-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
παρολα αυτα θα συμφωνησω με αυτο (και θα επιμεινω) που πιστευω οτι εχει στο νου του ο vellerefontis , οτι καλυτερο ειναι ενα αυτοκινητο που φαινεται υποστροφικο (αλλα δεν ειναι απαραιτητα) και μπορεις να το γυρνας με λιγη παραπανω προσπαθεια, αλλα οταν θες εσυ, παρα ενα που κανει τα δικα του και ειναι τελικα νευρικο
καποιοι φτιαχνουν ετσι τα αυτοκινητα τους για να μην τρομαζει ο κοσμος και να ειναι φιλικα , υπαρχουν και πιο hardcore επιλογες για οσους θελουν κατι πιο νευρικο (ή συμμετοχικο για καποιους, οχι απαραιτητα το ιδιο πραγμα) , αν και τελικα αυτες οι επιλογες ολο και μειωνονταιΤα πράγματα είναι απλα.
Αν θέλεις αυτοκίνητο για διασκέδαση, τότε πας σε κάτι νευρικό και με έμφαση στη συμπεριφορά του πίσω άξονα (για τοποθετήσεις κτλ).
Αν θέλεις αυτοκίνητο για νορμαλ χρήση, να κάνεις ταξίδια, και γενικά να τρέχεις να προλάβεις δουλειές, τότε καλύτερα ενα αυτοκίνητο ουδέτερο με υπάκουο μπροστινό και ας είναι υποστροφικό. Δεν είναι καθόλου σπάνιο να χρειαστεί να πατήσεις φρένο πάνω σε στροφή (σε γλυστερό τερραιν ακομα χειρότερα) και να ψάχνεις να δείς αν μπορείς να το μαζέψεις ή οχι.
Τα VAG και ειδικά τα S3/Σιροκο Ρ είναι αυτοκίνητα της δευτερης κλάσης. Δε θα σε συγκινήσουν αλλά θα σε πανε ατσαλακωτο, πάρα πολύ γρήγορα και με ασφάλεια και ας μην είσαι και χερας (ποσοι απο εμας ειμαστε, anyway? Ισως μονο ο dimgster το 'έχει' - οι περισσότεροι και να θελαμε, και να είχαμε το ταλέντο κ τη διάθεση, δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ενα οδηγικά σωστό πισωκίνητο).
στο πρόσφατο συγκρητικό με το trophy δεν γράφουν πουθενά ότι το R είναι δεύτερης κλάσης αυτοκινητο οδηγικα... διάβασέ το και θα καταλάβεις που το πάω...
άσε που σε δρόμο δεν του φεύγει πουθενά και τελικά σου λεέι όλα υπέρ του R όπως και στην οδήγηση, αλλά το trophy είναι ακομη δυνατότερο εκεί. Αλλά μόνο εκεί, για αυτόν τον λόγο τονίζει ότι αν διαλέξεις trophy θα πρέπει να το πηγαίνεις πίστα γιατί τα μειονεκτήματά του σε σχέση με το R είναι πολλά για να το διακαιολογήσουν στον δρόμο...
αλλά τέλος πάντως πάλι μερικοί εδώ μέσα δενβ έςχουν οδηγήσει αλλά ξέρουν... Λυπάμαι που δεν λένε μερικοί να μάθουν πρώτα και μετά... ακόμη κι εγώ που το έχω στην κατοχή μου ακόμη ανακαλύπτω όρια, και ο dimgster που το οδήγησε δεν το έμαθε στο άψε σβήσε κι ούτε κατάλαβε όλα όσα κάνει...
@>dimgter το XDS για να δουλεψει θέλει κλειστό τιμόνι από ότι βρήκα μόνος μου προς Σούνιο που πήγα εχθες... σε ανοιχτές καμπές, επειδή είναι εντυπωσιακά βιδομένο το μπροστά του, ακόμη και με τέρμα γκάζι απλά θα ανοίξει λίγο οπότε δεν παρεμβάινει....
τέλος το technical manual που διάβασα λέει ότι όταν απενεργοποιείς το ESP βγαίνει μόνο το ASR! XDS και ESP παραμένουν και το ESP, όπως χαρακτηριστικά λέει, αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια σπορ οδήγησης. Αυτά τα περιθώρια μου είναι αρκετά... ειδικά στην ελλάδα με τους δρόμους μας και τέλος πάντων λέω και ξαναλέω ότι συνολικά με έχει αγγίξει και με γεμίζει όσο και το Makinen οπότε όποιος θεωρεί ότι του είναι λίγο ας πάει να το αγοράσει, να δεσμευτεί δηλαδή με την αγορά του μετά από ώριμη σκέψη, ας το οδηγήσει/ μάθει και ας μας πεί ότι δεν του αρέσει μετά.
