-
δοκιμη απο το drive !
http://www.drive.gr/drive/index.php?option=com_k2&view=item&id=365:test-drive-mitsubishi-asx-18-did&Itemid=122Το νέο ASX είναι ένα αυτοκίνητο από το οποίο η Mitsubishi προσδοκά πολλά. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σε εμφάνιση Crossover του οποίου κύριος στόχος είναι να ανταγωνιστεί με αξιώσεις τα ήδη πετυχημένα Nissan Qashqai και Skoda Yeti.
Μπροστά η Jet-fighter μάσκα το κάνει πολύ επιθετικό. Πίσω η σχεδίαση είναι πιο συμβατική με τα φανάρια να θυμίζουν κάποια από τα μοντέλα της Lexus. Όσον αφορά το ύψος του αμαξώματος είναι κάπου ανάμεσα σε επιβατικό και 4x4.
Ιδιαίτερα ευρύχωρη η καμπίνα προσφέρει τους ίδιους χώρους επιβατών, που έχει και το κατά σχεδόν μισό μέτρο μεγαλύτερο Outlander.
Στο εσωτερικό ο συνδυασμός μαλακών και σκληρών πλαστικών, προσεγμένη συναρμογή και άριστη εργονομία του ταμπλό είναι τα κύρια σημεία. Ο πίνακας οργάνων είναι νέος, πληρέστατος σε πληροφόρηση, με πιο μοντέρνες ενδείξεις και πολύ όμορφο φωτισμό.Η θέση οδήγησης του ASX, είναι ξεκούραστη, με επαρκή πλευρική στήριξη και μεγάλο εύρος ρυθμίσεων, ενώ έρχεται εύκολα στα μέτρα του καθενός. Το μικρό πίσω τζάμι δημιουργεί κάποιες τυφλές γωνίες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές κυρίως στο παρκάρισμα.
Στο δρόμο το Mitsubishi ASX έχει επιβατική αίσθηση, ελάχιστη κλίση στις στροφές και μεγάλη δόση ακρίβειας που ενισχύουν την εμπιστοσύνη του οδηγού. Το τιμόνι είναι λίγο ελαφρύ, χωρίς όμως να χάνει σε πληροφόρηση.
Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του ASX είναι ο νέος κινητήρας 1.8 τουρμποντίζελ τεχνολογίας MIVEC, που αποδίδει 150 ίππους και 30,6 kgm ροπής. Έχει ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία, χωρίς κραδασμούς και είναι εύστροφος. Η βελόνα του στροφόμετρου πρέπει να πλησιάσει στην κόκκινη περιοχή για να «κρεμάσει» και να ζητήσει επόμενη ταχύτητα στο κιβώτιο. Πολύ χαμηλά, περίπου στις 1.500 rpm, θα τον ήθελες πιο ζωντανό.
Θετική αίσθηση αποσπά και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με μελετημένη κλιμάκωση και ακριβή λεβιέ με κοντές διαδρομές.
Όσον αφορά την τετρακίνηση υιοθετήθηκε η δοκιμασμένη του Outlander. Με τον περιστροφικό διακόπτη στη θέση 2WD είναι προσθιοκίνητο. Γυρίζοντας στη θέση 4WD, η ισχύς μεταφέρεται σε αναλογία 80:20 στους εμπρός και πίσω τροχούς και ανάλογα με την πρόσφυση μπορεί να φτάσει το 60:40. Γυρίζοντας τον διακόπτη στη θέση Lock το κεντρικό διαφορικό κατανέμει την ισχύ έως και 50:50 στον εμπρός και πίσω άξονα.Στην Ελλάδα το Mitsubishi ASX ήδη διατίθεται, προς το παρόν μόνο με τον diesel 1.8 και τιμή από €22.760 για την προσθιοκίνητη έκδοση. Η έκδοση του βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων – αποκλειστικά προσθιοκίνητη - θα είναι διαθέσιμη από τον Σεπτέμβριο με τιμή που θα ξεκινά από €16.690.
