-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ναι οκ.... περιμενε να πιασεις καποιον μεσω εντοπισμου κινητου... Προφανως το θεμα δεν ειναι να εντοπισεις την περιοχη που κινειται!
Περνω τηλ στο αεροδρομιο για βομβα... Και τι εγινε αν ξερεις απο που πηρα τηλεφωνο πριν μερικες ωρες, μερες μεχρι να παρουν αδεια για να δωθουν τα Log?
Περνω επισης απο την Ερμου... τι θα κανεις? Θα φραξεις ολο το κεντρο?Πιστευω να εχω γινει αντιληπτος που το παω.... Η ταυτοποιηση θα εμποδισει/δυσκολεψει/μαρτυρησει τους κακοβουλους....
ρε συ προφανώς και δεν έχει σημασία από που πήρες αλλά ποιός έκανε το τηλεφώνημα.
Απλώς μου την είπες ότι 'με πληροφόρησαν λάθος για την ακρίβεια' κτλ και γι'αυτό έγραψα ό,τι έγραψα περί εντοπισμού.ΑΝ το θελήσουν γίνεται εντοπισμός μέσα σε 3 λεπτά με επεξεργαστή intel pentium 4 στα 2.2GHz. (και υποθέτω ότι η cosmote-vodafone-wind έχουν αισθητά πιο ισχυρούς υπολογιστές )
Το θέμα είναι ποιός πήρε τηλέφωνο (όπως σωστά τώρα στόχευσες το πρόβλημα) και όχι από που (περιοχή, οικοδομικό τετράγωνο) πήρε.
Γενικά όμως να ξέρεις ότι μπάζει τρελό 'νερό' όλο αυτό.Αποφασίζουν (αυτοί που θα βάλουν τη βόμβα) να κλέψουν ένα κινητό και νακάνουν σχετικά αμέσως την κλήση για την 'προειδοποίηση' της βόμβας.
Αν κλέψουν το δικό μου κινητό, θα νομίζουν όλοι ότι εγώ έκανα την κλήση, ενώ στην πραγματικότητα όχι.
Μπλέκουν δηλαδή τα πράγματα περισσότερο, αφού θα χρειαστεί να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Δεν ξέρω αν έπιασες το συλλογισμό μου.Δεν υπαρχει θεμα για το αν ειναι σωστη η ταυτοποιηση. ΕΙΝΑΙ .-
Θετικά τη βλέπω την ταυτοποίηση (δεν αμφέβαλα ότι δεν είναι απαραίτητη), αφού κάτι βλάχους-βλάκες που σε παίρνουν από μη καταχωρημένο τηλέφωνο και σου κάνουν πλάκα (που είναι η πλάκα στο να παίρνεις κάποιον που δεν ξέρεις και να τον βρίζεις πολύ άσχημα χωρίς λόγο? ) ή σε παρενοχλούν (ειδικά τις γυναίκες)...σίγουρα θα τους 'μαζέψεις' ή τελοσπάντων θα τους αποτρέψεις από το να το κάνουν από τη στιγμή που ξέρουν ότι τηλεφωνούν (αναγκαστικά) επώνυμα πλέον.
Απλά πιστεύω ότι προωθείται με λάθος τρόπο.Αυτό και μόνο.
Γενικά αυτό το θέμα της ασφάλειας μέσω της τρομολαγνείας μου είναι κάπως (άσχετα αν αυτό εν μέρει τελικά αυξάνει την ασφάλειά μου - βλέπε αεροπλάνα πχ για να γενικεύσω λίγο το θέμα).
Αυτό το όλο φακέλωμα με ενοχλεί...
Στο τέλος θα πατάνε το ΑΦΜ μου στον υπολογιστή και θα ξέρουν και τι μέγεθος προφυλακτικό χρησιμοποιώ και πια γεύση προτιμάω.Τέλοσπάντων. Βγαίνουμε εκτός θέματος κι ας είναι ψιλο-παρεμφερές με τακινητά και ίσως (για κάποιους) να έχει ενδιαφέρον.
Καλώς γίνεται η ταυτοποίηση αλλά μην φαντάζεται κανείς ότι θα πιαστούν αυτοί που είναι οργανωμένοι (οργανώσεις στυλ 17Ν ή αποφασισμένοι και οργανωμένοι απαγωγείς κτλ).