όχι άλλο θεωρία! γ@μώτο!
-
Ο χρήστης steering έγραψε:
Έχω clio rs και τετρακίνητο vag (leon 4). Έχω οδηγήσει επίσης πολλά αυτοκίνητα του γκρουπ (leon fr & cupra, s3 προηγούμενο κλπ)Την αίσθηση που σου δίνει το ρενό ούτε από μακριά δεν την βλέπει το γκρουπ vag.
Μόνο το ρενό και το 106 που είχα παλαιότερα, με έκαναν να ξυπνάω πρωί και να ψάχνω ειδικές στα βουνά
κι εγώ ξύνπησα σήμερα και πήγα βόλτα όπως και εχθές πήγα δήθεν για βουτιά μέχρι το Σούνιο, ήμουν στον δρόμο 2,5ώρες και στην παραλία μισή... άρα όλοι με κάποια ξυπνάμε, δεν σημαίνει ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο...
μήπως η μόνη αίσθηση που σου γίνεται αισθητή είναι αυτή του renault γιατί όλα τα αυτοκίνητα έχουν αίσθηση...
όσο για το κριτήριο/ σύγκρισης που έχεις/ είχες, το Leon4 δεν έχει καμία σχέση ούτε με το πρώτο S3 σε στήσιμο, τα έχω οδηγησει και τα δύο πολύυυυυυυυυυυυυυυ.... το ένα το είχα εγώ, το άλλο ο φίλος μου απο τη δουλειά ο οποίος το πούλησε και πήρε GTi και ξύπνησε... απλά βαρετό το Leon δεν πα να φόραγε ότι και το άλλο...
από ευθυγράμμιση και μόνο, σε ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αλλάζεις συμπεριφορά... Δεν χρειάζεται ούτε καν δύναμη να προσθέσεις ή να αλλάξεις αμορτισέρ/ ελατήρια
οπότε αυτές οι 'χαοτικές' όπως τις παρουσιάζετε διαφορές είναι μικρές και οι περισσότεροι δεν μπορείτε να τις εκμεταλευτείτε ούτως ή άλλως για αυτό και στον περισσότετο κόσμο το ένα είναι αρκετό και το άλλο προκαλλεί ανασφάλεια...
τώρα αν πιστεύουν μερικοί ότι μπορούν να εξαντλήσουν ένα R και να βαρεθούν, τι να πω, έχω μπλέξει με οδηγάρες...
@ > QiousisVTS: η VAG δεν νικάει μόνο στο Le Mans, έχει πάρει αμέτρητους τίτλους σε κάθε λογής πρωταθλήματα αυτοκινήτου οπότε μην την μειώνουμε κιόλας μες την γενικότερη πλάκα (το κατάλαβα ότι σαρκαζόσουν! χα! το έχω πει κι εγώ εξάλλου, δεν φτιάχνουν αυτοκίνητα αυτοί, μόνο οι άλλοι ξέρουν, άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλλοι... χαχαχαχα!)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμενα με εκαναν να ξυπναω και να θελω να παω για καφε, τουλαχιστον τωρα το vag με κανει να ξυπναω και να θελω να κατσω σπιτι μου (ειναι πιο οικονομικο) -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Αν έφτασες να έχεις αμάξι που να σε κάνει να θες να κάθεσε μέσα να πας ή να το κοιτάξεις ή να πετάξεις το αμάξι
Κατα τα λοιπά δεν είναι τίμια τα Renault Sport ε?
Νταξ τι να πωorestisren όποτε σε συμφέρει πετάγεσαι... ο άνθρωπος είναι έτσι από την φύση του, δίπλα του είσαι και βαριέται να έχρθει για καφέ... πλάκα έκανε υπερβάλλοντας τα κείμενα...
τα RS είναι 'τίμια' στην αίσθησή τους γιατί κατά τα άλλα είναι άτιμα... σε άλλους τομείς... όλα κάτι δίνουν και κάτι παίρνουν... είμαι σίγουρος ότι το R26R ήταν και θα είναι αποκορυφωση... διάβασε το τελευταίο βρετανικό CAR και θα καταλάβεις τι λέμε...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Αν έφτασες να έχεις αμάξι που να σε κάνει να θες να κάθεσε μέσα να πας ή να το κοιτάξεις ή να πετάξεις το αμάξι
Νταξ τι να πωorestisren όποτε σε συμφέρει πετάγεσαι... ο άνθρωπος είναι έτσι από την φύση του, δίπλα του είσαι και βαριέται να έχρθει για καφέ... πλάκα έκανε υπερβάλλοντας τα κείμενα...