Τι λέει το DRIVE
Ήταν καιρός η Mitsubishi να εκμεταλευτεί τις τεράστιες δυνατότητές της σε κατασκευή τέτοιου είδους οχημάτων και να μην αφήνει τη Nissan να αλωνίζει. Το ASX αναμφίβολα είναι ένα μεσαίο crossover με μοντέρνα εμφάνιση, πού καλή οδική συμπεριφορά και εγνωσμένη αξιοπιστία. Κρίμα που δεν μπορούμε όλοι να χαρούμε και τον εκπληκτικό 1.8 diesel
Τεχνολογία
1.798 cc, 4κύλινδρος σε σειρά, 2 ΕΕΚ, 16v, με μεταβλητό χρονισμό και βύθισμα των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και turbo 150 PS/5.000 rpm, 30,6 kgm/2.000 - -3.000 rpm
Επιδόσεις
0-100 km/h 11,3”, τελική ταχύτητα 198 km/h
Μέση κατανάλωση
9,55 lt/100 km
Τιμές DRIVE -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
... **Ήταν καιρός η Mitsubishi να εκμεταλευτεί τις τεράστιες δυνατότητές της σε κατασκευή τέτοιου είδους οχημάτων και να μην αφήνει τη Nissan να αλωνίζει **...Δημοσιογραφικό σχόλιο ή ... διαφημιστική καταχώρηση?
Πως συνδυάζονται οι 'Τεράστιες δυνατότητες' με το λίγο πιο πάνω 'Όσον αφορά την τετρακίνηση υιοθετήθηκε η δοκιμασμένη του Outlander'!
Η ευκαιρία πάντως να μην αλωνίζει μόνο του το QQ υπήρξε όταν έπρεπε να σκεφτούν τον διάδοχο του ιταλικού Pinin και να μην αφήσουν 6 χρόνια να περάσουν ανεκμεταλλευτα.
Κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και με την Honda που ποτε δεν καταλαβα γιατί δεν συνέχισαν το HRV (αν και φαντάζομαι πλέον ... υβρίδιο θα ήταν!!!)Χθες το βραδυ το 'συναντησα' στη Μεσογείων με ξένες πινακίδες σε μαυρο. Πολύ όμορφο είναι!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...
Η ευκαιρία πάντως να μην αλωνίζει μόνο του το QQ υπήρξε όταν έπρεπε να σκεφτούν τον διάδοχο του ιταλικού Pinin και να μην αφήσουν 6 χρόνια να περάσουν ανεκμεταλλευτα.
Κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και με την Honda που ποτε δεν καταλαβα γιατί δεν συνέχισαν το HRV (αν και φαντάζομαι πλέον ... υβρίδιο θα ήταν!!!) ...Συμφωνώ εντελώς και για τις δύο περιπτώσεις (Pinin & HRV)
Για το HRV ακόμα δεν έχω καταλάβει το λόγο που το σταμάτησαν. Το βλέπω στο δρόμο και εκτός ότι το αμάξωμα είναι πάντα επίκαιρο και όμορφο από την άλλη οι διαστάσεις του ταιριάζουν ιδιαίτερα στο χαρακτήρα πολλών χωρών όπως και η Ελλάδα...
Από την άλλη το Pinin ( ) σχεδιαστικά θύμιζε περισσότερο κλασσικό off road όχημα... Τα καινούρια αυτοκίνητα είναι λίγο από όλα ... με μεγαλύτερες όμως διαστάσεις που δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να θεωρηθεί θετικό.
Φαντάζομαι να σταματήσει το Jimny και να βγει κανένα καινούριο 'τεράστιο' ...
Υπάρχει μία τάση αύξησης όγκου, χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο... -
Την απουσια μασκας να τη βαφτιζουνε jet fighter;Μερικα πραγματα δεν τα καταλαβαινω.Και ποσο βοηθα στην αεροδυναμικη μια τετοια μασκα?Οσο για το hrv τελευταια τιμη στην Ελλαδα το 2006 ηταν γυρω στα 24000.Πως να κανει καριερα?Τα περισσοτερα που κυκλοφορουν ειναι μετ/να απο εξωτερικο.
-
Δεν είναι και κανένα αυτοκίνητο που διαφημίστηκε και προωθήθηκε ιδιαίτερα. Ως το 2004 τα 800 κομμάτια που πουλησε ίσως είναι επιτυχία, ενώ μετά τα 500 το 05 και τα 300 το 06 σε εποχές που RAV4, CRV, GV και XTrail ξεπουλάνε δείχνει ότι ή ήταν ακριβό ή ότι η Ελλάδα ζούσε μεγαλειώδη στιγμές '2λιτρων' αγελάδων!