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
end of offtopic. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σε ποιά εταιρία κινητής τηλεφωνίας σου ζήτησαν και ΑΦΜ?Στην vodafone... Το ΑΦΜ αν δεν μου δείξουν απόφαση από το κράτος δεν το δίνω, το βλέπω εγωϊστικά πλέον ...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Σε ποιά εταιρία κινητής τηλεφωνίας σου ζήτησαν και ΑΦΜ?
Στην vodafone... Το ΑΦΜ αν δεν μου δείξουν απόφαση από το κράτος δεν το δίνω, το βλέπω εγωϊστικά πλέον ...
Στην υπεύθυνη δήλωση που έκανα προς την ΕΕΤΤ (και που προφανώς είναι κοινή για τις τρεις εταιρείες) αναφέρει τα εξής:
Όλα τα ως άνω πεδία που φέρουν αστερίσκο είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθούν δυνάμει του Ν.3783/2009. Τα φυσικά πρόσωπα θα συμπληρώσουν το πεδίο ΑΦΜ εφόσον υπάρχει.
και
Χρήστης (5) δε της κάρτας SIM ΤΑΔΕ με αριθμό ΤΑΔΕ, του αντίστοιχου κινητού τηλεφώνου ΤΑΔΕ είναι ο ΤΑΔΕ με στοιχεία ταυτότητας: (α) Ονοματεπώνυμο ΤΑΔΕ (β) πατρώνυμο ΤΑΔΕ (γ) τόπος/ημερομηνία γέννησης ΤΑΔΕ (δ) φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου/άλλου αντίστοιχου εγγράφου (για αλλοδαπούς) (επισυνάπτεται), (ε) ΑΦΜ ΤΑΔΕ (εάν υπάρχει) και (στ) ΑΔΤ ΤΑΔΕ.
Στη δική μου περίπτωση στα πεδία του ΑΦΜ έχουν βάλει 0. Πολύ απλά λοιπόν πας και τους λες ότι στη δήλωση γράφει αυτά κι αυτά και ότι ο ενδιαφερόμενος ΔΕΝ έχει ΑΦΜ. Αν σου πουν μα-μου-σου-του και πού τα ξέρετε εσείς αυτά πες μου να πεταχτώ (στο Μαρούσι μένω) να τους τρίψω τη φωτοτυπία της δικής μου υπεύθυνης δήλωσης στη μάπα.
-
Σημερα παρελαβα S.E C510...
Πρωτες εντυπωσεις: Τελειο σχεδιαστικα, γρηγορο μενου, σχετικα ευχρηστο και η καμερα ειναι ολα τα λ7....
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Αν σου πουν μα-μου-σου-του και πού τα ξέρετε εσείς αυτά πες μου να πεταχτώ (στο Μαρούσι μένω) να τους τρίψω τη φωτοτυπία της δικής μου υπεύθυνης δήλωσης στη μάπα.έτσι-έτσι!!!Σε θέλω δυναμικό!!
Πέραν της πλάκας, κι εγώ στη vodafone έκανα όλες αυτές τις δηλώσεις (12 νούμερα ) και σε κανένα δε μου ζήτησαν ΑΦΜ.
Και μετά είναι να τους παίρνεις στα σοβαρά... -
Μολις γυρισα απο μαγαζι κινητης τηλεφωνιας απο οπου αγορασα μια καρτα και τον ρωτησα τι χρειαζεται για την δηλωση του κινητου.Φωτοτυπια ταυτοτητας ,νουμερο κινητου και το νουμερο που γραφει πανω η sim.
-
Πέραν της πλάκας, κι εγώ στη vodafone έκανα όλες αυτές τις δηλώσεις (12 νούμερα ) και σε κανένα δε μου ζήτησαν ΑΦΜ.Γι΄αυτό θα πέσει φωτιά να μας κάψει...
12 νούμερα και πρόκειται ΜΟΝΟ για τα καρτοκινητά;;; Έλεος ρε συ!!! 4 άτομα είστε, όχι ομάδα ποδοσφαίρου
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πέραν της πλάκας, κι εγώ στη vodafone έκανα όλες αυτές τις δηλώσεις (12 νούμερα ) και σε κανένα δε μου ζήτησαν ΑΦΜ.
Γι΄αυτό θα πέσει φωτιά να μας κάψει...