τα RS είναι 'τίμια' στην αίσθησή τους γιατί κατά τα άλλα είναι άτιμα... σε άλλους τομείς... όλα κάτι δίνουν και κάτι παίρνουν... είμαι σίγουρος ότι το R26R ήταν και θα είναι αποκορυφωση... διάβασε το τελευταίο βρετανικό CAR και θα καταλάβεις τι λέμε...
Όχι όποτε με συμφέρει αλλά όποτε θεωρώ ότι αυτό που διαβάζω είναι προκλητικό ή υπερβολικό
Τι να πω τώρα δεν τον ξέρω καλά τον Qsis αλλά αυτή η διατύπωση ήταν κάπως υπερβολική
Είναι άτιμα σε ποιον τομέα.Μήπως εννοέις τα παλαιότερα στην αξιοπιστία?
Θα του ρίξω μια ματιά λοιπόν
Είναι αποκορύφωση μέχρι να βγει το επόμενο -
Ο χρήστης steering έγραψε:
Έχω clio rs και τετρακίνητο vag (leon 4). Έχω οδηγήσει επίσης πολλά αυτοκίνητα του γκρουπ (leon fr & cupra, s3 προηγούμενο κλπ)Την αίσθηση που σου δίνει το ρενό ούτε από μακριά δεν την βλέπει το γκρουπ vag.
Μόνο το ρενό και το 106 που είχα παλαιότερα, με έκαναν να ξυπνάω πρωί και να ψάχνω συνεργεία
fixed
Πέρα από την πλάκα, δεν καταλαβαίνω προς τι ο αλληλοσπαραγμός. Προσωπικά μ' αρέσουν οι γαλλικές προτάσεις στην κατηγορία του R , και ίσως τις προτιμούσα μόνο και μόνο λόγω πρότερης συμβίωσης με γαλλικό. Οι συγκρίσεις με 106 ή παλιότερες προτάσεις της γαλλικής σχολής είναι απλά άτοπες. Καλώς ή κακώς τα αυτοκίνητα έχουν αλλάξει πολύ.
Όσο για την διάθεση για στροφοδιαδρομές μια χαρά μπορείς να την έχεις ακόμα και με LADA. Στην ίδια παγίδα έπεσα κι εγώ που πίστευα πως έκανα λάθος επιλογή μετά το 106 και πως είχε τελειώσει το fun to drive αλλά σιγά σιγά αλλάζω γνώμη. -
οπότε αυτές οι 'χαοτικές' όπως τις παρουσιάζετε διαφορές είναι μικρές και οι περισσότεροι δεν μπορείτε να τις εκμεταλευτείτε ούτως ή άλλως για αυτό και στον περισσότετο κόσμο το ένα είναι αρκετό και το άλλο προκαλλεί ανασφάλεια...
τώρα αν πιστεύουν μερικοί ότι μπορούν να εξαντλήσουν ένα R και να βαρεθούν, τι να πω, έχω μπλέξει με οδηγάρες...
Να προσθέσω επίσης πως λίγο νοιάζουν τους εν δυνάμει αγοραστές αυτές οι διαφορές είτε χαοτικές είτε ασήμαντες. Μια μικρή ένσταση μόνο vell. Όποιος νοιώθει ανασφάλεια μέσα σ ένα αυτοκίνητο κάτι κάνει λάθος, ειδικά στα καινούρια.
-
Όχι όποτε με συμφέρει αλλά όποτε θεωρώ ότι αυτό που διαβάζω είναι προκλητικό ή υπερβολικό
Τι να πω τώρα δεν τον ξέρω καλά τον Qsis αλλά αυτή η διατύπωση ήταν κάπως υπερβολική
Είναι άτιμα σε ποιον τομέα.Μήπως εννοέις τα παλαιότερα στην αξιοπιστία?
Θα του ρίξω μια ματιά λοιπόν
Είναι αποκορύφωση μέχρι να βγει το επόμενοπολλά σημεία του ΔΕΝ είναι καλά... αλλά πολλά... πέρα από την αίσθηση υπάρχουν κι άλλα στο αυτοκίνητο... αλλά μην ανοίξουμε μια ατέρμονη κουβέντα που είδη έχει γίνει στο παρελθόν...
