-
εγώ έχω ψηθεί άγρια για Πράγα αλλά δε μπορεί το έταιρο
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και τα δύο είναι εξαιρετικά.
Το Βερολίνο έχει μια ατμόσφαιρα που δεν μπορώ να σου προσδιορίσω έχει και μέρη χλιδάτα έχει και μέρη στυλ ναβαρίνου Θεσ/νίκη, στο ανατολικό με γκράφιτι στους τοίχους και έτσι. Βλέπεις αντιθέσεις και μεταβολές πολλές. Βλέπεις τα πάντα να συμβιώνουν χωρίς πρόβλημα και ο ''γραβατωμένος'' και ο ''ράστας'' μπορεί να βρεθούν στο ίδιο μαγαζί χωρίς ο ένας να ενοχλείται από την παρουσία του άλλου. Πολύ ανεκτικότητα γενικά. Στολισμένο είναι πάρα πολύ ωραίο. Έχει και τρομερά μουσεία, να πάτε στης Περγάμου. Πύλη Βραδεμβούργου, κοινοβούλιο και γενικά η περιοχή εκεί. Ολυμπιακό στάδιο, KDW ,sony center, πύργος τηλεόρασηςΗ Βιέννη είναι αλλού. Βγαλμένη από παραμύθι. Κοσμοπολίτικη παντού σε όλα της. Ζεις ένα όνειρο. Πάρκα , πράσινο ατελείωτο, πολιτισμός, πρόσωπα που αποπνέουν πολιτισμό και κουλτούρα ανεπτυγμένη. Κούκλα. Αν πας Βιέννη πάρε αυτοκίνητο και πάτε να μείνετε ένα βράδυ salzburg 3 ώρες δρόμος. Τπτ για τους δρόμους που έχουν άσε που ένα mini road trip τα σπάει
Απο νυχτερινή ζωή και τα δύο μέρη πολύ μπροστά.
Thanks kon για την βοήθεια.
Ήσουν πολύ επεξηγηματικός ως προς το τι θα δω στην κάθε πόλη και με βοηθάς πολύ.
(Μπας και σ'εβαλε η γυναίκα να με ψήσεις για Βιέννη? ) -
Φίλε ειλικρινά δεν ξέρω τί θα διάλεγα από τα δύο τώρα. Είναι και τα δύο top προορισμοί
-
Γνωστός είχε πάει Βιέννη με χιόνι, τέτοια εποχή. Γλύστρισε στον πάγο και χτύπησε άσχημα το πόδι του. Δεν έβγαινε γιατί κρύωνε υπερβολικά (και στα κεντρικά σημεία δεν πας με αυτοκίνητο, είναι πεζοδρομημένα).
'Το χιόνι είναι ωραίο να το βλέπεις, όχι όμως να το ζεις' -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γνωστός είχε πάει Βιέννη με χιόνι, τέτοια εποχή. Γλύστρισε στον πάγο και χτύπησε άσχημα το πόδι του. Δεν έβγαινε γιατί κρύωνε υπερβολικά (και στα κεντρικά σημεία δεν πας με αυτοκίνητο, είναι πεζοδρομημένα).
'Το χιόνι είναι ωραίο να το βλέπεις, όχι όμως να το ζεις'
Σίγουρα τέτοιες πόλεις είναι πανέμορφες και ειδικά σε γιορτινές εποχές αξίζει να τις επισκεφθείς. Αλλά πρέπει ταυτόχρονα να υπολογίζεις ότι θα συναντήσεις κάποιες δυσκολίες σχετικά άγνωστες στους Μεσόγειους σαν ελόγου μας.Δεν πρόκειται να πάω για σκι ή τίποτε extreme sports, οπότε η πιθανότητα ατυχήματος -όπως το γλίστρημα του γνωστού σου- είναι μάλλον μικρή.
Κατά τα άλλα ωραίο είναι το χιονάκι τα Χριστούγεννα κάτι που στην Ελλάδα είναι αρκετά σπάνιο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Το χιόνι είναι ωραίο να το βλέπεις, όχι όμως να το ζεις'κλασική κουβέντα ελληνίδας χαζογκόμενας που το μόνο που θέλει είναι να κάθεται και να τα έχει όλα έτοιμα. Ουστ κάργα...κουνήσου μπας και χάσεις κανένα κιλό
Χιόνι? Ε και αν δεν έχει χιόνι δεν είναι ωραία Χριστούγεννα
Εκεί ανοίγουν δρόμους, καθαρίζουν πεζοδρόμια κλπ μην συγκρίνεται με εδώ
Μια χαρά πας στα κεντρικά σημεία με αυτοκίνητο εκτός από τον κεντρικό πεζόδρομο.Είτε πας Βερολίνο είτε Βιέννη κανόνισε να μείνεις φίλε Arkady σχετικά κοντά στο κέντρο και βόλτα με τα πόδια και μετρό
Να πάρετε και τα γνωστά τουριστικά λεωφορεία να τα δείτε γρήγορα όλα!