Για ποιο ;
Συνδυασμοι καρτοκινητων για καλυτερες χρεωσεις προς πολλους ειναι μια καλη λυση.
Δεν καταλαβα που 'ν' το προβλημα. -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Για ποιο ;
Συνδυασμοι καρτοκινητων για καλυτερες χρεωσεις προς πολλους ειναι μια καλη λυση.
Δεν καταλαβα που 'ν' το προβλημα.very practical indeed!
-
Για ποιο ;
Δεν καταλαβα που 'ν' το προβλημα.o aserf απλώς δεν υπολογίζει ότι δεν έχει σημασία μόνο πόσοι ήμαστε αλλά και πόσες συσκευές που επικοινωνούν με εμάς (αντλία, συναγερμοί, κάμερες που λειτουργούν με 3G κτλ-κτλ).
Γι'αυτό λέει ότι είμαστε τραγικοί.
Ξεχνάει επίσης ότι ένας συναγερμός θέλει νούμερο κατά 99% για να το καλείς εσύ και όχι για να σε καλεί αυτός (κοινώς ο συναγερμός έχει σχεδόν 0 έξοδα εκτός κι αν 'χτυπήσει' ).Το ίδιο και οι κάμερες, το ίδιο και η αντλία...Γι'αυτό και τους έχουμε βάλει καρτοκινητά και όχι συμβόλαια και γι'αυτό χρειάστηκε να ξαναδηλώσουμε* τόσα νούμερα.Α...Ανδρέα, είναι 12 νούμερα συν τα 4 'δικά μας' που είναι οι συνδέσεις.
*ένα-ένα τηλέφωνο που ξέραμε ότι θα μπει σε σταθερή συσκευή (αντλία, συναγερμός κτλ) το είχαμε καταχωρήσει ονομαστικά.Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να ΞΑΝΑ-καταχωρήσουμε τα τηλέφωνα.Αυτό κανείς δε μας το εξήγησε.
-
You have your reasons.
Εγω απαντησα στην αντιδραση του.
2 και 3 νουμερα σημαινει τι ακριβως δηλαδη που θα το κατηγορησουμε κιολας ;
Σ' οποιον αρεσει επισης. -
Εγω απαντησα στην αντιδραση του.
2 και 3 νουμερα σημαινει τι ακριβως δηλαδη που θα το κατηγορησουμε κιολας ;
Σ' οποιον αρεσει επισης.δε θα διαφωνήσω.
Στο κάτω-κάτω μαζί πληρώνουμε? -
o aserf απλώς δεν υπολογίζει ότι δεν έχει σημασία μόνο πόσοι ήμαστε αλλά και πόσες συσκευές που επικοινωνούν με εμάς (αντλία, συναγερμοί, κάμερες που λειτουργούν με 3G κτλ-κτλ).
Γι'αυτό λέει ότι είμαστε τραγικοί.
Ξεχνάει επίσης ότι ένας συναγερμός θέλει νούμερο κατά 99% για να το καλείς εσύ και όχι για να σε καλεί αυτός (κοινώς ο συναγερμός έχει σχεδόν 0 έξοδα εκτός κι αν 'χτυπήσει' ).Το ίδιο και οι κάμερες, το ίδιο και η αντλία...Γι'αυτό και τους έχουμε βάλει καρτοκινητά και όχι συμβόλαια και γι'αυτό χρειάστηκε να ξαναδηλώσουμε* τόσα νούμερα.Α...Ανδρέα, είναι 12 νούμερα συν τα 4 'δικά μας' που είναι οι συνδέσεις.
*ένα-ένα τηλέφωνο που ξέραμε ότι θα μπει σε σταθερή συσκευή (αντλία, συναγερμός κτλ) το είχαμε καταχωρήσει ονομαστικά.Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να ΞΑΝΑ-καταχωρήσουμε τα τηλέφωνα.Αυτό κανείς δε μας το εξήγησε.
Τα καρτοκινητά που βάλατε στους συναγερμούς κλπ δεν θέλουν ανανέωση μία φορά το χρόνο για να μη γίνει διακοπή;
Επίσης, ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα για navigation σε κάθε 'πλατφόρμα' (wm, iphone, symbian κλπ);
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Τα καρτοκινητά που βάλατε στους συναγερμούς κλπ δεν θέλουν ανανέωση μία φορά το χρόνο για να μη γίνει διακοπή;μπορείς να πας σε κατάστημα vodafone και να βάλεις όσα λεφτά θέλεις, γνωρίζοντας απλώς το νούμερο του καρτοκινητού (αν κι εγώ κάθε φορά κρατάω όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει κάποιος χρήστης).