είναι πολύ σύνθετο προιόν το αυτοκίνητο, δεν έχει μόνο τιμόνι και ρόδες που στρίβουν.... μη τα υπερ-απλουστεύουμε τα πράγματα για να περάσουμε την δική μας προτίμηση
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Έχω clio rs και τετρακίνητο vag (leon 4). Έχω οδηγήσει επίσης πολλά αυτοκίνητα του γκρουπ (leon fr & cupra, s3 προηγούμενο κλπ)
Την αίσθηση που σου δίνει το ρενό ούτε από μακριά δεν την βλέπει το γκρουπ vag.
Μόνο το ρενό και το 106 που είχα παλαιότερα, με έκαναν να ξυπνάω πρωί και να ψάχνω συνεργεία
fixed
Πέρα από την πλάκα, δεν καταλαβαίνω προς τι ο αλληλοσπαραγμός. Προσωπικά μ' αρέσουν οι γαλλικές προτάσεις στην κατηγορία του R , και ίσως τις προτιμούσα μόνο και μόνο λόγω πρότερης συμβίωσης με γαλλικό. Οι συγκρίσεις με 106 ή παλιότερες προτάσεις της γαλλικής σχολής είναι απλά άτοπες. Καλώς ή κακώς τα αυτοκίνητα έχουν αλλάξει πολύ.
Όσο για την διάθεση για στροφοδιαδρομές μια χαρά μπορείς να την έχεις ακόμα και με LADA. Στην ίδια παγίδα έπεσα κι εγώ που πίστευα πως έκανα λάθος επιλογή μετά το 106 και πως είχε τελειώσει το fun to drive αλλά σιγά σιγά αλλάζω γνώμη.εντάξει. Γαλικό δεν είχα ποτέ αλλά είμαι τρελά ερωτευμένος μέ ένα ενός φίλου... RC
δεν έχω ακόμη γνώμη για RS αλλά το μικρό τους ΔΕΝ μου αρέσει, ενώ το μεγάλο, το Megane, το ζαχάρωνα χρόνια τώρα, αλλά έτσι όπως τα έφερε η εμπορική μου συναλλαγή δεν μπορούσα παρά να πάρω μόνο VW ή Audi πάλι οπότε και διάλεξα το πιο ενδιαφέρον κατεμέ αυτοκίνητό τους... δεν μιλάμε για R8 γιατί δεν είχα τα λεφτά...
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
... Όποιος νοιώθει ανασφάλεια μέσα σ ένα αυτοκίνητο κάτι κάνει λάθος, ειδικά στα καινούρια...ή το αυτοκίνητο του δίνει 'λάθος' μηνύματα... ή η εμπειρία του τον γεμίζει με 'λάθη'...
υπάρχουν πολλά 'λάθη' γενικότερα φίλε...
σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν διαφορές αλλά όχι χαοτικές...
-
πολλά σημεία του ΔΕΝ είναι καλά... αλλά πολλά... πέρα από την αίσθηση υπάρχουν κι άλλα στο αυτοκίνητο... αλλά μην ανοίξουμε μια ατέρμονη κουβέντα που είδη έχει γίνει στο παρελθόν...είναι πολύ σύνθετο προιόν το αυτοκίνητο, δεν έχει μόνο τιμόνι και ρόδες που στρίβουν.... μη τα υπερ-απλουστεύουμε τα πράγματα για να περάσουμε την δική μας προτίμηση
Καλά βρε καλά.
Το θέμα είναι ότι ο καθένας παίρνει ότι τον καλύπτει.Σ' άλλα πράγματα μπορεί να δίνεις εσύ βάση και σε άλλα εγώ την στιγμή που μιλάμε για δύο πολύ γρήγορα και πολύ καλοστημένα αμάξια.Αυτά τα δεύτερα σ' αυτές τις περιπτώσεις κάνουν την διαφορά κατά την γνώμη μου -
πολλά σημεία του ΔΕΝ είναι καλά... αλλά πολλά... πέρα από την αίσθηση υπάρχουν κι άλλα στο αυτοκίνητο... αλλά μην ανοίξουμε μια ατέρμονη κουβέντα που είδη έχει γίνει στο παρελθόν...
είναι πολύ σύνθετο προιόν το αυτοκίνητο, δεν έχει μόνο τιμόνι και ρόδες που στρίβουν.... μη τα υπερ-απλουστεύουμε τα πράγματα για να περάσουμε την δική μας προτίμηση
Καλά βρε καλά.