Θεωρώ βεβαια απο τότε αλλά και τώρα μεγάλο μείον 'την εισαγωγική εταιρία' στην Ελλάδα! Για εμένα αποτελεί πάντα αποτρεπτικός λόγος να επιλέξω Honda/Mitsubishi παρόλο που τα οχήματα τους είναι το λιγότερο υπέροχα! -
Θα συμφωνησω.Φιλος που αγορασε το hrv οτι θελει το αγοραζει απο Παπρα απο Αθηνα,στη μιση τιμη απο τον τοπικο αντιπροσωπο[Αγρινιου].Απ'οτι φαινεται πασχει ολο το δικτυο.
-
Η έκδοση του βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων – αποκλειστικά προσθιοκίνητη - θα είναι διαθέσιμη από τον Σεπτέμβριο με τιμή που θα ξεκινά από €16.690.
Τιμές ASX:
ASX 1.6 2WD Inform 19.690
ASX 1.6 2WD Invite 21.820
ASX 1.6 2WD Intense 23.340
ASX 1.6 2WD Intense Panorama 24.060
ASX 1.8 Di-D 2WD Inform 22.760
ASX 1.8 Di-D 2WD Invite 24.860
ASX 1.8 Di-D 2WD Intense Panorama 27.160
ASX 1.8 Di-D 4WD Invite 27.390
ASX 1.8 Di-D 4WD Intense Panorama 30.190Δεν ξέρω αν με αυτές τις τιμές είναι ανταγωνιστικό του QQ, πάντως δεν είναι ανταγωνιστικό του Yeti.
Και εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρω και πολλούς αυτή την εποχή που θα πλήρωναν 20+ χιλιάρικα (βάλτε μεταλλικά χρώματα, μεταφορικά, πινακίδες, τέλη, έξοδα φακέλου, κλπ, κλπ) για αυτοκίνητο.
Εξαιρετικά λάθος και το timing για την 'Mitsu', αφού φυσικά έχασε... μερικά χρονάκια, στα οποία οι Έλληνες ψώνισαν τα πάντα! -
Όπως έχω πει το θεωρώ καλύτερο ποιοτικά από το qq .Αλλά όπως ανέφεραν οι φίλοι το παρουσιάζει σε λάθος timing και σε ποιο ακριβές τιμές (εν μέρει δικαιολογείται απο το made in japan).Έλλειψη φαντασίας στο εσωτερικό τυπικό mitsubishi.Δυστυχώς ο μόνος κινητήρας που αξίζει πιστεύω είναι ο 1.8 ντίζελ και όχι 1.6 117 ίπποι ο οποίος δεν κρίνεται καθόλου ανταγωνιστικός σε σχέση με τον 1.6 140 ίπποι του ix35 και sportage.Πιστεύω ότι εκεί θα χάσει πωλησεις μιας και το ix35 το θεωρώ και ποιο εμφανίσιμο
-
Ο χρήστης qash70 έγραψε:
...τον 1.6 140 ίπποι του ix35 και sportage.Πιστεύω ότι εκεί θα χάσει πωλησεις μιας και το ix35 το θεωρώ και ποιο εμφανίσιμοΑυτά τα 2 κορεάτικα θα φτιάξουν την κατασταση μόνο όταν μάθουμε τις τιμές τους. Οταν έρχεται ένα νέο κορεάτικο ξεκινά με τιμές ίδιες του ανταγωνισμού και μετά ξεκινάνε τις προσφορές για να φανούν 'value for money'. Τα 2κίνητα κορεάτικα με το τούρμπο τα περιμένω να πλησιάζουν περίπου τα 25.000€ και να απέχουν αρκετά απο τα 17.000€ του Υeti 1,2, τα 19.000€ του QQ 1,6 και τα 20.000€ ASX 1,6.
(εν μέρει δικαιολογείται απο το made in japan).
Αυτό καλό είναι να το εκμεταλλευτούν μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή στην Ολλανδία ή στο νέο εργοστάσιο της συνεργασίας τους με την PSA στη Ρωσσία.