Γιατί ρωτάς?
Ακούγεται ως πολύ καλό πρόγραμμα navigation το Garmin.Δεν ξέρω όμως κατά πόσο ισχύει.
(εγώ αυτό έχω πάντως και είμαι κατ'ευχαριστημένος. ) -
Τα καρτοκινητά που βάλατε στους συναγερμούς κλπ δεν θέλουν ανανέωση μία φορά το χρόνο για να μη γίνει διακοπή;
μπορείς να πας σε κατάστημα vodafone και να βάλεις όσα λεφτά θέλεις, γνωρίζοντας απλώς το νούμερο του καρτοκινητού (αν κι εγώ κάθε φορά κρατάω όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει κάποιος χρήστης).
Γιατί ρωτάς?
Ακούγεται ως πολύ καλό πρόγραμμα navigation το Garmin.Δεν ξέρω όμως κατά πόσο ισχύει.
(εγώ αυτό έχω πάντως και είμαι κατ'ευχαριστημένος. )Τίποτα, απλά είχα πετύχει έναν τέτοιο συναγερμό και αναρωτιόμουν πως λειτουργεί. Υπάρχει ελάχιστο όριο στο ποσό για τη κάρτα που μπορείς να βάλεις;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
μπορείς να πας σε κατάστημα vodafone και να βάλεις όσα λεφτά θέλεις, γνωρίζοντας απλώς το νούμερο του καρτοκινητού (αν κι εγώ κάθε φορά κρατάω όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει κάποιος χρήστης).
Γιατί ρωτάς?
(εγώ αυτό έχω πάντως και είμαι κατ'ευχαριστημένος. )Τίποτα, απλά είχα πετύχει έναν τέτοιο συναγερμό και αναρωτιόμουν πως λειτουργεί. Υπάρχει ελάχιστο όριο στο ποσό για τη κάρτα που μπορείς να βάλεις;
Στην βοντα η μικροτερη καρτα ειναι 10€ ,εκτος αν ειναι cu που εχει και με 3€ νομιζω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην βοντα η μικροτερη καρτα ειναι 10€ ,εκτος αν ειναι cu που εχει και με 3€ νομιζω.
cu έχουμε βάλει (επίτηδες επειδή είχε μικρό ελάχιστον χρόνο ομιλίας για ανανέωση ).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με τις τελευταιες αυξησεις πηγαν στα 5€.
Για wind τουλαχιστον. -
Και η vodafone το ίδιο. Δεν γνωρίζω τι γίνεται αν πας να 'φορτώσεις' χρήματα μέσω υποκαταστήματος, εκεί ίσως και να μπορείς να βάλεις ακόμα όσα θέλεις...
-
Με τις τελευταιες αυξησεις πηγαν στα 5€.
Για wind τουλαχιστον.μία λεπτομέρεια: οι παλιές 3άρες κάρτες CU αν τις βάλεις στο κινητό ΔΕΝ σου αφαιρεί φόρους κτλ
(τσεκαρισμένο )Για τις άλλες εταιρίες δεν ξέρω με σιγουρά.Φαντάζομαι όμως πως κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει και σ'αυτές.
Και η vodafone το ίδιο. Δεν γνωρίζω τι γίνεται αν πας να 'φορτώσεις' χρήματα μέσω υποκαταστήματος, εκεί ίσως και να μπορείς να βάλεις ακόμα όσα θέλεις...
Σου λένε ότι μπορείς να βάλεις από το ποσό της κατώτερης κάρτας που κυκλοφορεί στο εμπόριο για το CU ή το 'νέο' καρτοκινητό σου και από κει και πάνω μπορείς να βάλεις όσα θες με απόκλιση 1€.
Δηλαδή αν η ελάχιστη κάρτα είναι 5€, μπορείς να βάλεις 5€ ή 6€ ή 7€ ή 8€ κοκ...
Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πριν 2 μέρες.
Περί κινητών τηλεφώνων [#5]