Το θέμα είναι ότι ο καθένας παίρνει ότι τον καλύπτει.Σ' άλλα πράγματα μπορεί να δίνει εσύ βάση και σε άλλα εγώ την στιγμή που μιλάμε για δύο πολύ γρήγορα και πολύ καλοστημένα αμάξια.Αυτά τα δεύτερα σ' αυτές τις περιπτώσεις κάνουν την διαφορά κατά την γνώμη μουόχι φίλε γιατί το ένα είναι ιδιαίτερα φτωχό στα 'δεύτερα' και δεν υπάρχουν δεύτερα τόσο όσο τα υποβαθμίζεις εσύ... το σύνολο είναι που κάνει την διαφορά... δεν θέλω μόνο καλό τιμόνι και ρόδες που στρίβουν, θέλω πολλά γιατί γνωρίζω πολλά περί του συνόλου του αυτοκινήτου ως προιόντος και έτσι είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός, θα το έχεις καταλάβει όταν γράφω ολοκληρωμένα κατεβατά για άλλα που έχω οδηγήσει...
-
Κάτσε ρε vel.Τι εννοείς εσύ δεύτερα για να δω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα
-
Κάτσε ρε vel.Τι εννοείς εσύ δεύτερα για να δω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμαδεν εννοώ τίποτα, αυτό σου έγραψα εξάλλου, τίποτε δεν είναι δεύτερο σε ένα τόσο σύνθετο προιόν...
εμέις τα κάνουμε δεύτερα γιατί έτσι μας βολεύει σε σχέση με την επιλογή μας...
η συζήτηση αυτή είναι θέμα από μόνο του οπότε ή τηλεφωνικά ή άνοιξε θέμα...
-
Κάτσε ρε vel.Τι εννοείς εσύ δεύτερα για να δω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα
δεν εννοώ τίποτα, αυτό σου έγραψα εξάλλου, τίποτε δεν είναι δεύτερο σε ένα τόσο σύνθετο προιόν...
εμέις τα κάνουμε δεύτερα γιατί έτσι μας βολεύει σε σχέση με την επιλογή μας...
η συζήτηση αυτή είναι θέμα από μόνο του οπότε ή τηλεφωνικά ή άνοιξε θέμα...
Οk κατάλαβα τι λες
Το θέμα άστο γιατί θα γίνει κούγκι μετά εκεί μέσα
Στον επόμενο forumκαφέ από κοντά -
...Το θέμα άστο γιατί θα γίνει κούγκι μετά εκεί μέσα -
Vel, μην 'ισοπεδωνεις' τοσο ευκολα ολα τα αλλα αυτοκινητα (οπως πχ τωρα το RS, που το ισοπεδωνεις εμμεσα).
Εχουν γινει απειρες συζητησεις σε ολον τον κοσμο για αυτα τα αυτοκινητα (+ το Focus RS, αφου τα 3 τους ειναι τα καλυτερα με κινηση εμπρος) και απειρες δοκιμες.
Πριν κατι μηνες τσακωνοσασταν εδω για το αν το Golf R ειναι πιο υπερστροφικο, αν το Scirocco ειναι πιο φιλικο στο αφημα, αν ειναι το ενα πιο γρηγορο, αν το αλλο πεταει 8.125 μοιρες κωλο αν αφησεις το γκαζι απο το 60.46% στο 34.191% και λοιπα.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι το RS (οχι το Trophy) ειναι σχεδον παντα (σε οσες διαδρομες ή πιστες εχει μετρηθει) ταχυτερο απο το Scirocco και το Focus, χωρις να σημαινει κατι παραπανω απο το οτι στην Renault δεν ειναι βλακες, αλλα χωρις να σημαινει οτι η Ford και η VW ξαφνικα δεν ξερουν να στηνουν ενα αυτοκινητο.
Το αν εσυ προτιμας για 'δευτερα' (που οπως ειπες δεν υπαρχουν δευτερα) πραγματα το Scirocco ειναι αλλο θεμα οπως ειπες! -
-
Vel πόσα σου ζήτησαν τελικά για ενεργητική ανάρτηση?
Εσένα είναι χειροκίνητο ή DSG...?send from a galaxy far far away
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Vel πόσα σου ζήτησαν τελικά για ενεργητική ανάρτηση?
Εσένα είναι χειροκίνητο ή DSG...?send from a galaxy far far away
DSG
και δουλεύει άψογα...
GOLF R - SCIROCCO R