-
κάποια στιγμή θα πρέπει να γραψουμε τα παράπονα από τον Εισαγωγέα στην Ελλάδα.
Εγώ ας πούμε που δεν είχα ποτέ Honda , Mitsub κ.λ.π , γιατί να τον φοβάμαι ?
Υπάρχει πρόβλημα στις παραδόσεις ? Στην εγγύηση ? Έχει ακριβά service ? Είναι αναξιόπιστος?
Για να μην θεωρηθεί δυσφήμηση αν θέλει κάποιος ας μου απαντήσει και με προσωπ. μύνημα.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Υπάρχει πρόβλημα στις παραδόσεις ? Στην εγγύηση ? Έχει ακριβά service ? Είναι αναξιόπιστος?
Για να μην θεωρηθεί δυσφήμηση αν θέλει κάποιος ας μου απαντήσει και με προσωπ. μύνημα..Ποια δυσφήμιση; Εγώ πολλές φορές έχω γράψει για το Mitsu Pinin που πήρα με έκπτωση 3000euro το 2006. Και όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί-πολλοί άλλοι. Και μετά έμαθα γιατί είχαν έκπτωση...
Συμβουλή: Όταν ακούτε/διαβάζετε/βλέπετε εκπτώσεις για HONDA/MITSU για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, καλύτερα να τις αποφεύγετε...
-
Έχει ακριβά service ?Αυτό έχω ακούσει και έχω δει σε τιμολόγια για προηγούμενης γενιάς Jazz ...
Επειδή την έπαθα μια φορά (για 8 χρόνια) απο την υπερ-premium Renault ... ευχαριστώ, δεν θα πάρω και δεν θα δοκιμάσω! -
Προσωπικα δεν μου λεει τιποτα το made in Japan , οταν μια εταιρεια εχει θεσει καποια standar κατασκευης-συναρμολογησης και ποιοτικών ελεγχων ακομα και made in Albania να ειναι δεν εχει καμια σημασια και εγω πιστευω οτι το timing της Mitsu τουλαχιστον εδω στην Ελλαδα ειναι λαθος , βεβαια αλίμονο εαν εχουν κατι τετοιο ακομα και στην ποιο απομακρυσμένη περιοχη του μυαλου τους , αυτο που πρεπει να αλλαξει οπωσδηποτε εδω στην Ελλαδα ειναι ο αντιπροσωπος και οσον αφορα την διακοπη του HRV απο την Honda ουτε εγω εχω καταλαβει γιατι δεν το συνέχισε , περα απο το HRV πιστευω οτι η Honda και η Mitsu πρεπει να κανουν μια μεγαλη αλλαγη στο διοικητικο συμβουλιο που εχουν , ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω που βαδιζουν αυτες οι 2 εταιρειες και ποια ειναι τα σχεδια τους για το μελλον , ειδικα η Honda η οποια δεν εχει στήριξη απο πουθενα και ειναι μονη της βγαζει το ενα fail μετα το αλλο
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για να μην θεωρηθεί δυσφήμηση αν θέλει κάποιος ας μου απαντήσει και με προσωπ. μύνημα..Ποια δυσφήμιση; Εγώ πολλές φορές έχω γράψει για το Mitsu Pinin που πήρα με έκπτωση 3000euro το 2006. Και όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί-πολλοί άλλοι. Και μετά έμαθα γιατί είχαν έκπτωση...
Συμβουλή: Όταν ακούτε/διαβάζετε/βλέπετε εκπτώσεις για HONDA/MITSU για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, καλύτερα να τις αποφεύγετε...
πάλι με την απορία έμεινα....
