-
παιδιά καλησπέρα..έχω ένα παλιό αυτοκίνητο.Σήμερα διάβασα σε ένα forum οτι τα τέλη θα πάνε 350 ευρώ..εδώ είναι το πρόβλημα..θέλω να αποσύρω τις κανονικές πινακίδες,αλλά δε μου πάει να το πετάξω..τι άλλο μπορώ να κάνω;έχω ακούσει για αγωνιστικά και για ιστορικά..παίζει τίποτα;τι γίνεται;όποιος μπορεί να βοηθήσει,ας μου πει τι να κάνω..ευχαριστώ..
-
παιδιά καλησπέρα..έχω ένα παλιό αυτοκίνητο.Σήμερα διάβασα σε ένα forum οτι τα τέλη θα πάνε 350 ευρώ..εδώ είναι το πρόβλημα..θέλω να αποσύρω τις κανονικές πινακίδες,αλλά δε μου πάει να το πετάξω..τι άλλο μπορώ να κάνω;έχω ακούσει για αγωνιστικά και για ιστορικά..παίζει τίποτα;τι γίνεται;όποιος μπορεί να βοηθήσει,ας μου πει τι να κάνω..ευχαριστώ..
-
-
Νομιζω οτι σε αυτο το θεμα ' ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες' θα βρεις πολλες πληροφοριες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Νομιζω οτι σε αυτο το θεμα ' ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες' θα βρεις πολλες πληροφοριεςφίλε έχεις δίκιο..μπήκα σε εκείνο το θέμα,όπου έμαθα περι ΦΙΛΠΑ,ΕΟΟΕ,ΕΛΠΑ..αλλά όπως είπα και στα παιδιά εκεί,έχω ένα πρόβλημα με ένα φτερό(που κάποιος πανέξυπνος μου χτύπησε όπως πάρκαρε) και με κάποια ραγίσματα στο ταμπλό..τι έλεγχος γίνεται;ποια σημεία ελέγχουν;εγώ θέλω απλά να αποσύρω τις πινακίδες.δε με ενδιαφέρει να το κυκλοφορώ..
-
Αν θες απλά να καταθέσεις πινακίδες η διαδικάσία πρέπει να είναι αρκετά απλή. Δεν ξέρω μήπως μπορείς να το κάνεις και κατευθείαν μέσω ΚΕΠ...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Αν θες απλά να καταθέσεις πινακίδες η διαδικάσία πρέπει να είναι αρκετά απλή. Δεν ξέρω μήπως μπορείς να το κάνεις και κατευθείαν μέσω ΚΕΠ...είχα ακούσει οτι χρειάζεται να το πάω στην ανακύκλωση..αυτό θέλω να αποφύγω..θέλω να το κρατήσω.απλά παραδίδω στο κεπ τις πινακίδες;και γλιτώνω τα τελη;μου είπε ένας φίλος σε άλλο post στο site κάτι για την προσωρινή ακινησία.ξέρεις κάτι εσύ;
-
Δεν χρειάζεται να το πάς ανακύκλωση. Απλά καταθέτεις πινακίδες και το έχεις το αμάξι ακίνητο σε γκαράζ ώστε να μην έχεις μπλεξίματα άν στο τρακάρει κάνενας αφού εσύ θα είσαι ανασφάλιστος, ενώ δεν ξέρω μήπως έχει δικαίωμα να στο μαζέψει ο γερανός του δήμου λόγω παρατεταμένης ακινησίας...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Δεν χρειάζεται να το πάς ανακύκλωση. Απλά καταθέτεις πινακίδες και το έχεις το αμάξι ακίνητο σε γκαράζ ώστε να μην έχεις μπλεξίματα άν στο τρακάρει κάνενας αφού εσύ θα είσαι ανασφάλιστος, ενώ δεν ξέρω μήπως έχει δικαίωμα να στο μαζέψει ο γερανός του δήμου λόγω παρατεταμένης ακινησίας...σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!αν γίνεται και ξέρεις,πες μου και για τη χρονική διάρκεια και για το αν πρέπει να αναφέρω κάποιο λόγο για την ακινησία και ποιόν..ή δεν παίζει κανένα ρόλο;
-
Μπορεις να δηλωσεις βλαβη στο αμαξι και πως δε θα το κινεις και θα το κρατας εκει.Ετσι ειναι η μερικη.Η ολικη ομως δεν μπορεις να ξαναπαρεις παλι τις πινακιδες σου.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Μπορεις να δηλωσεις βλαβη στο αμαξι και πως δε θα το κινεις και θα το κρατας εκει.Ετσι ειναι η μερικη.Η ολικη ομως δεν μπορεις να ξαναπαρεις παλι τις πινακιδες σου.δηλαδή μπορώ και ολική;και να το κρατάω στο σπίτι μου;ισχύει ακόμα η ολική;δεν έχει καταργηθεί;νόμιζα οτι χρειαζόσουν πιστοποιητικό από σημείο ανακύκλωσης..
