οπωσδήποτε το 1,6 turbo impreza ελλήνική μοντίφα αναξιόπιστο κ.ο.κ.
Τώρα το wrx είναι μια rally replica με ότι θέτικό και αρνητικό αυτό συνεπάγεται ωραίο στην οδήγιση αλλά κουραστικό στην εθνική υψηλή κατανάλωση και τα υψηλοτερα πάγια τέλη από τα υπόλοιπα .
Το octavia είναι μάλλον η πιο συνετή επιλογή με τον κορυφαίο χόρο αποσκευών και σε καλύτερη τιμή από τα άλλα .
Το audi τέλος προσφέρη καλύτερη ποιότητα κατασκεής, κύρος καλό σύστημα τετρακίνησης αλλά μέτριους χόρους. -
απορια,για το σπιτι-δουλεια κ κανενα ταξιδακι,την 4κινηση που ακριβως την χρειαζεσαι?εκτος κ αν οι διαδρομες που κανεις ειναι σε χωμα-χιονια-ασφαλτο ιδιαιτερως χαμηλης προσφυσης κτλ..
γιατι για τα γουστα σου θα υπηρχαν καλλιστα κ τα πασσατ/πασσατ σσ/μερκες/ινσινια κ.α...μια χαρα κρατηματα εχουν ολα κ φυσικα ειναι αρκουντως δυνατα..
απλως το λεω γιατι απο οτι εχω καταλαβει μεχρι στιγμης,περιοριζεις το ευρος επιλογων σου χωρις ουσιαστικο νοημα-λογικη..βεβαιως μπορει να σου χρησιμευει καπου κ να μην το εχεις πει,οποτε παω πασο..επισης αν εισαι εκτος αθηνων θεσσαλονικης κοιτα κ τα πετρελαιοκινητα.. -
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Το A4 1.8T Quattro που αναφέρεις είναι το μόνο απ τα παραπάνω που έχω οδηγική εμπειρία (με αυτόματο Tiptronic) και μου άρεσε πολύ σαν οικογενειακό αμάξι με κάποιες επιπλέον δυνατότητες επί του στρίβειν λόγω τετρακίνησης που σου επιτρέπει να σανιδώνεις το γκάζι πιο εύκολα. Αν έχεις όρεξη να ψαχτείς μπορείς μάλιστα να φέρεις κάποιο από Γερμανία, όπως έκανε πρόσφατα γνωστός μου, με πολύ καλή τελική τιμή καθώς εκεί η μεταπώλησή τους είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα μιας και αλλάζουν αμάξια για πλάκα.
Πολύ ενδιαφέρον. Μήπως μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το πόσο κοστίζει ο εκτελωνισμός και τι μοντέλο ήταν το Α4 του γνωστού σου?
Ένα καλό Α4 1.8Τ 2003 με αρκετό εξοπλισμό και 60.000χλμ στην γερμανία τώρα έχει ~12.000 ευρώ.
Με τον εκτελωνισμό δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει πάνω από 16-17.000 αλλά δεν κατέχω το θέμα καλά.
Ο γνωστός μου έφερε ένα τέτοιο με 30.000 χλμ το 2007 συνολική τιμή 21.000 ευρώ, που ήταν τότε πολύ καλά. Είχε πάει ο ίδιος Γερμανία για να το βρει, αλλά αν έχεις καποιο μαντρά που εμπιστεύεσαι μπορεί να σου βρει καλό αμάξι στο πι και φι. Εδώ ένα παλικάρι που ξέρω έφερε Mercedes CLK σχεδόν καινούρια (15.000χλμ)με 30.000 € όταν η αξία αγοράς ίδιου μοντέλου καινούριου ήταν 45.000 €
Αν έχεις την όρεξη να το ψάξεις, η εισαγωγή γερμανικού αμαξιού εκ γερμανίας μπορεί να είναι πολύ συμφέρουσα μερικές φορές. -
Κάτι άλλο.. Τα πίσω καθίσματα του Α4 πέφτουν?
Κάπως έτσι...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ένα καλό Α4 1.8Τ 2003 με αρκετό εξοπλισμό και 60.000χλμ στην γερμανία τώρα έχει ~12.000 ευρώ.
Μα και στην ελλάδα τόσο έχει ενα Α4 με τα ίδια χιλιόμετρα.
