-
το Ασα το πηρε για επαγγελματικη χρηση;;;
κινητο των 60€;;; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τα σύγχρονα κινητά συγχρονίζονται διαρκώς με τα πάντα (cloud το λένε..) και όχι μόνον με το PC.
Τα email πχ τα συγχρονίζει με τον mail server κατευθείαν, χωρίς να μεσολαβεί το PC...
Το έχεις καταλάβει λάθος εξ αρχής, αν ασχοληθείς λίγο θα βγάλεις άκρη, αν δεν θέλεις, φυσικά δεν θα σε υποχρεώσει κανένας...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
να δεις... πως το ειχε περιγραψει αυτο ο φιλος μας ο Στορμ μερικα ποστ πριν:
*Έτσι όπως το είδα αυτό το Android με παρέπεμψε σε λειτουργικό που 'ζει' παρέα με το διαδίκτυο με ένα τσουβάλι άχρηστα applications (κυρίως ιντερνετικά)
Οπότε (για μένα) αυτό το λειτουργικό πάνω σε ένα κινητό είναι άχρηστο, αφού ποτέ δεν έχω μπει στο ίντερνετ από το κινητό και δεν βρίσκω το λόγο για να το κάνω αυτό...*
Δυσκολα θα τον πείσει κανεις για την χρησιμοτητα του διαδικτυου κρινοντας απο τα παραπανω...
-
Aφού συγχρονίζει με wi-fi στην δουλειά και θα μπορεί να το κάνει και σπίτι του
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Που να ήξερα ότι εν'έτη 2014 τα κινητά δεν συγχρονίζονται και δεν διαχειρίζονται από το PC;
Αυτό ήταν στάνταρ εξοπλισμός πριν 5 χρόνια.Στανταρ εξοπλισμος ηταν πριν 5 χρόνια σε κινητά των 500 ευρώ... οχι των 90... Το ιδιο ισχύει και σήμερα. Αν θες δυνατοτητες, τις πληρώνεις. Btw, και μιας και μιλαμε για το σημερα... πλεον τα κινητα διαχειριζονται το PC...
Γενικά Στορμ, χρειάζεσαι ενα crash course ως το 2014... Εχεις κενα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Aφού συγχρονίζει με wi-fi στην δουλειά και θα μπορεί να το κάνει και σπίτι τουΜη με πεις οτι κανει και παρεα με τον ροζουλη?
-
Όχι βέβαια αλλά εντάξει ας ξεκινήσουμε απο το wi-fi και μετά πάμε στα data στο κινητό
-
Κάποτε είχα προσπαθήσει να πείσω τον πατέρα μου να πάρει υπολογιστή αντί γραφομηχανής...
Το επιχείρημά του ήταν πως αυτός θέλει μόνον να γράφει και δεν χρειάζεται τον υπολογιστή που θα είναι πιο πολύπλοκος και θα πρέπει να επενδύσει χρόνο κλπ κλπ. Τελικά αγόρασε την πιο ακριβή ηλεκτρονική γραφομηχανή που βρήκε και την έφτιαχνε η Brother. Μιλάμε για ένα τρομακτικά πολύπλοκο πράγμα, που έπρεπε να θυμάσαι πάρα πολλά κουμπιά για το τι διάβολο κάνουν, έπρεπε να θυμάσαι συντομεύσεις, και κυρίως, έπρεπε να γράφεις σε μια τραγική LCD δύο γραμμών το κείμενό σου (όπου δεν μπορούσε καλά καλά να δείξει ελληνικούς χαρακτήρες με τόνους... ).
Μετά από 2 χρόνια περίπου ταλαιπωρίας και αφού χάλασε η γραφομηχανή, είπε να με ακούσει και του έδωσα τον υπολογιστή μου... Εντάξει, για 1-2 μήνες μου έβγαλε την πίστη, αλλά έκτοτε, δεν αντέχει χωρίς υπολογιστή λεπτό!Το πιο γαμάτο ήταν που κάποτε του ζήτησα χρήματα για να αγοράσω ένα... modem για τον υπολογιστή. Αρνήθηκε, λέγοντας πως οι υπολογιστές είναι για άλλη δουλειά και όχι για να χαζολογάμε στο Internet, που δεν έβρισκε και το λόγο κιόλας... Το modem στα 33600 που ήταν και η μέγιστη ταχύτητα πληρώθηκε τελικά από την συχωρεμένη την γιαγιά μου, την μητέρα του πατέρα μου. Η ειρωνία είναι πως ο πρώτος του υπολογιστής, φορούσε αυτό ακριβώς το modem!
Σήμερα, ο πατέρας μου έχει 3 (τρεις) υπολογιστές (ο ένας φορητός με SSD πλέον, οι δύο σταθεροί), και από φέτος και smartphone (S3 mini) και tablet (ZTE S8Q), τα δύο τελευταία του τα έκανα δώρο εγώ. Ε, τα χρησιμοποιεί όλα, δεν είναι προφανώς power user (συνταξιούχος δάσκαλος δεν θα μπορούσε κιόλας ), αλλά και το tablet και το κινητό μπαίνουν στο Internet και διαβάζει τα αθλητικά του ή τα blog του... Επίσης, μου είπε πως σκέφτεται να βάλει και πρόγραμμα data (έχει κάρτα Q) για να μην ξεμένει από σύνδεση!
Ε, όταν ένας τεχνοφοβικός άνθρωπος, με εντελώς κλασική παιδεία, μπορεί να χειριστεί όλα αυτά (έστω και με δυσκολία, ή χωρίς τον καλύτερο τρόπο..), νομίζω πως ο καθένας θα μπορούσε... Δεν συζητώ για την μάνα μου, που τα έχει μάθει όλα μόνης της και έχει κι αυτή δικό της laptop (με SSD πάντα... ).
