Κάποτε είχα προσπαθήσει να πείσω τον πατέρα μου να πάρει υπολογιστή αντί γραφομηχανής...
Το επιχείρημά του ήταν πως αυτός θέλει μόνον να γράφει και δεν χρειάζεται τον υπολογιστή που θα είναι πιο πολύπλοκος και θα πρέπει να επενδύσει χρόνο κλπ κλπ. Τελικά αγόρασε την πιο ακριβή ηλεκτρονική γραφομηχανή που βρήκε και την έφτιαχνε η Brother. Μιλάμε για ένα τρομακτικά πολύπλοκο πράγμα, που έπρεπε να θυμάσαι πάρα πολλά κουμπιά για το τι διάβολο κάνουν, έπρεπε να θυμάσαι συντομεύσεις, και κυρίως, έπρεπε να γράφεις σε μια τραγική LCD δύο γραμμών το κείμενό σου (όπου δεν μπορούσε καλά καλά να δείξει ελληνικούς χαρακτήρες με τόνους... ).
Μετά από 2 χρόνια περίπου ταλαιπωρίας και αφού χάλασε η γραφομηχανή, είπε να με ακούσει και του έδωσα τον υπολογιστή μου... Εντάξει, για 1-2 μήνες μου έβγαλε την πίστη, αλλά έκτοτε, δεν αντέχει χωρίς υπολογιστή λεπτό!
Το πιο γαμάτο ήταν που κάποτε του ζήτησα χρήματα για να αγοράσω ένα... modem για τον υπολογιστή. Αρνήθηκε, λέγοντας πως οι υπολογιστές είναι για άλλη δουλειά και όχι για να χαζολογάμε στο Internet, που δεν έβρισκε και το λόγο κιόλας... Το modem στα 33600 που ήταν και η μέγιστη ταχύτητα πληρώθηκε τελικά από την συχωρεμένη την γιαγιά μου, την μητέρα του πατέρα μου. Η ειρωνία είναι πως ο πρώτος του υπολογιστής, φορούσε αυτό ακριβώς το modem!
Σήμερα, ο πατέρας μου έχει 3 (τρεις) υπολογιστές (ο ένας φορητός με SSD πλέον, οι δύο σταθεροί), και από φέτος και smartphone (S3 mini) και tablet (ZTE S8Q), τα δύο τελευταία του τα έκανα δώρο εγώ. Ε, τα χρησιμοποιεί όλα, δεν είναι προφανώς power user (συνταξιούχος δάσκαλος δεν θα μπορούσε κιόλας ), αλλά και το tablet και το κινητό μπαίνουν στο Internet και διαβάζει τα αθλητικά του ή τα blog του... Επίσης, μου είπε πως σκέφτεται να βάλει και πρόγραμμα data (έχει κάρτα Q) για να μην ξεμένει από σύνδεση!
Ε, όταν ένας τεχνοφοβικός άνθρωπος, με εντελώς κλασική παιδεία, μπορεί να χειριστεί όλα αυτά (έστω και με δυσκολία, ή χωρίς τον καλύτερο τρόπο..), νομίζω πως ο καθένας θα μπορούσε... Δεν συζητώ για την μάνα μου, που τα έχει μάθει όλα μόνης της και έχει κι αυτή δικό της laptop (με SSD πάντα... ).
Ο Storm, ας το σκεφτεί λίγο ψύχραιμα και ας αποφασίσει.