Με το αδελφό μου στο Βερολίνο κάναμε το εξής: πήραμε διαφημιστικό φυλλάδιο με τα αξιοθέατα που επισκέπτονται τα λεωφορεία (το μοιράζουν στις διάφορες στάσεις που έχουν τα λεωφορεία αυτά). Παράλληλα τα βρίσκαμε στον χάρτη και με μετρό και με τα πόδια τα γυρίσαμε μόνοι μας. Απίστευτη εμπειρία!
Αυτό αξίζει στις εκδρομές περπάτημα να ζήσεις την πόλη!Αν πάτε Βερολίνο να πάρετε και το καραβάκι που σε πάει βόλτα στο ποτάμι
-
Αν εξαιρέσεις τις πρώτες 2 μέρες πέρσι που έριξε γερό χιονιά (ή πρόπερσι), οι υπόλοιπες ήταν αηδία. Το χιόνι γίνεται σπαστικός βρωμοπάγος στα πεζοδρόμια, ενώ δεν μπορείς να μετακινηθείς εύκολα με ΙΧ ή ΜΜΜ.
Αν στη Βιέννη τα καθαρίζουν όλα και είναι χαρά Θεού, δεν το γνωρίζω. Θα πάω να δω. -
θέλω και γω
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
'Το χιόνι είναι ωραίο να το βλέπεις, όχι όμως να το ζεις' >
κλασική κουβέντα ελληνίδας χαζογκόμενας που το μόνο που θέλει είναι να κάθεται και να τα έχει όλα έτοιμα. Ουστ κάργα...κουνήσου μπας και χάσεις κανένα κιλό
Χιόνι? Ε και αν δεν έχει χιόνι δεν είναι ωραία Χριστούγεννα
Εκεί ανοίγουν δρόμους, καθαρίζουν πεζοδρόμια κλπ μην συγκρίνεται με εδώ
Μια χαρά πας στα κεντρικά σημεία με αυτοκίνητο εκτός από τον κεντρικό πεζόδρομο.Είτε πας Βερολίνο είτε Βιέννη κανόνισε να μείνεις φίλε Arkady σχετικά κοντά στο κέντρο και βόλτα με τα πόδια και μετρό
Να πάρετε και τα γνωστά τουριστικά λεωφορεία να τα δείτε γρήγορα όλα!
Με το αδελφό μου στο Βερολίνο κάναμε το εξής: πήραμε διαφημιστικό φυλλάδιο με τα αξιοθέατα που επισκέπτονται τα λεωφορεία (το μοιράζουν στις διάφορες στάσεις που έχουν τα λεωφορεία αυτά). Παράλληλα τα βρίσκαμε στον χάρτη και με μετρό και με τα πόδια τα γυρίσαμε μόνοι μας. Απίστευτη εμπειρία!
Αυτό αξίζει στις εκδρομές περπάτημα να ζήσεις την πόλη!Αν πάτε Βερολίνο να πάρετε και το καραβάκι που σε πάει βόλτα στο ποτάμι
Φίλε kon λέω να πάω για 4-5 διανυκτερεύσεις.
Μιας και έχεις πάει και στις δύο πόλεις, τι προτείνεις:
-Να μείνω όλες τις ημέρες είτε Βιέννη (& να πεταχτώ ως Σαλτσουμπουργκ 1 ημέρα) είτε
Βερολίνο
ή
-Να επιλέξω ένα πακέτο πχ Αυστρία ή Γερμανία που σε πηαγίνουν σε 4-5 πόλεις?Είμαι επιφυλακτικός στο να επιλέξω την 2η επιλογή, γιατί μου φαίνεται ότι θα είμαι συνέχεια στο τρέξιμο με ένα πούλμαν χωρίς τελικά να ευχαριστηθώ τίποτε, ενώ 4-5 μέρες προκειμένου να εξερευνήσω με την ησυχία μου μια πόλη μου φαίνεται πιο νορμάλ.