Ο Storm, ας το σκεφτεί λίγο ψύχραιμα και ας αποφασίσει.
-
Εμένα Γρηγόρη μου κάνει εντύπωση πως ένας άνθρωπος των γραμμάτων σαν τον πατέρα σου ήταν τόσο αρνητικός με τις νέες τεχνολογίες!
-
Κλασσική παιδεία+φόβος για το άγνωστο. Το έχω δεί κι εγώ το έργο ( και μάλιστα με πολύπλοκη ηλεκτρική γραφομηχανή με LCD 2 γραμμών)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εμένα Γρηγόρη μου κάνει εντύπωση πως ένας άνθρωπος των γραμμάτων σαν τον πατέρα σου ήταν τόσο αρνητικός με τις νέες τεχνολογίες!Είναι εξαιρετικά συνηθισμένο... Τώρα, δεν έχει τέτοια θέματα, τότε ήταν εντελώς αρνητικός στα πάντα!
Τέτοιοι άνθρωποι έχουν τεράστια αδράνεια, έχουν μάθει με ένα τρόπο και αλλάζουν δύσκολα. Τα βασικό είναι πως ο δικός μου άλλαξε και αυτό του έχει μεταμορφώσει την ζωή προς το πολύ πολύ καλύτερο. Αν του δώσεις τώρα το παλιό του τηλέφωνο, θα θέλει να το πετάξει!Το πρόβλημα δεν είναι να κάνεις λάθος, το πρόβλημα είναι να επιμένεις και να νομίζεις πως εσύ έχεις δίκιο: ο πατέρας μου δεν μπορούσε τότε να καταλάβει πως έπρεπε να πάρει υπολογιστή αντί γραφομηχανής... Θεωρούσε πως αυτό αφορούσε άλλους και οι υπολογιστές είναι για άλλη δουλειά. Άργησε να καταλάβει πως όσοι έγραφαν, έγραφαν σε υπολογιστή. Τώρα το έχει καταλάβει και έχει καταλάβει την αξία του υπολογιστή, και του κινητού, του Internet κλπ κλπ.
-
Storm η μάνα μου είναι 60.
Έχει τελειώσει δημοτικό και χειριζεται μια χαρά και κινητό και tablet με android.
Φυσικά έχει και data στη σύνδεση.
Προφανώς στην αρχή με ρωτούσε συνέχεια και έκανε λάθη αλλά έμαθε.
Αυτά που ζητάς τα κάνεις εύκολα με τέτοιο κινητό. Απλά θέλει λίγο χρόνο να το μάθεις. -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Ρώτησα και πριν, τι θες να κάνεις στο PC?
Για τις επαφές τα κοίταξες τα links?Το Link το έχω δει από την Κυριακή. Είναι από τα blogσ που γράφουν ανακρίβειες. Πολλά από αυτά που γράφει δεν γίνονται. Το διαπίστωσα στη πράξη.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δυσκολα θα τον πείσει κανεις για την χρησιμοτητα του διαδικτυου κρινοντας απο τα παραπανω...
Καλύτερα να μην γράψω τις απόψεις μου για το θέμα ίντερνετ στο κινητό ...
-
Δεν γίνεται να λέει ανακρίβειες το Nokia Conversations. Η απλά έπεσες στην περίπτωση με την άλλη συσκευή ή κάτι γίνεται λάθος.
Αλλά αφού μπορείς να κάνεις import απ' την sim θα 'σαι οκ μόλις την κόψεις... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όχι να τις γράψεις
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Όχι να τις γράψεις
Πριτς! Τρελός είμαι; ...
Άστο καλύτερα. Αρκετό δούλεμα έχω φάει...
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Δεν γίνεται να λέει ανακρίβειες το Nokia Conversations. Η απλά έπεσες στην περίπτωση με την άλλη συσκευή ή κάτι γίνεται λάθος.
Αλλά αφού μπορείς να κάνεις import απ' την sim θα 'σαι οκ μόλις την κόψεις...Είναι τόσο πονηροί οι τύποι που δεν λένε καθαρά και ξάστερα ότι με bluetooth μπορεί να περάσει μόνο μεταξύ των ASHA... αλλά γράφουν :
' ...the Asha 501 and the other phone (For example – take Nokia Asha 309)...'Σε άλλο φόρουμ που τους τα χώνουν κάποιος έχει αναφέρει ότι μόνο μεταξύ των ASHA υπάρχει κάποια συμβατότητα.
Με Android απλά δεν ασχολούμαι.
Αν το κάνω μέσω sim θα χάσω μεγάλη πληροφορία ανά contact.
Οπότε μέσω VCARD μόνο.Τέσπα. Θα δούμε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το Ασα το πηρε για επαγγελματικη χρηση;;;
κινητο των 60€;;;90euro και αυτό τελευταίο κομμάτι...
-
πάντως αν δε σε ικανοποιει μπορείς να το γυρίσεις πίσω αν το εχεις πάρει αυτες τις μερες
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όχι να τις γράψεις
Πριτς! Τρελός είμαι; ...
Άστο καλύτερα. Αρκετό δούλεμα έχω φάει...
Εγώ θα στο ξαναπώ να πάς σε ένα καλό ψυχολόγο γιατί long term δεν βλέπω να την παλεύεις γενικά. Όχι τπτ άλλο νόμισα προς στιγμή πως υπήρχε πεδίο για διάλογο αλλά μπα. Οπότε λέω να σιωπήσω και να σε αφήσω να κυνηγάς τους ανεμόμυλους σου.
Περί κινητών τηλεφώνων [#5]