-
Εγώ έχω Α4 και είμαι υπέρ το δέον ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο.Στα 3+ χρόνια έχει διανύσει 100000 χλμ,χωρίς την παραμικρή βλάβη στον κινητήρα και με μόνο μία βλάβη στα φώτα Xenon.(τα οποία συνήθως μοντέλα του 2004 δεν είχαν).Η κατανάλωση είναι ικανοποιητική έως πολύ καλή(10.0 λίτρα μικτός κύκλος).
Ωστόσο πρέπει να το εξερευνήσεις εξονυχιστικά καθώς κυκλοφορούν πολλά ''σπασμένα''στην αγορά και το ίδιο ισχύει και για το Octavia το οποίο φοράει τον ίδιο περίπου κινητήρα.
Κατά τα άλλα η τετρακίνηση είναι πάρα πολύ καλή και η ασφάλεια που σου δίνει είναι διάχυτη.Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές και νομίζω ότι θα σε καλύψουν.
Οι χώροι δεν θα ενθουσιάσουν αλλά και δεν θα απογοητεύσουν.
Ότι άλλο θες στη διάθεση σου. -
Ο χρήστης Artec έγραψε:
στα 16+ από όσο ξέρω με αρκετά χλμ κι όλας
με μια σύντομη αναζήτηση στο car.gr θα έλεγα πως επιβεβαιώνομαι, εκτός αν κάνω κάτι λάθοςπάντως συνολικά βγαίνει φτηνότερα να το φέρεις απ έξω αλλά θέλει ψάξιμο
μπορείς να τσεκάρεις γενικώς εδώ http://www.autoscout24.de/Home.aspx για να δεις τι τιμές παίζουν εκεί, με 11.000 έχει ένα σωρό Α4
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
στα 16+ από όσο ξέρω με αρκετά χλμ κι όλας
με μια σύντομη αναζήτηση στο car.gr θα έλεγα πως επιβεβαιώνομαι, εκτός αν κάνω κάτι λάθοςπάντως συνολικά βγαίνει φτηνότερα να το φέρεις απ έξω αλλά θέλει ψάξιμο
μπορείς να τσεκάρεις γενικώς εδώ http://www.autoscout24.de/Home.aspx για να δεις τι τιμές παίζουν εκεί, με 11.000 έχει ένα σωρό Α4
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/333602/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/389817/59.000 χμλ καλά δεν είναι? Απλώς δέν εχει 4χ4. Το πολύ πολύ με 14-15.000 πέρνεις ένα απο ελλάδα και γλιτώνεις και την ταλαιπωρία.
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Εγώ έχω Α4 και είμαι υπέρ το δέον ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο.Στα 3+ χρόνια έχει διανύσει 100000 χλμ,χωρίς την παραμικρή βλάβη στον κινητήρα και με μόνο μία βλάβη στα φώτα Xenon.(τα οποία συνήθως μοντέλα του 2004 δεν είχαν).Η κατανάλωση είναι ικανοποιητική έως πολύ καλή(10.0 λίτρα μικτός κύκλος).
Ωστόσο πρέπει να το εξερευνήσεις εξονυχιστικά καθώς κυκλοφορούν πολλά ''σπασμένα''στην αγορά και το ίδιο ισχύει και για το Octavia το οποίο φοράει τον ίδιο περίπου κινητήρα.
Κατά τα άλλα η τετρακίνηση είναι πάρα πολύ καλή και η ασφάλεια που σου δίνει είναι διάχυτη.Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές και νομίζω ότι θα σε καλύψουν.
Οι χώροι δεν θα ενθουσιάσουν αλλά και δεν θα απογοητεύσουν.
Ότι άλλο θες στη διάθεση σου.Τι ακριβώς εννοείς 'σπασμένα'?
-
Εννοώ ότι είτε δεν στρώθηκαν καλά,είτε αργότερα είχαν πολύ βάρβαρη χρήση από τους ιδιοκτήτες τους.
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Εννοώ ότι είτε δεν στρώθηκαν καλά,είτε αργότερα είχαν πολύ βάρβαρη χρήση από τους ιδιοκτήτες τους.Ά! Εμείς εδώ αυτό το λέμε 'σκισμένα'
Citroen C5 1.6 THP