-
Όχι το 2ο πιασάρικο-τουριστο-πακέτο κατ'εμέ . Θα ψοφήσεις στη γύρα με το λεωφορείο χωρίς να χαρείς τα μέρη από κοντά. Να αφιερωθείς σε μία πόλη να τη χορτάσεις και να μην είσαι συνέχεια με την ψυχή στο στόμα.
4 - 5 μέρες είναι καλά για Βερολίνο ή Βιέννη. Είναι μεγάλες πόλεις και έχει πολύ γύρα. Αλλά αυτό δεν αξίζει στην τελική? Όλη την ώρα να γυρνάς
Βερολίνο σκέψου ότι σχεδόν μία μέρα θέλεις για μουσείο Περγάμου (να πας εκεί θα δεις τί θα πει να εκθέτεις ελληνικά ευρήματα) + ακόμα ένα μουσείο
Απίστευτος ο ζωολογικός κήπος επίσης στο Βερολίνο και εκεί θες σχεδόν μια μέραΒιέννη και εκεί έχει πολλά μουσεία. Εγώ έμεινα 2 μέρες και δεν πήγα σε κανένα Δεν προλάβαινα είπα να την περπατήσω και την άλλη φορά θα πάω μουσεία.
Αν πας Βιέννη και έχετε όρεξη για μίνι περιπέτεια πεταχτείτε Σάλτσμπουργκ για μία μέρα με αυτοκίνητο + gps. Εκείνα τα στενάκια με τα μαγαζάκια είναι σούπερ ρομαντικά και φαντασμαγορικά και να πάτε και στο κάστρο. Επίσης να πάτε στο κλαμπ ''take five'' τα σπάει. Μονάχα που θα δεις μερικές αυστριακές μο@ν@ρ@ς να χορεύουν ασταμάτητα και θα ζαλιστείς
Όπου και να πάτε να πάρετε ζεστά ρουχαλάκια, κασκόλ παπούτσια αθλητικά για πολύ περπάτημα. Αυτό αξίζει στις εκδρομές στις πόλεις, το περπάτημα, να βιώνεις το ρυθμό της πόλης .
Πόλύ σας χαίρομαι καλά να περάσετε! Η κοπέλα σου μετά από αυτό το ταξίδι θα σου κάνει τρελά χάδια
-
Βερολίνο μην πας για Χριστούγεννα
πήγαινε καλύτερα Βιέννη και περνάς απο Σαλτζμπουργκ-Ινσμπρουκ-Μόναχο. αυτά αν έχεις βέβαια ελευθερία κινήσεων.
η Βουδαπέστη που πρότεινε ο kon5 δεν είναι κακή επιλογή επίσης. -
Αν έχεις όρεξη πας Βρυξέλλες, νοικιάζεις αυτοκίνητο και Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Η.Β. είναι δίπλα σου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν εξαιρέσεις τις πρώτες 2 μέρες πέρσι που έριξε γερό χιονιά (ή πρόπερσι), οι υπόλοιπες ήταν αηδία. Το χιόνι γίνεται σπαστικός βρωμοπάγος στα πεζοδρόμια, ενώ δεν μπορείς να μετακινηθείς εύκολα με ΙΧ ή ΜΜΜ.
Αν στη Βιέννη τα καθαρίζουν όλα και είναι χαρά Θεού, δεν το γνωρίζω. Θα πάω να δω.Για το verre glace μιλας ??????καλυτερα να μην του τυχει
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Για το verre glace μιλας ??????καλυτερα να μην του τυχειΤι είναι αυτό? Δεν βρήκα κάτι διαφωτιστικό στον γούγλη...
-
Οταν στην επιφανεια του εδαφους η θερμοκρασια ειναι πολυ κατω απο το μηδεν κ εχουμε ελαφρια βροχοπτωση η υγροποιημενο χιονι ,τοτε σχηματιζεται μια παγωμενη κρουστα .
Το περπατημα ειναι αδυνατον κ η μετακινηση με καθε μεσον κυριως τροχοφορα ειναι επικινδυνη .
Για να καταλαβεις ποσο γλιστραει .3-4 πιανομαστε αγκαλια για να προχωρησουμε κ στο τελος βρισκομαστε ολοι κατω ,απλα με αυτο τον τροπο ειναι πιο ομαλο το πεσιμο .