-
Ο χρήστης thrylosthyra7 έγραψε:
Μπορεις να δηλωσεις βλαβη στο αμαξι και πως δε θα το κινεις και θα το κρατας εκει.Ετσι ειναι η μερικη.Η ολικη ομως δεν μπορεις να ξαναπαρεις παλι τις πινακιδες σου.
δηλαδή μπορώ και ολική;και να το κρατάω στο σπίτι μου;ισχύει ακόμα η ολική;δεν έχει καταργηθεί;νόμιζα οτι χρειαζόσουν πιστοποιητικό από σημείο ανακύκλωσης..το μόνο που φοβάμαι με τη μερική(προσωρινή) είναι μήπως μου ζητήσουν σε 1-2 χρόνια να πάω να πάρω τις πινακίδες μου πίσω.αλλά όπως μου εξήγησε ένας φίλος εδώ,δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα..
-
Αν το έχεις παρκαρισμένο έξω χωρίς πινακίδες σαφώς και θα στο μαζέψουν σαν παρατημένο, εφόσον δεν πληρώνεις δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς το δρόμο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν το έχεις παρκαρισμένο έξω χωρίς πινακίδες σαφώς και θα στο μαζέψουν σαν παρατημένο, εφόσον δεν πληρώνεις δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς το δρόμο.δε λέω αυτό!έτσι κι αλλιώς μέσα στο γκαραζ μου θα το έχω..άλλο ήταν το θέμα..μήπως σε λίγο καιρό μου πουν οτι πέρασε ο χρόνος της προσωρινής ακινησίας..τότε δεν ξέρω τι γίνεται..έχει κάνει κάποιος προσωρινή ακινησία για αρκετά χρόνια,να μας πει τι συμβαίνει;πήρα πριν λίγο την εφορία και μου είπαν οτι η προσωρινή γίνεται για 2-3 χρόνια..μετά λέει πρέπει να κάνω ολική,μέσω ανακύκλωσης..όπως και να έχει,θα κάνω τώρα την προσωρινή(ευτυχώς που μου είπατε γι'αυτή!) και σε 3 χρόνια βλέπουμε..μέχρι τότε μπορεί να έχει σαπίσει..θα μου ζητάνε να πληρώνω τέλη;δε νομίζω..παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια..δεν είχα ιδέα για όλα αυτά,αλλά μου τα εξηγήσατε πλήρως!
-
Η ιδέα της ακινησίας είναι ακριβώς για να μην πληρώνεις τέλη, αλλιώς γιατί να την κάνεις.
Για πόσο καιρό, αν υπάρχει όριο δεν ξέρω. Ξεκίνα το και βλέπεις. Και γρήγορα για να μην σου έρθουν τα τέλη για το 2010 και τρέχεις μετά για να τους εξηγήσεις ώστε να μην τα πληρώσεις.... -
Εγω ξερω ετσι(απο παπια που εχω ασχοληθει) οτι γινεται να δωσεις τις πινακιδες σου και να δηλωσεις βλαβη και να το εχεις το οχημα καπου.Μετα ομως οποτε θελησεις μπορεις να παρεις πισω τις πινακιδες σου και να το χρησιμοποιεις κανονικα.Οταν θες να δωσεις τις πινακιδες με ολικη δηλαδη να μην μπορεις να τις παρεις πισω τοτε το αμαξι νομιζω δινεται για αποσυρση.Παντος εγω αν ημουν στη θεση και ειχα θεση παρκινγκ καπου να βαλω το αμαξι θα το δηλωνα ως προσωρινη βλαβη.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Εγω ξερω ετσι(απο παπια που εχω ασχοληθει) οτι γινεται να δωσεις τις πινακιδες σου και να δηλωσεις βλαβη και να το εχεις το οχημα καπου.Μετα ομως οποτε θελησεις μπορεις να παρεις πισω τις πινακιδες σου και να το χρησιμοποιεις κανονικα.Οταν θες να δωσεις τις πινακιδες με ολικη δηλαδη να μην μπορεις να τις παρεις πισω τοτε το αμαξι νομιζω δινεται για αποσυρση.Παντος εγω αν ημουν στη θεση και ειχα θεση παρκινγκ καπου να βαλω το αμαξι θα το δηλωνα ως προσωρινη βλαβη.φίλε αυτό θα κάνω!είναι σίγουρο!απλά ελπίζω να μην έρθουν μετά να μου πουν οτι πρέπει να πάρεις πίσω τις πινακίδες ή να το πας για απόσυρση!βλάβη θα δηλώσω!και βλέπουμε!αν μπορώ να το έχω επ' άπειρον με προσωρινή απόσυρση,δε με ενοχλεί καθόλου!στη θέση παρκινγκ θα μένει!και ευτυχώς που το ξέρατε εσύ και τα άλλα παιδιά εδώ μέσα,γιατί εγώ πραγματικά δεν είχα ιδέα..θα αναγκαζόμουν να το δώσω για απόσυρση..
εναλλακτικές πινακίδες αυτοκινήτου-απόσυρση πινακίδων