Γιατί είχαν έκπτωση ??? -
Προσωπικα δεν μου λεει τιποτα το made in Japan , οταν μια εταιρεια εχει θεσει καποια standar κατασκευης-συναρμολογησης και ποιοτικών ελεγχων ακομα και made in Albania να ειναι δεν εχει καμια σημασια και εγω πιστευω οτι το timing της Mitsu τουλαχιστον εδω στην Ελλαδα ειναι λαθος , βεβαια αλίμονο εαν εχουν κατι τετοιο ακομα και στην ποιο απομακρυσμένη περιοχη του μυαλου τους , αυτο που πρεπει να αλλαξει οπωσδηποτε εδω στην Ελλαδα ειναι ο αντιπροσωπος και οσον αφορα την διακοπη του HRV απο την Honda ουτε εγω εχω καταλαβει γιατι δεν το συνέχισε , περα απο το HRV πιστευω οτι η Honda και η Mitsu πρεπει να κανουν μια μεγαλη αλλαγη στο διοικητικο συμβουλιο που εχουν , ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω που βαδιζουν αυτες οι 2 εταιρειες και ποια ειναι τα σχεδια τους για το μελλον , ειδικα η Honda η οποια δεν εχει στήριξη απο πουθενα και ειναι μονη της βγαζει το ενα fail μετα το αλλοΜήπως , λέω μήπως , πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν ότι η χώρα μας είναι μία πολύ μικρή κουκίδα στον Παγκόσμιο Χάρτη του αυτ/του , δεν παει να πει οτι εταιρείες που δεν κινούνται πολυ΄στην Ελλάδα , είναι μικρές ή έτοιμες προς κατάρρευση..
Για την αξιοπιστία του Μιτσου υπάρχει κάτι ? Αυτό θέλω να μάθω...
Το service ειναι ακριβό ? Πιο ακριβό από το περιβόητο group W.A.G ?? -
οσον αφορα την διακοπη του HRV απο την Honda ουτε εγω εχω καταλαβει γιατι δεν το συνέχισε ...Φταίξιμο και ίσως λάθος της ίδιας της Honda που το σταμάτησε το 2006 και το 2008 ξεκίνησε το 'διάδοχο' Honda Crossroad με τα ίδια μηχανικά που δεν ήρθε στην Ευρώπη. Φανταζομαι θέμα καυσαερίων, επιτρεπόμενων ορίων και νομοθεσίας της Ε.Ε. το σταμάτησαν.
Ο 'μοναχικός' δρόμος της Honda είναι στα υβριδικά πλέον και πάνε πλέον οι εποχές των υπέροχων VTi!Για την αξιοπιστία του Μιτσου υπάρχει κάτι ? Αυτό θέλω να μάθω...
Το service ειναι ακριβό ? Πιο ακριβό από το περιβόητο group W.A.G ??Σε θέμα αξιοπιστίας δεν νομίζω να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Κλασικά ιαπωνικά αυτοκίνητα, προσεκτικά φτιαγμένα που δεν χαλάνε, δεν σπάνε αλλά έχουν και σκληρά πλαστικά και με άσχημη υφή.
Σε σχέση με την VAG!
Το ότι τα τακάκια του Passat 1,6 έβγαιναν φτηνότερα απο του Jazz 1,4 μου αρκεί!!!
Απο μια γενική εικόνα που έχω στα ιαπωνικά aftersales με διαφορά καλύτερη σε τιμές η Toyota, λίγο κοντά η Nissan και απο εκεί και πέρα Mitsu, Honda, Suzuki, Subaru, Daihatsu σε κάποια πράγματα ακριβότερα και απο τα ευρωπαικά. -
Γιατί είχαν έκπτωση ???δεν θέλει μυαλό....γιατί ήταν αφημένα σε μία αποθήκη για 1,5-2 χρόνια
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί είχαν έκπτωση ???δεν θέλει μυαλό....γιατί ήταν αφημένα σε μία αποθήκη για 1,5-2 χρόνια
ή και σε κάποια αλάνα στο εξωτερικό ή και στο τελωνείου ή...ή...ή...
Εγώ πάντως μυαλό δεν είχα.... Που να φανταστώ ότι πήρα pinin το οποίο ήταν παρατημένο σε κάποια αλάνα 2 χρόνια μαζί με πολλά άλλα mitsubishi... ; ... Είχα ανοίξει και θέμα εδώ τότε, αλλά κανείς δεν μου είπε ότι υπάρχει τέτοιο θέμα... Κανείς μάλλον δεν είχε μυαλό τότε...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
ή και σε κάποια αλάνα στο εξωτερικό ή και στο τελωνείου ή...ή...ή...
Εγώ πάντως μυαλό δεν είχα.... Που να φανταστώ ότι πήρα pinin το οποίο ήταν παρατημένο σε κάποια αλάνα 2 χρόνια μαζί με πολλά άλλα mitsubishi... ; ... Είχα ανοίξει και θέμα εδώ τότε, αλλά κανείς δεν μου είπε ότι υπάρχει τέτοιο θέμα... Κανείς μάλλον δεν είχε μυαλό τότε...