Στη Γαλλια αυτο το πρειδοποιητικο σημα το συναντας πολυ συχνα . -
Οταν στην επιφανεια του εδαφους η θερμοκρασια ειναι πολυ κατω απο το μηδεν κ εχουμε ελαφρια βροχοπτωση η υγροποιημενο χιονι ,τοτε σχηματιζεται μια παγωμενη κρουστα .
Το περπατημα ειναι αδυνατον κ η μετακινηση με καθε μεσον κυριως τροχοφορα ειναι επικινδυνη .
Για να καταλαβεις ποσο γλιστραει .3-4 πιανομαστε αγκαλια για να προχωρησουμε κ στο τελος βρισκομαστε ολοι κατω ,απλα με αυτο τον τροπο ειναι πιο ομαλο το πεσιμο .
Στη Γαλλια αυτο το πρειδοποιητικο σημα το συναντας πολυ συχνα .Στην Βιέννη/Βερολίνο είναι συχνό φαινόμενο?
-
Δεχ εχω ζησει σ΄αυτες τις πολεις κ δεν ειμαι σε θεση να σου απαντησω ,παντως απο την εμπειρια μου σου λεω, οτι λογω των χαμηλων θερμοκρασιων που παρατηρουνται τα χριστουγεννα στην κεντρικη Ευρωπη ,κουραζεσαι πολυ πιο γρηγορα κ δεν πρεπει να προγραμματιζεις μακρινες διαδρομες .
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
'Το χιόνι είναι ωραίο να το βλέπεις, όχι όμως να το ζεις' >
κλασική κουβέντα ελληνίδας χαζογκόμενας που το μόνο που θέλει είναι να κάθεται και να τα έχει όλα έτοιμα. Ουστ κάργα...κουνήσου μπας και χάσεις κανένα κιλό
+100 και οχι μονο:
ποσο ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ/Η παιζει να ειναι καποιος που ξεκινα χριστουγεννιατικες διακοπες σε χιονισμενη γραφικη πολη της ευρωπης και αρχιζει τη γκρινια για το... χιονι;
μα για το χιονι γκρινια σε τετοια περιπτωση; ΚΛΩΤΣΙΑ στη μουρη της, σοβαρα... -
Άλλος ο ένας (που πήγε και δεν του άρεσε - εντάξει, αυτός είναι και μανιαμούνιας) κι άλλη η άλλη (που δεν πήγε, αλλά έκανε γενική δήλωση περί χιονιού).
Και καλά να πας μερικές μέρες σε άλλο μέρος όπου άλλοι ασχολούνται με το χιόνι κι εσείς πάτε μόνο μέχρι το πούλμαν, αλλά έχετε ζήσει το χιόνι και μιλάτε τόσο χαλαρά γι' αυτό;
Το να πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι για να μη σκοτωθείτε, να καθαρίζετε κάθε πρωί το αυτοκίνητο από τον πάγο, να φοράτε αλυσίδες ή ειδικά λάστιχα οδηγώντας με -
Αν στη Βιέννη τα καθαρίζουν όλα και είναι χαρά Θεού, δεν το γνωρίζω. Θα πάω να δω.Για το verre glace μιλας ??????καλυτερα να μην του τυχει
Verglas
Υπαρχει και ο μαυρος παγος που ειναι ακομα πιο υπουλος...Τεσπα λιγη προσοχη θελει στις 7 ωρα το πρωι δλδ πριν ριξουν αλατι στα πεζοδρομια αν υπαρχει τετοιο θεμα. Φυσικα οι μετακινησεις με τα ΜΜΜ και το αυτοκινητο ειναι μια χαρα αρκει να μην εχει πιασει χιονοθυελλα. Οποιος παει βορεια χειμωνιατικα , με την λογικη να δει και λιγο χιονι, να εχει υποψη του οτι και κρυο θα εχει και πιθανως να μην εχει χιονι αλλα μονο κρυο παγωμενα ποταμια και λιμνες και πρωινες παχνες που κανουν το τοπιο σαν χιονισμενο. Οποιος εχει διαθεση να τα εκτιμησει , και οχι να γκρινιαζει σαν κακομαθημενη γκομενα ας παει, οι υπολοιποι ας πανε στα Καναρια νησια ή οπου αλλου γουσταρουν.
Υπηρχε καποιος που εψαχνε για Παρισι, τελικα τι εκανε;
Υ.Γ **Το εχω ζησει το χιονι και το κρυο **
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις