-
Ευρέθη και το γνωστό σνιτσελάδικο http://www.figlmueller.at
-
Πού είναι ο Θύμιος?
Γύρισε ή είναι ακόμα εκεί?Πέρασε καλά ή θα φάμε
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τί να λέμε , δρόμοι, κτίρια όλα βγαλμένα από παραμύθι, ατμόσφαιρα, πάρκα, όμορφα γαλήνια πρόσωπα
Ποιός περιμένει τώρα μέχρι το επόμενο road tripΈχοντας γυρίσει πιά ( ) από το ταξίδι, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου:
Η Βιέννη είναι μια πόλη πραγματικά βγαλμένη από παραμύθι περασμένου αιώνα.Πανέμορφα κτίρια, πεντακάθαροι δρόμοι, πράσινο και πολιτισμός παντού.
Σάλτσμπουργκ και Γκρατς δεν περιγράφονται με λόγια...Συμπτωματικά την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, παρακολουθώ ταυτόχρονα στο Star την ταινία The Illusionist (http://www.imdb.com/title/tt0443543/) που διαδραματίζεται στην Βιέννη και βλέπω μέρη που επισκέφθηκα.
-
Τα άλογα τα είχαν μαζέψει από το κέντρο;
-
Δεν είχα δει άλογα
Μας έφτιαξε ο arkady
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα άλογα τα είχαν μαζέψει από το κέντρο;Όχι, καθώς αποτελούν μόνιμη τουριστική ατραξιόν.
(Αν κατάλαβα καλά, αναφέρεσαι στα κάρα που σε πάνε βόλτα γύρω στην πόλη και η 'πιάτσα' τους βρίσκεται έξω από την στοά της Ισπανικής Σχολής Ιππασίας...Σωστά?) -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν είχα δει άλογαΜας έφτιαξε ο arkady
Δεν είχε άμαξες με άλογα για βόλτα
Ετσι εξηγείται η άποψη σας για την καθαριότητα
Σε αυτές αναφέρομαι, περίεργο που δεν τις είδε ο Κωνσταντίνος. Πιάτσα ειχαν και στον καθεδρικο και σε άλλα σημεία.
Πήγατε σε παράσταση της Ισπανικής σχολής; -
Ε είχε 1 - 2 άμαξες αυτά. Σκόρπια δεν είχε
-
Την Ανοιξη έχει παραπάνω και πολλά πάρα πολλά σκόρπια, παρόλες τις προσπάθειες μαζέματος
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πήγατε σε παράσταση της Ισπανικής σχολής;
Όχι, διότι εκτός του ότι ήταν πανάκριβο το εισιτήριο ,δεν τηρούσαν το ωράριο που είχαν αναρτημένο και άνοιγαν όποτε γούσταραν. (Το μόνο περιστατικό που μου θύμισε Ελλάδα μαζί με το γεγονός ότι στα κελλάρια καπνίζανε σαν αράπηδες γράφοντας στ'@ρχι.... τους τον σχετικό νόμο της ΕΕ)
-
-
Μετά την ανάδειξή της τον περασμένο Απρίλιο ως «η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα» και ένα μήνα αργότερα - και μάλιστα για τέταρτη στη σειρά χρονιά - ως «πρωτεύουσα των συνεδρίων», η Βιέννη απέσπασε τώρα και τον τίτλο της «δημοφιλέστερης πόλης της Ευρώπης».
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1762347 -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μετά την ανάδειξή της τον περασμένο Απρίλιο ως «η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα» και ένα μήνα αργότερα - και μάλιστα για τέταρτη στη σειρά χρονιά - ως «πρωτεύουσα των συνεδρίων», η Βιέννη απέσπασε τώρα και τον τίτλο της «δημοφιλέστερης πόλης της Ευρώπης».
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1762347Άντε του χρόνου και στην Αθήνα το βραβείο...
-
Γύρισε και ένα φίλος μου από τη Βιέννη. Πάρα μα πάρα πολλοί Έλληνες στους δρόμους και τα ξενοδοχεία απ' ότι μου είπε. Οικογένειες 4-5 ατόμων όταν τα πακέτο διακοπών στοιχίζει περί τα 1000e το άτομο.
Καταραμένη φτώχεια. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Γύρισε και ένα φίλος μου από τη Βιέννη. Πάρα μα πάρα πολλοί Έλληνες στους δρόμους και τα ξενοδοχεία απ' ότι μου είπε. Οικογένειες 4-5 ατόμων όταν τα πακέτο διακοπών στοιχίζει περί τα 1000e το άτομο.
Καταραμένη φτώχεια.Όντως, τα βράδια στο κέντρο έβλεπες τόσους Έλληνες που νόμιζες ότι είσαι στην Ερμού.