το δεν θέλει μυαλό δεν πάει σε σένα Storm.
θυμάμαι τότε το θέμα σου...
-
Προσωπικα δεν μου λεει τιποτα το made in Japan , οταν μια εταιρεια εχει θεσει καποια standar κατασκευης-συναρμολογησης και ποιοτικών ελεγχων ακομα και made in Albania να ειναι δεν εχει καμια σημασια και εγω πιστευω οτι το timing της Mitsu τουλαχιστον εδω στην Ελλαδα ειναι λαθος , βεβαια αλίμονο εαν εχουν κατι τετοιο ακομα και στην ποιο απομακρυσμένη περιοχη του μυαλου τους , αυτο που πρεπει να αλλαξει οπωσδηποτε εδω στην Ελλαδα ειναι ο αντιπροσωπος και οσον αφορα την διακοπη του HRV απο την Honda ουτε εγω εχω καταλαβει γιατι δεν το συνέχισε , περα απο το HRV πιστευω οτι η Honda και η Mitsu πρεπει να κανουν μια μεγαλη αλλαγη στο διοικητικο συμβουλιο που εχουν , ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω που βαδιζουν αυτες οι 2 εταιρειες και ποια ειναι τα σχεδια τους για το μελλον , ειδικα η Honda η οποια δεν εχει στήριξη απο πουθενα και ειναι μονη της βγαζει το ενα fail μετα το αλλο
Μήπως , λέω μήπως , πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν ότι η χώρα μας είναι μία πολύ μικρή κουκίδα στον Παγκόσμιο Χάρτη του αυτ/του , δεν παει να πει οτι εταιρείες που δεν κινούνται πολυ΄στην Ελλάδα , είναι μικρές ή έτοιμες προς κατάρρευση..
Για την αξιοπιστία του Μιτσου υπάρχει κάτι ? Αυτό θέλω να μάθω...
Το service ειναι ακριβό ? Πιο ακριβό από το περιβόητο group W.A.G ??Μα παλικάρι μου αυτο λεω στο ποστ μου οτι ειμαστε μια ασημαντη κουκιδα στον χαρτη , ΑΛΛΑ ειδικα η Honda και η Μιτσου πασχουν στα μοντελα που φερνουν στην Ευρωπη , ειναι δυνατον η Χοντα να χαροπαλευει και προσπαθει να πουλησει μονο με ενα ακριβο jazz και ενα ακριβο civic ? οπως και να το κανουμε ειναι θεμα αντιπροσωπου αλλα και εταιρειας η οποια δεν κοιταει τα νουμερα των πωλησεων που της κανει ο αντιπροσωπος σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Για να πουλαει π.χ η toyota και οχι η hondaπου εχουν παραπλησιες τιμες κατι φταιει , για να πουλαει η Hyundai και οχι η μιτσου κατι φταιει και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν φταιει μονο ο Σαρακακης αλλα και οι εταιρειες που τον εχουν αντιπροσωπο και δεν αναλαμβανουν να ερευνησουν γιατι τοσα χρονια εχουν μειωμενες πωλησεις στην Ελλαδα, σαφως οπως προείπα παιζει ρολο και η γκαμα των οχηματων , κοιτα την πληροτητα των οχηματων και των συνδυασμών τους που εχει η Toyota και τι εχει η Honda .Οπως ειπε και ο Cosneo για τα ακριβα ανταλλακτικα , να σου δωσω ενα παραδειγμα , συναδελφος με Mitsubishi colt πηγε για σερβις και πληρωσε 80€ τα εμπρος τακακια , 80 € τα πισω και 60€ τοποθέτηση τα μπροστα ,αλλα 60 € τοποθέτηση τα πισω και 20€ το υγρο φρενων !!! 300€ για τακακια ε πες μου λοιπον στην περιπτωση που ειχε ενα οχημα η χοντα ή η μιτσου το οποιο θα σε ενδιεφερε εσυ θα το αγοραζες με τετοιες τιμες στα ανταλλακτικα ?
Mitsubishi ASX Crossover