Δεν είναι και 1000€ το άτομο τα πακέτα.Μπορείς να την βγάλεις και αρκετά φθηνότερα. (Βέβαια αν υπολογίσεις και τι θα φας,ψώνια,ποτά και συναφή όντως μπορείς άνετα να αγγίξεις το χιλιαρικάκι) -
Με τον αδελφό 2 μέρες που μείναμε την βγάλαμε συνολικά με ένα 300άρι
Είχα δικό μου αυτοκίνητο βέβαια. Αλλά ξενοδοχείο βρήκαμε εκείνη τη στιγμή. Η αναζήτηση έγινε με το gps που έχει περασμένα πολλά ξενοδοχεία οπότε γυρνούσαμε ρωτούσαμε τιμή βλέπαμε και πηγαίναμε στο επόμενο που μας πήγαινε το gps . Tελικά μείναμε με 90 ευρώ τη βραδιά σε σουϊτα με πάρκινγκ για το αμάξι σε απόσταση 15 λεπτά με τα πόδια από την κεντρική πλατεία.
Πάντως αυτό το κόλπο με το gps είναι the best αφού την τελευταία στιγμή βρίσκεις πολλές προσφορές -
Εχθές γύρισα από Βιέννη... Πολύ κρύο....
Ευτυχώς έχω ένα γνωστό(πελάτης), και δεν αναλώθηκα στα κλασικά αξιοθέατα(που είχα δει τις άλλες φορές). Το να την ζεις μαζί με ντόπιους δεν συγκρίνεται...
Πάντως για τον φίλο από πάνω, έχω να πω, ότι έχω δει και πιο καθαρές πόλεις από τη Βιέννη. Όχι βέβαια πρωτεύουσες κρατών, αλλά μεγάλες πόλεις.Käsekrainer.... Το top λουκάνικο.
By the way. Χριστούγεννα έκανα στο Βερολίνο. Απείρως περισσότερες επιλογές σε διασκέδαση-αξιοθέατα. Έχει και αυτόν τον αέρα τον ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα σχετικά πρόσφατα, που προσωπικά με τρελαίνει. Και την απόλυτη ελευθερία για να γίνουν αυτά.
Τα wurst απλά αποδεκτά... Στο χωριό της πεθεράς μου είναι κλάσεις ανώτερα
Πάντως στο εξωτερικό ξεχωρίζουμε σαν τους Ρώσους-Ισπανούς-Ιταλούς. Είναι ανάγκη να κάνουμε ΤΟΣΟ δυνατή την παρουσία μας κάποιοι;;; Δεν γίνεται να μη δεν γκαρίζουμε παντού;; Τα δε σχόλια ορισμένων, με κάνουν να νομίζω, ότι έχουμε κομμουνισμό στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πάντως αυτό το κόλπο με το gps είναι the best αφού την τελευταία στιγμή βρίσκεις πολλές προσφορές+1. Στο προτελευταίο ταξίδι το δούλεψα αρκετά το κολπάκι αυτό με μεγάλη επιτυχία.
Μόνο στο Lugano την πάτησα (για κάποιο λόγο δεν ήταν ενημερωμένος ο κατάλογος με τα ξενοδοχεία) και βρέθηκα να ζητάω δωμάτιο σε ξενοδοχείο που είχε μετατραπεί σε οίκο ευγηρίας, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές γέλιου στους ηλικιωμένους ενοίκους και τη receptioniste -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πάντως στο εξωτερικό ξεχωρίζουμε σαν τους Ρώσους-Ισπανούς-Ιταλούς. Είναι ανάγκη να κάνουμε ΤΟΣΟ δυνατή την παρουσία μας κάποιοι;;; Δεν γίνεται να μη δεν γκαρίζουμε παντού;;
Το καλοκαίρι ημουνα στο Παρισι στο Lafayette, σε κάποια φάση ακουμε φασαρία, ήταν κάποιοι Ελληναρες που τσακώνοντουσαν για τό αν θα πρεπει να πάρουν δώρο σε αυτη την αχώνευτη τη φιλη τους που δεν τους πηρε τιποτα κτλ κτλ, ρομπα ειχαν γινει
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πάντως στο εξωτερικό ξεχωρίζουμε σαν τους Ρώσους-Ισπανούς-Ιταλούς. Είναι ανάγκη να κάνουμε ΤΟΣΟ δυνατή την παρουσία μας κάποιοι;;; Δεν γίνεται να μη δεν γκαρίζουμε παντού;; Τα δε σχόλια ορισμένων, με κάνουν να νομίζω, ότι έχουμε κομμουνισμό στην Ελλάδα...Συμφωνώ απόλυτα: Οι Έλληνες γκαρίζουν για να τονίσουν την παρουσία τους και για να δείξουν ότι είναι και πολύ χλιδάτοι που πάνε εξωτερικό
Πάντως η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα σε σύγκριση με χώρες όπως η Αυστρία, μοιάζει δυστυχώς με την Κομμουνιστική Ρωσία του χθες, τόσο σε νοοτροπία λαού όσο και σε υποδομές,οργάνωση, καθαριότητα κλπ.
Είμαστε καφρολαός δυστυχώς...
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις